Excuses Dirk van den Broek voor rotklusje Dirk-medewerker

37
Excuses Dirk van den Broek voor rotklusje Dirk-medewerker

ROTTERDAM, 19 jul – Op sociale media is deze week ophef ontstaan vanwege een filmpje waarop te zien is hoe een donkere medewerker van Dirk van den Broek in Alblasserdam tegen zijn zin op de grond zat te werken en de stoep schoonmaakte. De man zou worden gebruikt voor ’rotklusjes’ en mensen maakten zich met name boos over het feit dat het erg warm was en de man op de grond zat te werken.

De maker van het filmpje, dat al bijna 800.000 keer bekeken is, vroeg aan de meneer op de stoep waarom hij daar moet schoonmaken. “Ik weet het niet. Misschien omdat ik een donkere ben, dat ik dit moet doen in die hitte”, zegt de man. “Ik vind het niet leuk.” De man vertelt dat hij al dertien jaar werkt als vakkenvuller in de supermarkt. In de reacties noemen mensen het discriminatie. ‘Dit is niet normaal in deze tijd’ en ‘moderne slavernij’ en ‘schandalig’, schrijven ze.

Het hoofdkantoor van de supermarkt reageerde woensdag en zei dat er ‘onvoldoende rekening is gehouden met de warmte’. “We betreuren dit zeer en hebben het opgenomen met de leidinggevende in Alblasserdam om er voor te zorgen dat dit niet meer gebeurt. Tevens nemen wij contact op met de medewerker om onze excuses aan te bieden”, staat in het statement dat ze uitgaven. Over discriminatie deed het hoofdkantoor geen uitspraken.


37 REACTIES

 1. De manier waarop met mensen om gegaan word, is in Suriname niet anders, bovendien laat de staat het hier in Suriname ook afweten op allerlei gebieden, zodat mensen moeten pinaren om te overleven.


  Maak melding

 2. Die man werkt al 13 jaren daar, als ’t hem niet beviel dan was hij denk ik allang weg daar. Als deze individu “gedwongen” wordt en daar niet van is gediend, dan kan hij toch een andere job zoeken… Alles moet maar gefilmd worden en direct in een context geplaatst worden van discriminatie en racisme.


  Maak melding

 3. In Su zou hij geen werk hebben gehad en noodgedwongen een ndp paria zijn geworden. Sa Bouta en geboefte e doe nanga deng egi dong no mpp ndp paria´s valt niet te vergelijken. Ook blanken doen dit werk, maar hoor je wat van, nee.


  Maak melding

 4. @Manu, nietallesdatblinktis goud,tap a dek,oom Ludwig van Abra Broki,Haco.
  Wat jullie hier schrijven klopt als een bus. Hij werkt tenminste voor zijn geld. Steelt en beroofd geen anderen. Loopt niet te bedelen of anderen lastig te vallen. Heeft niets met discriminatie te maken. Zijn blankencollega’s doen dit ook, wanneer het rustig is, in de zaak. Werknemers worden ook vaak ingezet op ramen van de winkel te lappen, sneeuw te ruimen, zodat klanten veilig te entree kunnen bereiken. Geen haan die hiernaar kraait. Het is zinloos om iets hierachter te zoeken. Je hebt ook blanken die putjes scheppers,straatvegers, de stad schoonhouden door weggegooid afval op te ruimen. Werk is werk. Zo lang je maar niet steelt en anderen beroofd.


  Maak melding

 5. Het hoofdkantoor erkent dat er fouten gemaakt zijn en gaat haar excuses aanbieden aan de arme man. Toch zijn er mensen hier die een link gaan leggen met Suriname. Volgens sommige is het zelf de schuld van Bouterse. Waar zijn we mee bezig eigenlijk?


  Maak melding

 6. Ach ach wat zielig, de straat vegers lopen ook dagelijks onder de hete zon ook te werken.
  Nota bene met een hesje, om herkenbaar te zijn en voor de veiligheid !
  Maar niemand klaagt, en het zijn niet zwart als de heer van D.v.d. Broek, blank en zwart
  werken samen op straat. Ik zie dagelijks lopen vegen, en ben zeer blij met deze mensen
  zonder deze mensen is het een kolere zooi op straat !! Wij zwarten voelen ons gauw
  gediscrimineerd, ik weet best wel dat sommige blanken neer kijken op alles wat niet blank
  is, dat was zo, en het zal ook zo blijven !!!

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 7. De media kan iets zodanig belichten zodat het positief of negatief overkomt. Wie weet lopen op dat moment andere medewerkers met een bezem rond. Aan die man is misschien gevraagd om op de vloer te zitten, terwijl de bezem naast hem gebruikt kan worden. Hij lijkt mij een lieve man maar wel één met een lichtelijk verstandelijke beperking aan wie je alles kan wijsmaken. Berichten in de media moet je niet met een korrel zout nemen maar met een hele pot.
  Trouwens bij de
  Hornbach en Mc Donald(ook in Su) maken werknemers ook de boel schoon op de parkeerplaats.


  Maak melding

 8. Nederland slaat volledig door.

  Alles en iedereen is racistisch.

  Er zijn tienduizenden mannen die kloteklusjes moeten doen in de felle zon

  Als het een blanke of een Chinees was geweest had er geen haan naar gekraaid.

  Echt compleet doorgeslagen..


  Maak melding

 9. Deze man wordt ws al 13 jaar misbruikt, omdat hij ws niet voor zichzelf kan opkomen.
  En de baas kijkt toe. want die doet ook gewoon mee.
  Jongeren met een beperking worden vanaf hun 18 van school geplukt om in de supermarkten enz te gaan werken , vaak onbetaald.
  Je moet voor jezelf op kunnen komen anders ben je de lul, een ander had reeds lang zijn tas gepakt en wegwezen ongeacht de conseQenties en die zijn vaak legio in dit land u en ik kennen ze dus niet zo hypocriet reageren hier.
  Dikke duim voor deze video, let op elkaar mensen mistanden moeten ten alle tijden naar buiten komen klaar is kees.


  Maak melding

 10. 1 geval in NE
  In SU ontelbaar

  Wat te zeggen van al die arrogante SU-ers met een stropdas of een titel of een parasiet in de DNA.
  Deze narcisten zijn DE SLAVENDRIJVERS van de moderne tijd!!


  Maak melding

 11. Wat voor werk het ook is, zolang het maar eerlijk geschiedt is er geen vuiltje aan de lucht. En deze man lijkt ons eerlijk en hardwerkend, zonder te morren. Zeg dat niet aan het gros der ndp paria´s in Su, ze roven en stelen even hard als het kan als ddb en roversbende.


  Maak melding

 12. Is het ook racisme als mensen van andere komaf zittend op de grond, hurkend, knielend of voorovergebogen hun werk verrichten?
  Is het ook racisme als mensen van andere komaf zittend op de grond hun lunch opeten, omdat het niet anders kan?
  Is het ook racisme als mensen van andere komaf in de felle zon hun werk doen?
  Is het ook racisme als mensen van andere komaf in de kou hun werk doen?
  Waarom zoekt men achter alles racisme dan wel discriminatie? Juist wanneer men wel de mond moet opendoen als het echt om racisme gaat, dan wordt er gezwegen. Vooral op de werkvloer, waar veel discriminatie/racisme voorkomt, durft men de mond niet open te doen bang om zijn/haar baan te verliezen. Om die baan te behouden kruipt men voor de racisten.


  Maak melding

 13. dit heeft niets met slavernij te maken

  deze man heeft zelf gekozen om in nl te wonen en te werken
  is het niet uit luiheid dat hij op die manier zit te werken
  dit volk staat er bekend om


  Maak melding

 14. Hier heeft hij tenminste werk en hoeft geen zwerver in Suriname te zijn. Want als je daar niet voor jezelf kan opkomen bekommert niemand zich om je.


  Maak melding

 15. Laten we even eerlijk zijn. Hij doet inderdaad rotklusjes. Er wordt misbruik gemaakt van zijn beperking. Als deze man in Suriname zijn brood moest verdienen, dan zou er optimaal misbruik van hem worden gemaakt. In Nederland krijgt hij tenminste nog een minimumloon voor zijn inzet. In Suriname zou hij letterlijk als slaaf worden ingezet en als halve slaaf worden betaald. Praktijkvoorbeelden genoeg hier


  Maak melding

 16. Dirk bied excuusjes aan die begrijpt het tenminste .
  Niemand mag misbruikt worden .
  Reageerders hier waaronder vele sambo,s die nemen het op voor masa zo herkenbaar.


  Maak melding

 17. Ik heb naar deze man gekeken en het geluid uitgezet.
  Volgens mij is er helemaal niets mis met deze man, dus opmerkingen over hem zijn onbehoorlijk
  Wat Dirk betreft:
  Dirk is al een paar jaar aan het bezuinigen. Lidl en Aldi snoepen klanten weg. Net zoals Blokker dit voelt met Action. (Blokker heeft niets te maken met minister Blok ]. Grapje)
  Je merkt dan ook dat het aantal medewerkers bij Dirk behoorlijk terugloopt.
  Het zou ook zomaar kunnen dat de bedrijfsleider juist begaan is met het lot van deze man en maar iets verzint om hem dagelijks te laten doen om hem maar in dienst te kunnen houden. Zou zomaar kunnen,
  Ik denk niet direct het slechtste
  Het alternatief is dat ook hij wordt ontslagen en dan komt hij echt niet meer aan de bak.

  Ik heb zelf een Surinaamse man in dienst gehad, hij kwam via studenten uitzendbureau. (deze man was ergens in de 60 denk ik). Die man zag heel slecht, maar hij zei tegen mij dat hij echt geen werk kon vinden.
  Ik hield hem om die reden maar in dienst. Hij was schoonmaker en mijn collega’s vonden dat hij slecht schoonmaakte. Toch hield ik hem in dienst. Zo slecht was het nou ook weer niet


  Maak melding

 18. Hij is tenminste zittend aan het werk. Al die vrouwen dan die liggend en benen gespreid duizenden stootjes moeten opvangen, die vind ik zieliger.

  Mag het trouwens zomaar dat iemand een ander filmt en het filmpje op Internet zet voor de hele wereld? Ik dacht dat er een strenge EU-wet dit betreffende in de maak is en binnenkort in zal gaan. In dat geval zou deze man duizenden euro’s schadevergoeding van de filmpjesmaker kunnen eisen, die ook nog door justitie in de bak gegooid kan worden.


  Maak melding

 19. De technologie is zgn zaligmakend, maar ze hebben nog steeds niks kunnen verzinnen voor beroepen als toiletreiniger, stratenmmaker enz.
  Over 50 jaar zal alleen dit soort baantjes bestaan. De rest wordt dan door machines gedaan. De mens is gedoemd tot sh it werk door onverstandig gebruik (misbruik) van technologie.


  Maak melding

 20. @ Jiyani
  Op de werkvloer is het ieder voor zich. Onderling zijn we collega’s totdat…..
  Je hebt volledig gelijk!
  Helaas komt men er vaak te laat achter.
  men wil het perse eerst ondervinden/voelen.


  Maak melding

 21. Wrm hebben ze gn blanke gestuurt om het te doen dan konden we lullen dat ht gn discriminatie is en sommige blanken n bounty doen d slaverny nog steeds in d doofpot maar elk jaar dodenherdenking of anne frank shit of andere rommel.waar duitser hun hadden overmeestert was niet leuk tg ook nt vr d nabestaande wel 400jaren was ook niet leuk en wat doen sommige het onder t tafel proberen te schuiven pfffff wrdn jullie bewust van ht leed en onmenselijke shit die er geweest was en de traumas ik blijf het herhalen als men weet wat mensenrechten zn nu wees efe eerlijk dan.


  Maak melding

 22. “De maker van het filmpje, dat al bijna 800.000 keer bekeken is, vroeg aan de meneer op de stoep waarom hij daar moet schoonmaken. “Ik weet het niet. Misschien omdat ik een donkere ben, dat ik dit moet doen in die hitte”, zegt de man. “Ik vind het niet leuk.”

  Dit is wat ik bedoel, er zijn oom blanke mensen die rotklusjes doen en nooit gezegd ik ben blank om te doen.

  Zielig ventje, neem gewoon ontslag en ga niet zeiken omdat je donker bent, want linkse idioten reageren daarop.


  Maak melding

 23. Soms kan dit positief uitpakken. Ik heb ooit iets in mijn leven gedaan wat ik nooit meer zou doen. In opdracht van mijn baas moest ik een collega wegpesten. Wat ik heb gedaan? Ik gaf die jongen de rotste klusjes te doen. Zeg maar mierenneukerig werk. En hij deed deze rotklusjes met plezier. Op gegeven ogenblik stond er een personeelsadvertentie in de krant. Ze zochten iemand die mierenneukerig werk wilde doen voor een salaris dat 5 keer hoger was dan ik toen verdiende. Iedereen solliciteerde, en wie kreeg die baan? Juist, ja, de jongen die ik moest wegpesten. ik was zo boos en teleurgesteld geworden en zei tegen mijn baas dat ik nooit meer in mijn leven iemand zou wegpesten.


  Maak melding

 24. Wat hier gezegd wordt slaat nergens op.
  Meneer is in dienst als vakkenvuller.
  Wat hij daar doet is niet zijn taak beschrijving.
  Dat werk is van de plantsoenendienst. (Belatingbetaler).
  Dat probeerde de filmmaker duidelijk te maken .
  Iedereen heeft zijn eigen taak.
  Nu is deze meneer het werk aan het doen van een ander bedrijf.
  Dirk mag meer doen dan alleen excuses aanbieden.


  Maak melding

 25. @ Henm,

  Winkeliers horen zelf de stoep voor hun winkel schoon te houden.
  In mijn woonplaats heb ik vaak genoeg gezien dat medewerkers van een overbekende supermarkt zelf de stoep schoonmaken. Ook het sneeuwvrij maken van de stoep heb ik ze zien doen.

  Bewoners horen ook hun eigen stoep schoon en sneeuwvrij te houden. Ook het gedeelte van de brandgang dat aan je tuin grenst hoor je netjes te houden.
  Veel mensen weten dit niet en gaan er vanuit dat de gemeente daar verantwoordelijk is.

  Mensen die op een flat wonen horen niet alleen hun balkon maar ook het gedeelte van de galerij dat aan hun flat grenst schoon en sneeuwvrij te houden. De verhuurder is daar niet verantwoordelijk voor.


  Maak melding

 26. Wat een reacties zeg, het maakt wat los zo te zien. Wel doet het mij als Hollander goed om te zien dat veel donkere mensen dit – volkomen terecht – niet als discriminatie afdoen.

  Dat is natuurlijk te makkelijk. Als er sprake zou zijn van discriminatie, zou de beste man nooit aangenomen zijn. Hij was gewoon de pineut en hij moest een rotklusje doen.

  Het mooie aan Nederland is dat hij dat hooguit 8 uur per dag hoeft te doen en hij er bovendien meer dan minimumloon voor betaald krijgt. Wat is het probleem?


  Maak melding

 27. Ja wat a fuck excuses. Ik denk dat het om een zwak begaafd persoon gaat di e niet zelf kan opkomen voor zijn rechten. Zo iemand heeft 13 jaar geploeter in het bedrijf met alle racistische gevolgen en uitbuiterij en machtsmisbruik van dien wat jullie die dom reageren niet weten. Was hij niet buiten gaan werken dn zou de buiten wereld niet weten wat er daar heeft afgespeeld in de dertien jaren. Ontslag nenemen of een andere baan gaan zoeken zou geen optie zijn .als hij niemand heeft die hem kon helpen dan ben je echt de lul. Sociale dienst zou keihard met hem afrekenen. Van uwv zou hij niets krijgen.. de mensen hier in nederland wten heel goed wat ik hiermee bedoeld. Waar zijn de mensen van de organisatie die hier zijn. Ik zou zeggen maak gehakt zo’n bedrijf. Gewoon een schadevergoeding laten betalen.aan die meneer. Dit is gewoon uitbuiterij.KAKA excuses .na kakaeatra sidong in de’ng mpp. Msa disi e’de’e. Ik hoop dat ik die meneer tegekomt dn zal ik hem uitleggen wat hij moet doen. Eiren voor je geld daar doen wij Afro niet meer aan mee. Ik heb geen brood vreest. Phee’ na kaka e’ moro mi le’t dap’e de’ mi e’saka e’ng.


  Maak melding

 28. Precies. Weg pesten dat is dat ding wat ze met fie man hebben gedaan. En raad wie erachter zit. Ik wil wedden voor een bedrag van euro 500. Meneer is een vakkenvuller . En niet andersom.


  Maak melding

 29. @NietAllesDatBlinktIsGoud en anderen. Wat het artikel hier niet vermeldt maar wel te lezen was op andere sites is dat deze meneer een verstandelijke beperking heeft. Waarschijnlijk krijgt deze meneer dan ook een Wajong uitkering en moet hij daarvoor verplicht werkzaamheden verrichten die gesubsidieerd worden en waar Dirk dus bijna niets voor hoeft te betalen. Helaas liggen zelfs in Nederland de banen voor deze mensen niet voor het oprapen en als hij zelf ontslag neemt krijgt hij ook geen uitkering meer. Ik ken persoonlijk een soortgelijke situatie van een jongeman, toevallig ook van Surinaamse afkomst, met een verstandelijke beperking die vanuit zijn school stage ging lopen bij de AH. Mocht ook allemaal K- klusjes uitvoeren. Kreeg geen stagevergoeding en zelfs een kerstpakket zat er niet in terwijl de rest van het personeel dit wel kreeg. Het is een rustige jongen die weinig spreekt maar toen zn stage afgelopen was zij hij hartgrondig dat hij nooit maar dan ook nooit weer voor dat winkelbedrijf wilde werken.


  Maak melding

 30. @henkmolenaar2016,

  Blijkbaar heb je de clue gemist. Deze man wordt zo te lezen heel vaak ingezet voor zulke rotklusjes. Omdat hij makkelijk is. Dus houden ze geen rekening met hem.


  Maak melding

 31. Njang mie mars jongoe ..Oom Ludwig van Abra Broki 19 juli 2018 at 08:08
  In Su zou hij geen werk hebben gehad en noodgedwongen een ndp paria zijn geworden. Sa Bouta en geboefte e doe nanga deng egi dong no mpp ndp paria´s valt niet te vergelijken. Ook blanken doen dit werk, maar hoor je wat van, nee.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.