Oppositiepartij NPS: Nederland moet Suriname excuses aanbieden

44

PARAMARIBO, 19 jul – Nederalnd moet Suriname excuses aanbieden. Dit stelt voorzitter Gregory Rusland van de Nationale Partij Suriname, NPS. De oppositieoartij vindt de uitspraken van Stef Blok, de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken, ongehoord. Suriname een mislukte staat noemen om zijn veelheid aan etniciteit, komt neer op het schenden van het eigen aangezicht. Het is immers de Nederlandse koloniale politiek die Suriname heeft gemaakt wat het vandaag is.

Rusland zegt tegenover de Ware Tijd het ‘heel kwalijk’ te vinden dat uitgezocht een Nederlandse minister zulke uitspraken doet. Uitspraken die ook nog kant noch wal raken. Suriname worstelt dan wel met allerlei problemen, het is een land in ontwikkeling. Dat brengt de “nodige pijnpunten die elk land in ontwikkeling meemaakt”, aldus Rusland. Juist Nederland en de Nederlandse politiek zouden dat moeten weten.

Het is dan ook gepast dat Suriname excuses krijgt aangeboden. “De uitspraken komen bijzonder slecht aan en wij, de NPS, accepteren dit niet. Wij eisen daarom dat de minister tot de orde wordt geroepen en dat Nederland zijn excuses aanbiedt aan het Surinaamse volk, waarvoor het jarenlang verantwoordelijkheid heeft gehad”, aldus Rusland. Nederland is ook nog ‘medeplichtig aan de situatie die wij vandaag kennen.’


44 REACTIES

 1. Waarom moet Nederland excuses aanbieden ? Is Rusland van de pleepot gevallen soms.

  Als de Surinamers een massamoordenaar (van een multiculturele partij de NDP) op het presidentsschild hijsen dan kun je idd spreken van een mislukte staat.

  Dus niks excuses. Stef Blok is een HELD !


  Maak melding

 2. Wat een slijmerd is deze nper. Opa en oma taki, met dank aan de ndp zitten we opgescheept met Bouta, de meest meedogenloze Surinamer die lak heeft aan recht en wet.


  Maak melding

 3. Wat een slijmerd is deze nps´er. Opa en oma taki, met dank aan de ndper´s zitten we opgescheept met Bouta, de meest meedogenloze Surinamer die lak heeft aan recht en wet.


  Maak melding

 4. @Oom Ludwig van Abra Broki, een Minister uit Nederland roept iets over Suriname en iedereen in Paramaribo staat op zijn achterste benen. In tussen staat Suriname op de rand van de afgrond. Koers SRD staat is 1 op 10, ziekenhuizen zijn veranderd in mortuaria, banken kampen liquiditeits problemen, stakingen op komt in vrijwel alle sectoren, Semi overheids bedrijven zijn leeg getrokken om rekeningen te betalen, Suriname kan niet meer lenen op de kapitaalmarkt omdat de terugbetaal capaciteit nihil is, nieuwe infra projecten komen niet van de grond, lopende bouwprojecten liggen stil, criminaliteit neemt met de dag toe, corruprtie binnen de overheid ENZ ENZ….

  En weet je Ludwig, in ieder ander land was men de straat op gegaan behalve in Suriname. Wat Stef Blok gezegd heeft vind men belangrijker dan de hierboven genoemde zaken. Lachwekkend !!!


  Maak melding

 5. Haal je oogkleppen voor je ogen weg Gregory Rusland en probeer Suriname te zo.ien zoals het is..een mislukte staat!!
  Als jij de overgang wil maken naar de ndp,dan mars gwe!Wij gaan jou niet missen.
  En waarom moet Nederland excuus aanbieden aan een moordenaar die van Suriname tot een mislukte staat heeft gemaakt? Het is Nederland die ons hoop is.Zij ontfermen. zich over de zieken waar de lijder waarop je met de dag verliefd raakt, naar Cuba vliegt voor een behandeling en de rest mag stikken.Nederland doet donaties aan Suriname.Nederland stimuleert en komt op met projekten.Wat doe jij Gregory?!Waar zijn je manieren Gregory…Nederland verdiend Dank en geen ndp stank.
  Ga weg gregory ga naar je echte huis..ga naar ocer..
  Nps ,begin een andere leider te zoeken,eentje zonder oogkleppen ..


  Maak melding

 6. De Nederlandse minister heeft niet namens de regering gesproken en deze wel zeer beledigende uitspraken op eigen titel gedaan. Ook in Nederland is het hem bijzonder kwalijk genomen. Achteraf krijg je een typische verklaring van deze figuur dat zijn woorden wat ongelukkig gekozen waren en dat hij het betreurt.
  Iets zogenaamd betreuren is bij uitstek de verklaring die ( vooral in de politiek) gebruikt wordt wanneer men geen andere keuze heeft. Deze minister had het vooraf kunnen weten . Het is inderdaad niet acceptabel dat hij Suriname en Surinamers in het buitenland onder een kam scheert en liefst op een negatieve wijze. Deze man bouwt geen bruggen.


  Maak melding

 7. Koos als je Stef Blok een HELD vindt, dan vind ik jou een nog grotere held om een dergelijke stommiteit te durven schrijven. Waarom noem je hem geen Stef Ghandi of Stef Mandela. Jou koloniale denken kent geen grenzen. Kan nog gekker, moet zeker Rusland Stef Blok excuses aanbieden, omdat hij die eist.


  Maak melding

 8. Stef Blok is kennelijk voor een enkeling een held. Ja het staat een ieder vrij z’n eigen held te kiezen. Ik moet zeggen dat ik weinig of niets heldhaftig heb gezien/gehoord in het optreden van Stef Blok. Ja, toen hij daar stond te oreren voelde hij zich misschien een held. Maar toen hem bleek dat zijn optreden “op straat was komen te liggen” kroop hij als een haas terug in z’n hol. Hij zou zijn woorden verkeerd hebben gekozen; Wat hij had gezegd had hij niet zo moeten zeggen etc, etc. In het parlement werd hij alleen door Wilders gesteund!
  Wat een held? Zijn eigen partij betitelt het optreden van Blok als Lomp.
  Och elk verstandig mens kan niet anders dan concluderen dat de minister niet heeft gehandeld zoals het een minister van Buitenlandse zaken van Nederland betaamt. Hij heeft zichzelf, net zoals zijn voorganger toen heeft gedaan, op een wel heel knullige wijze in de etalage geplaatst.


  Maak melding

 9. @Pakiratigri en van Zijsburg
  Wees jullie twee gerust.Suriname is nog altijd een mislukte staat met een moordenaar met amnestie als lijder.En op die moordenaar zijn jullie trots.Hij die de surinamers elke dag aan het naaien is.
  Zijn er geen consequenties verbonden aan de amnestie lijder voor zijn criminele daden?
  Moeten de anderen die wel durven hun mind uit te spreken ,moeten zij aangevallen worden en niet de moordenaar die Suriname gemaakt heeft tot een vervallen staat zonder glans,zonder hoop?
  Als jullie 2 in Suriname zitten ,ja dan zie ik geen hoop voor Suriname.


  Maak melding

 10. @Wim goedschalk
  En bouta is bouta ghandi of bouta mandela??!!
  Hell noooooooo!!
  Blok heeft zijn mind gesproken loud en clear zonder bang te zijn.Surinamers zeggen het zelfde ook elke dag maar dan achter gesloten deuren of ze fluisteren bang gehoord te worden en bang voor de consequenties die ermee gepaard gaan.De rechters zijn ook bang voor consequenties.iedereen is bang voor vergeldings acties en fort zeelandia.
  Blok heeft getoond dat hij geen surinamer is Hij is niet bang. en ook niet dom.De surinamers integendeel…pffff…


