Boek over verbroederingspolitiek Suriname voor minister Blok

33
Boek over verbroederingspolitiek Suriname voor minister Blok

DEN HAAG, 24 jul – De oud-Ambassadeur van Suriname in Nederland, de heer Evert Gonesh (voorheen Azimullah), heeft zijn boek over de verbroederingspolitiek in Suriname aan de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok gezonden. Dit naar aanleiding van diens uitspraak ‘Suriname is mislukt vanwege de etnische opdeling’. Het gaat om een door de voormalig ambassadeur in 2015 uitgebrachte publicatie met als titel ‘Jagernath Lachmon; Verbroederingspolitiek in Suriname’.

In een bijgaand schrijven zegt de voormalig ambassadeur “Uw resolute opmerking, dat Suriname juist op grond van deze door ons zo gekoesterde diversiteit moet worden gekwalificeerd als een mislukte staat, heeft iedere Surinamer, ongeacht politieke kleur, rechtstreeks in het hart getroffen”. Gonesh zegt erbij dat Blok in zijn boek kennis kan nemen van de inspanningen die er in de loop der jaren in Suriname zijn gepleegd om tot een vrijwel ongeëvenaarde harmonische multi-etnische, multiculturele en multireligieuze samenleving te geraken.

“Ik ben ervan overtuigd dat kennisneming van de inhoud van dit boek mede ertoe zal bijdragen om uw oriëntatie op het samenleven in Suriname te doen omslaan in bewondering en liefde” aldus de 80-jarige voormalige ambassadeur, die ook Oud Deken van het Corps Diplomatique te ´s-Gravenhage is.

33 REACTIES

 1. Verbroederingspolitiek, vandaar de helft van de Surinaamse bevolking richting Nederland vertrok, wanneer een referendum zou hebben plaatsgevonden, zou die onafhankelijkheid in 1975 niet hebben plaatsgevonden, vanwege de verdeeldheid.


  Maak melding

 2. Dit 80 jarige fossiel vergeet erbij te vermelden, dat de zogenaamde geěvenaarde harmonische multi etnische,multicultirele en multireligieuze samenleving bestond, voordat die moordenaar president van het land werd.


  Maak melding

 3. Wie is Evert Gonesh ? Kennelijk zitten de uitspraken van Blok hem hoog. Lachwekkend. Hij zou zich zorgen moeten maken over de huidige staat van Suriname. Door het paarse afbraak beleid heeft het land het niveau bereikt van Zimbabwe.


  Maak melding

 4. Suriname, een land zonder Nederlandse ambassadeur. Dat zegt toch genoeg. Minister Blok heeft gewoon gelijk. De waarheid is hard en daarom is er ook zoveel commotie over zijn uitspraken.


  Maak melding

 5. Er bestaat helemaal geen verbroedering onder het gros der paarse Suribabwanen. Kijk naar hun misleiders die hen misbruiken om aan de macht te blijven en hen laten lijden. Het land is dankzij de ma pima paars domme ndp paria´s die misdadigers als leiders verdienen nog meer verdeeld. Hoezo= Simpel, zij beroven elkaar en doden elkaar onderling. Meestal zijn dader en slachtoffer van een misdrijf, ndper´s. En dat zal zo blijven, ook na 2020.


  Maak melding

 6. Net zo het in hokjes plaatsen van bevolkingsgroepen In Nederland.Daar begint de bron al van racisme, Ga maar kijken hoe blanken en blanke stagaires met surinamers omgaan..Dat warme gevoel van saamhorigheid kennen ze niet In Nederland, Dat hebben ze zelfs verteld,dat vriendelijkheid.,kom je ergens aan ,soms ongekondigd ,wordt er meteen een bordje eten aangeboden. of cake..je wordt heel warm ontvangen. De uitspraken die Blok deed,ze zijn de uitspraken die Hitler ook in het verleden deed. En toen had je ook Nederlanders die zijn uitspraken goed keurden,

  Nederlanders die buren waren met joden .De Nederlanders verlinkte ze bij de Duitsers, hele gezinnen met kinderen, soms betaalden de joden In diamanten, geld,schilderijen, sieraden aan de Nederlanders om bij ze te schuilen..En toch werden ze verlinkt door de Nederlandse familie. .En zodoende de naam NSBERS.zo worden de sommige Nederlanders genoemd


  Maak melding

 7. diversiteit moet worden gekwalificeerd als een mislukte staat, heeft iedere Surinamer, ongeacht politieke kleur, rechtstreeks in het hart getroffen……….. Gonesh praat over je zelf maar niet namens mij en andere surinamers die in het dagelijks wat anders meemaken verlepte linkse raker. figuren van jouw soort hebben het voor de Hindostanen in suriname verkloot.
  Lachmon en Mungra werden in de jaren 70 door de Nickerianen op handen gedragen. het woord Lachmon betekend nu voor de intellectuelen daar slijmbal.


  Maak melding

 8. Waarom heeft deze man zijn naam gewijzigd ? Blijkbaar was hij niet tevreden met zijn geboortenaam en liet hij deze wijzigen in Gonesh. En maar blijven jokken over de verboorderingspolitiek en in Den Haag lekker lui rondhangen. Misbaksel hoor.


  Maak melding

 9. @Johan.
  Zo denk ik er ook over.
  Was er maar n referendum gehouden dan washet nooit zover gekomen.
  Daarom zyn de antillianen slimmer dan de surinamers.
  Daar heb je geen oerbos waar idioten wonen.


  Maak melding

 10. Dat boek uitgeven is prima.

  Een ding is een harde feit:::onder Bouterse is Suriname wel een mislukte staat geworden. Zie waarom andere landen geen zaken met Suriname doen, dit terwijl ze in de rij stonden volgens Bouterse.

  Wie het nog niet weet,,, achteraf is het een corruptie gedoe tussen deze regering Bouterse en Alcoa.
  Alcoa heeft duidelijk aangegeven dat ze in opdracht van Bouterse werken. Geld is al uitbetaald!!!!

  Bouterse doet nu alles om de verkiezingen te weer te winnen en probeert ook zo snel als het kan handtekeningen te plaatsen tussen verschillende landen als het om een uitleveringsverdrag gaat. Dino mag dan de rest van zijn straf in Suriname doorbrengen, maar nee hij wordt na zijn vader de president van Suriname in 2020.
  Hiermee is Bouterse mee bezig en de klokkenluider heeft het naar buiten gebracht.
  Dit betekent dat Suriname inderdaad een MISLUKTE STAAT is en op dit punt heeft Blok wel gelijk.


  Maak melding

 11. Misschien dat hij de verboden boeken de nacht van de revolutie van Jozef Slagveer en de dec moorden gauw voor de surinamers zal opsturen.
  Mamapiema Azimullah Gonesh.
  Verbroederingspolitiek is taboe voor de ndp omdat de grondlegger lachmpn is geweest.Plotseling zijn de ndpers bekeerd en doen ze zogenaamd aan verbroederingspolitiek.Wie weet was azimullah gonesh aanwezig bij de dec moorden van zijn surinaamse broeders Huichelaar,hypocriet!


  Maak melding

 12. Sommige mensen zijn kennelijk zwaar gefrustreerd gezien de vele lage reacties die hier worden afgevuurd op de voormalig Ambassadeur!! Wat ze hier laten zien is dat Su niet alleen etnisch opgedeeld is….maar ook soort die soort “afmaakt”…..dit is een ziekte…..die niet veroorzaakt is door bouta of de ndp……maar deze ziekte….zit kennelijk diep in veel van die zogenaamde Suris…..het is een afwijking die in hun zit!!


  Maak melding

 13. @Wazig
  Kruip jij onder je hol terug.
  Waar was Azimullah Gonesh toen bouta een coup pleegde in Suriname?Waar was hij toen surinaamse burgers geexecuteerd werden,waar was hij toen hij de moiwana oorlog veroorzaakte en broeders tegen broeders zijn vuile oorlog moesten uitvechten,waar as hij toen bouta zichzelf beloonde met amnestie…eet me mars jij wazig ding.!!


  Maak melding

 14. Een hele goede geste van deze Evert Gonesh. Hij wijst de minister heel subtiel hoe het ook anders kan. Het blijft overigens onvoorstelbaar dat er Surinamers oftewel Surinaamse Nederlanders zijn die labaria gedrag vertonen door te gaan meeheulen met deze minister. Judassen zijn het. Pretenderen van Suriname te houden maar verloochenen hun eigen volk.


  Maak melding

 15. @pakiratigri
  Twee woorden vallen mij op in je posting labaria (gedrag) en Judas.
  Ik had geen idee wat labaria was, dus even opgezocht.
  Slang ok. maar dan Judas(sen)
  We weten hoe een slang opereert, we weten ook hoe Judas heeft geopereerd.
  De slang doet het sneaky geheimzinnig achterbaks.
  Judas liep regelrecht op Jezus af en gaf hem een zoen voor 30 zilverlingen.
  Tegenstrijdig.
  Dus of de Surinaamse Nederlanders vertonen labariagedrag of het zijn Judassen

  Maar, hoe noem je Surinaamse Nederlanders die hoog opgeven van de regering en het fantastische beleid dat zij voert in Suriname?
  Kijk dat zou ik nu mensen noemen met labaria gedrag en het zijn Petrussen. (naar analogie van jouw Judas)
  Immers, Jezus heeft tijdens het laatste avondmaal nog gezegd: eer de haan drie keer kraait zult u mij drie keer hebben verraden. We weten hoe Simon Petrus
  Zijn de Surinaamse Nederlanders die hier blijven geen verraders?

  Overigens, maar dit staat even los van Judas, labaria en Petrus, laatstgenoemde heeft bijzonder veel werk en goed werk geleverd later


  Maak melding

 16. Ray 24 juli 2018 at 13:48
  @Wazig
  Kruip jij onder je hol terug.
  Waar was Azimullah Gonesh toen bouta een coup pleegde in Suriname?Waar was hij toen surinaamse burgers geexecuteerd werden,waar was hij toen hij de moiwana oorlog veroorzaakte en broeders tegen broeders zijn vuile oorlog moesten uitvechten,waar as hij toen bouta zichzelf beloonde met amnestie…eet me mars jij wazig ding.!!???

  KEREL WAT VOOR ACHTERLIJKE VERWIJTEN MAAK JE IEMAND….ben je wel goed bij je kop??? Die vragen mag je ook aan jezelf stellen…..waar was jij toen alles gebeurde????? Ga naar een psychiater mpp zieke idioot!!!


  Maak melding

 17. Wie kan zich nog herinneren over de verkiezing van Jopie Pengel (N.P.S.) in het district Saramacca? Is een werk geweest van Lachmon (V.H.P.) Geef de Keizer wat de Keizer toekomt, maar de verbroedering was nog geen feit. De hokjes politiek bestaat er tot heden nog, Wat Chandrikapersad Santokhi nu bezig is te doen is puur stemmenmakerij na de verkiezing is hij klaar met deze mensen.

  Let maar op het geval van Eugène Drenthe, Jarien Gaddem en Liesdek Clarke. De mensen werden toen misbruikt en de geschiedenis herhaalt zich weer met een Santokhi. De kandidatenlijst 2020 van de V.H.P. moet nog bekend worden en dan zullen we het merken. Goed opletten hoor, ik wil niet voor mijn beurt spreken dus even geduld.

  Dat de Hindoestaan zich hebben aangepast aan de Surinaamsche samenleving is schijnbedrog is gewoon een kwestie van zelfbeheersing. We kunnen wel met een gerust hart zeggen dat de mensen mekaar niet vertrouwen. Maar leven broederlijk met elkaar samen, een fout dan is het gebeurt.


  Maak melding

 18. Sommige hindoestanen hier op het forum laten zien van de allerlaagste soort te zijn!!! Het zijn dit soort figuren die dat etnisch gelul in stand houden……maar die mongolen hebben dat nog niet door!!! Deze honden houden ervan om te wijzen naar anderen……ipv zelf in de spiegel te kijken!!! Stelletje lage honden!!


  Maak melding

 19. @Wazig
  Je moet je kop laten nakijken .De enige hier die rasistisch bezig is ben jij.voor de zoveelste maal de hindostanen denken aan de toekomst.Wij denken niet alleen voor de dag vandag.Wij denken aan the past,present and future.
  Daarom dat wij vooruit komen en jij soort blijft achter in de tijd.
  Azimullah doet dit allemaal voor een post.Het zal niemand verbazen als hij morgen minister van verbroederingszaken wordt of minister van vergiffenis en algemene amnestie zaken.Wat moet ik dan volgens jou doen?!
  Een coup plegen?!En jij dan als de grote zoon van Suriname,zogenaamd,wat doe jij voor Suriname!!?
  Lullen dat doe jij.Als je niet van plan bent om Suriname uit de greep van bouta te bevrijden,hou je smoelwerk en laat anderen het doen!!
  Plotseling denkt azimullah dat hij een verbroederingsboek moet weggeven.Die dwaas heeft geen enig idee wat de situatie is in Suriname en wie verantwoordelijk is hiervoor.


  Maak melding

 20. @Ray, je bent een hopeloze zieke idioot!!! Je kan beter zelfmoord plegen omdat er voor jaloezie geen medicijn is!!! Alcohol heeft je hersens aangetast vandaar dat er zoveel kolder uitkomt!!!


  Maak melding

 21. Wordt er nog witboi en Sunlight of castella in Suriname verkocht? oe moffo doeti jongoe. bigi bigi sma saang
  na diem ba 16 mi bing gebruik a ma woord foroe of kong mik oe no gebruik ing sominie na wang ma mik oeng alla malla


  Maak melding

 22. @Wazig,
  “KEREL WAT VOOR ACHTERLIJKE VERWIJTEN MAAK JE IEMAND”.
  Heer/mevr Wazig, mag ik u bij deze meedelen dat @Ray(t) geen kerel is, maar een vrouw die graag als kerel door het leven wil gaan.
  In het verleden heb ik ook eindeloze discussies met mevr. Ray(t) gevoerd over haar niet-aflatende blinde liefde voor de heer Chan ‘Tan Sokhie’ en zijn manipulatief gedrag.
  Totdat mevr. Ray(t) erachter kwam dat vriend Chan Camp Bouta met een bezoekje had vereerd. Mevr. Ray(t) voelde zich hierdoor emotioneel gechanteerd en klom in de pen om Chan van repliek te dienen. Anno nu is het weer dik aan tussen die twee.
  Uiteindelijk heb ik de discussies met Ray(t) beëindigd nadat ik concludeerde dat zij ontzettend veel tekort kwam.
  Mijn advies om zich een goed te laten nemen door een flinke bosneger – om van haar frustraties bevrijd te worden – sloeg zij in de wind.


  Maak melding

 23. Sorry Wazig maar volgens mij zijn het juist mensen uit jouw bevolkingsgroep (Negroide) die voorstanders zijn van een tweedeling van Suriname naar etniciteit. Het begon met die Adolf Pengel met zijn rassenleer ( de voornaam had hij al), daarna kwam Aaron met zijn racistische prietpraat om alle Hindoestanen als slaven te gaan houden en tenslotte was het die Venetiaan die hetzelfde van plan was te doen. Welke Hindoestaan is ooit voorstander van een tweedeling geweest ? Sterker nog juist om een tweedeling te voorkomen deed Lachmon begin jaren 70 afstand van zijn recht om het land als minister- president te besturen en werd Sedney minister- president. Noem eens een Creool op die eenzelfde mentaliteit had. Ik ben het eens met Ray dat je nodig naar de psychiater moet en laat je eens nakijken. Lukt het niet om in jouw land een psychiater te vinden dan stel ik voor dat jij in het vervolg je mond houdt.


  Maak melding

 24. wazig
  dat je hond bent kan ik mee leven maar dat je ook nog een mongool bent oke het zijn jouw woorden naar de hindostanen toe.

  Sommige hindoestanen hier op het forum laten zien van de allerlaagste soort te zijn, zijn jou woorden en nu ben ik pissig.

  weetje imbeciel de meeste creolen willen graag met een andere volk kinderen maken om zo hun lelijkheid te verbloemen en hindostanen willen dat niet, ze vinden creolen lelijk. motjo mijt heb je overal.


  Maak melding

 25. Lafu tori ray is helemaal doorgedraaid,de boiti baiwas die in de jaren zeventig massaal nr Nederland waren gevlucht zijn geen spat veranderd het vluchtgedrag en racisme zit diep geworteld in hun genen jepi no de dji deng man disi het aard van het beestje,hetzelfde vluchtgedrag vertonen zij die zijn achtergebleven met dien verstande dat ze bijna allemaal hun heil zoeken in alcoholise dranken,in Su zitten ze om negen Smorgens al bij omu de Chinees om zich lam te zuipen en dan heb ik het nog niet over de grote groep drugsverslaafden onder deze groep sari tori,vandaar dat het Savonds opletten geblazen is als j via pad van wanica rijdt met al die zuiplappen die zich slingerend hun weg naar huis proberen te vinden na een dag vol te zitten zuipen bij omu de Chinees,in magenta polder omdat de wegen daar smaller zijn is het Smorgens vroeg zeer gevaarlijk met zoveel zuiplappen zo vroeg al op straat,ik weet niet waarom deze mensen hun heil allemaal zoeken in het zuipen,misschien kan darasingh,ray,koos,klaasje molenpoep,Luti uit tingi olo ons uitleggen waarom dit vluchtgedrag nr alcohol,ik hoop niet omdat de ndp aan de macht is in Su dat het daarmee iets te maken heeft,want als de ndp de verkiezing in 2020 wint is het gedaan met deze groep


  Maak melding

 26. Darasingh ooit met vakantie geweest in de madras daar in sri lanka,Bangladesh ,Calcutta als j het over lelijke mensen hebt,de lelijkste mensen moet in eerlijk toegeven heb ik in de madras gebieden gezien,deng mang blaka ini deng anu en ondro futu nog nooit zoiets gezien,ik wist niet of ik met mensen of met half apen te doen had


  Maak melding

 27. De NDP is de enige partij met alle bevolkingsgroepen maar dat komt omdat alle criminelen, boeven en moordenaars en corrupte politici zich hebben verenigd in de NDP. Maak niet uit uit welke bevolkingsgroep je komt als je maar steelt.


  Maak melding

 28. @Darasingh;
  Dat ‘ creolen graag kinderen maken met andere bevolkingsgroepen om zo hun lelijkheid te verbloemen…….bl -bla -bla.
  Ben jij soms jaloers op de creoolse mannen? Ga dan wat doen aan je potentie( teveel daroe maakt je slap).
  Is dit de reden van je jalouzie.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.