Suriname geëerd met hartverwarmend nummer ‘Sranan Gron’

8
Multicultureel Suriname geëerd met hartverwarmend nummer 'Sranan Gron'

AMSTERDAM/PARAMARIBO, 19 juli – PASSION Urbankawina, Surinam Airways (SLM) en ApuraNetworks hebben onlangs hun krachten gebundeld om Suriname te eren met een hartverwarmend nummer getiteld ‘Sranan Gron’. Na maanden van voorbereiding is het nummer gisteren uitgekomen op Spotify. Ook is onderstaande muziek video uit met bijbehorende mooie beelden uit Suriname.

‘Sranan Gron’ is geschreven door PASSION zangers en broers Marchiano en Alvin Markus en Martin Westfa. Het nummer komt precies uit op de dag dat de Nederlandse minister Stef Blok de multiculturele samenleving van Suriname bestempelde als te zijn mislukt. ‘Sranan Gron’ laat het tegenovergestelde zien en is daar duidelijk in: “Winsi sort kulturu, wi na brada anga sisa…Winsi’f sortu bribi de…. dis’ na yu tanpe“.

Het nummer wordt ondersteund door de SLM en is ook opgenomen in de playlist op de vluchten van de SLM. Bekijk de clip hieronder en ervaar het gevoel dat ‘Sranan Gron’ oproept:


8 REACTIES

 1. De werkelijkheid in Suriname is dat de zwarten het land alleen voor zichzelf claimen en andere bevolkingsgroepen als tweederangs beschouwen. De onvoorbereide Onafhankelijkheid van Aaron en Bruma ging precies daarom.


  Maak melding

 2. Jaimangal
  Volgens mij is de grootste deel van dit land zwarten of donker gekleurd.
  Zwart is een kleur maar geen ras.
  Je wil mij toch niet zeggen dat Chandrikapersad Santokhi, Krishnakoemarie Mathoera of Mahinderkoemar Jogi blanken zijn?


  Maak melding

 3. wat claimen zwarten het land voor zichzelf? je vergeet dat alle hindoestanen het land bezitten. o, wij zijn weer gezellig aan het rasvechten. zal stef heel dankbaar om zijn.


  Maak melding

 4. Houden jullie jezelf maar voor gek. Iedereen weet dat de zwarten in Suriname (neeeegers kiezen er zelf voor om ‘zwarten’ genoemd te worden) vinden dat alleen zij bezitters zijn van Suriname en dus neerkijken op anderen. Venetiaan keek neer op Hindoestanen en haalde massaal Chinezen binnen. Bouterse vindt dat een ‘koehlie’ niet hoort in het presidentieel paleis enz. Geen enkele zwarte zal voor de VHP stemmen ook al zouden zij de beste economische en sociale programma en beleid hebben.
  Blijf jezelf voor de gek houden mensen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.