Ook in Australië zijn ze beledigd en boos op VVD-minister Stef Blok

35
Stef Blok: Suriname is mislukt

DEN HAAG, 22 jul – Niet alleen in Suriname is vol ongeloof gereageerd op de halve waarheden die de Nederlandse minister Stef Blok onlangs verkondigde, ook in Australië zijn ze nu beledigd en boos op de VVD-minister. Blok zei “Suriname is een mislukte staat” maar zei ook nog: “Noem mij één voorbeeld van een multi-etnische of multiculturele samenleving waar de oorspronkelijke bevolking nog woont – dus dan vallen Australië en de VS af, want daar is de oorspronkelijke bevolking uitgeroeid“. En juist die oorspronkelijke bewoners van Australië, de Aboriginals, hebben minister Blok er zaterdag van in kennis gesteld dat ze er nog zijn, schrijft De Volkskrant.

Volgens de krant haalde voorzitter Rod Little van de belangenvereniging van ‘Australië’s Eerste Volkeren’ zijn gram op de multiculturele Australische omroep SBS. ‘Ik zou willen zeggen: zet de feiten eens op een rijtje. Hier ben ik, het levende bewijs dat het Eerste Volk nog steeds bestaat in Australië. We zijn niet weggevaagd.’ Little zei erbij dat de Australische minister van Buitenlandse Zaken, Julie Bishop, Nederland om opheldering moet vragen, aldus De Volkskrant.

In Australië leven circa 600.000 Aboriginals en in de Verenigde Staten leven ongeveer 5 miljoen inwoners die behoren tot de oorspronkelijke indianenstammen die daar al woonden voor de de komst van de Europeanen. Dus ook die uitspraak van Blok klopt niet.

35 REACTIES

 1. Wat hebben andere landen met Blok zijn uitspraak te maken??? Zijn uitspraak is puur gericht op de situatie in Suriname. Elke koe van zondag weet dit. Suriname probeert nu een Hetze te ontketenen tegen Blok, de uitspraak is gedaan door 1 persoon en niet de hele Nederlandse bevolking. Bouta heeft opdracht aan zijn manschappen gegeven om prominente mensen van hun gezinnen weg te rukken en te vermoorden 8 december. Weet de hele wereld, dus wat???Voor wie dit vergeten is, is dit een reminder. Voordat Bouta aan de macht kwam ging het veel en veel beter in Suriname. Nu is het schering en inslag. Drug, berovingen, vermoord worden. Overal in het land worden mensen beroofd, dood gekapt, afgeslacht alsof het zo hoort. Onze Gezondheidszorg, geen middelen. Gelden die niet of veel te laat worden uitbetaald. Vele Surinamers over de grens denken ook als Blok en zeggen ook wat op hun hart ligt. Is het omdat het een blanke is die zich heeft uitgesproken, dat men zo tekeer gaat. De bevolking in Suriname mag niet protesteren, worden uiteen gejaagd en monddood gemaakt. Laten wij onze ogen niet sluiten voor de feiten. Het kan maar gezegd worden, hopelijk komt er verbetering. Nederland mag best onderzoek doen, waar al die miljoenen die daar zijn vastgehouden vandaan komen. Het witwassen van drugsgelden is verboden. Elk land zou dit hebben gedaan, dan hoeft dit geld niet voor Suriname bestemd te zijn.Suriname staat bekend als narco staat. Het is nooit eerder voorgekomen dat er eerder onderzoek is gedaan naar zulke grote geld bedragen. Nu hoor je van het is, van ondernemers die zaken doen met Nederland. Waar zijn de bewijsstukken gebleven?? Wanneer ik naar Kirpalani ga en een paar goederen koop, krijg ik een bon van betaling. Wanneer dit geld daadwerkelijk van welke ondernemer dan ook afkomstig is, moet het niet moeilijk zijn, deze te overleggen. Sommige mensen hier in dit land maken Suriname en de inwoners tot een groot lachertje. Ik krijg plaatsvervangende schaamte voor deze gasten.


  Maak melding

 2. Erg he Henk Molenaar.
  Blanken doden en heersen.
  Blanken hebben flink huisgehouden, maar dat is gelogen zeker he???
  Boooi joe…..

  Even naar de Afro Surinamers.
  Als julie tegen zwarte Piet zijn, verander dan ook je blanke naam aub.
  Echt doe het. Ik vind die blanke naam een prolongatie van de onderdrukking.
  Bv Seedorf, dat kan echt niet hoor. Doe normaal toch…….


  Maak melding

 3. Santa Maria 22 juli 2018 at 07:02
  Erg he Henk Molenaar.
  Blanken doden en heersen.
  Blanken hebben flink huisgehouden, maar dat is gelogen zeker he???
  Boooi joe…..
  ====

  En Aziaten doden en heersen en Afrikanen doden en heersen etc.

  Het is tegenwoordig mode om alle blanken de schuld van alle ellende in de wereld te geven.


  Maak melding

 4. Boeboe bit Sjorie heeft een goed verhaal.

  Het is simpel alle in beslag genomen geld is drugs witwasgeld.
  Als Hoefdraad na 1 maand er nog niet is in geslaagd om de herkomst van het geld te verklaren is dat zijn probleem, niet dat van Nederland.

  Bouta en zijn maffia vriendjes zijn pissedoff omdat het zijn drugsgeld is.


  Maak melding

 5. Blokhoofd Stefan is van de pro apartheids partij de vvd. Niet voor niets is apartheid een nederlands woord waar geen vertaling voor nodig is.


  Maak melding

 6. Mogelijk rechtszaak om geld terug te krijgen
  22/07/2018 00:02 – Ivan Cairo

  Minister Gillmore Hoefdraad zegt dat de Centrale Bank van Suriname bij de geldzending van 19,5 miljoen euro die in april is vastgehouden, aan de gebruikelijke formaliteiten heeft voldaan.
  Minister Gillmore Hoefdraad zegt dat de Centrale Bank van Suriname bij de geldzending van 19,5 miljoen euro die in april is vastgehouden, aan de gebruikelijke formaliteiten heeft voldaan. Foto: dWT

  PARAMARIBO – Hoewel de regering en Nederlandse autoriteiten “nog on speaking terms” zijn, wordt een rechtszaak om de in beslag genomen 23,5 miljoen euro terug te krijgen, serieus overwogen. Maandag en dinsdag zullen deskundigen, inclusief ingehuurde buitenlandse experts, zich hierover buigen.

  NDP-fractieleider André Misiekaba vindt dat aangezien het Openbaar Ministerie in Nederland niet kan of wil aangeven wat Suriname fout heeft gedaan, niet alleen juridische stappen overwogen moeten worden. Aangezien de Nederlandse vervolgingsautoriteiten zijn blijven steken in “bedenkingen, lijkt deze zaak politiek ingegeven”, concludeert de politicus. Donderdag heeft minister Gillmore Hoefdraad van Financiën tijdens een comité-generaal informatie aan het parlement verstrekt over deze kwestie. Intussen is de geheimhouding van de vergadering opgeheven en kan wat besproken is met de samenleving worden gedeeld.

  Misiekaba vindt dat de regering “naast een eventuele juridische lijn ook politieke acties dient te ondernemen. Deze kwestie dient onder de aandacht gebracht te worden van allianties en bevriende naties zoals ACP, Caricom, China en Brazilië om mogelijk politieke druk uit te oefenen op Nederland. Ook VHP-parlementariër Krishna Mathoera vindt dat de regering een rechtszaak tegen Nederland moet aanspannen. “Dan moet via de rechter gevraagd worden dat de inbeslagname opgeheven wordt, omdat het geld onrechtmatig in beslag is genomen”, zegt ze.

  Minister Hoefdraad heeft het parlement geïnformeerd dat de Centrale Bank van Suriname bij de geldzending van 19,5 miljoen euro die in april is vastgehouden aan de gebruikelijke formaliteiten heeft voldaan. De regels die door de Financial Action Task Force zijn voorgeschreven worden al geruime tijd toegepast. Aan het toezicht van de Centrale Bank ligt het ook niet, want dat heeft ook correct plaatsgevonden. Nederland wil naar verluidt additionele informatie over de herkomst van het geld. De Centrale Bank heeft geweigerd die te verschaffen, omdat de Nederlandse autoriteiten niet de juiste procedure hebben gevolgd en de bank zich aan de wet op dit stuk te houden heeft. Nederland zou de beoogde informatie via een rechtshulpverdrag moeten hebben gevraagd, wat niet is gedaan.

  Tjies deng ma pima paarse droga ndp roversbende mooi beet. Ddb en boeven hebben in de jaren tachtig en midden negentig heel veel valuta in beslag laten nemen van derden. Zelfs voor het bezitten van 1 U$ in de jaren tachtig kon men in de devilscel belanden. Vreselijk waren de sociale wantoestanden veroorzaakt door de vervloekte moordenaars olv ddb. Veel geld werd witgewassen door deze paarse roversbende. A noe zomaar Boeroe beng strito na US en zoon. Ook al beginnen ddb en boefdraad een rechtszaak op kosten van de belastingbetaler en ma pima ndp domme paria´s. Laten ddb en boefdraad al dat geld dat op de Zwitsere banken is alvast gebruiken om al die ma pima paarse paria´s van gratis ete en drinke te voorzien. Aan doven gezegde. Opa taki, steeds als de ma pima ndp regering aan de macht komt is het altijd weer hetzelfde liedje met Ned. dit, dat etc. Opa taki, ndp is ieen ma pima vervloekt politiekek religieuze partij die land en volk verder de afgrond in zal brengen. Veel Su. hebben het goed in Ned. Zelfs menig ma pima ndp rat. Ondertussen lachen ddb en boefdraad het gehele volk uit om de paarse soap draaiende te houden, koste wat kost. Ndper´s zijn de domste mensen in Su. Niet de Coronmang meer.


  Maak melding

 7. Santa Maria
  22 juli 2018 at 07:02

  Erg he Henk Molenaar.
  Blanken doden en heersen.
  Blanken hebben flink huisgehouden, maar dat is gelogen zeker he???
  Boooi joe…..

  Even naar de Afro Surinamers.
  Als julie tegen zwarte Piet zijn, verander dan ook je blanke naam aub.
  Echt doe het. Ik vind die blanke naam een prolongatie van de onderdrukking.
  Bv Seedorf, dat kan echt niet hoor. Doe normaal toch…….

  ==============================

  En dat de afrikanen onderling genocide plegen is ook de normaalste zaak vd wereld. Afrikaanse oorlogen hebben meer
  slachttoffers geeist dan de slavernij. En vergeet niet dat diverse afrikaanse stammen meegewerkt hebben aan deportaties van slaven, notabene hun eigen broeders.


  Maak melding

 8. Australië? Dat is toch hetzelfde land die vluchtelingen weigert. En als toch aan komen worden gedumpt op een klein eiland bij Nieuw-Guinea? Bek houden dus! Schijnheilige achterbakse kloothommels.


  Maak melding

 9. ELKE uitspraak gedaan door een politicus of diplomaat heeft altijd gevolgen voor het land dat hij presenteert. Dus die BLOK heeft als miniSTER van het koninkrijk der Nederlanden, zijn land in de hele wereld voor BLOK gezet. Zo gaat het nou eenmaal in de diplomatieke wereld.

  BLOK heeft zijn land NÒG meer voor schut gezet dan Wilders of andere rechts populisten, ze moeten nu wel van hun stoel vallen en op de grond rollen van het lachen.


  Maak melding

 10. Suralco die in het land was,hebben ze niet kunnen houden.Hoe gaan ze dat geld gaan halen uit Ned,moet nog blijken.

  En intussen is Stef Blok van een grijze muis veranderd in een wereld beroemdheid.


  Maak melding

 11. Santa Maria
  Seedorf Nederlands?.
  Je moet de Nederlanders niet overal de schuld van geven,wi heist du, Seedorf.
  Hoe heet heet u Zeedorp ziet u het verschi..
  Blanken doden en moorden dat is niet mooi .
  Tutsi en hutu’sl rhewanda genoside er was daar geen blanken bij ,een beetje genuanceerd blijven. RODESIE blanken boeren vermoord en er uit geschopt ,grote honger nood jammer die een richtings verkeer


  Maak melding

 12. Eigen Mening Democrate,
  Jij kent een hoop mensen ,of is het alleen jou menig,heb je met hem op school gezeten dat je hem zo goed kan anneliceren.
  Knap hoor


  Maak melding

 13. Noem mij één voorbeeld van een multi-etnische of multiculturele samenleving waar de oorspronkelijke bevolking nog woont – dus dan vallen Australië en de VS af, want daar is de oorspronkelijke bevolking uitgeroeid“.zijn dit nou de kritische journalisten of nemen jullie klakkeloos teksten over ,onze geachte demi is zeer gematigd hoor van Nederland voel nattigheid ,is dit cryptisch, of valt het Surinaamse leger Nederland binnen .
  Ze schudden op hun grondvesten ,lachen jo


  Maak melding

 14. Natuurlijk,natuurlijk iedereen wordt boos op de vijanden van bouta omdat bouta boos op ze wordt.Niemand die boos wordt op een coupleger.,een serial killer met amnestie.
  Omgekeerde wereld a la bouta en de ndp style.We moeten de australiers aanmoedigen om de naam bouterse te googlen.Daar kennen ze bouterse niet eens en ze weten niks van zijn crimineke heden en verleden.Tijd dat ze kennis gaan maken met de naam bouterse.Op dit moment lach ik Australie uit gezien ze zo onnozel zijn.


  Maak melding

 15. Laupi boebit sjorie ga die bull shit van blok nog eens honderd keren lezen,want blijkbaar kan j niet begrijpend lezen,Haco,ray,de wannabee koos,molenaar die man beledigt jullie ook maar blijkbaar is begrijpend lezen niet aan jullie besteed,fa ju kan tan leki wan man go,san no wani ju ini eng kondre,want dat is de essentie van zijn uitspraak,probeer dat stuk een paar honderd keren lezen,misschien heel misschien zul j het dan begrijpen,aan Luti fu tingi broki san e tan ini wan tingi olo na 1 miljoen keren lezen,zal hij het toch niet begrijpen,de man heeft de hersenen van een schildpad


  Maak melding

 16. Wat een gedoe over een minister die uit eindelijk bewezen heeft niet competent te zijn qua ministerschap en als mens bewezen heeft weinig van Nederland en haar DNA te begrijpen. Nederland is sinds haar start als republiek in 1.568 multicultureel en een internationale vluchtheuvel voor mensen in verdrukking of te groot denk vermogen (Erasmus, Descarte, Spinoza, etc..).
  Blok heeft feitelijk Nederland mislukt verklaart of bekend gemaakt dat hij veel gestudeerd heeft maar niets geleerd heeft. Blok is een blanke uitvoering van RobG die loyaal his masters voice dient.

  Het trieste is dat ’s mans onvermogen tot veel gedoe leidt en de aandacht afleidt van de veel belangrijkere zaken. Nederland, nog buitenlandse zaken nog Blok staan stil bij Suriname. Blok kreeg de vraag en daarmee de gelegenheid PVVachtig te prikkelen. Gevolg hij wordt nu zijn Ministerie uitgekotst en door de Nederlandse politiek uitgekotst.

  De reactie van de SU regering is banaal omdat men alles met alles verbind en complotten bedenkt, net alsof één van de rijkste landen ter wereld de tijd heeft om iets tegen Suriname te ondernemen.
  Bouterse had z’n Mensen vrijdag in OCER moeten vertellen wat er werkelijk aan de hand is. Bouterse had het land ook moeten laten zien hoeveel of hoe weinig mensen nog komen luisteren naar zijn verhaal. Gezien de plaats van de fotograaf en de body language van Adhin niet veel.

  Mevrouw Simons u heeft de regie als voorzitter van het hoogste orgaan van de staat. De regering heeft de DNA & U dus ook vaak genoeg voor schut gezet. U kunt er een eind aan maken. Doet u dat niet dan vernietigd u de NDP want de houdbaarheidsdatum van Bouterse Adhin is verlopen.


  Maak melding

 17. Als julie tegen zwarte Piet zijn, verander dan ook je blanke naam aub.
  Anders blijven jullie eigendom van de blanken. Waarom is Jezus blank,
  Waarom is Maria blank, Waarom is Jozef blank en Waarom zijn de Engelen
  blank. Waarom is alles blank? Veel Indianen en Aboriginals door Blanken vermoord.
  De laatste tasmanian aboriginal ook uitgeroeid.


  Maak melding

 18. advies aan adhin,, laat de boel voor wat het is, vertrek per heden dus nu..

  alleen dan kan je nog je zelf redden , keer terug naar het reine wees een goede hindoestaan..

  anders blijf je je hele leven een rot vent.. en valt voor jou bij deze bende

  geen eer te halen..


  Maak melding

 19. Pataka nog nooit zoveel onwetendheid gelezen;j hebt zeker de hersenen van een pataka,Jezus blank,Maria blank,Jozef blank,de engelen,waar haal hij zoveel onzin vandaan,blijkbaar is lezen ook niet aan jou besteed,mensen die dit soort bull shit in 2018 beweren zijn niet meer te redden of j leeft tussen geiten,koeien,schapen,kippen en eenden,en hun uitwerpselen,want over jou valt niet veel meer te zeggen,blijft maar lekker tussen de dieren leven,kan de ju na wan meti,helemaal behaard zeker


  Maak melding

 20. Pataka blijf in j dieren en fantasiewereld leven wanneer j dat ontstegen bent,u sa taki want mi no e verstan dierentaal dus sorry,het ga j goed


  Maak melding

 21. Alle ndper´s zijn nog dommer dan slecht een Coroniaan. Oma taki het zijn de domste mensen van het gehele land, het zijn vereerders van hun misdadige afgod, de duivel ddb, een moordenaar, een drugscrimineel en staatskasrover. Opa taki geen wonder deng ma pima dong no ka ndper´s trong leki zoon en stiefzoon, misdadigers.


  Maak melding

 22. @JoJo, ik ben het met jou eens, maar ik ben erover gaan nadenken en toch vraag ik mij af waar op de wereld werkelijk de oudste bewoners van een land wonen en het land regeren zonder een mengelmoes van andere culturen.

  Zelfs denk ik dat velen gemengd zijn waardoor er weinig echte originele bewoners nog wonen en regeren.
  In Amerika en ook in Engeland kun je een DNA test doen om je herkomst te laten ontcijferen en geloof het of niet bijna een ieder is gemengd. Weet je hoe dit komt?? ja hoor door al die mensen die de landen toen in hun greep hebben gehouden en kinderen hebben gekregen met de vrouwen daar, zowel als slaaf of als een gewone relatie.

  Dus wie is nou echt!!!


  Maak melding

 23. meneer A. Sadhoe met heel veel respect,,
  ik ben geweldig ingenomen met uw artikelen de 2de inmiddels..

  open eerlijk uit het volle borst en zo hoort het ook..

  niet bang zijn voor de misdadigers. moordenaars, liegers , bedriegers, oplichters, verkrachters, dieven, boeven, bankrovers, zelf verrijkers ten koste v-h et volk

  ik wou dat er nog een paar net als U zouden opstaan hun menig recht voor zijn raap konden geven, dan worden ze een keer wakker..

  weg met dit soort misdadigers moordenaars..

  het ka volk moet nu een keer wakker worden..


  Maak melding

 24. De boosheid van Suriname over de uitspraken van minister Blok is volkomen terecht. De term failed state is een hele kwalijke. Zeker als een Nederlandse minister van buitenlandse zaken dit zegt over een voormalige kolonie. Met zijn uitlatingen verzwakt Blok de handelspositie van Suriname, dat schatrijk is aan grondstoffen. Nederland lijkt dat nog steeds op te willen eisen voor weinig geld.

  Andere landen zullen geen zaken met Suriname willen doen vanwege de kwalificatie ‘failed state’. Als andere landen niet met Suriname willen handelen dan daalt de waarde van hun handelswaar en kan het voor praktisch niets worden opgekocht door bijvoorbeeld Nederland. De uitspraak van Blok was geen verspreking. Failed state is wat hij de wereld wilde duidelijk maken en het multiculti gedeelte was inleiding.


  Maak melding

 25. @ Keizerin
  Je dicht de minister veel meer toe dan wat hij waard is en kan
  Denk je dat een land dat grondstoffen van SU wil, zal denken:
  o nee, toch maar niet want Blok heeft gezegd dat SU een failed state is?

  Je diskwalificeert hiermee dit land en zegt dat ze niet zelfstandig beslissingen kunnen nemen, maar dat ze hiermee het advies van Blok nodig hebben.


  Maak melding

 26. @pico
  Ik zeg absoluut niet dat Suriname geen beslissingen kan nemen hoor. Maar wel dat Blok eventuele handelspartners van Suriname negatief probeert te beïnvloeden met zijn uitlatingen. Failed state is niet zomaar een term. Bedoeld wordt een mislukte staat waar geen controle is over het grondgebied, bedreiging aanwezig is van binnenuit, criminaliteit, corruptie etc. Investeringen zijn in zo’n staat niet veilig.


  Maak melding

 27. @Keizerin:
  je schrijft: Failed state is niet zomaar een term. Bedoeld wordt een mislukte staat waar geen controle is over het grondgebied, bedreiging aanwezig is van binnenuit, criminaliteit, corruptie etc. Investeringen zijn in zo’n staat niet veilig.

  Daar voldoet Suriname helaas allemaal aan.


  Maak melding

 28. @Davey
  Maar dan is Nederland ook een failed state want Nederland heeft heel veel macht overgedragen aan de EU en een groot land als Amerika heeft wapendepots in Nederland. Dat zijn allemaal grote risico’s van binnenuit. Het is in Nederland niet zo smetteloos als het lijkt.

  In Nederland is ook corruptie en omkoping. Waarom denk je dat elke Nederlander wettelijk verplicht een zorgpremie betaald. Dat is een teken dat de farmaceutische industrie Nederlandse politici flink in de watten legt. De overheid regelt in ruil daarvoor de inkomsten voor de farmaceutische industrie. Corruptie is in Nederland net zo erg als waar dan ook. Fractievoorzitter Pechtold kreeg een appartement cadeau, andere Kamerleden gaan op vakantie van gemeenschapsgeld of kopen een huis, cadeaus etc. van gemeenschapsgeld. De gemeente Bergen op Zoom schijnt de zaken van Philip Morris te regelen.

  Het verschil is dat als corruptie in Nederland wordt ontdekt dan gaat het in de doofpot en als het in Suriname wordt ontdekt dan is het voorpaginanieuws.

  Zeker is er een zekere onstabiliteit in Suriname maar als je gaat graven dan kom je uit bij slinks Nederland. Het rapport over de rol van Nederland bij de coup in Suriname mag pas in 2060 worden geopenbaard. Tot die tijd heet het dat Suriname een mislukte staat is en heeft Bouterse alles gedaan. Zo doet Nederland dat.


  Maak melding

 29. hallo Sapoentje ,,
  als je zoveel haast hebt, om het geld terug te krijgen ,,..

  moet nu direct naar zanderij gaan het is nu 11. 00 uur in ons land neem deze middag nog de vliegtuig en je bent morgen ochtend op Schiphol, dan kan je in alle rust het geld zelf ophalen..

  einde verhaal..

  no haat gevoelens meer geen scheld kannonades over en weer..

  het levert immers niks op al die beschuldigen,,, doe wat je kan of je moet het zinkende schip verlaten, ga desnoods cassaba planten om telo te maken….


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.