woensdag, mei 22, 2024
HomeOnderwerpenEconomieUitbaggeren vaargeul Surinamerivier kan voor veel minder geld

Uitbaggeren vaargeul Surinamerivier kan voor veel minder geld

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 18 jul – Het uitbaggeren van de vaargeul van de Surinamerivier kan voor veel minder geld dan de regering Bouterse aangeeft. Volgens de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven, VSB, kan het al voor dertig miljoen dollar. Minister Stephen Tsang van Handel & Industrie heeft al een voorstel van de VSB op tafel liggen. Toch zei Tsang onlangs nog dat de regering op zoek is naar bijna honderd en vijftig miljoen dollar.

Voor die prijs zou de vaargeul weer bevaarbaar kunnen worden gemaakt. De regering is al bezig investeerders te interesseren in deelname. De VSB heeft haar eigen huiswerk gemaakt. “De vaargeul in de Surinamerivier kan voor dertig miljoen dollar worden uitgebaggerd”, VSB-directeur Steven Mc Andrew tegenover De West. De vereniging heeft zeker één bedrijf op het oog dat al ervaring heeft met werken in Suriname.

Momenteel is dit bedrijf actief in Frans Guyana en Brazilië. Volgens Mc Andrew is de baggermolen van het bedrijf binnen de kortste keren in Suriname. Dit dan als de regering akkoord gaat. Suriname ondervindt al geruime tijd last van het dichtslibben van de vaargeul. Buitenlandse leveranciers zetten kleinere vrachtschepen in. Per keer kunnen dan minder producten worden vervoerd. Ook de export dreigt terug te lopen als er niet spoedig iets gebeurt.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

16 REACTIES
 1. Maar zoals altijd worden er geen openbare aanbestedingen gedaan. Wang paarse ondro tafra tjoekoe moet ez zal worden gemaakt over de kromme ruggen van alle ndp debiele paria’ s. Soso rijst nanga dagoebal is wat ze gratis gaan krijgen om te vreten, naast paarse gotro watra.


  Maak melding
 2. Tsang is Chinees maar soms denk ik dat hij negroide bloed in zich heeft stromen want hij gaat de kant op van corruptief faciliterend gedrag.
  VSB doet het uitbaggeren voor 30 miljoen terwijl Tsang het heeft over 150 miljoen dus zoveel keer duurder.

  en dan wil ik die zekere Lens (to the point) niet eens noemen hoe hij faciliterend praat over de senior NDP’ers met hun corruptieve handelingen. Ja je kunt Cedric van samson zien lachen waarbij ik de gedachte heb van “weet deze Lens waar hij over praat?”


  Maak melding
 3. De 150 miljoen is de typische fee met tjoekoe. Hele families moeten voor jaren gevoed worden. Of de Su rivier echt gebaggerd wordt valt te bezien.


  Maak melding
 4. Bouta wat is hier van boven staande verhaal waar…. als je daar geen antwoord op kan geven dan ben je echt een dementerende klootzak die dood moet gaan en niet suriname met jou dood de vernieling in moeten brengen………bepaalde DNA klootzaken hebben zogenaamd geld en grond bemachtig.. wat deze klootzakken rotzakken niet weten is dat hun erfgenamen mekaar gaan af maken, alleen maar ellende na je dood.


  Maak melding
 5. Tsang zoekt gewoon naar een onzin lgitimering voor een aantal buitnlandse vakantie reizen en njang-contracten met zij absurd bedrag over het uitbaggeren en waanzin verhaal over een diepzee haven en bruggen naar de buurlanden.
  Het is niet alleen onbetaalbare onzin, maar zelfs als zou er geld zijn dat duur het jaren voor dat dergelijke plannen gerealiserd zijn. In die tussen tijd moeten er ook spullen geexorteerd en geimporteerd worden.
  Dus veel meer dan een absurde natte njang droom is die diepzee haven niet


  Maak melding
 6. Twang is totaal niet geschikt voor die functie, zoals vele paarse ratten en functie toebedeeld hebben gekregen waarvoor ze totaal niet geschikt zijn, zoals een Ferriěr van onderwijs, maar Tsang heeft die functie gekregen, om als tegenprestatie, zoveel mogelijk Chinezen te mobiliseren, om in 2020 te gaan stemmen, op die paarse criminele rotzooi.
  Bovendien als er zo,n 100 miljoenen aan de strijkstok blijft hangen door corruptieve handelingen met die baggermaatschappij die hun in het oog hebben, dan kun je met de verkiezingen in 2020 heel wat cadeautjes uit delen en pakketjes, zodat je de verkiezingswinst kunt veilig stellen.


  Maak melding
 7. Voor 30 miljoen kan het werk natuurlijk gedaan worden,maar dan zonder tjoekoes .Deze regering draait op tjoekoes en zal daarom nooit voor dit bedrag de opdracht gunnen.


  Maak melding
 8. Voor het geval u het niet meer wee: zo zag een aanbesteding in het jaar 1834 uit.

  17-02-1834 ADMINISTRATIE DER SCHUTTERIJ. LEGERBEHOEFTEN. .
  Aan de minst inschrijvenden, (mits goedgekeurd wordende) zal onder nadere goedkeuring van de daartoe bevoegde Authoriteit, – worden AANBESTEED, de leverantie der navolgende Goederen, voor de Schutterij dezer Plaats, hetzij in eens alle benoodigdheden , of gedeeltelijk , — als :
  1. 700 Uniform Rokken.
  2. 800 Chacots.
  3. 800 Pluimpjes.
  4. 800 Pompons.
  5. 250 Paar Whingsen.
  6. 100 Sabels met Scheden. ,
  7. 600 Kordon Riemen.
  8. 600 Patroontassen met Bandeliers.
  9. 200 Sabel Koppels.
  10. 400 Bajonet Koppels.
  11. 400 dito Scheden.
  De conditien dezer aanbesteding, liggen ter visie ten Kantore van den Kapitein Kwartiermeester der Schutterij, alwaar de ‘ inschrijvings-billetten zullen worden aangenomen , tot ultimo dezer maand. .
  Paramaribo, den 15 Februarij 1834.
  P. FIERS SMEDING.
  President van den Raad van Administratie.


  Maak melding
 9. Zeewier

  Net al in Dubai palm eiland dat zijn ware kunstwerken ,daar kan Suriname alleen van dromen,of ze moeten geld lenen in Dubai,daar zijn ze goed in,in Suriname.
  En veel goedkoper ,gebeurt het dan ook BETER….?????????


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES