Suralco: ‘ontmanteling in Suriname in overeenstemming met veiligheids – en milieu standaarden’

8
Suralco: 'ontmanteling in Suriname in overeenstemming met veiligheids - en milieu standaarden'
Suralco raffinaderij in Suriname

PARAMARIBO, 20 jul – ‘De ontmanteling van de Suralco-raffinaderij in Suriname is in overeenstemming met veiligheids – en milieu standaarden. Alle acties die het bedrijf hiervoor heeft uitgevoerd zijn beoordeeld en geaccordeerd door de Surinaamse Regering’. Dat zegt de moedermaatschappij ALCOA in een statement.

In november 2015 besloot de Alcoa de productie van de Suralco-raffinaderij geleidelijk aan te reduceren, nadat grondig onderzoek en analyse hadden uitgewezen, dat de raffinaderij niet meer rendabel kon zijn. Deze resultaten en conclusies zijn uitvoerig besproken met de Surinaamse Regering, vóórdat de productie volledig is stilgelegd. In 2016 bereikte Alcoa, na aanvullende besprekingen over de toekomst van de raffinaderij, een akkoord met de Surinaamse Regering, via de Presidentiële Onderhandelingscommissie voor de Bauxietindustrie, om de Suralco-raffinaderij permanent te sluiten en te ontmantelen.

De plannen voor de ontmanteling van de Suralco-raffinaderij zijn grondig en zorgvuldig ontwikkeld volgens de juiste veiligheids- en milieustandaarden. In de afgelopen zes maanden heeft de Presidentiële Onderhandelingscommissie voor de Bauxietindustrie plannen van Suralco voor de ontmanteling grondig beoordeeld en goedgekeurd. Alle geplande werkzaamheden zullen worden uitgevoerd in overeenstemming met internationale standaarden met de focus op veiligheid en het milieu.

Wegens afspraken met betrekking het delen van vertrouwelijk informatie, is het eerder niet mogelijk geweest details over de onderhandelingen tussen Alcoa en de Presidentiële Onderhandelingscommissie uit te geven, aldus het bedrijf.


8 REACTIES

 1. allemaal larie en bullshit er is geen transparantie en daar gaat het om. zonder de transparantie noem ik de onderhandelaars LANDVERRADERS INCLUSIEF BOUTA. onderhandelaars praten over veiligheids- en milieu standaarden die alleen in hun beleving voorkomen parlement weet van niks. wat heeft suriname aan overgehouden. deze multinationals gaan over lijken dat is een standaard gegeven

  heel wat mensen moet in suriname vervolgd en kaalgeplukt worden die het land bankroet hebben gemaakt. nieuwe regering moet deze mensen vervolgen anders is de nieuwe regering nog corrupter dan regering bouterse en santokhi ga niet zeggen mijn handen zijn gebonden anders flikker je maar op er zijn genoeg anderen die het van je willen overnemen.


  Maak melding

 2. Jammer en nogmaals jammer ik heb, deze 90 peper bussen helpen bouwen.
  En nu moeten ze verdwijnen, velen die daar hebben gewerkt ziet dit met
  weemoed tegemoet !!!

  Sari tori

  Jacko


  Maak melding

 3. Het hoofd van de onderhandelings commissie Sardjoe is pas veroordeeld voor het aannemen van steekpenningen van Balast Nedam voor het bouwen van de bosje brug,die hij verder heeft verdeeld met 0.a.Bouterse en Wijdenbos.Deze gasten denken dat alle surinamers hun verstand kwijt zijn.
  Op zijn surinaams a tori dis e tiengie.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.