vrijdag, mei 24, 2024
HomeFotoDesi Bouterse tegen partijgenoten: Nederland voelt nattigheid

Desi Bouterse tegen partijgenoten: Nederland voelt nattigheid

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO – Desi Bouterse heeft leden van zijn Nationale Democratische Partij, NDP, opgeroepen om de gelederen te sluiten. Het is ‘all hands on deck’ in een tijd dat er vanuit Nederland allerlei acties worden ondernomen. Zoals net de geldbedragen van Suriname die worden vastgehouden in Nederland. En de uitspraken van minister Stef Blok. “Als u hoort hoe de minister van Buitenlandse Zaken van Nederland uitglijdt. Hij kan zich niet inhouden scheldt naar het Surinaamse volk, dan kunt u alleen maar aanvoelen dat den man e firi nattigheid (dat ze nattigheid voelen, red.).”

Daarom zouden vooral leden van de NDP zich anders moeten gedragen. NDP-leden zelf sturen allerlei geruchten over elkaar de wereld in. “De NDP is de afgelopen tijd vaak negatief in het nieuws en de wortel, het begin, is altijd vanuit de NDP. Maar dan is wel de tijd aangebroken, terwijl de aanval massaal is, dat wij NDP-ers, jongeren, vrouwen, ouderen, mannen, dat eenieder moet beseffen dat het nu toch wel all hands on deck is,” zei Bouterse.

De regering zelf tracht voor te gaan. Er wordt ‘veel werk’ verzet. Particulieren en jonge ondernemers worden aangemoedigd om zich in te zetten voor het land. Jongeren van de NDP helpen buurten schoonmaken. Volgens Bouterse is het goed dat partijgenoten de voorbeelden volgen en ‘heel hard’ gaan werken. In de tijd die de regering nog rest, zal vooral aandacht besteed worden aan onder meer onderwijs en gezondheidszorg.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

69 REACTIES
 1. PARAMARIBO – Desi Bouterse heeft leden van zijn Nationale Democratische Partij, NDP, opgeroepen om de gelederen te sluiten. Het is ‘all hands on deck’ in een tijd dat er vanuit Nederland allerlei acties worden ondernomen. Zoals net de geldbedragen van Suriname die worden vastgehouden in Nederland. En de uitspraken van minister Stef Blok. “Als u hoort hoe de minister van Buitenlandse Zaken van Nederland uitglijdt. Hij kan zich niet inhouden scheldt naar het Surinaamse volk, dan kunt u alleen maar aanvoelen dat den man e firi nattigheid (dat ze nattigheid voelen, red.).” ( De balk in eigen ogen ziet hij niet).

  Daarom zouden vooral leden van de NDP zich anders moeten gedragen. NDP-leden zelf sturen allerlei geruchten over elkaar de wereld in. “De NDP is de afgelopen tijd vaak negatief in het nieuws en de wortel, het begin, is altijd vanuit de NDP. ( Zo leider, zo aanhangers, zo vader, zo zoon). Maar dan is wel de tijd aangebroken, terwijl de aanval massaal is, dat wij NDP-ers, jongeren, vrouwen, ouderen, mannen, dat eenieder moet beseffen dat het nu toch wel all hands on deck is,” zei Bouterse.

  De regering zelf tracht voor te gaan. Er wordt ‘veel werk’ verzet. Particulieren en jonge ondernemers worden aangemoedigd om zich in te zetten voor het land. ( Velen zijn ondertussen failliet of misdadiger geworden zoals zoon en stiefzoon). Jongeren van de NDP helpen buurten schoonmaken. ( Schoonmaak en schoonmaak zijn twee). Volgens Bouterse is het goed dat partijgenoten de voorbeelden volgen en ‘heel hard’ gaan werken. ( Aan paarse dwazen niet genoeg gezegd). In de tijd die de regering nog rest, zal vooral aandacht besteed worden aan onder meer onderwijs en gezondheidszorg. ( Ook voor nog meer leningen over de ruggen van de paarse dwazen).
  Altijd als de ndp aan de machy komt is het een en al hetzelfde geouwehoer sinds 1980. opa en oma taki, Didibri e taki tot deng dong no mpp dwaze debiele idiote oerdomme aanhangers.


  Maak melding
 2. Bouterse speelt een van zijn laatste troefkaarten uit, hij maakt Nederland
  een gemeenschappelijke vijand en hoopt zo de rijen voor de verkiezingen te
  sluiten. Gemakshalve vergeet hij dat er nog een 11 jarige gevangenis straf
  in Nederland openstaat. Geen excuses voor d decembermoorden. En na 8 jaar
  staat Suriname aan de rand van de afgrond.


  Maak melding
 3. dank zij Stef blok, eindelijke iets gehoord van de moordenaar , al die tijd meer dan 6 maanden was hij doof blind zag niks hoorde niks en nu de staat flink vernederd is, het volk diep beledigd is, komt hij mooi boy spelen..
  zijn opmerking zal niks verbeteren.
  wat hij moet doen is de s l m instappen naar Holland vliegen en zijn zegje doen.., als hij tenminste ballen heeft..

  deze laf aard kan niet uit de voeten meer hij is overal ingesloten.. zijn eigen achter baan heeft hem de rug toegekeerd..


  Maak melding
 4. Surinams Assamblee Is Een Koffie shop

  Beste Lezers.

  Bouterse zegt nederland voelt nattigheid..

  waar hebben wij het nau weer over.. maar goed

  met die zelfde slowgan heeft deze beste man in 2010 de verkiezing gewonnen.. hij weet heel goed hoe het het surinams volk in pakt..

  Nu richt hij zijn pijlen weer op jong Suriname… All Hands On Dek


  Maak melding
 5. Nederland heeft ddb misbruikt om van Suriname af te komen, dat is wat Surinamers heel goed moeten weten en het voor hen duidelijk is. Ze hebben zich vergist in ddb en zijn machtswellust. Hierdoor zitten ze lelijk met hem in zijn maag en dat weten ze ook.

  Nederland dacht op een eenvoudige kinderachtige wijze van Suriname af te komen en heeft bij de hele voorbereiding naar de onafhankelijkheid veel steken laten vallen. Suriname was nog niet gereed om zo een grote broek aan te trekken en Nederland heeft zich daar behoorlijk in vergist.

  Nederland heeft een haat liefde verhouding met Suriname en dit zit hun behoorlijk dwaars en weten niet hoe ze een manier moeten vinden om de fouten die ze gemaakt hebben te moeten herstellen, vooral om dat ddb de man die voor hen het vuile werk moest doen ook helemaal op macht belust zijn positie never nooit meer wilde terug geven. Per saldo ervan is de Surinamer de verliezer.

  Nederland weet dat zij hierin Schuldig zijn en zolang ddb aan de touwtjes trek zullen zevoor de republiek Suriname en de Surinamers niets kunnen betekenen. ddb is een behoorlijke sta in de weg voor hen. De man die ze moest helpen om van Suriname af te komen heeft ervoor gezorgd om als dictator voor het leven die positie never, nada, nooit meer op te geven.

  De enige hoop die de Surinamers hebben is dat iedereen een keer sterft en dat biedt Nederland dan de mogelijkheid om weer zaken goed te maken. Het voordeel van Nederland blijft dat door de smerige inzet van ddb voor de staatsgreep ze van Suriname af zijn. Wat de toekomst zal brengen blijft koffie dik kijken. Het kan vrieze, het kan dooien. Suriname is gewoon een buitenland voor Suriname geworden en zal dat ook blijven. Wat ook niet vergeten moet worden dat de voorbereiding van de onafhankelijkheid de opmaat was waar het ook fout is gegaan en zaken niet goed zijn voorbereid en zaken veels te snel gingen en niet goed op de rails waren. Kortom de onafhankelijkheid kwam er als een dief in de nacht (voor) de Suriname/rs. Het was meer van de solist Henk Aron, terwijl vele politieke partijen hem erop wezen dat Suriname en de Surinamers nog niet gereed waren voor de onafhankelijkheid. Hoogmoed komt voor de val.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 6. Nattigheid?
  Nederland zou blij zijn met wat regen.
  Deze opmerking slaat kant noch wal. Wat klopt er dan niet waar Nederland achter is gekomen?
  Blok heeft een probleem. Dat is waar, maar dat is een persoon, een minister. Meer niet
  Suriname deed er beter aan zoete broodjes te bakken en op deze wijze de terugkeer van haar geld te bespoedigen.
  Niet slim

  Vliegende Hollander
  Een gemeenschappelijke vijand creëren is een troef die al zo vaak wordt gespeeld dat het totaal geen verrassend effect meer heeft. Vaak wordt er aan toegevoegd:
  zij aan zij, schouder aan schouder zullen we optrekken. Bla bla bla.


  Maak melding
 7. @Pico,

  dat deden ze bij het Nederlands elftal ook altijd een gemeenschappelijke vijand
  creëren, in 1988 waren het de bobo’s en later de pers. Het is een oude psychologische truc.
  En wat nattigheid kunnen we hier wel gebruiken, het is al weken kurkdroog.


  Maak melding
 8. Aaai baja desi yu mpp pikin boi. Yu gwe djompo bosjebrug. Allemaal lulkoek verkondig je de wereld in, gewetenloze beest. Yu fok up kondre behoorlijk op.


  Maak melding
 9. henkmolenaar2016
  21 juli 2018 at 22:20
  Nederland voelt nattigheid…….

  Ik zeik in mijn broek van het lachen om.zo veel onzin.

  Welke nattigheid in godsnaam?

  ==============================

  Bouterse zit weer eens aan de coke en Johnny W. Black Label. De man is aan het spacen.


  Maak melding
 10. He Vliegende Hollander (en Shirley en Simpel maar effectief)
  Jullie hadden gereageerd op een oproep van mij over een meisje die MOEST bevallen.
  Ze had (nog nooit van gehoord) zwangerschapdiabetes. Ze is bevallen, Zwaar maar gelukt. Wat probleempjes nu, maar komt goed (hoop ik)

  Droog was het niet vandaag op Kwakoe .
  Jongste zoon is op vakantie naar Spanje, dus met oudste naar Kwakoe gegaan vanmiddag.
  Djogo € 10. Was wel leuk voor hem, In de zon gedronken en gegeten.
  Ik kon me niet echt vermaken, maar dat ligt aan mij NIET aan Kwakoe. Toen wij weggingen 7 uur? werd het heel druk.
  Goede organisatie


  Maak melding
 11. “All hands on deck” wat bedoeld de president?Juist ja gebruik straks je handen in 2020 om mij weer aan de macht te helpen.Want ik heb het weer subliem gedaan.Maak een ommetje …voor de rest ben je nergens toe in staat.Mobiliseer de “domme” Surinamers opnieuw op de Ndp te stemmen zelf beschikken ze niet over het vermogen tot rationeel denken en reflectie. Ze zijn net als hun baas het spoor bijster…


  Maak melding
 12. Nederland voelt nattigheid Opa Des, maar U heeft Sranan in
  de FAILLISSEMENTSKUMAKOISI GESTORT !!!!

  Meer dan DRIE MILJARD ONGEDEKTE SRD gedrukt en roekelooos
  uitgeven aan ONPRODUCTIEVE en CORRUPTE BIJZAKEN !

  Alle honderden-miljoenen-aan–Paarse-leningen hebben u en de
  Paarse clan doen VERDAMPEN !

  SRANAN De NA INI PAARS FAILLISEMENTS-SWAMPU , OPA DESI !!!!!

  PS : MEK EKTE SRANANMAN TIKKI A LEIDING FU KONDRE !
  LEIDING SANG NO E KIRI SRANANMAN,
  SANG NO E KRI UN EGI VOLK !!! !!!!!


  Maak melding
 13. Bouta je weet niet wat je moet zeggen. Het hele volk voelt vanaf je de macht naar je hebt toegegrepen nattigheid. Wij weten maar al tegoed, dat het land voor een appel en een ei te grabbel wordt gegooid door het hele parlement en zijn regering. Alle hengst aan dek hoe zo??? Suriname is vreselijk aan het verpauperen. Kijk naar onze Onafhankelijkheidsplein, staat volk met auto’s geparkeerd. Onze hele Gezondheidszorg ligt al jaren op zijn gat. Mensen komen dagelijks door een kleinigheid onnodig te overlijden. Verkeersfatsoen ontbreekt als jaren. Het is en blijft een grote chaos. Er is totaal geen structuur in dit land. Onze schoolgaande jeugd wordt dood gereden. Begrafenisondernemers gaan letterlijk over lijken om mensen financieel kaal te plukken ondanks het groot verdriet. Niet te vergeten de lijkbewassersverenigingen die denken de ene zijn dood is de andere zijn brood. Zij verplichten rouwende familieleden om sterke flessen alcohol en een hoop andere shit te kopen voor hun eigen plezier omdat iets ritueel moet gebeuren. Alleen maar flauwekul om mensen aan te zetten om meer schulden te maken ondanks zij het al moeilijk hebben. Het onderwijs heeft vreselijk te lijden onder mensen die de macht naar zich toe trekken en denken met de ijzeren hand te regeren.(Ferrier) Ouders moeten schoolbijdragen gaat betalen.Het inkomen van de ouders wordt totaal niet getoetst of zij dit wel of niet kunnen betalen. Kunnen zij die niet betalen, wat volgt er dan? Er gebeurt van alles hier wat God verboden heeft. Drugs legaliseren, onze jongeren worden hiermee naar de knoppen geholpen. Niks medicinaal gebruik. Hallucinaties en wanen wordt hiermee bereikt zodat zij van Bosje brug gaan springen. Laten wij onszelf niet voor de gek houden. Sommige ministers reizen alle landen af om de ene overeenkomst na de andere te laten ondertekenen, ook de zogenaamde diaspora flauwekul, wat ook een vorm van bedelen is. Zo wordt Suriname grootschalig te kijk gezet. Yildiz trekt het touwtje om dit soort belachelijk werk op zich te nemen onder het mom van samenwerking. Laten wij met z’n allen kijken hoe de samenwerking tussen of ondere onze eigen gelederen in de regering hier verloopt. Belabberd.
  Niemand luistert naar elkaar. Niemand mag zijn eigen visie geven, die wordt meteen de mond gesnoerd.(Simons) De waarheid is hard om aan te horen. Ik vind dat Bouta nu het veld moet ruimen met zijn kornuiten. Wanneer de regering zijn eigen land te kijk zet en overal loopt te bedelen, het witwassen van gelden, roven, beroven, moorden, criminelen trekken dagelijks vuistvuurwapens of bedreigen het volk dan moet je dit soort uitspraken van andere landen verwachten. Anderen landen denken hetzelfde als Blok zijn uitspraak, maar zeggen het nog net niet. Laten wij om ons heen kijken, alle woningen zijn voorzien van dievenijzer. Zelf sommigen van de NDP jongeren zijn gigantisch aan het knoeien, een paar zitten aan de drugs en misbruiken onze gemeenschapsgelden.Je krijgt ziet doen, gaat doen. De klokkenluiders binnen de NDP jongeren liegen echt niet. Ik vind persoonlijk dat Blok gelijk heeft met zijn uitspraak, want velen onder onze eigen mensen hebben dezelfde mening.Loop je op Centrale markt hier of de Kwatta markt hoor je dezelfde geluiden, maar dan in andere bewoordingen. Dus waar gaat dit allemaal over?? Is het omdat hetzelfde geluid uit de mond van een blanke komt??? Laten wij onze kop niet in het zand steken. Come on. Use your brains. Er zelfs politieke partijen hier onder ons die dezelfde mening hebben als Blok. Wat er moet gebeuren is niet naar Bouta en kornuiten luisteren en niet op de NDP stemmen. Suriname is een ontwikkelingsland, door al de jaren heen is er nog steeds armoede, uitbuiting, grote sociale onzekerheid etc.


  Maak melding
 14. Minister Blok mag wat mij betreft aftreden. Een minister van nota bene Buitenlandse Zaken die zich zó uitspreekt over bijvoorbeeld Suriname, behoort in mijn ogen af te treden. Dan is het ook duidelijk dat zijn uitspraken niet de mening van de Nederlandse regering was maar dat het zijn eigen mening was. Zelden zulke domme uitspraken van een minister gehoord.


  Maak melding
 15. Weer zo,n onnozel verhaal waarmee die moordenaar komt, de gelederen sluiten, en all hands on deck, en ze voelen nattigheid, dit zijn zo,n beetje stopwoorden van deze analfabeet geworden, want het ontbreekt deze paarse rat aan voldoende woordenschat.


  Maak melding
 16. @ Misdadige Moordenaar Desire Delano Bouterse: ” Als u hoort hoe de minister van Buitenlandse Zaken van Nederland uitglijdt. Hij kan zich niet inhouden scheldt naar het Surinaamse volk, dan kunt u alleen maar aanvoelen dat den man e firi nattigheid (dat ze nattigheid voelen, red.).”
  ********************************************************************
  Wat één SLAP GELUL … kan alleen voortkomen uit een ZIEKE BREIN … vergiftigd door COCAINE … van niemand anders dan de Misdadige Moordenaar Desi Delano Bouterse.

  Een advies aan de Misdadige Moordenaar DDB: stuur die … COCAINE DUIKBOOT … met als kapitein BOEF Abrahams { mek’ ding kon, w`e wakti ding } en stuurlieden Geerlings, Boerenveen, Graanoogst,
  Misi-bakabana en H. Bouva … o ja … Abdoel niet vergeten en Dondong Dia Hooghart …. naar de Noordzee om Nederland plat te bombarderen. Dat is misschien de nattigheid die de ned. regering voelt.

  Misschien hebben: het knapste jongetje van de Spinazie Universiteit … RobG … en … meester Gatlikker van de Misdadige Moordenaar DDB …. To the Right thing …. een ander … beter … wetenschappelijk uitleg.


  Maak melding
 17. Bouta met zijn bekrompen verstand, wil verhaal halen in het buitenland. Geen enkele drugsbaron heeft dit eerder gedaan. Bouta laat het volk pinaren. Analfabeet en wie doet ermee, de mensen die net zo ongeschoold zijn als hij. A no mie


  Maak melding
 18. wat een zakkenwasser een bekrompen zakkenvuller geen schaamte.keep on dreaming asshole.
  mijnheer stef blok heeft 100% gelijk.jij hebt suriname ter onder gebracht en voor schut gezet.


  Maak melding
 19. Al bij al zijn het toch niet de Coronianen die men voor dom moet houden, maar de oerdomme dwaze debiele idiote bouta go likkende aanhangers.


  Maak melding
 20. Kan nauwelijks op z’n benen staan, mag niet eraan denken want hij is vermoeid, uitgeput en oud.
  Bouterse treft voorbereiding voor een offensief bij de twee volksministeries. De avondklok zal ingeluid worden en de verkiezing van 2020 wordt uitgesteld.
  Alvast begint hij zijn achterbaan te motiveren voor de genomen stappen dat waarschijnlijk plaats zal vinden tussen nu en de komende algemene D.N.A. verkiezing. Hij begint de nattigheid te voelen en gaat alles op alles doen om niet terecht te komen in Boma.
  Wilgo Valies zal nu zijn geweldigheid moeten tonen en niet gaan schuilen in Frans-Guyana/Cayenne, het wordt dus Bouta of Wilgo.
  Voor Wilgo wordt het zeker een easy walk over.

  Dat de president Bouterse zich staande wilt houden met allerlei foefjes om de 25 miljoen euro’s dat geconflicteerd is in Nederland door de justitie aldaar
  Bouterse moet komen uitleggen van wie dat geld is en dit weigert hij pertinent. Mijn conclusie is drugsgeld wit wassen.
  En de voorzitter (Jenny Simons Geerlings) wilt met een comité generaal vergaring de parlementariërs monddood maken.
  En die zelfde Bouterse dat zoveel te lullen had over de regering Rinaldo Venetiaan en de Centrale bank directeur Andre Telting is erger geworden.
  Bouterse is een grote misleider en crimineel dat dit land ooit gekend heeft, hij heeft de kiezers bedrogen/misleidt en mag niet terug komen.
  Ook zullen wij ook moeten oppassen met de persoon dat zich nu profileert als de nieuwe president van dit land. We zullen voortaan beter moeten letten om niet in hetzelfde rotzooi terecht te komen en kritischer moeten zijn/handelen en eisen stellen via de D.N.A. want op deze manier kan en mag het niet verder.
  Of we gaan over tot het Zuid Amerikaanse mentaliteit.
  De bedrieger(s) moet gestraft worden!!!!!!!


  Maak melding
 21. Bouta is begonnen om zijn satellieten te lanceren. (Eentje uit zijn oude truucken doos). Meneer lens begint een kruistocht en (hoop) aansluiting te vinden bij een andere politieke partij. Bv NPS en hoop hoog in de ranken te klimmen als hij na de verkiezingen tot Minister wordt gebombardeerd. Sluit hij zich daarna weer bij de NDP. Het stem vee is te dom om dat te snappen.


  Maak melding
 22. PS Suriname zou nu uit de rooie cijfers moeten zijn. Suriname zou toch de 2de 3de en 4de. Dubai moeten zijn …. Suriname wordt 10 keer erger dan Guinee… Zelfde fenomeen daar ziekenhuizen hebben geen medicijnen mensen worden niet uitbetaald ….maar het volk. Snapt het niet. Ze laten zich het lapje Voorhouden…..
  Bouta zei weg met alle dieven ijzers. …hier kan je zien dat het volk bouta niet snapt .. wat hij bedoelde is dat hij het land zo arm zou maken dat er gestolen en ingebroken moet worden. En om het gepeupel van de NDP makkelijk te maken moeten alle dieven ijzers. Weg. ..volk van Suriname wordt wakker


  Maak melding
 23. Waarom gaat deze megalomane, populistische dorpsidioot niet naar Nederland om die 24 miljoen op te eisen……precies, hij voelt nattigheid. Waarom gaat deze drugsveroordeelde meervoudig moordenaar niet naar USA…..precies, hij voelt nattigheid. Nu is hij in paniek wild om zich heen aan het slaan, zoals alle dictators dat doen, om de schuld bij andere landen te leggen. Zie het identieke, paranoïde gedrag van o.a Kim en Maduro. Blok schoot met zijn terechte opmerking midden in de roos. En nu kruipen al die paarse kakkerlakken, jankend en hulpeloos krijsend onder hun steen vandaan.


  Maak melding
 24. Arjen
  Wat is jou verleden met Suriname ,Blok heeft gezegt wat iedereen denkt die een verleden met Suriname, waarom denk je dat er surineds bestaan,die zagen de bui al hangen ,en het is uitgekomen wat zij dachten, minister Stef Blok had zijn verhaal wat genuanceerder moeten vertellen .
  Maar ik neem er geen afstand ,alle politieke tegenstanders proberen hier munt uit te slaan, maar laten deze mensen maar eens het tegen deel beweren ,het land is naar de kloten geholpen ,gezondheidzorg drama, regering drama ,corruptie drama ,de Surinaamse regering verdeeld alles onder de armen de linker en de rechter.
  Passant vertel de hele waarheid ,of ben net als de paarse paupers ,zo de wind waait m’n jasje .
  Henk arrondissement????


  Maak melding
 25. De zoveelste nietszeggende, slapgelul opmerking van junkie Bouterse.
  Het is bermpraat bedoeld voor een achterlijk OCER publiek. Ze verkopen hun ziel en zaligheid voor een bordje bruine bonen en een soft. Ze snappen er de ballen van maar juichen hun junkiegod toe.


  Maak melding
 26. Vrijheid, kruimels en schroot

  De geschiedenis van Suriname kent tijden van ontzaglijke ontwikkeling, veelal van aanzienlijk grotere omvang dan velen zouden vermoeden. Tijden, waarbij er fantastische prestaties zijn geleverd door hard werken, doorzetting, discipline en tal van andere uitmuntende menselijke eigenschappen. Helaas hebben wij door de jaren heen die uitmuntende eigenschappen niet kunnen verheffen tot deel van onze cultuur en traditie om door te gaan met hard werken, opbouwen, vernieuwen, vooruitgaan en een waardige plaats in de wereld weten te bezetten.

  In plaats daarvan hebben onkundige leiders, gedreven door persoonlijke begeerte en vele andere negatieve eigenschappen, de samenleving ernstig verziekt. De voortdurende drang naar vooruitgang en onvermoeide inzet voor het behalen van successen zijn in plaats van traditionele gewoonten, traditionele ongewoonte geworden. We presteren nu maar weinig positiefs en bewonderenswaardig, in tegenstelling tot de geweldige prestaties van onze voorouders.

  Vooral voor de jongeren van Suriname is het goed om te beseffen, waartoe hun voorouders in staat waren, wat zij allemaal hebben gepresteerd om daaruit inspiratie te putten en in deze tijd van verval niet op te geven. Zij zijn door de jarenlange slechte kwaliteit onderwijs, onproductieve leeromgeving en onkundige leiderschap helaas niet tot zinvolle wasdom kunnen komen. De voorbeelden die zij krijgen zijn bijna uitsluitend ‘looser’s stories’ zoals disfunctionerende politici op hoge posten, aaneengesloten mislukte projecten, inspiratieloos onderwijs, chaotisch plundering van ‘s lands eigendommen en opmerkelijke verval van het milieu, om maar enkele te noemen.

  Dat is waarmee de Surinaamse jongeren het moeten doen; ze krijgen nauwelijks iets positiefs om zich aan vast te klampen, terwijl ze welvaart en welzijn in andere delen van de wereld letterlijk voor hun neus hebben. Ze zien en horen op hun smartphones wat er hier en in de wereld gebeurt. Zouden ze ook niet nuttig, productief werk willen doen, een goed salaris verdienen en in een mooie, prettige, uitdagende en georganiseerde omgeving willen wonen? Zouden ze geen succesvolle burgers willen zijn ten dienste van hun land en landgenoten? Zouden ze geen deel willen zijn van de succesvolle technologische ontwikkelingen in de wereld, zoals ze zien op het internet? En dan komen ze op school en ervaren een onderwijsprogramma dat compleet is ontkoppeld van de realiteit van het technologische heden, terwijl de politieke leiders geen sprankje hoop geven. Is het dan verwonderlijk, dat onze jeugd zich liever bezig houdt met hun smartphones, dan zitten in de schoolbanken?

  De volgende voorbeelden geven aan welke grandioze prestaties door de jaren heen zijn geleverd in Suriname. Deze grandioze prestaties zullen waarschijnlijk slechts geschiedenis blijven, want de visies en acties van de huidige politici brengen ons alleen in de tegengestelde richting.
  Suralco heeft in haar haast honderdjarig bestaan een geweldige technologische ontwikkeling naar Suriname gebracht. Vele duizenden Surinamers hebben vanaf het handmatig graven en transporteren van bauxiet tot het bouwen, in bedrijf stellen en het in stand houden van de machtige Afobaka Waterkrachtcentrale, de Paranam Aluinaarde Raffinaderij en Aluminium Smelterij, een onvoorstelbare bijdrage geleverd aan de Surinaamse schatkist.

  Waar het allemaal maagdelijk oerwoud was, hebben zij door kennis en kunde gigantische bouwwerken en productie-installaties geconstrueerd en daarmee ontwikkeling enorm verhoogd. Met een geweldige dosis aan discipline, zelfvertrouwen, hard werken, studeren, samenwerken, kennis opdoen, leren van elkaar, hebben zij samen met hoogstaande technologie, het omvangrijk bedrijf veilig en productief in stand gehouden, wel haast honderd jaren lang.

  Suralco gaat nu vertrekken. De hoogstaande technologie, op vrijwel elk denkbaar gebied en dat vele malen meer waarde heeft gehad dan alle financiële opbrengsten van het bedrijf voor Suriname, gaat daarmee helaas ook verloren. Suralco was de grootste Technologische Universiteit van Suriname in het district Para. De universiteit in Paramaribo heeft weinig kunnen overnemen, vastleggen en ontwikkelen voor het onderwijsprogramma van Suriname. Technologie, uitstekend toepasbaar voor onze houtindustrie, landbouw, waterhuishouding, arbeidsproductiviteit, etc. etc. is allemaal in de prullenbak terecht gekomen. Paramaribo was alleen geïnteresseerd in de dollars. Vandaag vechten onze bestuurders om het achtergebleven schroot.

  Bruynzeel Suriname, een ander voor Suriname gigantisch bedrijf waar alweer duizenden Surinamers hebben gewerkt, zijn getraind en de kneepjes van houttechnologie, vanaf het oogsten van de bomen tot het compleet verwerken tot woningbouwpakketten zijn bijgebracht. Nog honderden van deze prachtige Bruynzeel woningen staan er nog goed bij in haast alle hoeken van ons land. Ook weer een geweldig technologie, haast uniek voor het Caribisch gebied, is verloren gegaan en maar bitter weinig overgebleven. Was Bruynzeel Suriname de Hout Universiteit van Suriname? Hoeveel daarvan vinden we terug, al dan niet getransformeerd naar hogere en modernere niveau in ons onderwijs systeem? Foetsie, niet een beetje van wat Bruynzeel was, kunnen we in onze onafhankelijkheid nadoen. Hier en daar nog wat “small pockets of fair and good practices”, terwijl we een excellente internationale leverancier van Surinaamse houtproducten moesten zijn en onszelf rijk konden werken met deze hulpbron.

  Het Saramacca Kanaal. Weinig Surinamers hebben enig benul van de omvang van dit gigantische kanaal. Een met eenvoudige werktuigen gegraven kanaal, dat bijna 50 km lang is en een fenomenaal kunstwerk op international niveau zou moeten zijn, staat er helaas maar troosteloos bij: volgepropt met rommel, begroeid, slecht onderhouden en bijna niet meer bevaarbaar. Dit kanaal had als primair doel het regelen van de waterhuishouding van duizenden hectare landbouwgrond en te voorzien van goed en overvloedig irrigatiewater. Ook hier is die noeste arbeid van misschien wel honderden mensen dwars door modder, zon en regen, simpel in de ‘dot’ baki’ beland. Al die duizenden hectare landbouwgrond staan er net als het kanaal, troosteloos bij, terwijl wij nu, samen met vruchten van o.a. het (vroegere) Celos, Landbouw Proefstation, Proeftuinen en de ADEK Universiteit een excellente internationale leverancier moesten zijn van hoogwaardige landbouwproducten.

  Ten slotte: Bloeiende plantages. Eens had Suriname er niet minder dan 400 bloeiende plantages. Wel, een bloeiende plantage verkrijg je enkel en alleen door keihard werken, Nergens in de wereld zijn bloeiende plantages verkregen door te nietsnutten. En dan nog te bedenken, dat de bloeiende plantages zijn opgezet op plaatsen, waar het allemaal maagdelijk bos was en de mensen met primitief gereedschap dat maagdelijk bos hebben omgetoverd tot bloeiende plantages. Met simpele handgereedschap hebben zij het land ontbost, waterhuishouding geregeld, sluizen gebouwd, geplant, verzorgd en geoogst, tussen de miljoenen muskieten en andere insecten. Dat was het resultaat van ontzagwekkend hard werken.

  Tegenwoordig hebben we de meest moderne graafmachines, bulldozers en andere grondbewerking machines ter beschikking. Waterpompen, meststoffen, specifieke kennis, organische bestrijdingsmiddelen en tal van andere hulpmiddelen zijn er om succes te garanderen, maar niet eens een enkele hectare grond kunnen we behoorlijk beplanten, verzorgen, oogsten en economisch succesvol in stand houden.

  Dergelijke indrukwekkende prestaties kunnen slechts behaald worden met intelligente, competente en nationale leiders. Ze hebben maar één doel: continue verbetering van het volk waar ze de leiding over hebben. Met man en macht, en met grote overgave en opofferingen hebben de leiders van toen hun doelen bereikt. Suralco’s succes kwam niet uit de lucht vallen, evenmin Bruynzeel’s succes. Het Saramacca Kanaal is gegraven, was ooit druk bevaren en heeft toen al die landbouwgronden aan de Commissaris Weytingweg en Leidingen bevloeid! En die honderden bloeiende plantages waren er.

  Die leiders van toen hebben niet gezegd, dat ze en stuwdam gaan bouwen, maar in plaats daarvan de bossen geplunderd en het rivierwater vergiftigd. Ze hebben niet gezegd, dat ze vooruitgang gaan brengen, maar in plaats daarvan achteruitgang hebben gebracht. Neen, ze hebben gedaan wat ze zeiden te willen doen en hebben zich daarna met lichaam, geest, hart en hoofd overgegeven om dat samen met de mensen te realiseren!

  Het zijn intelligente en competente leiders, gedreven door hoge morele waarden en normen, die samen met noeste arbeid en uitdagendheid van het volk, voor continue verbetering zorgen. Niet alle leiders zijn intelligent, competent en nationaal. Helaas kent Suriname juist dergelijke leiders, die gedreven door vriendjespolitiek en corruptie, kruimels verdelen en zelf met de staatskas er vandoor gaan en zo het volk, snel en effectief, tientallen miljarden verarmd achterlaten. Moet er geen herstelbetalingen geëist worden van deze mis-leiders?

  Intussen moet onze jeugdigen, door al die ‘loosers stories’ zich een weg banen om hun toekomst te redden. Maar de analyses van de deskundigen over de slechte leerprestaties van de schoolgaande jongeren geven teleurstellend geen hoop op verbetering. “Oh, het zijn de ondeskundige onderwijsgevenden”; “Oh, het zijn de leerlingen die geen belangstelling hebben”; “Oh, het zijn de smartphones die ouders aan hun kinderen geven”; Oh, het zijn ouders die niet letten op wat kun kinderen doen”; “Oh, het is vrede in het gezin, dat zorgt voor leerprestaties”, terwijl het Surinaamse onderwijs totaal gedesoriënteerd is van de werkelijkheid, waarin het opdoen van kennis en het productief bezig zijn de basis ingrediënten zijn voor kweken van belangstelling, creativiteit, innovatie, inspiratie en uitmuntendheid.

  Onze politieke leiders geven maar weinig hoop; hun uitstraling is veel te amateuristisch, niet zoals de leiders die de geweldige prestaties hebben gerealiseerd. De ene politieke leider is een winkeltje aan het draaien, dat is volgens deze leider ontwikkeling; de ander strooit met geld en wil de nationale leider zijn; weer de andere strooit met voedselpakketten en verdeelt de staatskas onder vrienden; andere leiders zijn bedreven in het stellen van vragen. Alleen één politieke leider heeft werkelijk een significante actie ondernomen om alvast mensen bij elkaar te trommelen om ten minste zaken op een rijtje te zetten. De rest denkt, dat politieke leiderschap slechts een bijbaantje is. Geen zelfstudie, geen persoonlijke ontwikkeling, geen zelfreflectie, geen onderzoek. Wel domeingrond, hoge salaris, hoge functies, kostbare privileges.

  Het probleem ligt echt bij de politieke leiders. Ze zijn politieke leider, omdat ze vooraan staan van een politieke partij. Maar over ontwikkeling weten zij en nog minder de om hen heen hangende personen, iets. Ze hebben totaal geen idee, wat ontwikkeling is en hoe je dat moet bewerkstelligen. En dat is de reden waarom we jaren achtereen, regering na regering, presidenten na presidenten, ministers na ministers, commissies na commissies, geen vooruitgang, alleen achteruitgang zien.

  Het volk is al die jaren onvoldoende opgevoed om kritisch te zijn en hoge eisen te stellen aan de politieke leiders die zich aandienen. Een paar bankbiljetten de lucht ingooien, paraplu’’s en truitjes verdelen, voedselpakket uitreiken, veel mooie dingen beloven en het volk is verkocht! En daarna, plunderen maar! Zonder de plicht voor herstelbetalingen. Welke politicus kan dit helpen veranderen?

  Erwin A.Sadhoe

  Ps zeg dat die oerdomme ndp paria’s niet.


  Maak melding
 27. mensen hier hebben echt niks te doen, geen leaven. Wie hier is beter dan de hoofdrolspelers? Ga werk zoeken en ga aan het werk. Want Wannr er demonstratie zijn, zijn jullie allemaal zoek om voorop te lopen en die klappen te vangen.
  Als jullie echt verandering willen brengen sta op en neem het op tegen de man. maar ga niet lopen lullen achter een computer of telefoon.


  Maak melding
 28. Minister Blok heeft in besloten kring zijn mening gegeven over de multiculturele samenleving en Suriname een failed state genoemd. Iedereen weet dat hij gelijk heeft, maar het mag niet gezegd worden. Links, dat altijd het morele gelijk heeft, volgens hen zelf, verkondiger van het evangelie dat multicultureel het hoogst bereikbare is, is ernstig geschokt. Evenzo Suriname, dat liever niet van moeder hoort dat de onafhankelijkheid een fiasco is geworden.

  Blok zei multicultureel, niet multi-etnisch. Multi-etnisch is geen probleem, zolang men cultureel niet teveel van elkaar verschilt en bereid is elkaars manier van leven te accepteren. Op Curaçao is men wel multi-etnisch, maar vrijwel iedereen is katholiek. Geen problemen. Ook multicultureel hoeft geen probleem te zijn, zolang men elkaars levensvisie maar respecteert.

  Waar er problemen ontstaan is het geval als de culturen niet met elkaar kunnen opschieten. India is nauwelijks multi-etnisch, maar daar kunnen hindoe´s en moslims niet goed met elkaar overweg, met soms gewelddadige gevolgen. In Myanmar maken boeddhisten ruzie met moslims . In Afrikaanse landen moslims met christenen, denk aan Boko Haram. Zelfde mensen, andere cultuur. In Turkije worden de Koerden onderdrukt en vinden regelmatig gevechten en aanslagen plaats, in het Midden-Oosten moorden sjiieten en Sunni´s elkaar uit. Zelfde mensen, andere cultuur.
  In Europa zouden de culturen wel vreedzaam samen leven? De meeste wel, maar hoe zit het dan met al die aanslagen in Duitsland, Frankrijk, Engeland, met al die autobranden ook in Nederland? Vreedzaam samenleven?

  Suriname is zeer multicultureel en dat is nu juist het leuke van Suriname. De hele wereld in één land. Er is wel een probleem. De stadscreolen beschouwen zich als eigenaar van het land en domineren al van voor de onafhankelijkheid het landsbestuur. Men ontkomt er niet aan ook de rest van de bevolking een rol in het democratisch proces te geven, maar echt meebesturen, nee. Een Hindoestaanse president? Nooit!

  Zou het zo zijn dat dat er toe leidt dat er voornamelijk bekwame en integere mensen het land besturen en alles goed gaat, dan zou men nog kunnen denken van, dat is nu eenmaal de uitkomst van het democratische proces. Niet ideaal, maar zo is het nu eenmaal. Helaas, incompetentie is meer regel dan uitzondering.
  Als je een mooie positie hebt dan ga je geen mensen binnen halen die het beter kunnen want dan ben jij straks je baantje kwijt.

  Failed state is een zware beschuldiging, maar als we naar de feiten kijken dan zien we dat het land geleid wordt door een criminele organisatie met de president als bendehoofd. Het bestuur is door en door corrupt. Er wordt geen duurzame economie ontwikkeld en wat er was is verdwenen. De natuurlijke rijkdommen zijn in de uitverkoop. De elementaire voorzieningen raken steeds meer in verval. Men heeft steeds meer moeite het hoofd boven water te houden.
  Failed state is wat zwaar, maar om nu te zeggen dat Suriname een lichtend voorbeeld is voor de rest van de wereld?

  Gelukkig is dat alles niet de fout van de Surinamers, het is de schuld van Nederland. Alles is de schuld van Nederland, zelfs de onafhankelijkheid volgens sommigen. Als het jouw schuld niet is dan kun je er niets aan doen en hoef je ook niets te doen.
  Gelukkig zijn daar de Chinese vrienden die het land overladen met niet terug te betalen leningen zodat ze straks alle touwtjes in handen hebben. Ook de schuld van Nederland natuurlijk.


  Maak melding
 29. @passant 21 juli 2018 at 21:36
  Nederland heeft ddb misbruikt om van Suriname af te komen, dat is wat Surinamers heel goed moeten weten en het voor hen duidelijk is. Ze hebben zich vergist in ddb en zijn machtswellust. Hierdoor zitten ze lelijk met hem in zijn maag en dat weten ze ook.
  ===================================
  Sorry maar hier schrijf je onzin. SR is al in 1975 onafkankelijk en toen stelde Bouterse niets voor.
  Niet dat hij nu veel voorstelt, maar toen was hij nog een onbelangrijk broekie die porno verkocht aan dienstplichtigen.


  Maak melding
 30. @Boeboe bit Sjorie
  Je was hier de eerste die deze bekende strategie van Bouterse doorzag.
  Eerst geeft hij de ontevreden jongeren die klokkenluider zijn duidelijk en direct te verstaan dat zij hun mond moeten houden. Vervolgens draait hij snel naar de tactiek van een vijandsbeeld creeren. Deze werkwijze is typerend voor hem.
  Die tactiek van onverholen bedreigen en een vijand creeren doet hij al jaren.

  Overigens “grappig” dat van de misstappen van Getrouw gezegd wordt “waar gewerkt wordt vallen splinters” en dat deze zaak wordt o[ geblazen. De daden van Getrouw die strijdig zijn met zelfs de grondwet en een goede bestrijding van de coke handel in de weg staan zijn veel erger!! Om die reden zou ik ook weinig aandacht besteden aan Blok. Het is gewoon een rookgodijn om de eigen ellende en wandaden te verhullen.


  Maak melding
 31. Nederland voelt geen nattigheid, ons staat een hittegolf te wachten.
  Wat een lang verhaal avances Oom Ludwig, ik bleef maar scrollen leek of er geen eind aankwam🤣


  Maak melding
 32. Klaas de Groot, als je van de hoed en de rand niet weet, houd je muisstil.

  Ga op zoek naar informatie/bronnen, documenten, literatuur, enz en houdt je zoet met die literatuur, enz lezen en stil zijn, hetzelfde geldt voor Hans van den Broek. Aan hem wil ik weinig of geen aandacht geven. Voor mij is hij al door de maand gevallen. Tijd verspilling.

  Eens maar nooit weer!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 33. Mix chick
  Lamme hand van het scrollen,hebt je het ook gelezen ,een mooie waarheid.
  Wat mij verschrikkelijk tegenvalt zijn de kritische journalisten het is oorverdovend stil ,ik had verwacht dat deze beroepsgroep zich wel zoude melden ,maar helaas het is dood stil,of ze denken het is de sop de kool niet waard.
  Zelfs in holland is gematigd , de meeste politissie die niet weten wat erin Suriname gebeurd, moeten zich maar eens inlezen wat er de 43 jaar allemaal is gebeurd ,korte termijn geheugen ,historie het verdampen van miljarden ,jammer het weer de schuld van een ander 10 stappen vooruit en 30 stappen achteruit
  Sari tori


  Maak melding
 34. @Haco,

  dat er in Nederland gematigd gereageerd wordt, heeft denk ik te maken dat
  veel politici met hun gezin op vakantie zijn. Ik denk dat er na de zomerreces nog
  wel een debat zal komen.


  Maak melding
 35. @ Oom Ludwig: Geweldig stuk dat perfect laat zien hoe Suriname was toen het goed bestuurd werd, hoe het had kunnen worden, en hoe het land door wanbestuur bijna weer teruggekeerd is naar de toestand van voor de kolonisatie. Woest en ledig zonder toekomst. Zo jammer.
  Het is niet alleen dat de bedrijven weg zijn en de infrastructuur verloedert, maar erger, de vakmensen die de zaak draaiende kunnen houden en wellicht weer opbouwen zijn er ook niet meer en die komen er ook niet als het zo doorgaat. Allemaal weg!
  Toen de vroegere Nederlandse minister van ontwikkelingssamenwerking in Suriname op bezoek was riep men: “Jan de Koning, Suriname is geen pot met honing”. Voor sommigen is Suriname wel een pot met honing gebleken, maar de pot is bijna leeg en het volk mag de restjes uitlikken.


  Maak melding
 36. Wat een herrie om een minister die zich heeft versproken, hij spreekt niet namens het volk en niet namens de regering, dat soms de waarheid gezegd word kan hard aankomen, het is beter je mond te houden om de vrede te bewaren, maar wel duidelijk is het gaat niet goed in Suriname, en er is oo geen vooruitgang te vinden, dat andere partijen het beter zullen doen dan de NDP dat betwijfel ik.
  Het ontbreekt aan goed opgeleide politicie ze zij te laag opgeleid
  Het zou goed zijn ze een tijdje mee te laten draaien in het Europees parlement.
  Het zijn allemaal zakkenvullers en vechten voor een goed betaalde baantje, maar kennis ontbrrekt


  Maak melding
 37. Vliegende Hollander
  En de pers dan ,valt ook wel mee, en de politisie worden ook niet terug geroep van resses.
  Opposiet ie zou het wel willen maar vangt ook nog bot .
  Al met met al zal het met een sisser aflopen ,er zijn geen onwaarheden verteld , toch


  Maak melding
 38. @Haco,

  Ik denk dat Suriname niet belangrijk genoeg is voor de Nederlandse pers om
  daar heel veel over te schrijven. En Bouterse vinden we hier toch al een raar
  figuur. Daar in tegen is het voor Bouterse en zijn NDP een godsgeschenk om mooi
  Nederland de vijand te maken. Het is voor hun wel lekker om eindelijk de aandacht
  even weg is van alle ellende van de laatste tijd. Kijk ook maar naar RobG, de een
  hele tijd muisstil was van alle ellende en nu opeens overuren maakt.


  Maak melding
 39. ik wil ook weten, wat voor ´´´Nattigheid “ Nederland nu wel voelt..

  het schijnt heerlijk warm droog weer te zijn in Holland, komende week is zelfs 40 graden voorspeld komt niet eens voor in s m e..
  wat voor nattigheid wordt dan bedoeld door die drugs baron..

  de s u r i s willen dolgraag in Nederland wonen , werken, leven een toekomst bouwen en jij beweerd dat Holland nattigheid voelt, leg dat maar uit..


  Maak melding
 40. Bouta is toch zo blij dat de aandacht even van hem af is door de uitspraken van Blok. So what!!, we leven in een vrij land en iedereen mag roepen wat hij wil,alleen is het nu heel ongelukkig dat het een minister is. Maar eerlijk waar, ik dacht het al jaren, en hij spreekt het uit.Hoe durft hij…ha ha ha
  O wat is dit pijnlijk, weer iets om je druk te maken, zodat de aandacht van het werkelijke probleem afgeleid wordt.


  Maak melding
 41. Het beste voor Suriname is dat Bouterse zijn mandaat terug geeft aan het volk want hij kan het land niet besturen.Zo lang hij daar blijft zitten is het een ramp voor het land Suriname.Als Surinamer voel ik het.Wat Blok gezegd heeft kan ook niet en daarom moet hij ook opstappen als minister van buitenlandse zaken punt uit. De minister denkt dat wij in de koloniale tijd nog leven.Ik vind hem zelf een idioot.Zo zijn die gasten in Nederland het blanke ras denkt dat ze kunnen zeggen wat ze willen ook als is het een belediging.


  Maak melding
 42. De twee partners , DDB en Nederland, die de Sranan DEMOCRATIE,
  in vereniging via een STAATSGREEP hebben VERNIETIGD, zijn in
  een SCHIJNRUZIE verwikkeld !!!

  Als gevolg van de koloniale STAATSGREEP van DDB, is
  Sranan thans FAILLIET GEMAAKT door COUPPLEGER !

  Laat u niet afleiden door het gekibbel van de twee koloniale
  Samenzweerders, DDB EN HOLLAND !

  FOCUS OP HET WEGJAGEN VAN DE PAARSE FAILLIETMAKERS
  en de PAARSE CORRUPTE BENDE !!!

  PS : Holland zal na tijdperk DDB, de Sranan-Staat en de Bevolking
  een FIKSE SCHADEVERGOEDING DIENEN TE BETALEN, voor hun
  aandeel in de DICTATORIALE STAATSGREEP van DDB !

  De koloniale hulp van kolonel VALK aan DDB, gaat Holland geld kosten !!

  De Landverrader zelf, zal worden KAALGEPLUKT door de Surinaamse rechter !!


  Maak melding
 43. Ik heb de indruk dat veel mensen in Suriname denken dat Nederland nog steeds enige belangstelling voor Suriname heeft. Na 43 jaar onafhankelijkheid zijn we 2 generaties verder. De meeste van de huidige generatie Nederlanders weten niet eens meer dat Suriname ooit bij Nederland heeft gehoord laatstaan dat ze van plan zijn om hun belastingcenten richting Suriname te sturen. Dus houd maar op met je termen als Kolonisator en Moederland en ga verder met je leven. Het waren de Surinamers die in de jaren 70 schreeuwden om onafhankelijk niet de Nederlanders en nu NL de schuld geven van de enorme puinhoop?????


  Maak melding
 44. @passant 22 juli 2018 at 14:03
  Heb je ook inhoudelijk iets te melden of kun je alleen zielig op de man spelen.
  Je lijkt Pico wel. Die is ook megalomaan. Gezien de vele 1-2-tjes tussen jullie zou het bestkunnen dat jullie dezelfde persoon zijn.


  Maak melding
 45. Nl voelt geen nattigheid maar heeft al weken last van de droogte.
  SR staat al jaren financieel onderwater door crimineel en onkundig bestuur.


  Maak melding
 46. Nederland voelt nattigheid maar hebben geen tekorten aan de basis levens behoeften.De gedachte dat veel surinamers achter een moordverdachte en drugsveroordeelde crimineel staan doet pijn.
  Maar helaas het is niet anders.


  Maak melding
 47. Ai oom Ludje, we voelt echt nattigheid door baas, eeh hij hebt ons flink genaaid met zijn valse beloften enne we voelt ons ook paarse gekrast door hem en zijn rovende stinkend corrupte bende trawanten.


  Maak melding
 48. Kondremang we tak nomo, jullie praten en schrijven veel. Dat gaat geen ene moer uithalen.
  Kom in actie.
  Waar halen die mpp blanken het lef vandaan om te reageren op deze forum?

  Ma luister, je moet handelen. Want a mang a no gwe vrijwillig.
  Maar blame him. Jullie laten het zelf toe. Hij gaat zijn carriere tot aan zijn dood voortzetten. En wedden dat hij een standbeeld krijgt?


  Maak melding
 49. Santa Maria, waar haal jij het lef vandaan om onze taal te spreken? Misschien wordt het ook eens tijd om na 40 jaar voor jezelf te gaan zorgen want financieel ben je nooit onafhankelijk geweest.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES