zondag, juni 16, 2024
HomeFotoSurinaamse regering overweegt rechtszaak tegen inbeslagname geldzending

Surinaamse regering overweegt rechtszaak tegen inbeslagname geldzending

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 22 jul – De regering overweegt een rechtszaak tegen de inbeslagname van de twee geldzendingen in Nederland. Dit meldt de Ware Tijd. De komende dagen zal overleg worden gevoerd met onder meer buitenlandse deskundigen. De Nederlandse justitie wijkt intussen geen duimbreed. De inbeslagname van eerst ruim negentien miljoen euro en dan vier miljoen blijft gehandhaafd. Minister Gilmore Hoefdraad van Financiën zegt dat opties worden bekeken.

Volgens Hoefdraad is bij de eerste geldzending in april sowieso aan de formaliteiten voldaan. Het geld afkomstig van drie lokale handelsbanken is verzonden via de Centrale Bank van Suriname. Volgens Hoefdraad worden de voorschriften van de Financial Action Task Force reeds geruime tijd toegepast. Ook het toezicht van de Centrale Bank van Suriname is volgens de regels geschied.

Parlementslid André Misiekaba zegt dat niet alleen juridische stappen overwogen moeten worden. Ook politiek zou het een en ander bekeken moeten worden. De Nederlandse justitie kan maar niet met steekhoudende argumenten op de proppen komen. De inbeslagname krijgt zo meer een politiek tintje. Daar zou dus politiek antwoord op gegeven moeten worden. Onder meer kan de mogelijkheid van politieke druk met hulp van derden bekeken worden.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

74 REACTIES
 1. Als ze dat doen, laat Surinamen ook bij de advoacten een clausule bij de overeenkomst tussen hen en de advoaten opnemen dat de verliezer van de rechtszaak (alle) bijkomende kosten, inclusief, van de advocaten betaalt.


  Maak melding
 2. Laat Miseikeba dat geld zelf ophalen. Boefdraad is het niet gelukt.Lees goed wat er geschreven staat “er moet overleg gevoerd worden met buitenlandse deskundigen. Er wordt al jaren geschreeuwd dat de regering geen buitenlandse inmengingen wil aangaande, de zaken in Suriname. Nu gaat het om geld en wat doen zij???Zuiver buitenlandse deskundigen erbij betrekken. Omdat er een chronisch gebrek is aan deskundigheid. Wat er is, is veel geschreeuw en weinig wol.In het begin wist niemand van wie dat geld afkomstig was. Waarom nu opeens wel. Nederland leest dagelijks alle berichten en ontkenningen. So so lafoe.


  Maak melding
 3. Hahahaha wie gaan ze sturen ka bouta desie zelf, boefdraad, piggy, miesie-ka. LOL het nationale ontvangstteam van minister Blok is al op stand by op Schiphol compleet met erewacht en handboeien.


  Maak melding
 4. Zoals we reeds zeiden…die black money is van papie bouta en schoonzoon boefdraad.Hoe anders gaan ze verklaren dat het van een ander is?!
  Die twee willen het geld terug ,het is van hun.
  Ga in Nederland de zaak uitvechten, ga dan als jullie 2 criminelen het durven.

  Waar zijn de ndp duivelsadvocaten @Robg en@Parbo?!


  Maak melding
 5. Ongelooflijk, hebben ze in eens het licht gezien? Door de weg naar de rechter te vinden, als ze zelf voor de rechter moeten verschijnen, komen ze niet opdagen. En hebben schijt aan de rechterlijke macht.


  Maak melding
 6. Ze moeten als de sodemieter een rechtszaak aanspannen tegen het OM om bij mij geloofwaardig te doen overkomen.
  Zo kan iedereen weten of er sprake is van Dirty Money: Ik zet een euro op het OM dat zij niet zomaar deze miljoenen hebben geconfisqueerd.

  Wonderboy Gilmore, waar wacht je op? Neem Irwin Kanhai in de arm, succes gegarandeerd!!!


  Maak melding
 7. Ik was er al van overtuigd dat jongeren het voor het zeggen moeten hebben in Suriname en dat de oude garde nu moet opstappen. Na de site van DNB geraadpleegd te hebben ben ik hierin gesterkt.
  Er is heel veel veranderd. Zo ook het toezicht.
  Of Gersie cs. wisten dit niet of ze wisten het wel, maar dachten nog even snel.
  De taken van DNB zijn uitgehold sinds de invoering van de Euro, maar sinds criminelen een zo grote rol zijn gaan spelen in het economisch leven zijn de taken van DNB weer fors toegenomen.
  Wat zou dit kunnen betekenen voor de in beslag genomen gelden?;
  1. Het is geen crimineel geld, maar DNB houdt zich strak aan de wet-en regelgeving
  2. Het is wel degelijk crimineel geld. Su is dit geld dan kwijt, maar niet de crimineel Die heeft immers zijn geld op de bank gestort en dit is geaccepteerd. De banken zijn de lul. Vervolgens het volk. Iemand zal moeten bloeden, behalve de crimineel
  Daarnaast wordt Su nagewezen als land dat geld van criminelen witwast. Dit zal zijn weerslag hebben op onder andere de importen.

  In tegenstelling tot de meeste forumleden hier ben ik er niet van overtuigd dat Su haar geld niet terugkrijgt.
  Als er nieuwe regels worden ingevoerd is men in het begin heel streng, later gaan de scherpe kantjes er van af.


  Maak melding
 8. Past allemaal naadloos in ontwrichtings campagne van de oud kolonisator. Het heeft maar 1 doel namelijk chaos creeren in Suriname en als het even kan de boel overnemen.

  Racist Stef Blok sloeg de plank finaal mis en moest met knikkende knieen excuus bieden. Zelfde staat te gebeuren als Nederland door de rechter wordt teruggefloten. Er is geen reden om dit geld nog langer vast te houden. Nederland moet ophouden met deze infantiele spelletjes te spelen.


