woensdag, juni 19, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieDrie commandanten Korps Politie Suriname ontlast uit functie

Drie commandanten Korps Politie Suriname ontlast uit functie

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 19 jul – Minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie in Suriname heeft drie regiocommandanten van het Korps Politie Suriname ontlast uit hun functie. Het gaat om de regiocommandanten Widjaikoemar Oedit (regio West), Premkoemar Jethoe (Paramaribo) en Orlando Changur (regio Midden) melden diverse media in Suriname.

Het besluit kwam als een verrassing over bij de drie regiocommandanten. Volgens Dagblad Suriname zou het gaan om een politieke stunt en is het politiek bepaald wie waar wordt overgeplaatst c.q. ingezet. Volgens de krant is het duidelijk dat de minister alleen zijn eigen mensen accommodeert.

Het is niet de eerste keer dat Getrouw leden van de leiding ontlast uit hun functie. In juni deed hij dat met waarnemend korpschef Antonio Chin, commissarissen Ruben Peiter en Darnie Stolk. De minister zegt hiermee garanties te willen inbouwen om het veiligheidsgevoel met alles daarom heen terug te brengen. Ook wil hij een nieuwe wind door de korpsleiding laten waaien.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

17 REACTIES
 1. Nu laat getrouw zijn ware aard zien.Een trouwe volgeling van bouta.Nu gaat hij de posten vullen en zijn familieleden en zijn vrienden en kennissen helpen,mensen die niks weten.
  Zo zit de ndp regering inelkaar vol met nietsnutten,zogenaamde allesweters ,oerdomme lulkoeken en zogenaamde deskundigen.


  Maak melding
 2. Goedzo de hele vhp gezwel moet afgesneden worden.Want het is toch opvallend dat bij de grote drugs vangsten er nooit een verdachte wordt aangehouden of ze krijgen de kans te vluchten.Als je in de stad bent is het opvallend hoe jonge jongens zich gedragen en geen agent die wat doet omdat oom of papa zijn connecties heeft Goezo minister ga zo door


  Maak melding
 3. Het werd tijd dat de criminaliteit en vriendjes politiek binnen het korps wordt aangeplakt. Natuurlijk kan de minister deze criminelen niet openlijk aan de schaandpaal nagelen, anders donderd het hele rechtssysteem in elkaar. Zo is het diplomatisch. Met deze actie wordt ook de drugsmaffia die zijn tentakels overal heeft aangepakt, samen met het ontbinden/ anders inzetten van de drugsbestrijdingsunit dat rechtstreeks viel onder de pg. Ook wordt tegelijk de corruptie en het fasciliteren en beschermen van drugsfamilies verminderd. Niet onder controle gebracht want deze gasten zijn vindingrijk.
  Deze jonge, dynamische, progressieve en proactieve minister trekt onverschrokken ten strijde tegen de criminaliteit binnen het ministerie en het land. De ander half jaar die hem resten lijken weinig, maar er wordt een start gemaakt. Het zou handig zijn als hij gebruikt maakt van het zwaargewicht Jennefer, die door de mafia op het ministerie een kopje kleiner is gemaakt. Als Stuart zijn zittingsperiode uitzit, slaagt in zijn opdracht en voornemens, is hij een potentiele kandidaat om dit land in de toekomst te leiden.


  Maak melding
 4. Criminaliteit en corruptie kan je bij beetjes uitroeien als je goede leiding/kaders heb die voor het algemeen belang functioneren. Zero intolerantie is soms van toepassing als de boel chaotisch en uit de hand loopt.


  Maak melding
 5. dit noemen ze etnische zuiveringen. dus die bakra de Blo keeft gelijk. nou de brandweer en het leger nog.
  Hierna gaan de afrikanen Saramacca en Commewijne helemaal overnemen.


  Maak melding
 6. Het was te verwachten dat een creool als minister van Justitie en Politie mensen die niet op hem lijken zou ontslaan. Wanneer gaat deze minister nou eens echt hard optreden om de mensen die op hem lijken en dagelijks roofovervallen plegen keihard aan te pakken?
  Maar helaas zal dat niet gebeuren, want dan verliezen ze het stemvee onder de rovende bende en koste wat het kost de NDP moet en zal in 2020 de verkiezingen weer winnen. En daarvoor gaat men over lijken.


