Fracties in Surinaams parlement vallen over elkaar heen in kwestie Alcoa

25
Algemene politieke beschouwingen medio januari in Nationale Assemblee Suriname
De Nationale Assemblee in Suriname

PARAMARIBO, 26 jul – De oppositie in het parlement verdenkt de regeringsfractie van het spelen van steekspelletjes. Ooit gemeenschappelijk ingenomen standpunten rond onderhandelingen met multinational Alcoa worden verlaten. Waar voorgedaan wordt alsof de fractie het oneens is met de regering, wordt wel volledige steun verleend. De regering gaat haar gang in het beslissen over de afwikkeling van economische activiteiten van de miultinational in Suriname. Binnen de regeringsfractie wordt juist de oppositie woordbreuk verweten.

Afgesproken was dat samen zou worden opgetrokken wat Alcoa betreft. Er is weinig van terechtgekomen. “In plaats van een blok te vormen tegen Alcoa, heeft men gekozen voor de partijpolitieke lijn en dat we aldoor gezien. Hun doel is de regering te slaan”, zegt André Misiekaba, leider van de NDP-fractie, tegenover de Ware Tijd. De oppositie zou elke gelegenheid te baat nemen om de regering onder vuur te nemen.

Dat wordt ervaren als tegen de afspraken in. De oppositie is volgens Misiekaba alleen geïnteresseerd in punten scoren. Een schoolvoorbeeld is het gedrag na een recente ontmoeting tussen parlementariërs en een delegatie van Alcoa. Afgesproken was dat een gemeenschappelijke verklaring zou worden uitgegeven. Maar al meteen na de ontmoeting ventileerden oppositieleiders hun mening tegenover journalisten.


25 REACTIES

 1. Het ‘ getto behaviour ‘ van de oppositie moet maar eens gaan ophouden. De achterstand in hun denken vormt een grote barrière voor een goede samenwerking met de regering. Het lijkt er steeds meer op dat hun destructieve houding naar de regering cultureel wordt bepaald.


  Maak melding

 2. Toen de regering eindelijk toegaf dat Suralco weggaat,zei Misiekaba dat de Alcoa weg kan als ze dat willen.Ze brengen toch al jaren niets op voor het land.Nou weet ik dat de blakaman niet al slim is maar zulke uitspraken bewijst dat die man oerdom is.De Suralco is de enige grote werkgever geweest.
  West Suriname heeft de pikin ingi boi vermoord.Daar zat er potentie in om een grote werkgever te worden.
  En toen de pikin ingi boi aantrad in 2010,is het eerste dat hij deed,is het ethanol project in de kiem smoren.


  Maak melding

 3. RobGay,je pa go olo,Wie heeft door ghetto behaviour mensen afgeslacht in fort zeelandia,en dan praten we nog niet over de cladrapporten,het water staat de npd al bij de nek.


  Maak melding

 4. Een Volk Dat Voor Tirannen Zwicht Zal Meer Dan Lijf En Goed Verliezen, Dan Dooft Het Licht…

  Toen ddb voor 25 november 1975 naar Nederland vertrok, ongeveer medio de 60-tiger jaren van de vorige eeuw was hij Nederlander, Nederlands paspoort ( a kil bing tja blaka boekoe, was hij Nederlander), lik alla Srananman in Sranan lik ooktoo in P’tata, enz.

  Toen ddb bing kong voor 25 november 1975 in Sranankondre nanga Opo Langie foe KLM a kil bing tja blaka boekoe, was hij Nederlander.