  Maak melding

 11. Het is een voldongen feit dat Suriname multicultureel en dat het werkt naar tevredenheid. Iedere bevolkingsgroep heeft zijn feestdagen en gedenkingen en alle politieke partijen feliciteren elkaar of het nou Holi-Phagwa is of afschaffing van de slavernij etc. En zijn uitspraak dat er geen democratie in Suriname heerst is ronduit lachwekkend. In 1980 was Nederland bereid met Bouterse te werken. Maar ho! Was dat geen coup?
  Nu zijn we bijkans achtendertig jaar verder en Bouterse heeft mede door een democratische meerderheid gewonnen. Volkomen legaal .Dus hij is gevalideerd door de meerderheid van de Surinaamse bevolking hoe je het draait of keert. Hoezo, dan geen democratie? Er zal veel meer moeten geschieden alvorens je een staat mislukt wilt noemen


  Maak melding

 12. Ongeacht de eigen politieke voorkeur dient elke politieke partij in Suriname zich te distantiëren van Blok zijn uitspraken. Dit is een teken van volwassenheid en opkomen voor jou belangen.

  @Ray, Nederlandse F16 vliegtuigen hebben bommen gegooid boven Afghanistan en Irak. Daarbij zijn honderden onschuldige burgers om het leven gekomen. De Nederlandse president Rutte is naar mijn mening een grote moordenaar alhoewel hij niet achter de knoppen zat om de bommen los te laten op de bevolking. Jij accepteert de wandaden van Rutte.


  Maak melding

 13. Wil Goedschalk wat de heer Rusland moet doen is lekker van de Bosje brug afspringen samen met een aantal andere NDP ers. Het zijn deze malloten die Suriname gegijzeld met hun koloniale racisme geleuter. Anno 2018 staat Suriname op het rand van de afgrond. Wake up please !


  Maak melding

 14. NPS heeft Suriname in de stront gestopt. Creolen wouden alleen gratis vreten en dansen.
  Hoe kan NPS Suriname redden zonder de Hindustanen en Chinezen?


  Maak melding

 15. @RobG
  Hallo je moet het surinaamse politiek niet verwarren met het buitenlandse.Dat iran.irak gebombardeerd werden is niet zomaar gebeurd!Suriname en vooral jij moeten je mond dichthouden .Jullie zijn geen strijders die een gevecht durven aan te gaan met een vijand.Anderen hebben wel het lef en manschappen die bereid zijn hun leven op te offeren voor het goede doel.
  Jij aan de andere kant jij bent een partner in crime.Hij bent verantwoordelijk voor het verval van Suriname.Jij bent hoofdverantwoordelijk voor het feit dat Suriname zijn glans heeft verloren.Jij slaapt met bouta.Jij pompt moed in dat lege kop van bouta met je zinloze praatjes.Jij hebt die crimineel versterkt met amnestie.jij bent trots op de moordenaar met amnestie,niet blok en ook niet ik.Door jullie en de domme en niet strijdlustige surinamers is de moordenaar nog steeds lijder.Zodra de ander zegt zoals het werkelijk is voelen de surinamers op hun teentjes getrapt en komen ze emotioneel over.Huichelen dat doen ze.Zelf ten strijde gaan durven ze niet.
  En ter jouwe informatie..heel de wereld doet zaken met Nederland en ze gaan nederland niet haten omdat je baasje bouta en jij nederland haten.Jullie 2 hebben een persoonlijke haat tegen nederland de rest van de wereld niet.


  Maak melding

 16. Het land is ook mislukt… financieel.
  Economisch..en sociaal.
  Deze misère kunnen we Nederland niet aanrekenen.
  Deze huidige president heeft Suriname honderden jaren terug in de tijd geworpen.
  Ondanks alles woon ik 40 jaren met plezier hier.
  Maar ik ben ook realistisch.
  Voordat onze huidige president gekozen werd..was het een wereld van verschil met het huidige Suriname.
  Een perfecte president bestaat niet..maar deze president en partij hebben gefaald op elk gebied.
  En het land gemaakt wat het nu is.
  Al gaan we etnisch wel normaal met elkaar om.


  Maak melding

 17. Koos de wannabee Hollanders heeft het nog steeds niet begrepen waar blok het over had,dit is het resultaat te ju wani plei hollander terwijl j dat niet bent,te deng wit man o priti deng mandisi mars zal het sarnami automatisch uit zijn bek komen,ruw gezegd blok hanteerd theorieën uit het hitler tijdperk schaamteloze wetenschapper


  Maak melding

 18. Ik denk eerder dat de NDP en die nietsnut van een president excuses moet aanbieden aan het Surinaamse volk voor het leed dat deze mensen het land aandoen !! Surinamers hebben de macht maar doen er niets mee, zonde! Het is nu echt tijd om allemaal de straat op te gaan en deze rot regering ten val brengen!!! Its time!!!!! Stef blok gaf een zetje….


  Maak melding

 19. Grappig van de ndpers hier.Ze eisen een excuus van anderen omdat ze een mening hebben en die uitspreken.
  Praat over 8 dec 1982 en de ndp volgelingen ervaren een soort kortsluiting,een blackout.Deze parasieten zijn de laatsten die over excuses moeten praten.


  Maak melding

 20. @ Koos
  je reactie
  “@Oom Ludwig van Abra Broki, een Minister uit Nederland roept iets over Suriname en iedereen in Paramaribo staat op zijn achterste benen”

  Iedereen in Paramaribo?
  Ik denk een man of vier.
  De rest zal het een worst wezen.


  Maak melding

 21. Hallo Ray de Surinamers die excuses eisen lijden aan de Mugabe syndroom.
  Als er iemand die excuses moet bieden dan is het die klootzak Desiree Delano Bouterse wel. Hij heeft het land 3x chaos gestopt. Nog steeds lopen bosjes Surinamers achrer zijn paarse kont aan.
  Het zijn ook die gasten die nu excuses eisen.

  Geef die ratten vandaag nog een Nederlandse paspoort en ze komen in grote aantallen naar Nederland. Het zijn zijn stuk voor stuk flikkers. Ze verkopen hun moeders nog voor een bosje knippa.


  Maak melding

 22. The New Mindset!

  (Volks politieke partij) VPP

  The Secret gouvernement is watching!!!
  Onderwijs, Gezondheidszorg, Infrastructuur, Technologie, Defensie
  Grensbewaking, Buitenlandse investeerders,
  Werkgelegenheid, Natuurlijke hulpbronnen, Milieu!

  Opnieuw opvoeden van de komende generaties… Make Surinam Grate.!

  Maak Suriname Welvarend!


  Maak melding

 23. Ongeacht de onzin die vele lieden op dit forum uitdraaien is het eigenlijk een feit dat deze hypocriet Blok in 2004 een rapport had gepresenteerd waarin hij iets anders zei. Dat zou na 14 jaren anders zijn?. Die man is een racist en hypocriet, liegt de hele boel bij mekaar. Niks verkeerd gekozen bewoordingen want hij gaf zelf aan de vraag binnen zijn eigen ministerie te hebben uitgezet. Wellicht dat Nederlands voor de gemiddelde bezoeker die op dit forum reageert niet alleen onbegrijpelijk, maar ook van een ander niveau is dan het eigen taalgebruik. Nederland is een failed-state en haal hiervoor de grove leugens van lullo Rutte en overige partij-leiders voor de geest betreffende de memo over teruggave dividendbelasting aan bedrijven. Werd in de pers eerst glashard ontkent en niet veel later moesten deze hypocrieten toch met de billen bloot dat zij gelogen hadden. Heb niet zoveel op met het gemisdelde niveau van vele lieden die het idee hebben iets te moeten zeggen op dit forum. Aan U allen een fijne voortzetting van de week.


  Maak melding

 24. Nederland is een failed State. Een premier die met de nodige hypocriete voor de laatst gehouden het volk zijn excuses aanbood omdat hij de biel besodemieteren en voorgelogen had, maar graag nog Een keer premier wilde worden. Weet u nog wat zijn eerste handeling was? Gewoon met een glimlach liegen. Nederland heeft als kolonisator zich bediend van piraterij, Piet Hein zijn daden waren en de handelingen tegenover de bevolking overzeese gebieden zijn naar hedendaags recht gekwalificeerd als misdaden tegen de menselijkheid. Mensen weet waar u over praat en.kraam geen onzin uit. Waarom zou het dossier over de staatsgreep van 1980 ineens als staatsgeheim zijn gekwalificeerd?. Ik zal het niet hebben over hoe de dingen reilen en zeilen in Su want dat is inderdaad een verhaal apart.


  Maak melding

 25. Deze minister zal ontegenzeggelijk moeten aftreden enkel om het feit dat zulke uitspraken met een excuses niet terug te draaien zijn. Aftreden is de enige optie om het aangezicht van het Nederlands kabinet te verschonen.

  Mark my words.


  Maak melding

 26. Suriname land of harmonious contrast een benaming vele jaren toegepast.
  Voor mensen die lijden aan Xenofobie kan niets hen helpen op afstand.
  Ik roep op om euro’s in te zamelen en stef blok een vliegticket naar SU kado te maken. Stef ga dat ondervindrn.


  Maak melding

 27. Met de.nodige hypocriesie toneel speelt in de aanloop naar de laatste verkiezingen door het Nederlandse volk excuses aan te bieden. Wëet U nog wat zijn eerste handeling was in een periode voorafgaande aan de vorming van zijn nieuw kabinet? . Had eerder een even grote leugenaar als zichzelf Halve gare Zijlstra en nu weer een andere idioot uit zijn partij VVD geheten Stef Blok die er ook een bepaalde aanleg voor schijnt te hebben. Ik durf te wedden dat als geen filmpje was hij het had.


  Maak melding

 28. Het land is inderdaad mislukt als natie. Dat komt omdat de zwarten alleen het touwtje in handen willen hebben en anderen dit misgunnen. Ze zijn bang dat anderen het dan beter gaan doen en zij dan voor lange tijd niet meer aan de beurt gaan komen.


  Maak melding

 29. Een hoop mooie reacties op de waterkant ,als je al deze posting leest mogen jullie mij vertellen waar die harmonieuze samenleving in Suriname te vinden is ,het hypocriete in Suriname is ,dat men het licht niet in de ogen gunt, dat men een leider aan bid ,die heel Suriname 2x naar de kloten heeft geholpen en met droge ogen beweerd dat ze onderweg zijn om een tweede Dubai te worden.
  Met een diepzee haven , autobanen ,spoorverbingen met Brazilië, werk gelegenheid ,goede gezondheid zorg, goed onderwijs op alle niveaus, een doorvoer haven ,het land leeg laten roven door de vrienden van de lijders,hout goud ,dubieuze deals van het brokopondo project ,carivesta , schoolboeken gekocht en niet gebruikt ,Apoera project ,nu weer schijn onderzoek naar herwinnen bauxiet, terwijl het rapport al bestaat.
  Miljarden down the drain,autowegen die aangelegd worden vallen 5jaar de gaten er in
  En dan de overbodige ambtenaren (stemvee),het lenen van geld ,de corruptie viert hoog tij.
  Een leider zich zelf amnestie geeft en schijt heeft aan democratie en alles onder de armen verdeeld ,de linker en de rechter.
  En u laat het allemaal gebeuren , en u vraagt dat hij zijn excuus aanbied??????.
  Hij heeft zijn woorden wat genuanceerder moeten kiezen , maar u mag allen het tegendeel beweren en staven aan de verhalen die hier op de waterkant worden gepost.
  En dat allemaal na 40 jaar zelfbestuur en 43 jaar onafhankelijkheid en dat het nog steeds de schuld is van het kolonialisme.
  Het is in Suriname een INDIANEN pas 4stappen vooruit en 10 achteruit hoezo hypocriet


  Maak melding

 30. Jaimangal, Hindostanen, Javanen, Chinezen zijn volgens jou definitie niet of geen zwarten. Moet je ze dat in Holland gaan vertellen. Je huidskleur kan trouwens niets voor je doen, het faat voornamelijk om jou karakter en verstand,

  Laten die Hindostanen waaronder die Madras-Koelie’s een Nederlander zeggen dat ze blank zijn. Sang ding Pta-ta o déde namga lafoe.

  Jaimangal, het zijn de Afro-Surinamers/Creolen en Indianen die voornamelijk en openlijk opkomen voor Suriname en hebben daarom terecht het meeste recht van spreken. Los van het feit dat anderen het langzamerhand soms ook proberen, maar niet zo duidelijk als de Afro-Surinamer die altijd opkomt voor Suriname. Zij hebben Suriname voornamelijk gezicht gegeven in de wereld.

  Eerlijk is eerlijk.


  Maak melding

 31. Kijk als die Blok had gezegd dat Suriname een klote regering heeft, zou ik hem bejubelen, maar als hij zegt dat Suriname een mislukte Multiculti staat is heeft hij mij niet alleen op mijn ballen getrapt maar ook de meerderheid van het Surinaams volk, dat Multiculti is..
  Even voor de verduidelijking. Een Surinamer vroeg mij een keer toen ik in Suriname was : wie of wat is de grootste bevolkingsgroep van Suriname? Ik zei achtereenvolgens De hindoestanen, de Javanen , de creolen etc. Reactie was negatief. Antwoord: dat zijn de mensen die op jou lijken: de gemengden. Ik schrok maar was tegelijkertijd trots van het antwoord. Ik had niet gedacht dat de bevolkingsgroepen in Suriname zich massaal aan het mengen zijn. Ja en als je nu zegt dat Suriname een mislukte Multiculti land is beledig je mij en de meerderheid van de bevolking persoonlijk. En als de grootste bevolkingsgroep van Suriname de gemengden zijn, dan hoef jij je geen zorgen meer te maken omtrent raciale problemen en dan zal een multicultistaat als Suriname nooit mislukken. Ik neem aan dat ik namens de meerderheid mag spreken door te stellen dat Wij gemengden de koers van Suriname mogen bepalen en dat wij niet willen dat er in dit land een scheiding is in ras, geloof, culturele overtuigen etcetera.
  Wat wij gemengden willen is dat elke Surinamer zich Surinamer moet voelen, dat hij gelukkig moet zijn, kans maakt op een postie in de samenleving op basis van gelijkwaardigheid en ook bijdraagt aan de welvaart en het welzijn van land en volk. alleen zitten we nog met een groot probleem. Om deze wens te concretiseren moeten wij eerst af van die klote regering en betere mensen daar plaatsen.
  En als u mij niet gelooft. Ga een kijkje nemen in mijn switie sranang.


  Maak melding

 32. @ Wil Goedschalk,

  Ik heb in de reactie van jaimangal niet gelezen dat hij het over negers heeft. Waarom heb jij het dan over die Madras-koelies? Jij verheerlijkt de soort waartoe jij behoort als te zijn Afro Surinamers. De soort die jij niet wil zien staan denigreer jij te zijn koelies.
  Daarom zeg ik dat creolen de grootste racisten zijn van Suriname en in Nederland huilen jullie wel gelijk bij het minste en geringste dat de witten over jullie zeggen.

  De creolen worden aangeduid als zwarten. Zelf heb ik liever dat men het heeft over kleurlingen.
  Ik heb ook graag dat men heeft over hindustanen en niet over koelies.
  Hoe vaak ik ook niet heb gelezen dat hindustanen zwarter zijn dan Afride mensen. Zowel hindustanen als Afride mensen zijn even ‘zwart’. Op Sri Lanka heb ik mensen gezien die net zo donker zijn van huidskleur als mensen in Afrika.
  Het gaat niet om de huidskleur van iemand maar om zijn karakter. Zolang men dat niet doorheeft zal men ook blijven etteren over huidskleur.


  Maak melding

 33. John
  Zeker in menig van buiten af ,als ik de waterkant volg dan is het geen rosegeur en maneschijn .
  Discriminatie druipt er vanaf ,ik dacht dat dit was voorbehouden aan blanken,en die klote regering zorgt wel voor 2 deling in suriname in stand word gehouden ,of is dit ook weer slavernij verleden.
  Er mensen met opmerkingen die ver beneden pijl zijn ,maar dat zal waarschijnlijk met sociale achtergrond te maken ,en opleiding.
  En wat betreft het falen van de etnische staat, Suriname is die staat met alle kleuren van de regenboog ,Suriname is al sinds mensen heugenis bezig met etnische tegen stellingen ,ik hebt er in de goeie jaren 1960 tot 70 gewoond,hoe komt nou dat z’n rijk naar de kloten gaat,want in die jaren was het voor iedereen goed toeven.
  Dan kom ik toch weer terug op de etnische tegen stellingen,ze gunnen elkaar het licht in de ogen niet .
  Hypocriet hoezo


  Maak melding

 34. @Ray,
  Een ieder mag reageren op wat ik schrijf, daarom doe ik mee aan dit forum. Maar lees dan goed wat de ander schrijft. Ik heb alleen aangegeven hoe Stef Blok op mij overkomt. Mede omdat een van de deelnemers hem een held noemde. Je zult nergens in mijn reactie lezen dat ik het in dit geval heb opgenomen voor welke Surinaamse politicus dan ook. Dus nogmaals aub goed lezen!!

  Stef Blok heeft goed beschouwd een punt…… Als minister van BZ moet je weten wat je zegt en jezelf niet klem zetten. Dat laatste heeft hij dus wel gedaan, daarom heeft hij zich gehaast om zijn woorden terug te nemen. In mijn ogen is hij daarmee zeker geen held.


  Maak melding

 35. Wil Goedschalk wat de heer Rusland moet doen is lekker van de Bosje brug afspringen samen met een aantal andere NDP ers. Het zijn deze malloten die Suriname gegijzeld met hun koloniale racisme geleuter. Anno 2018 staat Suriname op het rand van de afgrond. Wake up please !


  Maak melding

 36. Blok, moet z`n bek houden,over 10 ,..20 jaar zijn er geen èchte Nederlanders meer maar alleen half bloedjes die zullen het voor t zeggen hebben …THE BIG PAYBACK !


  Maak melding

 37. Alla Redie moesoe eh KELE KELE now,bika baala Desie BOUTA na plesiedente now weh oen kang dede bieka 2018 BOUTA eh go wienie bakka,oen dong BOERIEKIE.


  Maak melding

 38. Beste @John,

  De gemengden zijn vlees noch vis. Je hebt niks aan ze. Vaak ontkennen ze één kant van hun afkomst. De Hindoestaanse kant natuurlijk. Ik heb nog nooit een gemengde waarvan een ouder Hindoe was, voor het Hindoeïsme zien kiezen. Ze kiezen altijd voor het makkelijke christendom of islam of atheïsme, waar zuiverheid van denken en doen geen vooraanstaande rol speelt.


  Maak melding

 39. Waarom heeft Limbo de zwarte Goebels geen excuses aangeboden voor zijn uitspraak oen no wan grat wirie president in Sranang? En dan steeds de Hollanders afvlakken. De NDp is de grootste raciale partij. Deze zwarte Goebels mag de Hollanders dankbaar zijn dat hij naar Suriname is gebracht, anders liep hij nog steeds rond in zijn blote reet.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.