COVAB blijft onderdeel van ministerie Volksgezondheid in Suriname

6
COVAB blijft onderdeel van ministerie Volksgezondheid in Suriname

PARAMARIBO, 24 juli – Minister Antoine Elias van Volksgezondheid in Suriname zegt dat het Elsje Fink-Sanichar College Centrale Opleiding voor Verpleegkundigen en beoefenaren van Aanverwante Beroepen (EFS College COVAB) onderdeel zal blijven van het ministerie. Dat zei hij vorige week tijdens een kennismakingsbezoek (FOTO) aan het college.

Het EFS College COVAB is opgericht op 16 november 1982 en verzorgd nationaal erkende opleidingen voor verplegenden en aanverwante beroepen in heel Suriname. Volgens sommigen zou Covab ondergebracht moeten worden bij het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. Noch Elias, noch zijn collega van onderwijs hebben dat graag.


6 REACTIES

 1. Su is nog niet klaar om de COVAB te integreren met de ADEKUS. Het zou veels te duur worden voor de studenten. Maar dat Is de toekomst. De VS, Canada en Westerse Europese landen zijn al daar. Maar 30,000 tot 65,000 USD opleidingen zijn nog onbereikbaar voor SU.


  Maak melding

 2. Beste idioten,

  Laat je goed informeren. COVAB is een simpele Mbo-opleiding, die gewoon op zichzelf zou moeten staan. Van inlijving binnen de universiteit kan dan ook geen sprake zijn. Ook het inlijven van de IOL binnen de universiteit is in mijn ogen een foute beslissing. Hieruit blijkt weer dat de kennis over onderwijs niet in Suriname aanwezig is. Men zou kunnen snijden in de zogenaamde universitaire opleidingen, omdat het niveau niet wordt gehaald. IOL zou een lerarenopleiding nieuwe-stijl moeten zijn, die studenten opleid voor een 2e graads bevoegdheid. Afschaffen van de MO A en MO B, want die zijn reeds land achterhaald. Met de beschikbare middelen zijn we niet in staat mensen op een kwalitatief goed niveau op te leiden. Ook de Militaire Academie zal evenals het Conservatorium ook een stille dood tegemoet gaan. In plaats te beginnen met een plan van aanpak start mijnheer Peneux met het curriculum. Huur deskundigen in als het zelf niet kan, maar rotzooi niet.


  Maak melding

 3. Dankjewel Pieter!!!

  Het zijn activitieten bestemd voor binnenlandse comsumptie met het oog op de naderende verkiezingen.

  De Universiiteit is een Wetenschappelijke opleiding en hoort dat te blijven.

  Allerlei opleidingen integreren/toevoegen aan de Uni zal het niveau van de UNI niet echt naar een hoger plan helpen, integendeel.


  Maak melding

 4. COVAB ontvangt jaarlijks miljoenen subsidie van de overheid. Ze hebben nooit een financieel overzicht overhandigd aan de Rekenkamer.
  Yang Patoe stichting.


  Maak melding

 5. @Kwamma, die Hbo-opleiding wordt alleen in het dorp Suriname erkend en niet buiten. Een zwaluw maakt nog geen zomer, ook al zouden zij een dozijn docenten hebben. Er zijn meer factoren die van invloed zijn op het niveau van de opleiding. Het instituut wordt bovendien college genoemd. Daaruit blijkt al dat je er niet veel van kan verwachten. Een instelling voor voortgezet onderwijs wordt in de regel als college aangeduid en niet een opleidingsinstituut op dit niveau. Ik blijf mij ergeren aan die domheid. Wij glijden steeds verder weg.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.