  Toen hij op 25 februari 1980 van Hans Valk het bevel voor de staatsgreep was hij Nederlander. Toen hij naar Suriname terugkeerde had Nederland een speciale regeling voor deze soldaten van Surinaamse afkomst die naar Nederland terug keerden in orde gemaakt. Deze su-of nederlandse militairen,gasten, kregen als je dat geldsbedrag + hun soldij optelde per maand dan ontvingen ze per maand net zo veel geld per maand als een Surinaamse minster van 1975. (suppletieregeling). Deze gasten verdienden had dus een topinkomen in vergelijking tot vele werknemers die Surinamers waren in Suriname tussen 25 november 1975 en 8 december 1982. Ook na de staatsgreep steeg huin inkomen enorm. Ze konden graaien naar de verdragsmiddelen lik Freet Na Pot en dat hebben ze ook gedaan lik fa kwaboi die fring tikkie na manjabong, me taigie! Ding kil dies tja monie in ding go zakka, + tapoe bankrekening tapoe buitenlandse rekeningen.

  Toen ddb op 8 december 1982 de 8 december 1982 waarvoor hij verantwoordelijk voor was, was die man in eens Surinamers, a kil bing tja bruin boekoe in ing broekoe gozakka dé pre waka man.

  Toen de Noordzee hem de staatsgreep liet uitvoeren a kil bing tja blaka boekoe, na 8 december a kil kies bruin boekoe.
  Dit zijn zaken die men goed moet onderzoeken hoe de vork precies in de steel zit. ddb is gewoon een redi moesoe die gewoon voor P’tata een staatsgreep pleegde en toen de Szambo zijn werk had gedaan, a tik blaka boekoe.

  Zie ook dit boek:Desi Bouterse: een Surinaamse tragedie, Pepijn Reeser.
  Gewoon googlen en je vind het en kan over ddb en gezin P’tata het een en ander lezen.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 5. Percies wat er gebeurt is bij de verkoop van Kersten hetzelfde voltrekt zich nu in de Alcoa kwestie.
  Het zal nakaarten worden maar niets kan worden teruggedraaid.Mevrouw Simons is playing the fool.
  Dit is wat men noemt onder de tafel politiek.


  Maak melding

 6. correctie: na 8 december 1982 a kil tik bruin boekoe

  Toen de Noordzee hem de staatsgreep liet uitvoeren a kil bing tja blaka boekoe, na 8 december a kil kies bruin boekoe.
  Dit zijn zaken die men goed moet onderzoeken hoe de vork precies in de steel zit. ddb is gewoon een redi moesoe die gewoon voor P’tata een staatsgreep pleegde en toen de Szambo zijn werk had gedaan, a tik bruin boekoe.


  Maak melding

 7. @Robg
  Jou baasje heeft Suriname tot een failliete staat gemaakt.
  Het in beslag genomen geld aan miljoenen euros is van je baasje bestemd voor witwas praktijken.
  Criminelen geilen op amnestie en zo erg dat je baasje zichzelf ermee beloond heeft.Noemand van de oppositie loopt te smeken voor een waarheidscommisie waar je niks anders dan de leugens kan vertellen en niemand van de oppositie smeekt om vergiffenis.Je held integendeel…
  Pfffff…
  .


  Maak melding

 8. Zoals ik eerder hebt gezegd de parlementaire oppositie heeft geen aandacht voor het algemeen belang, zijn bezig met persoonlijke belangen zoals het maken van propaganda voor en door Santokhi. Bouterse nog Chandrikapersad Santokhi mag president worden. Hoe je het keert of draait beide heren zijn Rovers, Crimineel en Moordenaars!!!. Laten wij het voor dit keer goed doen, want misschien krijgt het volk nooit meer de kans om hun stem uit te brengen op een fatsoenlijke partij of president. En laat de president rechtstreeks door het volk gekozen worden, we moeten afrekenen met het slap gelul van partijpolitieke president, dit gedoe brengt ons geen stap vooruit alleen maar nadeel voor land en volk.

  De huidige president stoort zich helemaal niet aan wet en recht, die man doet wat hij wil en niemand doet wat. Waar blijft de D.N.A.? en wat doet de parlementaire oppositie? Allemaal in de nationale assemblee kunnen we vergelijken met 51 hyena’s.


  Maak melding

 9. Hebben jullie een stukje papier bij de hand. Mark my words:
  ” Na mei 2020 wordt de helft van DNA vervangen”.
  De grote baas is moe met deze man en wil hem dit jaar nog kwijt. De heer Abrahams is de initiator hiervan. Als je mij niet gelooft, vraag het dan aan de schoonzus.


  Maak melding

 10. RobG 26 juli 2018 at 13:46
  “Het ‘ getto behaviour ‘ van de oppositie moet maar eens gaan ophouden. De achterstand in hun denken vormt een grote barrière voor een goede samenwerking met de regering. “

  Wat is Getto gedrag. Heeft de hele DNA niet in december 2015 besloten dat de MOU van tafel moest en er alleen met instemming van de DNA me Alcoa gedeald mocht worden. De taak van de DNA is het om de regering aan haar afspraken te houden. Hoe vaak is de regering ondertussen in gebreke gebleven en hoe ernstig wordt het als Alcoa publiceert dat zij alle goedkeuringen heeft van de regering terwijl de voorzitter van de DNA nog op het eerste antwoord sinds december 2015 zit te wachten.
  Hoe groot is de minachting voor het parlement indien men door gaat op basis van een door het hoogste staatsorgaan UNANIEM afgekeurde MOU. Hoeveel uitwerkingen van de afgekeurde MOU zijn ondertussen door Sardjoe (de echte president) goed gekeurd.


  Maak melding

 11. @ Passant: Je verwart het hebben van een Nederlands paspoort met het Nederlander zijn. Er lopen in Nederland honderdduizenden rond met een Nederlands paspoort die zich bepaald niet als Nederlander zien. Bouterse is een geboren Surinamer met blijkbaar zelfs indiaans bloed. Surinaamser kan bijna niet.

  Je beweert dat Nederland hem de staatsgreep liet uitvoeren. Je verwart de veronderstelde rol van één Nederlander (kolonel Valk) met de Nederlandse regering. Je verklaart nergens of maakt aannemelijk waarom Nederland zo graag een staatsgreep in Suriname zou willen hebben.
  Ik weet niet waar jij was tijdens de staatsgreep, maar ik was daar. De militaire vakbond had ruzie met Arron. Ze waren de Memre Boekoe kazerne uitgezet en mochten van Kamperveen op het terrein van de voetbalbond SVB verblijven. Dat conflict is geëscaleert tot een staatsgreep. Nederland had daar niets mee te maken.

  Als Nederland al een fout heeft gemaakt naar Suriname dan is het dat ze veel te aardig zijn geweest. Men hoefde maar Kolonialisme! te roepen en Nederland bond al in. Vooral links, toen de PvdA, had daar nog al een handje van. De bezoldiging van de militairen is iets dat tijdens onderhandelingen is overeen gekomen. Men had rechten als voormalig in Nederlandse dienst zijnde militair. Elke vakbondsman kan je dat haarfijn uitleggen. In die tijd was de Surinaamse gulden gekoppeld aan de dollar en veel meer waard dan de Nederlandse gulden. Het was comfortabel, maar extreem?

  Suriname zeurde en dreinde en uiteindelijk dacht Nederland: “Jullie bekijken het maar”, en heeft zich losgemaakt van Suriname. Links vond het ook ongepast dat Nederland koloniën had.

  Wat er tijdens de staatsgreep is gebeurd in Suriname is een Surinaamse zaak. Dat moet men maar uitzoeken in Suriname als men dat zou willen. Nederland heeft daar niets mee te maken en gaat zich daar dus niet mee bezig houden. Tide tamara, na stre go moro fara is geen Nederlands.

  Als je er anders over denkt, bewijs het dan maar. Dat Valk een Nederlander was en, wellicht, er iets mee te maken had, en dat Bouterse een Nederlands paspoort had, nou en? Erg zwak als dat het enige is, al herhaal je dat honderd keer.


  Maak melding

 12. Surinaams Assemblee Is Een Koffie Shop

  Beste Lezers

  Surinaams Assemblee Is Een Koffie Shop.. Een ontmoeting plaats
  Waar Griet meid.. Griet Mangs… Motjo Meid En Motjo Mangs Hun toevlucht zoeken.

  Daar word er van alles verhandeld oa:

  Witte Smack.. Bruine Smack…. Stuff..
  Snuif Coke.. Base Coke.. Xtc Pijnstillers.. Paracetamol.. ga zo maar door beste mensen.. Zeg het maar eb je word op je wenken bediend.


  Maak melding

 13. Nederland verkeerde in de veronderstelling dat ddb al Surinamer was, de Surinaamse nationaliteit had aangenomen en als Hans Valk hem het bevel daarvoor gegeven had dan, was het niet Nederland die de staatsgreep had uit gevoerd, maar ddb de Surinamer en anderen. Want onder de 16 coupplegers waren er meer met de Nederlandse nationaliteit.

  Het beleek dat Nederland zich vergist had toen alles uitlekte. Ook de toenmalige Nederlandse Ambassadeur in Nederland was op de hoogte van deze staatsgreep en vluchtte één dag voor de staatsgreep naar Frans – Guyana i.p.v. de Surinaamse regering voor te lichten dat er een staatsgreep op het punt stond op uit te voeren. Denk je dat deze man niet in contact stond mijn zijn superieuren in Nederland, minister van Buitenlandse zaken en denk je dat Kolonel Hans Valk ook niet in contact stond met het ministerie van Defensie.

  Voor mij is iemand die de Nederlandse nationaliteit heeft Nederlander, zoals het hele koningshuis, het gaat bij mij niet om kleur, etniciteit, geloof, et cetera et cetera.

  Nederland dacht dat ze alles goed op orde hadden, helaas bleek het tegendeel. Vandaar dat het rapport over Hans Valk en zijn rol enz voor tig jaren veilig in de kluis bewaard moet blijven. Nederlandse militairen die toen in Suriname bezig waren met het Surinaamse leger te ondersteunen en zelf de toenmalige ambassadeur, hebben dat zelf toe gegeven. Zoek de documentaire hierover op, bekijk het en beluister het. Andere tijden, de rol van Nederland, Bouterse aan de macht, dacht ik. Majoor Koen Koenders deed een onderzoek, enz.

  Waarom is Nederland zo bang over de rol van Nederland bij de staatsgreep en moet dit rapport voor tig jaren in de kluis bewaard worden. Geloof je dat er geen stront aan de knikker is.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 14. =Men zeurt over de oppositie, maar men vergeet dat sommigen van hen onder deze regering werken, dit vanwege hun kwaliteiten. Deze personen zijn niet overgestapt zoals velen die slijmen bij Bouterse voor eigen belang.

  Het gedrag van vele NDPérs is zo erg dat ze niet meer nuchter kunnen denken. Ik vraag mij af hoe zit met hun opvoeding.
  KARMA zal zijn werk wel doen.


  Maak melding

 15. Passant,

  je hangt wel een oeverloos lang lulverhaal op, maar niemand minder dan de huidige drugsveroordeelde, meervoudig moordenaar en president van Suriname heeft zich eigenhandig bezig gehouden met het folteren, martelen, verminken en standrechtelijk vermoorden van 15 onschuldige en ongewapende landgenoten, daar kwam GEEN NEDERLANDER aan te pas.

  Recht en waarheid maken vrij….aangezien beiden niet bestaan in narcostaat Suriname, zullen ze daar NOOIT vrij zijn…..

  God zij met ons Surinamers….maar de duivel leeft onder jullie in de gedaante van de huidige president.


  Maak melding

 16. Ik vraag mij af hoe lang Surinamers zoveel onzin van deze Misi Kaba zullen dulden. Steeds de oppositie de schuld geven terwijl Bouterse het hele parlement belazerd. Bouterse heel al een deal met ALCOA over de ontmanteling. Dat heeft ALCOA zelf gezegd: de ontmanteling gebeurt met toestemming van de regering.
  Terwijl aan het parlement steeds is voorgehouden dat er nog geen deal is. Als zoiets in Nederland was gebeurd was de regering al lang naar huis gestuurd. De coalitie die Bouterse nog wil verdedigen moet zich diep schamen voor deze vertoning.


  Maak melding

 17. @ Passant: Met de verkiezing tot president (2x) heeft de Surinaamse bevolking de staatsgreep en zelfs de decembermoorden achteraf goedgekeurd. Wat gebeurd is kan bovendien niet ongedaan gemaakt worden, dus wat wil je bereiken met je pogingen Nederland achteraf overal de schuld van te geven?

  Je schrijft dat iedereen die een Nederlands paspoort heeft een Nederlander is. Tussen Nederlander zijn en de Nederlandse nationaliteit hebben zit een verschil. Wie Nederlander is voelt zich verbonden met Nederland en is loyaal naar de Nederlandse samenleving.
  In Nederland wonende Turken en Marokkanen hebben (ook) een Nederlands paspoort, maar zijn het Nederlanders? Als je het hun vraagt is hun president Erdogan, hun koning Hassan, spreken ze thuis geen Nederlands en kijken naar de tv uit het land van herkomst en gaan voornamelijk om met mensen uit de eigen groep. Ze profiteren van de voorzieningen maar geven niets terug.
  Een man als RobG laat geen gelegenheid voorbij gaan om zijn afkeer van de blanke mens in het algemeen en de autochtone Nederlander in het bijzonder te ventileren. Alles heeft hij te danken aan Nederland, maar is hij loyaal naar Nederland? Nee. In mijn ogen is hij een profiteur en een landverrader die zijn Nederlandse paspoort niet waard is.
  Zelf probeer je ook steeds Nederland in een kwaad daglicht te stellen en Nederland overal de schuld van te geven. Ook jij bent niet loyaal naar Nederland, dus geen Nederlander. Je woont daar en hebt een Nederlands paspoort, dat is alles.
  Met zulk soort gedrag moet je niet verbaasd zijn dat veel autochtone Nederlanders met wantrouwen naar migranten kijken en hun verdeeldheid zaaiende partijen zoals Denk en Bij1.


  Maak melding

 18. @Stef Blok
  maak je niet druk over mijn grammatica en taalbeheersing, opleidingen enz, klootzak. Je zelf niet te veel verbeelden.

  Ik schrijf zaken op zo als hoe ik dat wil doen.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Surinamer


  Maak melding

 19. @HvB
  Dat is niet alles en over de hoed en de rand hoef je ook niet alles te weten. Ik heb vele thuislanden. Ik heb er niet op gevraagd en vind het heel fijn. Niet alles was om er over naar huis te schrijven als ik naar zaken van mijn familiegeschiedenis terug kijk, maar het heeft ook mooie kanten.

  Ik geef Nederland niet de schuld. Ik probeer op grond van hoe zaken verlopen zijn sinds het statuut tot aan de onafhankelijkheid te verklaren en aan te geven waar er veel steken zijn gevallen van Nederland en ook van Suriname. Kort gezegd, De voorbereiding is sindsdien niet goed aangepakt op weg naar de onafhankelijkheid in het heel traject. Ga dat ook eens na en wellicht dat je dat kunt zien. Ik ga niet te veel tijd hiermee verliezen. Als je dat doet, zul je mij beter begrijpen.

  De Surinaamse bevolking en het land waren er financieel, economisch et cetera et cetera er nog niet klaar voor zie ook dat de Antillen in dit traject was. Eddy Bruma en Henk Aron vonden dat het moest gebeuren op 25 november 1975.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Surinamers


  Maak melding

 20. @ Passant: Ik ben het met je eens dat Suriname niet aan onafhankelijkheid toe was, en wellicht nog steeds niet. Naar mijn mening hadden Suriname en de Antillen beter volledige provincies van Nederland kunnen worden. Surinamers en Antillianen zouden dan vertegenwoordigd zijn in de Nederlandse volksvertegenwoordiging, volledig op gelijke voet met de Europese Nederlanders, en met een miljoen mensen een belangrijke factor zijn in de Nederlandse politiek.
  Men zou dan kunnen zorgen voor investeringen in infrastructuur en andere belangrijke zaken en de politiek stabiliteit van een Nederlands gebiedsdeel zou investeerders aangetrokken hebben en avonturiers zoals Bouterse geen kans gegeven hebben. Suriname zou dan nu een welvarend gebiedsdeel zijn geworden met veel meer vrijheid voor de mensen dan nu.

  Zwarte nationalisten, zoals degenen die je noemt, hebben Suriname op grond van verkeerde motieven in een heilloos avontuur gestort. De witte man moest weg. Ze hebben nog lang genoeg geleefd om te zien wat er van geworden is en ik hoop dat ze gedesillusioneerd en met spijt in het hart gestorven zijn.
  Nederland heeft er aan mee gewerkt omdat het Suriname al lang zat was. Wat ik al eerder schreef, “Als jullie zo graag willen, alsjeblieft en veel plezier er mee”. Je kunt dat Nederland verwijten, maar de trend was, en is nu nog steeds, dat elk volk recht heeft op zelfbeschikking en dat een land als Nederland niet het recht had dat te blokkeren. Suriname eiste zelfbeschikking en de Verenigde Naties zou ze gesteund hebben als Nederland niet had toegegeven.
  Als nu een blanke het in zijn hoofd haalt te zeggen dat hij het beter kan krijgt hij direct het verwijt “White supremacy” naar zijn hoofd geslingerd en dat is heel erg, racisme! Dus, men haalt zijn schouders op en denkt alleen maar wat.

  Waarom je maar blijft denken dat Nederland een staatsgreep wilde begrijp ik nog steeds niet. Wat dacht men daar dan mee te bereiken? het kon alleen maar tot ellende leiden en leverde Nederland niets op. Suriname heeft niets waar Nederland behoefte aan heeft of niet elders goedkoper en beter kan krijgen. En, als je een staatsgreep plant, kies je dan een figuur als sergeant sportleraar Bouterse als nieuwe leider? Alleen een idioot doet zo iets.
  De staatsgreep vond plaats aan de vooravond van verkiezingen. Had men als Nederland dan niet liever even gewacht om te zien wat daar uit zou komen? Alle feiten wijzen er op dat Nederland geen enkel belang had bij een coup in Suriname en niets dat het wel zo zou zijn geweest.

  Voor de rest, ik gun het iedereen om zijn thuis in Nederland te hebben, maar dan wel een beetje loyaliteit naar je nieuwe thuis graag.


  Maak melding

 21. Ik bekijk en lees veel zaken over Suriname vanaf het statuut tot de onafhankelijkheid van Suriname en probeer daar de verkeerde lijnen van aanpak in te ontdekken, na te gaan waarom het zo moest, enz. Dat Nederland af wilde van haar koloniën omdat het niet meer van die/deze tijd, is kan ik mij wat bij voorstellen. Hier ga ik ook geen tijd aan besteden. Wat jammer is dat op er zaken te snel plaats vonden.

  Zie maar bij het tot stand komen van de onafhankelijkheid het leger. Nederland wist van te voren al hoe fout het hiermee kon lopen en wat zie je gebeuren, het is ook gebeurd. Als dat toeval is, weet ik niet. Op grond van nog talrijke zaken zie je dat zaken een grondige voorbereiding en aanpak nodig hebben. Nederland wilde het zogenaamd goed doen, een zak met geld aan de Surinamers geven, maar de praktijk is weerbarstiger. Ook dat heeft niet het resultaat opgeleverd van het doel. Goed ik laat het hierbij.

  Je geeft een alternatief van een soort gemene best of wellicht zoals de Fransen, Frankrijk heeft met haar departementen of zoals Nederland heeft met de Antillen. Dat zijn zaken die ook nader onder de loep moeten worden genomen en het doel/doelen. De wereld is niet meer zoals in de tijd van de grote ontdekkingen van Columbus ea ontdekkingsreizigers, maar het gaat nog steeds om macht en de belangen, financieel, economisch, machtsblokken, sterke leger, bepalen en handhaven, enz. Wat hierin ook niet vergeten moet worden is dat mensen ook zelfstandig willen zijn e/o als die afstammelingen van die mensen in de 21 ste eeuw nog gebonden willen zijn aan de moederlanden, een geschiedenis waar ze niet blij mee zijn. Dat is ook een dilemma. Het is maar net hoe vanuit het oogpunt van de kolonisator en van die van de gekoloniseerde doelen worden gesteld dat in beiden voordeel uitpakt en tot wederzijds voordeel leidt in de 21 ste eeuw. Maar dan komt men weer tot het punt van machtsblokken. Als zaken goed waren aangepakt kon Suriname een onafhankelijke land geworden zijn en zeer goede relatie met Nederland, EU het westen hebben en ook hun eigen weg zien te vinden met andere grote landen in de wereld. De Antillen is daarom ook een voorbeeld om goed te volgen hoe dit gaat uitpakken, evenals de Franse departementen van Frankrijk.
  Als ik naar Frans-Guyana kijkt is het EU, maar is het verre van rozengeur en maneschijn. Van de Antillen idem, hoewel Aruba het iets beter doet dan de andere eilanden.

  Op Suriname terug komen, zolang ddb en kliekje daar aan de touwtjes trekt zal Suriname geen enkele ontwikkeling mee maken, zie maar hoe ze omgaan met de Brokopondo-overeenkomst. Het Surinaamse kiezersvolk zal zelf moeten bepalen wat ze willen en hoe ze willen leven. Vast staat dat het niets zal worden met de huidige ndp-clubje. Het gaat ook om machtsblokken en waar je bij aangesloten wil worden.

  Ik vind dat Suriname bij het westen hoort en de andere kansen zoals landen als China, India, Brazilië kunnen hier een enorme bijdrage aanleveren. Die koers moet Suriname op voor welvaart en welzijn, ontwikkeling in de vaart der volkeren.

  ddb is een behoorlijke sta in de weg voor die koers voor ontwikkeling, welvaart en welzijn voor de republiek Suriname. Suriname is in mijn ogen meer een machtsstaat dan een democratie op dit moment. Het draait om de grootste en zwaarste crimineel die Suriname gehad heeft sinds het statuut.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 22. DNA na omeni wisi wasi anga offer tra wan, ef yu denki wan kondre o drai anga den ogri dati, dan yu no sabi san e pesa in a kondre sref srefi. Son suma e siki, ma a no datra siki den habi. Son suma e dede gwe, ma a no fa yu denki, na opoffering of vloek. So langa den suma e tan kar ogri kon en waka anga ogri, no verwakti bun. Ete den suma ne spang, den no habi trobi fu libi vloek abra gi den pikin anga nageslacht, soso moni den lobi.


  Maak melding

 23. Ndp staat voor nationale DDB DIEVEN DEBIELEN DWAZE DOMME DELINQUENTEN partij. OMA EN OPA TAKI, NA WANG TROE TROE MISDADIG VERVLOEKTOE POLITIEKE RELIGIEUZE SEKTE DER DWAZEN.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.