Jaarlijkse Gewoon Lager Onderwijs toets in Suriname begonnen

4
Jaarlijkse Gewoon Lager Onderwijs toets in Suriname begonnen

PARAMARIBO, 19 jul – Zesdeklassers van de Elisabethschool II tijdens het landelijk eindexamen voor het Gewoon Lager Onderwijs (GLO) in Suriname. De jaarlijkse toets is woensdag begonnen. De verwachtingen zijn hoog. In 2017 was 56,63% (6.427) van de 11.031 kandidaten succesvol. Dat was al beduidend meer dan de 52,12% geslaagden uit een groep van 11.139 het jaar daarvoor.


4 REACTIES

 1. Triest dat er zoveel leerlingen die naar het vervolg onderwijs moeten doorstromen afvallen.

  Boeng Sari Tory

  Dat was ook in de jaren 60, toen het zeker veel erger was dan nu of de tijd voor de jaren 60 van de vorige eeuw.

  In wezen moest het aantal leerlingen dat nu van de basisschool moet doorstromen op 95 % liggen, gelet dat er meer scholing ontstond bij de bevolking.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 2. Ondanks de slechte staat van de economie voor de meeste mensen en stakingen die het.onderwijs troffen hebben de middelbare schlieren beter gescoord dan vorig jaar. Laten we hopen dat de 6 de ladders het ook beter doen. Maar waar Gaan de zitter blijven naar toe?


  Maak melding

 3. In mijn tijd in de jaren 50 en 60 had je GLO A en GLO B scholen. Glo A mocht muloexamen doen en GLO B niet. Voor deze kinderen waren de volgende opties. Geen carriere-mogelijkheid (veel te oud voor verdere scholing). De Ulo school (dit diploma had toen geen waarde), Lagere Technische school, dat was wel een redelijke optie voor jongens. Verder was er niks. Geen wonder dat er in die tijd vele en overvolle ULO-scholen waren. Ja, ik vraag mij intussen ook af wat met al deze kansloze 6e klassers van toen is gebeurd.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.