  Maak melding
 9. @Parbo,
  Hij is geen account, zijn taal en uitlatingen komen overeen met een onderwereld figuur.
  waarschijnlijk hebben ze een vracht drugs van hem onderschept.
  en heeft nu de pest in op alles wat Nederlands is.


  Maak melding
 10. De regering overweegt een rechtszaak tegen de inbeslagname van de twee geldzendingen in Nederland. Bouterse en Hoefdraad zien spoken bij heldere hemel.Beide heren hebben rust nodig, echt waar.
  mijn vraag is als dat geld bestemd is voor China (betaling importgoederen) en Trinidad (betaling importgoederen) waarom dan via Nederland?

  En zal overleg gepleegd worden met deskundigen in het buitenland om advies.
  Justitie Nederland houdt zich strak aan de regels en wil van Suriname weten van wie dat geld is. Als de Centrale bank van Suriname oprecht bezig is dan mag zo’n eenvoudige vraag geen probleem opleveren.
  En hoe komt het dat de minister van Financiën Gilmore Hoefdraad is zich gaan bemoeien met de zaak?

  Minister Gilmore Hoefdraad van Financiën zegt dat opties (losse flodders) worden bekeken. Naar mijn bescheiden mening maakt de minister de zaak nog Ingewikkeld. Waarom weigert de minister van financiën of de directeur van de Centrale bank de vraag van de justitie in Nederland te beantwoorden?

  Heel wat pietlullige vertellingen reizen de pan uit.
  Dan is dat geld van de kleine spaarders, waar blijft de directeur van de Centrale bank? en waarom is de directeur van de Hakrinbank op zo’n ongunstige moment naar huis gestuurd en waarom bemoeid de minister Gilmore Hoefdraad zich dan met de zaak?

  Ontbinding van de assemblee en de regering naar huis. De lopende zaken en verkiezing uitschrijven door een zaken kabinet, met als hoofd de PG
  Bouta mik-ing ta por’ing—-z’n gezicht ziet er (gespannen) echt niet goed uit


  Maak melding
 11. Het emige wat nederlandse overheid vraagt is zo simpel als wat.
  Van wie is dit geld en waar komt dit vandaan?

  De banken kunnen toch aangeven van wie dit geld afkomstig is, waar het vandaan komt en waar het voor benodigd is.

  Ai en RobG zal dus weer verklaren dat Nederland pestcontrol viert.
  Amerika doet exact hetzelfde en nog nooit is RobG hierop ingegaan.
  Ja ook niet toen Dino 16 jaar op de revers kreeg opgesleld


  Maak melding
 12. als ik uit s m e kom, vraagt men meestal of ik die ticket zelf betaald heb bij de douane in de slurf.

  hoe ik aan dat geld ben gekomen waarom ik meerdere keren v.v. reis naar mijn geboorte land.

  dat vind ik niet erg, die mensen doen hun werk ..

  voor mijn winkel deur staan dagelijks 11 tot 13 jongen jongens drugs te verkopen de politie weet er van verschillende keren aangegeven, maar doet niks,\.
  persoonlijk ben ik ook al geweest, de kommandant zegt dood leuk, dat hij wacht op instruktie van hoger hand..

  m.a.w. de politie zit voor spek en bonen kan geen bal wuitvoeren..

  de p. l. chauffeur koopt ook zijn joint en rookt vrolijk in de bus met medeneming van passagiers.

  of het veilig is, is nog 5 de vraag..


  Maak melding
 13. In een discovery kunnen we weten wat de ware redenen zijn voor het in beslag nemen van het geld. Waarschijnlijk weet de regering dat al. De NL kan dan ook discovery Gaan doen bij de banken in Su.
  Wat zou de claims zijn van Su? Onrechtmatige daad van NL?


  Maak melding
 14. @Parbo
  Blok heeft manieren.Hij heeft netjes zijn excuses aangeboden en niet gesmeekt voor amnestie en of een waarheidscommissie eerst..
  Je baasje bouta met zijn kokodrillen traantjes beweerd dat hij onschuldig is volgens hem en smeekt op handen en voeten kruipend om vergiffeninis en een waarheidscommissie a la obiang style waar hij niks anders dan leugens vertellen kan.
  Nederland geef het geld niet terug.Het is niet van de surinamers.Het is van bouta.het gaat om drugs en black money van bouta voor het doen aan witwas praktijken.


  Maak melding
 15. @Vliegende hollander.
  Klopt .Telkens wanneer baasje bouta zijn billen
  in brand staan. krijg je dan the disappearing act van @Robg.
  Hij verdwijnt spoorloos..


  Maak melding
 16. Opa Desi wil zijn Koloniale COUPPARTNER voor het gerecht
  dagen !!!

  Tori SPANG !

  Desi zal tegelijkertijd aan de Hollandse rechter vragen, zijn strafvonnis
  wegens HARDDRUGSHANDEL in te trekken !

  Er komt tevens een rechtszaak tegen AMERIKA, die zoon DINO, onrechtmatig
  heeft opgesloten, wegens TERRORISME en DRUGSHANDEL !

  Opa zegt dat zijn GEHELE FAMILIE, NIETS WEET VAN DRUGS !!!

  Ps : Monetair of Niet-Monetair, ALLE SRANAN GELDEN, TEGOEDEN
  en GOUD, hebben OPA D en en e Paarse clan, doen VERDAMPEN !!!

  Nieuwe paarse slogan : A VOLK MUS FU NJANG A PINA !!


  Maak melding
 17. Waarom heeft de CBS niet meteen een klaagschrift ingediend om het geld terug te krijgen?
  Als geld in beslag genomen is dan zijn de vragen van Wie is et geld en heeft het geld een criminele herkomst de belangrijkste.


  Maak melding
 18. De boeven van NDP zijn in paniek. Ze krijgen geen moer terug. Crimineel verkregen geld wordt geconfisqueerd. Lik op stuk beleid. Geen paarse vlaggetjes, paraplu,s, petten, buttons en al dies paarse ka voor de Nationale Dieven Partij.


  Maak melding
 19. Merkwaardige gang van zaken, het versturen van grote sommen geld tussen banken is helemaal niet zo gek als sommige mensen denken. Nederland moet echt een goede reden hebben en geven wanneer ze geld dat door een officiële bank van het ene land naar een ander land wordt verzonden zomaar inbeslag mogen nemen. Ik ben benieuwd naar de uitleg.


  Maak melding
 20. Die rechtszaak komt er natuurlijk nooit want dan komen de harde feiten op tafel wat betreft de herkomst van het geld op tafel en daar zitten Bouta & Maffiaclub natuurlijk niet op te wachten.


  Maak melding
 21. Parbo 22 juli 2018 at 19:41
  Past allemaal naadloos in ontwrichtings campagne van de oud kolonisator. Het heeft maar 1 doel namelijk chaos creeren in Suriname en als het even kan de boel overnemen.

  Racist Stef Blok sloeg de plank finaal mis en moest met knikkende knieen excuus bieden. Zelfde staat te gebeuren als Nederland door de rechter wordt teruggefloten. Er is geen reden om dit geld nog langer vast te houden. Nederland moet ophouden met deze infantiele spelletjes te spelen.
  —-

  Die chaos is er al dankzij jou grote leider en Nederland heeft geen enkel belang om boevenhol Suriname over te nemen,

  Zoeken jullie het lekker zelf uit.

  ——


  Maak melding
 22. Oom Ludwig van Abra Broki 22 juli 2018 at 23:50
  A no e go jepi geen ene paarse ka.
  ////////////////////////////////////////////////////////////////
  AAN JOU HEEFT SURINAME NIKS JO EZEL,..er komt alleen maar poep & ka UIT die KA OLO onder je neus !


  Maak melding
 23. Suriname zal nimmer en nooit een rechtszaak aanspannen tegen Nederland. Reden waarom, omdat zij het niet willen verklaren van wie de gelden zijn. Dat wil alleen Nederland weten. In een rechtszaak zullen ze moeten verklaren en dat willen ze niet. Daar moeten ze met hun billen bloot. Ook zo de zaak Oedit. Suriname zal nooit een rechtshulp verzoek doen aan Nederland om Oedit hier aan te houden. Dit kan ik jullie op een stuk papier meegeven. Stel eens voor dat hij een deal sluit met het openbaar ministerie in Nederland en gaat praten. Suriname zal nooit willen dat Oedit door de Nederlandse justitie wordt verhoord.


  Maak melding
 24. Over een paar weken als het geld, na onderzoek weer vrijkomt, zal er groot feest worden gevierd.
  Er zal worden geroepen: we hebben ze een lesje geleerd enz.
  Eigen geld terug. Feest


  Maak melding
 25. Het is natuurlijk opvallend als je het geld via een Euro-land naar China of T&T stuurt vanwaar het dan weer terug gestuurd moet worden naar de EU. Waarom wordt het niet in de EU op een bankrekening gestort en dan via een overschrijving over gemaakt. Opvallend gedrag.
  Door dat gedrag is het logisch dat de douane de geldzending nader gat bekijken. Denk aan:
  -1- Is het volgens de regels mbt witwassen gedocumenteerd?
  -2- Zijn er niet opvallend veel valse biljetten bij??
  -3- Zijn er niet opvallend veel biljetten bij die geregistreerd staan als afkomstig van diefstal, etc.??
  -4- Zijn er niet opvallend langer series met opeenvolgende nummers bij. Bv Als er een serie met een waarde van meer dan 10.000 € bij zit dan is er een vermoeden dat het geld, tegen de regels, bij de reis naar SR nooit is aangegeven.
  Elk van die gevallen kan een reden zijn voor de douane om nader onderzoek te doen. Een beslissing die de douane zelfstandig neemt en waar de politiek niet mee van doen heeft. Gezien het feit dat de tweede zending is vrijgegeven lijkt het er sterk op dat er sprake is van één van de genoemde redenen en er daarom nader onderzoek nodig is, onderzoek waarbij het niet verstandig is alles nu al uit de doeken te doen.
  Als de regering in SR problemen heeft met dat nader onderzoek en de douane geen reden geeft dan moet de regering in SR eerst netjes aan de regering in NL vragen of zij kan uitzoeken wat er aan de hand is, waar de onafhankelijke douane mee bezig is. Maar in plaats van een professionele houding gaat de NDP natuurlijk weer direct in de media schreeuwen en Calimero-gedrag vertonen. Straks wordt de slavernij er weer bijgehaald.
  Die rechtszaak komt er dus nooit. “Bigi doen” van een ongeschoolde, zielige kleuter.


  Maak melding
 26. @henkmolenaar2016

  SELL OUT .1ste klas,..coon rediemoesoe,..en een EZEL.als klap op de vuurpeil.JULLIE SOORT BESMEUREN JE LAND EN DE BEVOLKING .,waar jullie geboren zijn,…je spuugt op het bord waaruit je hebt gegeten,jullie zijn GEWETENLOZE ..RATTEN,..karma o tek oenoe let maar op.dit geldt ook vo BULLEBAKKEN als ka osso RAY,..en KOOS.enz enz..allemaal PANNENKOEKEN.


  Maak melding
 27. IK LUDWIG VAN ABRA BROKIE IK BEN EEN REDIEMOESOE SELL OUT IK BEN EEN COON. 23 juli 2018 at 08:40
  Oom Ludwig van Abra Broki 22 juli 2018 at 23:50
  A no e go jepi geen ene paarse ka.
  ////////////////////////////////////////////////////////////////
  AAN JOU HEEFT SURINAME NIKS JO EZEL,..er komt alleen maar poep & ka UIT die KA OLO onder je neus !

  Ai joe ma pima ndp copycat, is dit alles wat uit je ingekrompen paarse schedel kan komen. Opa en oma taki, duidelijk zijn er tekenen van schizofrenie bij deze ma pima dong no mpp ndper die onze nickname misbruikt, echter zijn paars dwaze debiele idiote geaardheid spreekt boekdelen tot Zimbabwe. Oma taki, ndp staat voor domheid en misdaad. Opa taki, ndper´s oe ma pangpang.


  Maak melding
 28. De reacties van de ma pima dong moro Corongmang ndp paria’s spreekt boekdelen tot Zimbabwe. Geen wonder ze krijgen gratis rattenvlees te eten in blik uit China en ook een gratis dagelijkse snuif coca van baas. Oma taki, ndp staat voor wetteloosheid, leugen, onrecht en vloek. opa taki des te meer ze ddb misdadig zijn vervloekt, des te meer verschrompelen hun hersens in. Ai deng ma pima dong no mpp.


  Maak melding
 29. “rechtszaak tegen inbeslagname geldzending”

  Sorry hoor, maar wij als een Chihuahua mogen ook wel ‘s een keer keffen naar een Rothweiler.


  Maak melding
 30. Ik hoop dat Suriname andere kanalen overweegt om geld door te sluizen. Overigens geloof ik niet dat Nederland alleen hierachter zit. Ik denk dat de VS ook een hand hierin hebben. Tigri sabi na sortu bon a de krasi in bakasei.
  Nederland zou het nooit gewaagd hebben dit soort akkefietjes te doen met een machtig land. Het moet wel politiek zijn behalve een onderzoek naar de herkomst van het geld.


  Maak melding
 31. Opa taki, a moes de droga monie foe bouta en criminele bende, waarmee ze de dong moro Coronmang ndp paria’s gratis te ete willen geven. A weekie sang pesa was het een en al een geklaag onder het gros der sterk verarmde ndp imbecielen en debielen buren. Lokoe noh oom Ludje, a enige sani sa wi dong no mpp ndp paria’s kan doe, na begin roof oenoe naaste, a wiens na oenoe egi famirie of mati of buurman, want lokoe noh, efoe baas en co. e roof eng egi soso lobi ndp dongsma, oenoe egi sani en srangsma, dang sa wi moes foe doe. Ano ooktoe oe moes roof en bedrieg toch leki baas, noh? Opa taki, lokoe sa a didibri bouta doe nanga oenoe, oe dong no mpp indoctrineer duivels ddb zodanig dat oe no mang denki nuchter moro, a girsie dat werkeijk oe de ddb duivels misdadig bezeten. Oma taki, kmopo fesi oenoe djarie fos mi loes deng pitbull foe jagi joe gwe, buri. opa taki, mi warskow joe dat efoe joe kong roof mi, na pispis meti joe e go trong, pitbull njang. Ga naar baas als je honger hebt of wilt stelen, ga zijn paars verworden ministers alvast beroven. Oma taki, troetroe ndper’s na wang vloek gi deng srefi foe stem ma pima didibri bouta, de meest meedogenloze gewetenloze a sociale anti surinamer, de allergrootste aanbeden misdadiger door de debiele imbeciele dwaze idiote ndp paria’s sa ai mek deng ka.


  Maak melding
 32. Als de lijst met namen gepubliceerd wordt van de mensen die gestort hebben, hebben we gelijk een mooi inzicht in wie de vermoedelijke loopjongens van Bouterse zijn.


  Maak melding
 33. @Pico,

  Over een paar weken als het geld, na onderzoek weer vrijkomt, zal er groot feest worden gevierd.
  Er zal worden geroepen: we hebben ze een lesje geleerd enz.
  Eigen geld terug. Feest

  @Pico,
  Ik piste bijna in mijn broek van het lachen.


  Maak melding
 34. Het ophouden van de GELDZENDING is van STRAFRECHTELIJKE
  AARD !

  In Nederland is, ANDERS DAN IN SURIBABWE, sprake van
  MACHTENSCHEIDING !!!

  Justitie HOEFT in het belang van het STRAFRECHTELIJK onderzoek,
  niet direct INFO te verschaffen aan wie dan ook.
  Het zou het onderzoek kunnen schaden of frustreren !

  Het kan gaan om een internationale verdenking/verdachte of om
  een internationale maffia, die bevriend is met Sranan of die in
  Sranan niet verdacht is van strafbare feiten !

  PS : Jammer dat een arts als mw SIMONS TOTAAL niets weet van
  STRAFRECHTELIJKE ONDERZOEKEN en maar wat BABBELT en
  INSINUEERT namens haar directe baas, DDB !!!

  RICHT MAAR EEN ONAFHANKELIJKE FIOD OP IN SRANAN, GEEF DAT
  ADVIES AAN UW VEROORDEELDE BAASJE !!!

  Het belang van de Sranan staatsburger bij normale geldzendingen,
  telt totaal niet mee bij de Paarse HEERSERS !!!!!


  Maak melding
 35. Er is al aangegeven dat door de rechtszaak de kans bestaat dat Nederland een stop van 5 jaren kan invoeren dat er geen geld meer naar Nederland komt.

  Dit alles hebben wij ook te danken aan de drugscriminelen die aan het hoofd van het land Suriname zitten. Door deze figuren heeft Suriname een slechte naam gekregen.
  Vaak genoeg als er drug wordt onderschept word het land Suriname genoemd.

  NDPérs geef niet zomaar de schuld aan Nederland, omdat Boefdraad nog steeds niets aan het parlement heeft gezegd wat er besproken is toen hij in Nederland was. Ook wil hij nu achter gesloten deuren gaan praten en het gesprek mag niet naar buiten komen.

  Waarom is die 4 miljoen niet rechtstreeks vanuit Suriname naar Trinidad vervoer, maar eerst naar Nederland en dan pas naar Trinidad??????


  Maak melding
 36. Nederland (onder backing van de Amerikanen) wordt steeds brutaler naar de Surinaamse gemeenschap. In beslagname name geld , daarna nog een keer en vervolgens de lummel Stef Blok. Wat zal de volgende stap zijn? Ik ben van mening dat zowel in Suriname en vooral in Nederland er geprotesteerd moet worden tegen de gang van zaken. Alle beetjes helpen ook al hoeft men geen wonderen te verwachten. Als men muisstil blijft en het juist goedkeurt weten we allemaal niet wat de volgende stap van Nederland zal zijn.


  Maak melding
 37. Pakiratigri
  Dus Nederland heeft aan Suriname de herkomst van dit geld gevraagd en een minister begaat een grote blunder. Jij wilt gaan protesteren. Je gaat je gang maar, verwacht echter niet dat er meer mensen je komen steunen.
  Ik neem aan dat het een grap van je is toch?

  Wat Su het beste kan doen is juist muisstil te blijven.
  Nederland zal het geld terug geven, na onderzoek!
  Minister Blok zal zich moeten verantwoorden voor zijn uitglijder en zijn excuusbrief. Deze laatste is denk ik toch niet helemaal wat het moet zijn.


  Maak melding
 38. Beste pakiratigri
  Surinamers zijn te laf om in hun eigen land te protesteren tegen de Bouta-clan die het land volledig naar de kloten heeft geholpen.

  En dan wel protesteren tegen Nederland omdat deze zwart wit was drugsgeld in beslag neemt dat bestemd is voor de Bouta clan?

  Wat denk je zelf?


  Maak melding
 39. Nederland moet klaarheid van zaken geven. De verklaring van hen is : in het belang van het onderzoek doen we geen mededelingen. Op deze manier kan het geld bij wijze van spreken maanden on hold worden gezet. En dat is het knelpunt. Het kan funest worden voor de economie in Su. Ze moeten sowieso niet meer via Nederlandse en Amerikaanse noch Britse banken, feitelijk hele EU, geld overmaken . Want ze spannen allemaal samen.
  Dit gaat over Suriname en niet de persoon Bouterse.
  Als de Nederlanders zeker wisten dat de herkomst van het geld illegaal was hadden ze allang de nodige stappen ondernomen. Mij lijkt dat ze gewoon een vermoeden hadden en meer niet. En daarna de zaak onderzoeken.
  En dat doen ze niet via de geëigende kanalen. Want vanuit Nederland gaan ze niet wijzer worden anders dan met de bevoegde Surinaamse autoriteiten contact te maken. En op het allerhoogste niveau zoals het in dit geval hoort ,vertikken ze het.Misschien zijn het zelfs de Amerikanen die hierachter zijn en Nederland aansturen.Suriname staat er niet rooskleurig voor en daaruit kun je ook herleiden dat het tevens een politieke zaak betreft.


  Maak melding
 40. De vraag is waarom Nederland en Amerika het Surinaamse volk treiteren door deze van drugsgeld verdachte moordenaar nog tolereren en niet aanpakken zoals in panama toen met Noreiga. Nederland en Amerika tonen jullie ballen en kom die man ophalen. het volk van Suriname is zeer geholpen met zo’n actie. Als het jullie niet lukt Laat ons dan met rust.


  Maak melding
 41. De politieke reden denk ik, heeft te maken met de aankomende verkiezingen. Nauwelijks nog twee jaar te gaan. Bepaalde actoren als Nederland en Amerika en actoren binnen SU willen de NDP onder de leiding van Bouterse weghebben. Ze zien dat hij veel te machtig is en hij is niet hun vriendje. Dus gaan ze chaos proberen te kweken. Hebben ze ook in andere landen gedaan. Ze gaan nog niet geen terroristen sturen maar een iemand economisch treffen wekt nog efficiënter.
  De achterliggende gedachte is dat mensen het dan zo moeilijk krijgen dat zelfs Pro – Bouterse aanhangers de straat opgaan. En dan volgt er chaos. Het is een bekend patroon.
  Of het zover gaat komen is maar de vraag. Alles staat en valt nu met dat geld dat in beslag genomen is en hoe men verder overboekingen zal executeren zonder dat het weer fout gaat. Maar er kan meer in petto zijn behalve geld in beslag nemen. We shall see. Overigens lijkt Bouterse me geen domme man.


  Maak melding
 42. Deze zaak stink behoorlijk.
  Voor wie is het geld eigenlijk bestemd?
  Prive rekeningen in Zwitserland of moet het echt naar China.
  Waarom liggen dan de Chinezen niet wakker ervan?


  Maak melding
 43. @Pakiratigri
  Heel Suriname wil je baasje weg.Geen enkel land heeft zin om Suriname met een inwoner als jij over te nemen.Je betekent alleen maar hoofdpijn,een ziekte,een plaag.
  Je bent een last voor Suriname.Je moet je diep schamen je zelf een surinamer te noemen.


  Maak melding
 44. Beste @Pakiratigri,

  “Dit gaat over Suriname en niet de persoon Bouterse”

  Heel Suriname staat in dienst van de Bouta Maffia-clan.

  Dit in beslag genomen geld is van Bouterse en zijn Roversbende.
  Ondertussen gaan er in de ziekenhuizen dood omdat er geen geld is voor medicijnen


  Maak melding
 45. @ Pakiratigri
  “Nederland moet klaarheid van zaken geven. De verklaring van hen is : in het belang van het onderzoek doen we geen mededelingen”
  Ik vrees dat het net andersom is. Niet Nederland moet klaarheid geven, maar Suriname moet kunnen verklaren waar dit geld vandaan komt.
  Rij met je auto en een achterbak vol geld.
  Je wordt door de douane ism de politie aangehouden en het geld wordt in beslag genomen.
  Wie moet wat verklaren?

  Verder schrijf je dat Bouterse machtig is.
  Voor alle zekerheid het begrip macht opgezocht. Veel omschrijvingen.
  Ik heb ooit op school een omschrijving van Max Weber geleerd
  Macht is het vermogen van een persoon om een ander iets te laten doen tegen zijn eigen wil in.
  (zo ongeveer, het is ook al heeeeel lang geleden)
  Waarom is Bouterse volgens jou machtig?


  Maak melding
 46. @ Beste stoute Ray,
  Wat ben je toch ongemanierd? Hoe ben je opgevoed door je ouders? Gaan we nu persoonlijk worden? Je kunt aangeven dat je het niet mee eens bent .En het liefst door middel van onderbouwing. Kunnen we een gezonde discussie voeren , of het al dan niet eens zijn met elkaar. . No problem . Doe vooral moeite om geciviliseerd over te komen. Zal je sieren en je zult zelf zien dat je er beter van wordt. Doe je best and we will do the rest.


  Maak melding
 47. WELKE DERDE PARTIJ ZAL DRUK KUNNEN UITOEFENEN OP NEDERLAND

  MISIEKABA LULT WEER UIT ZIJN PIER NEKIE
  WELK LAND ZAL DRUK DURVEN UITOEFENEN OP NED OM SU

  MISIE KA KEBA IK WACHT OP JE ANTWOORD


  Maak melding
 48. alle discussie over dat geld is al achter haalt..

  iedereen weet dat het gesloten dan wel drugs geld is..

  dit is immers met opzet gedaan, wetende dat de komende tijd zie verkiezingen geen winst zal bieden aan de n d p. bende, dus alvast je middelen veilig stellen dat was de hele bedoeling, maar helaas..

  die moordenaar weet al dat zijn houd baarheid data al verstreken is en moet hoe dan ook iets ondernemen om zijn familie middelen veilig te stellen..

  begrijp goed, dat de man bliksems goed weet dat zijn dagen al geteld zijn, gelet op zijn gezondheid is niet veel meer over..


  Maak melding
 49. Volgens mij is dit een onderdeel van een veel grotere acties van de douane en
  belastingdienst. Nederland is de laatste 3 jaar erg actief in het blootleggen van
  geldstromen. Zo zijn er veel mensen opgepakt die geld in Zwitserland op de bank
  hadden of wie vastgoed in het buitenland hadden. Ook houdt men de geldstromen
  van moskeeën in Nederland in de gaten , welke landen financieren dit en wat is hun macht
  in de gemeenschap van die moskee. Natuurlijk wordt ook drugsgeld in de gaten gehouden.
  Door de vele drugvangsten van de laatste tijd, in Amsterdam, Rotterdam, Antwerpen met de
  herkomst Suriname, is Suriname op de radar gekomen en wordt er veel strenger gekeken naar
  de herkomst van geld. Op de een of andere manier kan Suriname niet aantonen waar dat geld
  in contanten vandaan komt, en heeft men sterke vermoedens dat er iets niet klopt.


  Maak melding
 50. Overwegen hoeze overwegen.
  Hadden ze toch per direkt moeten doen.
  Nl wat gaan jullie met dat geld doen,???? ashiana en AZ hebben dringend geld nodig hoor.


  Maak melding
 51. @ pakiratigri

  “Ze moeten sowieso niet meer via Nederlandse en Amerikaanse noch Britse banken, feitelijk hele EU, geld overmaken . Want ze spannen allemaal samen.”

  Beste Pakiratigri Nederland, VS, Britannia of EU hebben als landen geen grip op internationale overmakingen dat gaat allemaal via de Bank of International Settlements (BIS) in Basel, Zwitserland.
  U gelooft te veel in complotten te weinig in de ONKUNDE van Hoefdraad


  Maak melding
 52. pakiratigri 23 juli 2018 at 11:14
  Nederland (onder backing van de Amerikanen) wordt steeds brutaler naar de Surinaamse paars oerdomme , drugscrimineel minnende gemeenschap. In beslagname name geld , daarna nog een keer en vervolgens de doorziende Stef Blok. Wat zal de volgende stap zijn? Ik ben van mening dat zowel in Suriname en vooral in Nederland er geprotesteerd moet worden door de oerdomme dwaze debiele idiote moordenaar ddb aanhangers, tegen de gang van zaken. Alle beetjes helpen ook al hoeft men geen wonderen te verwachten. Als men muisstil blijft en het juist goedkeurt zoals in Su het cirrupt npaars wanbeleid ,weten we allemaal niet wat de volgende stap van Nederland zal zijn.

  Ai, tjeis oe dong no mpp drugsminnende ddb idioten die het land en volk blijven beroven mooi beet.


  Maak melding
 53. Oma en opa blijven erbij, moordenaars, drugscriminelen en boeven maken de ndp regering uit. Wo ka no mpp stem bakka 2020 voor Suribabwe.


  Maak melding
 54. Als Suriname niet eens is met de beslaglegging dan moeten ze juridische stappen ondernemen punt uit dan weet iedereen in Suriname waar dat geld afkomstig is en voor wie het bestemd was.In Nederland kunnen ze altijd naar de rechter gaan in Suriname niet want Bouterse bepaald alles in Suriname en de rechters kunnen niets.Waarom stagneert hij de rechts gang van die december moorden van 1982.Als Suriname schaam ik mij voor mijn eigen land.


  Maak melding
 55. In Nederland geld de Nederlandse wetten, als ik een auto koop boven de € 25000,00 dan word er gecontroleerd door de belastingdienst of ik over zoveel geld beschik, is dat niet het geval dan moet ik aantonen waar het geld vandaan komt, op deze manier is het erg moeilijk om te witwassen in NL dus het moet eerst naar het buitenland gestuurd worden, bijvoorbeeld in het dak van een ziekenauto, of een andere manier


  Maak melding
 56. Ik ben een Surinamer en ik erger me dood aan alle negatieve reacties onder elke onderwerp die hier verschijnt de een schaamt zich dat die Surinaams is de andere vind Nederland beter Bouterse is een Crimineel Suriname gaat nooit vooruit komen ..Mensen jullie moeten wakker worden en kijken wie de echte criminelen zijn dat zijn de mannen die in de G 8 top zitten met een stropdas Bouta is een moordenaar ….Ik weet het niet ik was er niet bij ik weet niet wie opdrachten gegeven heeft of wat dan ook en ik denk geen enkele van de beterweters die hier commentaar geven het weet…… maar hij geeft geen toestemming om helle volkoren en stammen uit te moorden in Irak en Afghanistan en Gaza….ze zeggen verbeter de wereld begint bij je zelf bekijk de sitiuatie van 2 kanten Nederland heeft ons in het verleden al genoeg aangedaan .. Waarom zouden ze het niet nog eens doen ..In plaats dat we met zijn allen een front vormen en gewoon achter onze land staan want niemand weet van wie dat geld is staan jullie hier te kibbelen over crimineel geld ….grappen makers al dat rijkdom dat jullie TROTSE Nederland heeft vergaard goud boxiet suiker specerijeren slaven voor arbeid ga dat maar eerst terug proberen te krijgen was het ook de schuld van Bouta en zijn zoon en laten we ook niet vergeten wie Bouta daar in suriname heeft gezet ….jullie praten over kruimels terwijl ze hier in NL brood bakken .


  Maak melding
 57. True
  Ik snap je verwondering.
  Maar
  Jouw reactie is ook niet een positieve. Jij richt je pijlen op een ander, zijnde de G8.
  Op dit forum gaat het over Suriname.
  De reacties hier zijn positief en negatief, maar gaan wel over Suriname,
  Dat verklaart een boel, zo niet alles.


  Maak melding
 58. Het geld was/is bestemd voor promotie activiteiten van Suriname op Kwakoe.

  De mensen die de promotie verzorgen mochten niets tekort komen.


  Maak melding
 59. Opa DDB, ERKENT GEEN RECHTERS !!

  Nu gaat hij plotseling DE RECHTER in Nederland inschakelen !

  Opa DDB, MELD U ZICH MET SPOED BIJ DE SRANAN KRIJGSRAAD,

  voor uw aandeel in de 8 December-massamoord op ONGEWAPENDE

  Landgenoten !

  Daarna, wordt u gedaagd voor Uw aandeel in de MOIWANA-massamoord
  op de ONGEWAPENDE dorpelingen van MOIWANA !!

  PS : wie gelooft deze KNOEIER NOG ????

  Er liggen nog HONDERDEN MILJOENEN US-DOLLARS op Zwitserse
  Bankrekeningen van Surinaamse onderdanen !!!!!
  Inkomsten verkregen uit ARBEID of BEDRIJFSWINSTEN, Opa Desi ???

  Opa Desi heeft daarvan nog nooit gehoord ! Mi no sabi !!!

  BALLAST NEDAM-MILJOENEN-SRANAN-BRUGGENBOUW/TJOEKOES ,
  ook niet van gehoord ?
  Opa Desi no sabi !!!!! GEHEUGENVERLIES !!!!!

  Nederlands onherroepelijk drugsvonnis, Opa Desi no sabi !!!!
  Nu schakelt Opa Desi de NEDERLANDSE RECHTER In !!! tjaaaaaa………


  Maak melding
 60. De mensen van wie het geld echt is zijn muisstil. En de mensen die het moesten ontvangen ook. Iedereen weet dat het stinkt. Waar is Bouta nu met zijn grote laffe bek. Hij durft niet in Ocer te gaan schreeuwen. Hopelijk gaat deze saka saka snel dood samen met zijn NDP


  Maak melding
 61. Inderdaad Hirundinea, je leest hier wel allerlei onzinnige commentaren van de paarse ratten op deze site rondvliegen, maar van de eigenaren niet, die houden zich muisstil.
  En dan die opmerking van Pakiratigri, dat Nederland klaarheid van zaken moet geven, als er gewoon duidelijk gemaakt wordt waar dat geld van afkomstig is , is er niets aan de hand toch, als het allemaal legaal is dan, en daar zal dan terecht gerede twijfel over zijn, de coke uit Suriname zal wel op een of andere manier betaald zijn en niet via bankoverschrijvingen gedaan zijn.


  Maak melding
 62. Als Suriname tot 2 x toe een moordenaar/drugsdealer tot president kiest, een man die met zijn NDP Roversbende Suriname in het verleden al 2 x aan de bedelstaf heeft gebracht en nu voor de 3de keer het land economisch/financieel/moreel weer naar de kloten helpt, dan verdient een land niet beter,

  Surinamers waren gewaarschuwd, hadden het kunnen weten maar kozen toch massaal voor deze crimineel.

  Sorry, eigen schuld, dikker bult


  Maak melding
 63. Yorka Tori 24 juli 2018 at 09:25
  Het onbegrijpelijke is dat een rechtszaak wordt overwogen. Zoiets moet je niet overwegen, maar meteen doen!
  ===

  Dat vind ik ook! Niet dreigen maar direct doen die rechtszaak.
  En waarom denkt je dat Bouterse dat niet doet? Omdat dan de beerput opengaat. Nederland maakt geen grappen. Er zijn blijkbaar duidelijke bewijzen dat het geld afkomstig is van drugsgeld.

  Bouterse heeft niks te winnen met een rechtszaak. Want dan moet hij komen met harde bewijzen inplaats van slap gelul.


  Maak melding
 64. Zo jongens nu gaat het gebeuren. Fasten Seatbelt !!!! Mister. Dubai him self. Gaat zich met de zaak bemoeien… Dit wordt weer een van de loze beloftes van meneer fantast mister Dubai . Deze man weet het volk te paaien. Met ……talloze lege beloftes. En het Surinaamse volk gelooft het allemaal….. Een andere is boefdraad.. die leent en blijft lenen. En het volk zal die 27 miljard terug moeten betalen. Iedere kind dat nu geboren wordt heeft al een schuld op zijn schouders. Dank zij de NDP. Vene heeft gespaard bouta . boeffie en Abrahams hebben alles tot in de min opgemaakt


  Maak melding
 65. Mijn gefantaseerde theorie dat Suriname in de monetaire ban is geplaatst door de rijke landen schijnt te kloppen. Op grond hiervan heeft Suriname een hele grote kans om niet alleen de rechtzaak te winnen, maar ook al die landen die meedoen aan de monetaire ban, een lesje te leren. Het antwoord krijgen we van Sapoen. Zie onderstaand stuk overgenomen uit Starnieuws onder de kop:

  Sapoen: in beslag genomen geld moet terug.

  De regering moet op het hoogste politieke niveau opheldering vragen aan Nederland over de inbeslagname van in totaal ruim 24 miljoen euro. Het geld moet zo spoedig mogelijk vrijkomen. “Suriname zal dus een tweesporenbeleid moeten voeren om de euro’s terug te halen, vindt Assembleelid Raymond Sapoen (coalitie). Minister Gillmore Hoefdraad heeft in zijn uitleg aan De Nationale Assemblee geïndiceerd dat politieke motieven een rol spelen, hoewel hij dit niet keihard heeft aangetoond.

  Het is volgens Sapoen heel merkwaardig dat de Nederlandse justitie tot nu toe geen enkele poging doet om middels het rechtshulpverdrag met Suriname over de gevraagde aanvullende informatie te beschikken, daar waar de Centrale Bank van Suriname al informatie heeft verstrekt over de herkomst van de geldmiddelen.
  Deze zaak heeft tenminste twee aspecten, een technisch/strafrechtelijk aspect en een mogelijk politiek aspect, stelt het Assembleelid. “Wanneer het Nederlandse Openbaar Ministerie niet bereid is concrete bewijsmiddelen aan te voeren die de geldzendingen geheel of gedeeltelijk kunnen kwalificeren als money laundering, rest ons niets anders dan een rechtszaak aanhangig te maken om de beslaglegging zo snel als mogelijk op te heffen.

  Deze onsmakelijke kwestie kan niet los worden gezien van de toenemende internationale trend in de afgelopen vijf jaren waar lokale banken van Afrika, het Caribisch gebied en Azië hun correspondent banking relaties kwijtraken als gevolg van toenemende regulering tegen money laundering en terrorismebestrijding, stelt Sapoen. “Dit is een collectieve issue die Suriname met lidstaten binnen de Caricom collectief zal moeten benaderen omdat hierin eigenlijk het gevaar schuilt voor fragiele economieën als de onze,” voert de politicus aan.

  Wanneer zelfs centrale banken het slachtoffer worden van de-risking worden landen in feite geïsoleerd van het internationaal financieel verkeer met alle gevolgen van dien. “Als deze trend niet wordt gestuit, zal dit enorme consequenties hebben voor onze financieel stelsel en daarmee de economische groei. Ook moeten we niet vergeten de invloed op de financiële overmakingen die huishoudens maken naar het ’thuisfront’ maar ook op investeerders die hun winsten niet kunnen overmaken,” benadrukt Sapoen.


  Maak melding
 66. Blok heeft gelijk, jullie staat is 1 grote grap met je drugsdealende en moordende mafia president. Je past wel goed in Zuid Amerika, net zo corrupt als de rest van de landen.


  Maak melding
 67. Suriname … is het enige land in heel de wereld waar Nederland niet bang voor is …

  Zou overigens wel wat zijn dat geld welke via de Centrale Bank van Suriname verstuurd wordt een criminele achtergrond zou hebben en op die manier zou worden wit gewassen, pfffffff. Dan hebben we het dus over een zeer ernstige zaak van hoog tot laag.


  Maak melding
 68. 90% van Suriname bestaat uit immorele,socialisten…De gemiddelde Surinaamse de zal nooit stemmen op een eerlijke man..Daarom zal Suriname een arm derde wereld land blijven


  Maak melding
 69. Alle beschuldigingen aan het adres van Bouterse en de Surinaamse regering ten spijt, ik denk dat de Hindoestanen heel wat uit te leggen hebben. We moeten niet onze haat tegen Bouterse laten prevaleren boven gezond verstand. Weliswaar is het geld gestuurd via de Centrale Bank van Suriname wat moet en gebruikelijk is, maar het betekent niet dat het geld afkomstig is van de Surinaamse regering. Naar het zich laat aanzien is dit geld vermoedelijk afkomstig van een witwas operatie. Het zou mij niet verbazen als er een link is tussen deze zaak en de zaak van die Hindoestaan waar er een helikopter op zijn terrein in Suriname zou opereren om drugs te vervoeren.

  Het in beslag genomen geld moest zeker doorgesluisd worden naar een bank in Zwitserland en daar heeft Nederland nu een stokje voor gestoken.
  De afgelopen jaren zijn in Nederland grote partijen drugs uit Suriname onderschept en daar waar er aanhoudingen zijn verricht betrof het bijna altijd een Hindoestaan van Surinaamse afkomst. Het cliché van de zogenaamd hard werkende Hindoestaan is allang achterhaalt. Men heeft zich volledig in de drugshandel gestort en gebruikt men de winkels die men nog heeft als dekmantel.

  De enige relatie die er is met Bouterse is dat Bouterse de VHP had beloofd dat hij de partij betaalt zou zetten na het optreden van een lid van de VHP in de DNA . Sindsdien rolt de een na de andere kop van de Surinaamse Hindoestaan in Nederland. Het is publiek geheim dat de VHP heeft geholpen in de arrestatie van Dino Bouterse. Ze zijn met de verkeerde begonnen. Bouterse had eens publiekelijk gezegd dat hij ze allemaal gaat laten opsluiten en naar mijn weten voeg hij de daad bij het woord.

  Wat ik hier lees op Waterkant komt alleen van mensen die de boel hier zitten af te leiden en doen alsof hun neus bloed. Of ze zitten met hun kop zo diep in de reet van Bouterse dat ze het grotere plaatje niet zien
  Een ding weten we zeker. Het geld is niet van de creoolse bevolking want die is zo arm als een kerkrat.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES