Verfraaiing van de Palmentuin in Suriname

14
Verfraaiing van de Palmentuin in Suriname

PARAMARIBO, 25 jul – Het aannemingsbedrijf P. Mangrey & Son, heeft SRD 15.000 besteedt aan de verfraaiing van de Palmentuin in Suriname. De uitgave is een sponsoring van het project ‘Verfraaiing van de Palmentuin’ van het directoraat Cultuur van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. De verfraaiing omvat het wassen en opknappen van zitbanken, bloempotten en de fontein in de park.

De Palmentuin in Paramaribo ligt achter het voormalige Gouverneurshuis dat aan het Onafhankelijkheidsplein staat. De tuin staat vol koningspalmen, die daar in opdracht van Cornelis van Aerssen van Sommelsdijck, die van 1683-1688 gouverneur van Suriname was, werden geplant voor zijn overleden vrouw. Hij stelde in 1685 de tuin open voor het publiek, maar hieraan kwam een einde toen hij in 1688 door een groep muitende soldaten werd vermoord.

Nadat Paramaribo in 2002 op de Werelderfgoedlijst van de VN was geplaatst stelde de UNESCO in 2009 US$ 147.000 ter beschikking om de palmentuin op te knappen. De werkzaamheden duurden acht maanden.


14 REACTIES

 1. En hoe staat met met die 1 miljoen, bezoek president India. Toen is de Palmentuin toch ook verfraaid?
  Nog steeds geen financieel uitleg van 1 miljoen.

  Het aannemingsbedrijf P. Mangrey & Son heeft de gunning gehad (15.000).
  Hoeveel offertes hebben we ontvangen? Of waren en geen andere aannemers in beeld?


  Maak melding

 2. Palmentuin onderhouden en voorzien van goede verlichting en bewakingscamera’s is een must.
  De bomen worden amper onderhouden, de kleine slootjes erom heen worden overwoekerd met onkruid.Hopelijk hoeven wij niet te wachten totdat Kovind weer een klein bezoekje brengt aan ons land. Of misschien dat Yildiz ervoor gaat zorgen dat het kantoor voor de Serviers tegenover de palmentuin komt te staan met de nodige beveiligingen. Wie gaat hiervoor betalen??? Onze gemeenschap.


  Maak melding

 3. Weer zo’n amateuristische aanpak. Het gaat hier om een historisch park. Geef opdracht aan een landschapsarchitect (een echte, dus geen tuinman van openbaar groen) om het park onderhanden te nemen. Waarvoor is het nodig het park met een kantoorruimte te belasten. Deze ezels hebben geen enkel historisch besef en doen maar wat. Het park moet worden heringericht en daarvoor moet een goed plan worden opgesteld. Waarom die lelijke stomme betonnen banken, die niet passen in dit landschap. Ieder dag is er weer grote ergernis, wanneer het nieuws uit Suriname lees.


  Maak melding

 4. De vermoorde van Sommelsdijck spookt nog steeds daar en omgeving. In de ochtend uren rond twee en vier uur is hij op zijn paard zoekend naar rust.


  Maak melding

 5. Al die mooie eenden die daar zaten op gevreten.
  Nee!!! misterbojoomdat!!! Die bomen zijn heel belangrijk voor Suriname en zijn niet meer te krijgen.
  Zelfde voor de Mahonie boom. Een kilo Mahonie kost 50 US Dollar en is nu beschermt. Niemand doet
  zijn best om het te planten.


  Maak melding

 6. Eerst $147.000 en dan nog eens Srd 15.000 voor het park maar het enige wat je ziet is een dame in haar zondagse jurk met een kwast? Ik doe het voor de helft.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.