  Maak melding
 7. @Praserie en pejana
  Nee echt,het rechtssysteem in Suriname is in takt?!Sinds wanneer?!
  Kruipen jullie 2 weer terug in elkaars hol okay,
  Daag jullie tijd en eenmalige verschijning om baasje bouta en zijn bende te verdedigen hier…is voorbij….doei…


  Maak melding
 8. Dies erg morro a gat-werk foe “Tigri Barba !! A now “lai auw psa ongehinderd !!!
  Sinds deze man Minister is geworden, hebben roof en roofovervallen toegenomen !!
  Ik hoor van veel Surinamers dat familieleden niet meer op vakantie durven te komen !!


  Maak melding
 9. Er werden teveel ilegalen aan de west-grens opgepakt en ook roof-overvallers in midden-regio !! Dat kan en mag niet !!! Anders verliest Bouta een groot deel van zijn aanhang onder deze gasten !!!
  Misschien was Getrouw in een Yoga-trans toen hij het besluit nam !!


  Maak melding
 10. De minister van Justitie en Politie blijkt nu ook een leugenaar te zijn.Hij heeft trouwens nauwelijks iets te zeggen.
  Hij moet gewoon doen wat de baas zegt in ruil daarvoor een minister pensioen,vrije genneskundige behandeling enz,enz, voor de rest van zijn leven.


  Maak melding
 11. Laat Getrouw schoonschip houden op de afdeling Rijbewijzen. Chinezen krijgen meteen SME Rijbewijs bij aanvraag Rijbevoegheid. Surineds vragen exact hetzelfde aan, mogen na 1 week rijbevoegheid ophalen. Gelijke Monikken gelijke Kappen


  Maak melding
 12. ZONDER EEN ZUIVERING van WELKE AGENT DAN OOK, kunnen
  PER DIRECT ALLE MOORDENAARS EN BOEVEN WORDEN
  OPGESLOTEN, ALS POLITIE EN JUSTITIE VRIJELIJK HUN WERK
  EN ONDERZOEKEN MOGEN DOEN IN SRANAN !

  ZIE MAAR HOEVEEL CLAD-MATERIAAL EN RAPPORTEN ER LIGGEN
  OM CORRUPTE BOEVEN DIRECT OP TE SLUITEN !
  ECHTER DE PAARSE REGERING SABOTEERT DE VERVOLGINGEN !!!

  PROBLEEM IN DE SRANAN FAILED STATE LIGT IN DE POLITIEKE
  TOP VAN SRANAN !
  SCREEN ALLE POLITICI !!!!!
  ALLE BOEVEN, ROVERS EN DRUGSCRIMINELEN UIT DE TOP VAN HET
  LAND DONDEREN !

  AGENTEN/PERSONEN PERSONEN VERVANGEN DOOR PAARSE HANDLANGERS,
  HELPT NIET, ALLE CRIMINELE POLITICI MOETEN WEG !!!!!

  PS : DIT IS EEN VD GEVOLGEN VAN HET AANSTELLEN VAN EEN PRESIDENT met
  CRIMINELE ANTECEDENTEN, tevens HOOFDVERDACHTE VAN MASSAMOORD !!!


  Maak melding
 13. Nu het Parket nog met een PG die in de vorige eeuw met 50 kg cocaïne in zijn kofferbak werd betrapt. Hoe heeft dit heerschap het zover kunnen schoppen tot PG? Het hele VHP-zootje bij Justitie moet weg. Deze gasten faciliteren de echte drugsmaffia( Handelaren) . Daarom wilt de VHP ALTIJD dit ministerie hebben. Het begon bij Adhin( met zijn gekochte titels). Ja- die Jnan Adhin:die wist wat ‘ etnisch zuiveren’ was. Corrupte Officieren van Justitie die op hem leken werden gefaciliteerd. Nederlandse taalbeheersing bij dit soort figuren was nul-komma-nul. Hoe kwamen zij aan die titels? Simpel: de docenten op ADEK leken op hen( zoals ook op de Medische Faculteit. Ik kan ervan meepraten: ik was ooit werkzaam bij dit Ministerie…… in de jaren 90 .
  Kampioenen in het plegen van PLAGIAAT…….


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES