‘Mensen in Suriname boos op Suribet loterij na in beeld brengen winnaar’

26

PARAMARIBO/AMSTERDAM, 25 jul – Een filmpje van Suribet loterij in Suriname, waarin een man wordt geïnterviewd die net een paar miljoen SRD heeft gewonnen, heeft heel wat verbaasde en boze reacties opgeroepen. Althans dat beweert de Nederlandse krant De Telegraaf. Die deelde vandaag een filmpje met de titel ‘Surinamers woest op loterij’ waarbij de winnaar van de loterij duidelijk in beeld kwam.

De 50-jarige man won bij de laatste trekking 2,33 miljoen SRD, omgerekend bijna 300.000 euro en werd duidelijk in beeld gebracht met zijn naam. Veel Surinamers vinden dat hij zo wel een hele makkelijke prooi voor overvallers is geworden. Dat blijkt uit de reacties op het filmpje dat geplaatst werd door Dagblad Suriname:

- Advertentie -

26 REACTIES

 1. Neen dit is niet helemaal waar, de winnaars weten dat ze in beeld komen en gebruiken vaak een katvanger. Surinamers zijn niet gek meer. Vandaag gewonnen en morgen overvallen.Deze man wordt volgens mij betaald om de winnaar uit te hangen. Zou ik ook doen.
  Dit heb ik van Surinamers woonachtig in Suriname gehoord. Suribed moet gewoon ophouden om winnaars met naam en toenam in beeld te brengen. Ze brengen het leven van de winnaars in gevaar.

 2. Nederland mpp hoor.laten ze met hun eige koulo zaken bemoeien.en mense van su zyn ook als mars.als ze niemand zien in de krant dan wordn ze boos ai suribet ai nep.wordn de winaars bekend gemaakt dan s dat ook niet goed.hahaha..en tot nu toe hebben zoveel mense gewone maar heb nog nooit gehoord dat die mense beroofd zyn..

 3. Of oud nieuws. Of de Loterij leren het nooit. Stel dat de Lotto in Nederland dit zou doen met € 90.000.000,= op tafel? Winnaars worden in Europa beschermd.

 4. @ Nakoriekantondas

  Ga jij maar eerst Nederland goed leren schrijven, dan mag je op iedereen schelden !!!

  sari tori

  Jacko

 5. Ik vind het belachelijk dat in zo.n geweldadige/baldadigetyd je als winnaar met foto, naam en toenaam in de krant moet staan om je geld te incasseren.
  Typisch apen gedrag,reclame voor je bedryf dat je z g. meer geluk zou hebben/brengen.
  Dat zou niet mogen /kunnen

 6. En in Nederland weet iedereen wie de postcode miljonairs zijn . Dus die hier loopt te klagen in Nederland gebeurt het ook

 7. Henry in Suriname noem je apen gedrag dan is wat de postcode loterij doet varkens gedrag

 8. Ik zie duidelijk aan het gedrag dat die man liever niet in beeld wou komen. Ze hebben hem blijkbaar in een positie gebracht waarbij hij geen nee kon zeggen. Ik hoop dat hij wat gezonder gaat leven want hij ziet er bepaald niet gezond uit.

 9. Deze meneer is trouwens een succesvolle ondernemer in Su…..die veel mensen achter zich laat!!

 10. Als ik de reacties lees begin ik me langzamerhand af te vragen of het terecht is dat wij Su’s beledigd zijn nav de opmerking van minister S. Blok. Kijk hoe we met elkaar omgaan.

 11. De postcode loterij komt geen pakken geld op tafel zetten als je de loterij hebt gewonnen. Ze komen alleen met cheque langs met het winnen bedrag erop. Je geld wordt op rechtstreeks op te bankrekening gestort en op tafel in de woonkamer of keuken

 12. @Cleopatra en anderen, kan me niet voorstellen dat Suribet dat geld in een handbag meegeef…..!!

 13. Ze doen het met CA$H zodat de mensen meer bigi ai krijgen en meer loten gaan kopen. Een cheque is niet zo imposant en minder verleidelijk. Sranan man lob waka anga spang saka lai anga moni. Den no lob a atm karta of a cheque.

  Daarom den suma san e bar tak den rover e roof, fa wan rover du sab tak den suma lai somen moni anga gowtu, den man e kis tip. Soso lagi smoko mang jonkie e furu fu den poti wan. Sref skotu e waka fufuru.

 14. Zo ver ik weet word je gevraagd als je op de foto wilt .ik heb zelf ook een keer
  Mee gemaakt wel niet zo hoog bedrag dus die heer heeft een keuze gehad en hij wou blijkbaar op de foto .

 15. Ja zwartmans zal ik doen.zeker heb je het ergens gevoeld hahaha wist niet dat je van die kant was.maar heb ka daarmee te maken.NEDERLAND is gewoon jalloers!!!

 16. Wat is dit!
  Propaganda voor de loterij????
  Er zit geen enkel euforie is die dikke z’n ziel.
  Hij lijkt wel in rouw gedompeld en hij daar móét zitten en iets zeggen!
  Dit is SU.

  Programmamakers zijn hele kleine amateurs.

 17. Ik was ook verontwaardigd door stef blok….
  Maar wat gaat wel goed in suriname?
  Laten we naar onszelf kijken …we hebben suriname niet meer in de hand,alles gaat fout.
  Men heeft na de onafhankelijkheid geen enkele wijze vooruitgang geboekt…ja corruptie

  Eerlijk als ik hier lees hoe men denkt,geef ik die man gelijk,suriname is a failed state.

  Wij weten dat als surinamers en de hele wereld weet het.

  Alleen had blok de ballen om het te zeggen!

 18. Hopelijk leeft hij nog .dit kan niet mang waar ht leven in su zo moeilijk is .mnr ik wens hm ht beste

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.