Restaurant Chi Min in Suriname ten onrechte in verband gebracht met ratten filmpje

34
Restaurant Chi Min in Suriname ten onrechte in verband gebracht met ratten filmpje

PARAMARIBO, 21 jul – Het populaire Chinees restaurant Chi Min in Suriname is onlangs slachtoffer geworden van kwaadwilligen, die via Whatsapp valse informatie verspreiden over de aanwezigheid van ratten in de keuken van het restaurant. Via Whatsapp wordt een filmpje verspreid waarin een flink aantal grote ratten in een keuken van een restaurant te zien zijn en daarbij wordt de naam van Chi Min genoemd. Het gaat echter om een filmpje uit Maleisië zoals hieronder te zien is.

De betreffende video is afkomstig van een buitenlands YouTube channel genaamd ‘Channel is Fire’ en origineel gepost door ‘StarMetro’. Het gaat hier om een restaurant in de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur en niet van Chi Min restaurant zoals door de kwaadwilligen wordt beweert.

“Wij betreuren het ten zeerste dat men op zo een manier onze goede naam in de samenleving wil breken. Chi-Min onderhoud regelmatig haar keuken en andere ruimtes in samenwerking met de organisatie ‘Suriname Pest Control’ (afgekort SPC), ter voorkoming van ongedierte op onze werkvloer” aldus de directie & staf van Chi Min restaurant in Suriname in een verklaring.


34 REACTIES

 1. Dus et was fake nieuws… ben geen fan van Chi Min, maar dit is wel erg laag om zo een zaak in diskrediet te brengen.


  Maak melding

 2. Best wel veel suris hebben een laag IQ dus je kan ze niet eens kwalijk nemen dat ze dit doen….als je geen hersens hebt dan wordt het lastig!!


  Maak melding

 3. Ik heb vaker bij Chi Min gegeten.Kan mij dit niet voorstellen. Er zijn zeker veel restaurants waar het erg vies is in de keukens. Hygiene wordt niet zo nauw genomen. Ik heb laatst een roti-kip gekocht Keizerstraat/Van Idsigastraat. Toen ik thuis kwam smaakte het erg zuur, niet te vreten. Er kwam slijm van de kip af. Mensen let op voedselvergiftiging. Het kan je je leven kosten.


  Maak melding

 4. Waar of niet, ze zullen extra alert blijven. Dus wie weet is dit ook een wijze van marketing om het restaurant meer klanten te werven.


  Maak melding

 5. Als men iets voorbij zien komen op sociaal media ,hebben mensen te snel een oordeel zonder om na te denken …en om het een laag IQ te noemen ,zal niet zo snel een oordeel daarvoor hebben


  Maak melding

 6. Creolen zijn altijd jalours op die Chinezen en Hindustanen. Wat hebben ze in Albina bereikt?
  Kan Ronnie Brunswijk alleen met zijn tolie of toi toi spelen? Kijk in Youtube African eat rat en
  ook in Youtube Indian eat rat. Waarom worden de meeste Hindus heel oud?
  Kijk in Youtube Pakistan eat dogs. Muslims verkopen honden vlees als geitenvlees.
  Wie vlees eet kan ook een mens eten. Chinezen zijn de een van de schoonste volk en
  dat heb ik in China gezien. Afrika eten ze rotte vlees en het stink heel erg.


  Maak melding

 7. Oom Ludwig: je hebt gelijk. Je moet voorzichtig zijn met het verspreiden van negatieve berichten ter voorkoming dat deze juist positief uitpakken. Deze grappenmaker heeft Chi Min juist populair gemaakt. Kies ing mooi.


  Maak melding

 8. Een ding weet ik wel, waar chinese restaurants zijn de de lege percelen erom heen een vuilnisbelt met afval van restaurants met ratten en kakkerlakken !! Njang switie !! Veel mie en bamie voor weing geld !!!
  Daar houden wij Surinamers van !!!
  Misschien begint Brunsie samen met Bee een “djompo-metie” restaurant in Albina !!!


  Maak melding

 9. Ik kan me niet voorstellen dat het plaatsen van een fake nieuws te maken heeft dat creolen jaloers zijn op die of op dat.
  Zeer kortzichtig.
  Het kan zelf een hindoestaan zijn die zijn rotishop niet draaiende kan houden
  Geef me liever een vitamine rijke djompo meti dan een slijmerige roti met schadelijke bacteriën


  Maak melding

 10. Van mij kant wil ik toch dat B.O.G een kijkje neemt in hun keuken.
  Want iemand van mij die vaste klant van chimin is,eten daar had gekocht en zich ineens niet goed voelde,ziek is geworden.
  Naar de dokter gegaan en de dokter zegt,voedselvergifftiging 💁nou ja wil toch dat chimin erop let dat ze netjes omgaan in de keuken want we hebben het over voedsel die verkocht wordt aan de mens


  Maak melding

 11. Hindoestanen eten niet bij afro Surinamers
  Javanen eten niet bij Afro Surinamers
  Chinezen eten niet bij Afro Surinamer
  Maar Afro Surinamers eten shit van iedereen.l


  Maak melding

 12. Ik heb als jochie meegemaakt, aan de Kwattaweg had je veel Chinese winkels en die verkochten van alles en nog wat , eten en belegde broodjes. ze hadden wel veel honden, niks negatief . maar! die houden scheten op de stoep van de winkel waar je naar binnen moest. Om dat ik daar in de buurt woonde zag ik elke ochtend een stoep vol met honden stront. Soms ruimde hij dat op maar soms ook weer niet. Wilde je een broodje dan moest je dwars door de honden stront lopen om de winkel binnen te komen. Dat ben ik nooit vergeten. eet smakelijk!


  Maak melding

 13. @ Eigen Mening Democraten,
  De honden werd vet gemest om geroosterd te worden bij “Chinees Nieuwjaar”. Bij ons in de straat gebeurde dat elk jaar. Hoog geplaatste ambtenaren kwamen smullen !!!
  En daarna werd iedere vergunning gegund !!!
  Jarenlang konden Creolen /Afro”s, dit soort vergunningen niet krijgen !!!


  Maak melding

 14. Pataka, dit artikel heeft niks te maken met ras.Heb je onderzocht wie het op de app heeft geplaatst?
  Als je het weet , geef het door aan Chi Min.
  Als die meneer van Holland dit had gezegd, zouden we weer miljoenen woorden eraan besteden.
  Dus a.u.b.laat de Rassen met RUST.


  Maak melding

 15. Chinezen gaan sowieso anders om met hygiene, lees vies.
  Doe een keer sneek and peek in hun keuken. Je gaat automatisch kots neigingen krijgen. Wassen ze hun handen wel, los van de dikke vette ratten en kakkerlakken. Kijk in hun diepvries: schrijven ze per datum op hoe lang iets bewaard wordt.
  Leef gezond, eet gezond. En doe Chi minder, minder, minder.
  Gebruik je hoofd guys.


  Maak melding

 16. Dat jullie zo een niveau lose opmerking van die z.g pataka laten op de pagina is walgelijk!!! En die pataka onder een schuilnaam rotsooi schrijven!!!
  Jermain G Day


  Maak melding

 17. Mededeling : Let op ! Waargebeurde verhaal bij chi min.

  Ik was in nov op sept 2017 op vakantie, en een etentje met fam 500 SRD met fam.
  OP zicht niks byzonders, bakra Su kan toch betalen, maar wat schet mij verbazing.
  DE REKENING IS INCL BTW, TERWIJL DE BTW PAS INGAAT 01 JULI 2018….
  Maar kwam ik pas achter toen ik in ned kwam, snap su niet.
  Wie kan mij een feedback geven, thank you.


  Maak melding

 18. Het betekent niet direct dat je belazerd bent.
  Het kan zijn dat hun software al is aangepast en dat er staat inclusief BTW, maar dat je geen BTW hebt betaald. Het BTW bedrag zou dan apart vermeld moeten zijn.
  Is dit het geval? Staat er hoeveel SRD je aan BTW hebt betaald?


  Maak melding

 19. @R.Karijo,
  Een etentje in 2017 met de familie bij Chi Min voor SRD 500. Dat was toen omgerekend ongeveer € 65.
  Neem van mij aan dat een etentje met de familie bij Chi Min absoluut geen SRD 500 kost. Chi Min is nog altijd één van de betere Chinese restaurants in Suriname; niet de goedkoopste.
  Typetjes als jij @R. Karijo willen hier op deze forum de big spender uithangen en verpesten het voor anderen die met vakantie naar Su gaan.
  Volgens mij ben je bij de worst- en fladderman die voor Chi Min zijn spul verkoopt met je familie gaan eten.
  Doe dus maar gewoon want volgens mij heb jij zelf van de honger geen ontlasting.


  Maak melding

 20. DIT FILMPJE KOMT VAN Oom Ludwig van Abra Broki,..EEN SURINAME – HATER !Dit zijn de PAJONGWAATERS,VAN MAASA(MEESTER/SLAVENHOUDER) HOLLAND !


  Maak melding

 21. Revo 22 juli 2018 at 22:45
  DIT FILMPJE KOMT VAN Oom Ludwig van Abra Broki,..EEN ma pima bouta – HATER !Dit zijn niey de PAJONGWAATERS,VAN MAASA(MEESTER/SLAVENHOUDER) HOLLAND zoals ik er een bouta ma pang pang eentje van ben.


  Maak melding

 22. Revo, ai boi, dit is wat jullie ma pima bouta stommelingen in de toekomst als gratis kost van hem gaan krijgen. Vlees in blik uit China. En gezien het gros der ndper´s analfabeet, noch manderijn kunnen lezen, bouta e go gi oenoe dong no mpp ndp paria+ s gratis ete en drinke uit China. Rat, slang, kikker, muis, hond, kakkerlak in blik is sa baas e go gi oeng dong no mpp om gratis te eten.

  Ergens in 2022 in verworden failed stated Surhaitibabwe. Koers 1000 srd voor 1 U$. Bekendmaking van uw geliefde soso lobi ndp lijder. Wie kome wil en wie drinke wil, allemaal gratis, moet kome bij de berm te Ocer voor een gratis maaltijd chinese ete. Lange rijen sterk vermagerde ziek lonkende ndp paria´s staan in lange rijen, hongerig te wachten op hun gratis bordje rijst, met vlees uit China. Eenmaal voor het gros van hen opgezegd, slokken deze verarmde dwazen gulzig het ndp ete op. Bij navraag of het smaakt knikken ze belabberd, ai no ka. Baas tjies deng dong no mpp debiele dwaze idiote moordenaars, drugs criminele en staatskas rovende ddb domme aanhangers no ka.


  Maak melding

 23. Vergeet Chi Min, authentiek Indonesisch kun je eten bij Mirosso te Blauwgrond. Duur voor locals, betaalbaar voor de toerist. Zeker geen doorsnee Warung.


  Maak melding

 24. Echt nasty man, als er slijm van je kip afkomt ga je vervolgens toch geen hap van nemen. En dan concluderen dat het ook nog zuur is. Door en door smerig.


  Maak melding

 25. @ Pataka;

  Liever wijs je jezelf eerst de vinger, dan anderen. Waarom moet je gaan discrimineren??!!!
  Wat heeft dit met ras te maken???!!!
  Brunswijk heeft in ieder geval een betere scholing dan jij. Dat weet ik zeker. Hij loopt niet rond te discrimineren zomaar. Zelfs een ongeschoolde doet dat niet.
  Dus ik weet niet in welke klasse jij hoort en/of je in een klasse hoort…..


  Maak melding

 26. @Nina,

  Je schrijft dat Brunswijk niet zomaar loopt rond te discrimineren. M.a.w. hij discrimineert wel.
  Niet netjes van Brunswijk,niet alleen omdat hij politicus is, maar ook als mens mag hij niet discrimineren.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.