woensdag, mei 29, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieOptreden met bivakmuts voortaan verboden bij Korps Politie Suriname

Optreden met bivakmuts voortaan verboden bij Korps Politie Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 19 jul – Het ophebben van een bivakmuts in het openbaar mag niet meer. Dit staat in een ‘dienstorder’ uitgevaardigd door het ministerie van Justitie & Politie. De dienstorder is bestemd voor alle politieagenten, vooral leden van speciale eenheden. Enkelen hadden zich de gewoonte eigen gemaakt om op te treden met bivakmutsen op. Ook lieten deze functionarissen zich met bivakmuts zien op momenten waarop zij niet in actie waren. Het heeft al tot incidenten geleid.

Onlangs nog was er een conflict met een burger. De dame in kwestie dacht te maken te hebben met criminelen, toen zij een pompstation aandeed. De agenten hielden zich op dat momenten daar op. Volgens minister Stuart Getrouw van Justitie & Politie is het uitgangspunt nog steeds dat politieagenten herkenbaar moeten zijn. Als zij niet in uniform gekleed zijn, moeten de agenten zich op een ‘behoorlijke manier’ legitimeren.

In de dienstorder wordt onder meer aangegeven hoe politieagenten gekleed moeten gaan tijdens werktijd. Ook zijn er instructies over het optreden zonder dienstuniform. Getrowu zei in het prlement dat er strenger gelet zal worden op de presentatie van politieagenten. Eerder had parlementariër Keshopersad Gangaram Panday (NDP) kritiek geuit. De voormalige politieman vindt het niet kunnen dat er gemaskerd opgetreden wordt.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

12 REACTIES
 1. Met of zonder een bivakmus…daar bij de ndp zijn ze allemaal criminelen waaronder moordenaars,bankrover en landverraders.Keskesi persad gangaram pannday is zo eentje.


  Maak melding
 2. neks no fout.
  Mik ding kong, me wakti ding
  na gong pot mi djaso en na gong kang poer mi
  I did it my way!

  25 februari 1980 staatsgreep
  8 december 1982 moorden
  Moiwana86 moorden
  de moord op inspecteur Gooding
  gewijzigde amnestiewet 2012
  sranan skeer, keer op keer onder ddb en gangsters
  eigen belang, zelf verrijking van ddb en gangsters

  heel grote armoede en heel grote ellende

  2 de dubai van

  voedselschuur van de wereld
  grootste casavefabriek van de wereld
  4 baansweg naar Brazilie met flyover naar USA, EU, China, Japan, Singapore,
  grote bruggen over de grensrivieren van Suriname naar Guyana en Frans – Guyana,
  18.000 woningen,
  diepzeehaven voor de kust van Paramaribo
  vvermiste Inheemsen die op een gruwelijke wijze om het leven zijn gekomen en weinig of niets van bekend is in de surinaamse samenleving en de getroffen families zich afvragen, waar zijn onze zonen, vaders, broers, mannen, enz

  De grondwet van Suriname, Mensenrechten met de voeten betreden.

  Wij willen nog vijf!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 3. Raar. Waarom mag Sinterklaas dan wel vermomd optreden? Wie weet schuilt er een rover of kinderlokker achter die witte baard en KKK-muts.


  Maak melding
 4. De bivakmuts, die sommige van die waardeloze agentjes denken te kunnen dragen, is alleen maar om je te kunnen intimideren, daar ze met een groot minderwaardigheidscomplex rond lopen.


  Maak melding
 5. In Suriname is er geen noemenswaardige maffia die het op politieagenten heeft voorzien dus die bivakmuts door cops is inderdaad overbodig. Zonder die muts weet men tenminste dat men temaken heeft met een crimineel.


  Maak melding
 6. Wat is de meerwaarde van een bivakmuts? Dat we die hongerige aasgieren niet herkennen? Je moet ze zien miendrie moeng fa de kong bigi jang hahahaha zonder muts.

  dubbel spel

  Boi oe go bit bouta bal boi!!


  Maak melding
 7. Weten jullie waarom ze bivakmuts meer mogen?zodat wanneer een van ze een rover dood schiet dan kunne ze later weer wraak met hem of hun fam gaan nemen.telkns komt er new regel in dit land en dat ook zomaar.


  Maak melding
 8. In Nederland is de standaard uitrusting van leden van het AT en leden van de BBE( Bijzondere Bijstands Eenheid van de Marechaussee) en het Interventie Team van de Marine: Bivaksmutsen nop zodat je niet herkend wordt( een neef van mij zit bij een van de Arrestatieteams in Rotterdam). Verplicht camouflage.
  Er wordt niet gezeurd over deze vorm van kleding.

  Trouwens: laatste nieuws
  : TASSEN MET COCAINE GEVONDEN IN BARAKKEN VAN MARINIERS IN NEDERLAND !!!. Zijn het de inbeslaggenomene drugs door de Nederlandse Marine in de buurt van Venezuela en Curacao???? Ik hoor niets van de criticasters uit Nederland die Suriname een narco-staat vinden. Fa waka tideh?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES