maandag, juni 17, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieTegenstrijdige verklaringen over lot Surinaamse antidrugseenheid

Tegenstrijdige verklaringen over lot Surinaamse antidrugseenheid

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 19 jul – De politie-eenheid die onder meer belast is met drugsbestrijding is iet ontbonden. Dit zegt minister Stuart Getrouw van Justitie & Politie. Zijn bewering in het parlement staat haaks op die van politiebaas Roberto Prade. De hoogste man bij het Korps Politie Suriname zei tegenover de pers dat de eenheid ontbonden is. Getrouw zei in het parlement dat er overleg is geweest met de procureur-generaal. Maar die ontkent.

Volgens procureur-generaal Baidjnath Panday is er nooit overleg gevoerd over de zogenaamde counterrorism unit. Getrouw sprak dus niet de waarheid toen hij met kritische vragen overladen werd in het parlement. “Ik heb geen enkele unit ontmanteld. Ik heb slechts de politiemannen, die deel uitmaakten van de unit onttrokken na overleg met de procureur-generaal”, waren zijn woorden. De agenten zitten nu op andere posten.

De commandant van de eenheid is terug naar zijn oude positie: korpswoordvoerder. Prade heeft de ontbinding ook nog bevestigd met een zogenaamde dagorder. In de order wordt de ontbinding met zoveel woorden meegedeeld aan het korps. Volgens Getrouw zullen andere “nieuwe integere” functionarissen bij de eenheid worden geplaatst. Dat zal worden vooraf gegaan door een antecedentenonderzoek.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

21 REACTIES
 1. ik breek dit soort ratten door ze alleen in de ogen aan te kijken. laat je niet afleiden door zn bril en zn jas en das. soso show. hij is een showman.


  Maak melding
 2. Drie regiocommandanten ontlast uit hun functie
  Gepubliceerd op: 19-07-2018 – 01:40 Bron: Starnieuws.
  Getrouw heeft goed geluisterd naar Stef Blok.
  Nu gaat hij over tot daden.


  Maak melding
 3. Wie sinds 2010 nog geloof en hoop hebben dat de allergrootste misdadiger, wiens zonen en veel aanhangers verworden moordenaars, drugscriminelen en rovers zijn, land en volk, zoals vals geprofeteerd door ma pima Stef Anus Meyje en ma pima Dubai Misikaolo, rust vrede en voorspoed zullen brengen, zijn debiele deaze idiote dong no mpop ziekle paarse ndp paria´s. Oma taki, ndper´s zijn degenen die deze misdaad vloek ddb en co. aan zich zelfs hebben te danken. Opa taki, wi dati blijven dagelijks herhalen en waarschuwen dat men alles wat ndp is en voorstaat moet vermijden, want het ndp ddb misdadig virus is te vergelijken met het aidsvirus. Wie eenmaal paars duivels misdadig besmet raakt met het ddb crime virus. verwordt binnen 24 uur een paarse zombie. Ai ma pima dong ndp paria´s stem maar weer in 2020 voor nog meer moorden, drugs en roof vol armoede.


  Maak melding
 4. Ik heb de unit niet ontbonden wel iedereen overgeplaatst.
  Huh Getrouw, dat komt neer op ontbinden.
  Met woordspelletjes bestrijdt je de drugshandel niet. Het roept alleen maar meer vragen op.
  Is ontbinding de prijs die de unit moet betalen voor het onderscheppen van een drugsvliegtuig en het ontdekken van de duikboot? Zijn we in Suriname bezig de drugshandel te bestrijden of juist te faciliteren? Hopelijk houden Amerika en Frankrijk de boel hier in de gaten want van de Surinaamse justitie en politie hoeven we weinig tot niets te verwachten.


  Maak melding
 5. In de accountancy bestaat het woord GETROUW echt wel.
  De behaalde resultaten geven een getrouw beeld van het gevoerd beleid van het afgelopen jaar.

  Deze minister met zo een gewichtige naam kan niet bogen dat zijn verhalen een getrouw beeld geven van zijn bevindingen en handelingen in de periode waar hij als minister heeft gefungeerd en zal fungeren.
  Soso lei torie. Die sno kang is onkan


  Maak melding
 6. Drie regiocommandanten van het Korps Politie Suriname hebben woensdag te horen gekregen dat zij plaats moeten maken. Zij zijn ontlast uit hun functie en worden ter beschikking gesteld van het ministerie. Het gaat om de regiocommandanten Widjaikoemar Oedit (regio West), Premkoemar Jethoe (Paramaribo) en Orlando Changur (regio Midden).

  Heeft getrouw deze overplaatsing getekend?
  Verlies van ervaring en praktijk kennis op hun gebied.
  In welke nieuwe funktie dienen zij?
  Ben benieuwd, zoals Cedric van Samson zei in de branding “ie poer deng dja ie pot deng drapé. A semme ka maar ergens anders


  Maak melding
 7. “De wet ‘Kansspelen’ is gemaakt zodat Surinamers legaal in de casino’s kunnen zitten onder correcte voorwaarden. Het niet afkondigen van de wet houdt de illegaliteit in stand”. Zo luidt de reactie van de voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA),

  De anticorruptie wet is goedgekeurd zodat hiermee de overheid, de uitvoerende macht, corruptieve handelingen (EBS, OW&V, Carrifesta, Naschoolse opvang, SBB, Openbare werken en noem maar op) eindelijk kan worden aangepakt.
  In het verlengde wat deze SIMONS NU ZEGT OVER DE “WET KANSSPELEN”
  Het niet afkondigen van de wet houdt de corruptie in stand.
  Beide wetten die niet worden afkeondigd faciliteren dus het doel waarvoor zij zouden moeten dienen


  Maak melding
 8. Dit was toch de man die riep dat hij persoonlijk boeven zou gaan vangen?
  Nu doet hij precies wat ze allemaal doen. Ruimte maken voor vriendjes.
  Het wachten is tot het moment dat hij eruit wordt geschopt en de volgende precies hetzelfde doet.


  Maak melding
 9. Getrouw..altijd hebben we geweten dat deze man een mistake is en de paarse lijder blindelings gaat volgen.Hij heeft ons niet teleurgesteld en bewezen dat hij 1 grote nul is.Hebzucht en machtzucht..kijk wat deze 2 met iemand doen…kijk naar getrouw…the end voor hem.


  Maak melding
 10. Aorta..
  Het politie hoofdkwartier was eerder in brand gestoken eerder en het bevel werd gegeven door bouta toen en een bevel gegeven door hem nu.
  O,wee als de politie iets zegt..dan alleen maar ellende die volgen zal.
  En plus je zet geheel surinamers aan 1 kant en bouta alleen aan de andere kant..dus surinamers vs bouta..surinamers zijn zo dom en bang dat ze elke dag het gevecht gaan verliezen.Ze zijn geen strijders..ze geven over alvorens met het gevecht te beginnen.


  Maak melding
 11. Schoothondje Getrouw zit al op de schoot van Baas !!
  Teveel drugs worden onderschept, dus dat kan en mag niet meer gebeuren !!!
  En nu de PG ontlasten van zijn functie !! Eugene “korte lont” trekt nu aan het kortste lont achter de
  schermen !!!
  Bestuur politiebond waar zijn jullie nu ???


  Maak melding
 12. De Amerikanen eisen resultaat in de drugsbestrijding. Geen resultaten geboekt? Dan wordt Bouta politiek uitgeschakeld en z’n zoon mag nog 10 jaar extra brommen en gaan ze Santokhi – geen favoriet van de Yankees – toch steunen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES