Misiekaba: uitspraken Nederlandse minister over Suriname dom

82

PARAMARIBO, 18 jul – ‘Domme uitspraken’. Dit vindt parlementariër André Misiekaba (NDP) van de recent uitgelekte stellingen van de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken, Stef Blok. Dat Blok Suriname typeert als een ‘mislukte staat’ raakt kant nog wel. Blok is gewoon niet goed geïnformeerd over het reilen en zeilen in de voormalige kolonie. Zulke uitspraken kunnen alleen komen van iemand die Suriname ’totaal niet kent.’

Het bewijs levert Blok zelf met zijn argument dat de etnische opdeling Suriname maakt tot mislukte staat. “Ik neem de minister niet kwalijk, omdat ik denk dat hij Suriname niet kent. Ik weet niet of hij ooit hier is geweest, maar ik heb m’n twijfels daarover, want juist op het gebied waar hij meent Suriname te moeten bekritiseren is hét gebied waar wij het sterkst zijn en internationaal lof voor oogsten”, zegt Misiekaba tegenover de Ware Tijd.

Van Suriname wordt juist vaker gezegd dat de bevolkingsgroepen goed nast en met elkaar leven. “Dit ondanks de koloniale vaders van de minister ons hier hebben opgedeeld en een verdeel- en heerspolitiek hebben gevoerd”, aldus Misiekaba. Onlangs nog roemde de president van India, Ram Nath Kovind, het vreedzaam met elkaar omgaan van Surinamers. Misiekaba vindt de uitspraken gewoon nergens op slaan.

82 REACTIES

 1. En dat durft het stomste dier van die criminele paarse club te zeggen, deze zogenaamde voorganger, is ook ėėn van die paarse kankergezwellen, die het land vernietigd met zijn handelingen, en domme uitspraken.


  Maak melding

 2. Mister Dubai II,

  Ik dacht ook vredelievend in harmonie naast elkaar te kunnen leven. Totdat ik door 4 gemaskerde Ngers in me slaapkamer ben verrast. Geen incident helaas, daar had ik nog mee kunnen leven, te vaak en teveel plaatsvindend. Waarbij de daders altijd van 1 bepaalde groep zijn de slachtoffers altijd van de andere groep zijn. Mijn toekomst en levensplanning als potentiële remigrant heb ik 180 graden moeten omkeren helaas.

  Deze minister Stef Blok mag ook een keer in de spiegel kijken want het is 100% ook de schuld van Nederland die veel te vroeg een geboren baby de rug heeft toegekeerd en geheel aan zijn lot heeft overgelaten. Bijna net als sommige Surinaamse vaders.


  Maak melding

 3. Dat krijg je als de paarse kakkerlakken en overlopers een zware crimineel en een zware misdadiger die misdaden heeft gepleegd tegen de menselijkheid kiezen als president van de republiek Suriname, die veroordeeld is door de rechtbank van Nederland voor 11 jaar drugscriminaliteit en dit vonnis in de gevangenis in Nederland moet uitzitten, een hoofdverdachte is van de december 1982 moorden in Suriname en een eis van 20 jaar hiervoor heeft gekregen, DEA in MIAMI hem voor poging om cocaïne USA binnen te smokkelen.

  Zo een land en haar bewoners neemt geen enkele democratische rechtsstaat in de wereld serieus en drijven de spot mee. Wat hadden de Surinamers dan verwacht.

  Als de Surinamers hun land serieus nemen zullen ze er zorg voor moeten maken om massaal op de huidige politieke partijen in de DNA en buiten de DNA moeten stemmen als er verkiezingen komen, waardoor er een andere regeringscoalitie komt die de juiste koers voor de republiek Suriname en de Surinamers voor de toekomst zal bepalen en uitvoeren.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 4. Surinamse Assamblee Is Een Koffie Shop

  Beste Lezers

  Ik vind Het Dapper van die minister dat hij zo een uitspraak heeft gedaan.
  is gebleken dat wij Surinamers in een soort van winter slaap zijn beland.. hij probeer ons wakker te schudden door zo een uitspraak op tafel te leggen..
  je moet gewoon van goeie huizen komen om dit te kunnen door gronden.


  Maak melding

 5. Wat hadden de Surinamers dan verwacht?

  Als de Surinamers hun land serieus nemen zullen ze er zorg voor moeten dragen om massaal op de huidige oppositie politieke partijen in de DNA en buiten de DNA moeten stemmen als er algemene verkiezingen voor de DNA komen, waardoor er een andere regeringscoalitie komt die de juiste koers voor de republiek Suriname en de Surinamers voor de toekomst zal bepalen en uitvoeren.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 6. Hoe belachelijk en dom heeft deze mislukte paapse paarse dorpspastoor zichzelf geprofileerd, door Suriname met Dubai te vergelijken. Hij is juist de laatste die paranoïde, geindoctrineerde paarse muil mag open doen. Blok heeft duidelijk gemaakt dat Suriname de internationale paria is, die kiest, mede dankzij Misiekaba, voor een drugsveroordeelde meervoudig moordenaar met zelfamnestie. als president. Dat narcostaatje is cultureel verdeeld tot op het bot, alleen zijn zij de enigen die structureel blijven roeptoeteren dat het volk zo vreedzaam naast elkaar leeft. Bekijk dan eerst eens de explosief stijgende criminaliteitscijfers.


  Maak melding

 7. ik vindt het mooi van misiekaba dat hij op de een of andere manier op komt voor surinaame dat siert hem maar er is toch ook veel mis in surinaame en hij als voor man van de ndp moet toch beter zijn partij aan stuuren om het land beter te leiden want de problemen zijn erg groot en worden met de dag groter waar is de politie waar is de gezondheids zorg gebleven waar is de stabielitijd gebleven waarom wordt alles zo duur in het land waarom zijn er veel problemen met uit betaling van veel beroepen in het land zo hoe het land nu word bestuurt en met al deze problemen hadden we nooit in de tijd met venetiaan en het nieuwfront deze man venetiaan is voor mij nog altijd een groot voorbeeld ook al ging niet alles goed maar zo nee dat had hij nooit laten gebeuren


  Maak melding

 8. Elke bevolkingsgroep moet streven naar eenheid in verscheidenheid…..alleen de andere bevolkingsgroepen lopen voorop, met de kennis en geschiedenis van hun originaliteit en taal/cultuur van hun,afgelopen 2000 jarige bestaan…….alleen de Afro-diaspora’s weten dat niet ,terwijl Hun Voorouders de verloren stammen van Israël waren in Afrika ,Shalom


  Maak melding

 9. Als j blok hoort praten valt de vergelijking met barnet Lyon gelijk op ook zo een omstreden figuur die geliefd was onder de makaken,barbaren en de wannabee Hollanders terwijl barnet be priti deng mars wreed,en was dol op hun vrouwen,deze barnet Lyon werd vereerd en geadoreerd,en werd zelf liefkozend koelipapa genoemd,dat zelfde gebeurd nu als j de reakties hier leest,dan vraag hij j zelf af waarom iemand zo neerbuigend kan zijn naar de witte appen toe en zichzelf wegcijferen, ju musu slijm maar disi pesa marki,Luti de poeperd fu abra broki sa e tan ini wan tingi olo heb j een verklaring daarvoor


  Maak melding

 10. 1 ding is wel waar mensen! De politiek in Suriname is bagger! Het is nu echt tijd voor een wacht wissel! Weg met die zogenaamde Cartoon politici! Zoals iemand hier al zei! Het is een wake up call!!!!!! Van Blok!! Wake up Surinamers!!!!! Europeanen Superieur ????? Rot toch op man!! De chaos vandaag de dag in de wereld is gecreëerd door het blanke ras!! Check tourdata history books please!! (White wash) Eve Googelen…….
  K@James


  Maak melding

 11. Dagoebal 18 juli 2018 at 19:13
  Als Misikaolo hoort praten valt de vergelijking met barnet Lyon gelijk op ook zo een omstreden figuur die geliefd was onder de makaken,barbaren en de wannabee Suribabwanen terwijl barnet be priti deng mars wreed,en was dol op hun vrouwen,deze barnet Lyon werd vereerd en geadoreerd,en werd zelf liefkozend koelipapa genoemd,dat zelfde gebeurd nu als j de reakties hier leest,dan vraag hij j zelf af waarom iemand zo neerbuigend kan zijn naar de witte appen toe en zichzelf wegcijferen, ju musu slijm maar disi pesa marki, mi Dagoebalsing de poeperd ndp beerputsa e tan ini wan paarse tingi olo heb j een verklaring daarvoor

  Men leest alweer je paars kronkelige dwaze domme idiote reactie, oerdomme paars ndp stommerd.


  Maak melding

 12. Hoe oerdom zijn alle ndper’s niet. Opa taki oerdom no mpp, triljoen oerdom in het kwadraat. Oma taki, en waarom, omdat ze de leugen in het onrecht in de paarse duivel beminnen. hij heeft ze allemaal tot dwaze debiele idiote zombies genaakt. met ndp aan de macht verwordt het oerdom paars volk als hun afgod en misleider didibri bouta en co.


  Maak melding

 13. Al 43 jaar Dubai, stelen als de raven ,en dan ook nog verongelijkt doen ,en ze woorden weer 200 jaar terug geworpen,lang leven de onafhankelijkheid


  Maak melding

 14. Een bepaalde deel van het Surinaams volk is getraumatiseerd. Zowel in Su als in Ned heerst een Bouterse / ndp syndroom. Een van de belangrijkste minister uit dit kabinet doet een zeer ernstige uitspraak over Suriname en gaan wij politiek mee bedrijven. Dit typeert weer de mentaliteit van de Surinamer. Wie is minister blok om mijn land een mislukte staat te noemen? Gelukkig hebben we naast deze reacties ook een tweede kamer in Ned die deze minister ter verantwoording zal roepen.


  Maak melding

 15. Als we nu een keer slim zijn in Suriname, dan is nu het moment om de politieke banden
  te herstellen met Nederland. In Nederland zit men met de kwestie in de maag, voor
  een minister zijnde onhandige uitspraken. Laat om te beginnen de Nederlandse
  ambassadeur weer toe in Paramaribo als een handtoereiking. En later op regeringsniveau,
  dan kunnen er ook weer ontwikkelingsplannen gemaakt worden. Ik zie liever een breed
  samenwerkingsverband met Nederland dan met India en die vage kredieten.


  Maak melding

 16. Voor misikikaba: spiegeltje spiegeltje aan de wand, wie is de domste man van het land?

  Hoeveel Hindoestanen hebben op hem gestemd? 0
  Hoeveel Javanen hebben op hem gestemd? 0
  Hoeveel chinezen hebben op hem gastemd? 0


  Maak melding

 17. Ach man sodemieter met de Surinamers die op hun teentjes getrapt zijn. Suriname is toch 1 grote mislukking met al hun coups, corruptie en criminele ambtenaren. Suriname is 1 grote grap.

  Stef Blok is een HELD !


  Maak melding

 18. Juist redenering koos, en als je ook nog een veroordeelde drugsdealer met een strafeis van 20 jaar voor meervoudige moord als president hebt, kun je echt spreken van een mislukte Staat.


  Maak melding

 19. Geachte Heer Misiekba

  Laat Blok zich onhandig uit gedrukt hebben echter Suriname is ondanks al uw praatjes 100% een mislukt land geworden onder Bouterse / Boefdraad.

   De hoeveelheid coke uit/via Suriname die in beslag genomen wordt, wordt steeds groter.
   Vrijwel alle deskundigen stellen dat Boefdraad weer monetair financiert.
   De Staatsschuld gaat naar de 100% zodra het BNP over 2017 bepaald wordt.
   Geen enkel NDP project komt tot wasdom.
   Suralco MOU is puur bedrog van de DNA.
   Criminaliteit stijgt per dag.
   Verkeersongelukken nemen heel sterk toe, even als het aantal dodelijke slachtoffers.
   Politie heeft geen brandstof, toiletpapier en printerpapier en –inkt.
   Het hoger onderwijs ligt al weken plat.
   En nu kondigen als klap op de vuurpeil de ziekenhuis directies aan slechts de minimale zorg te gaan verlenen en door te korten slechts de spoed eisende gevallen te gaan behandelen. Dit gaat doden kosten.

  U kunt preken wat u wilt de Puinhoop van Bouterse /Boefdraad is groter dan de gouden bergen die belooft zijn.

  Ik hoop dat iedereen die behandeld moet worden door een specialist en nog naar buiten kan, met familie naar Leonsberg trekt en daar voor de deur van Bouterse een tenten kamp opzet en een ticket naar Cuba eist.


  Maak melding

 20. Dagoebal
  18 juli 2018 at 23:39
  De makaken,barbaren en de wannabee Hollanders ,hebben helemaal niet begrepen wat de racist bedoeld,en hoe verderfelijk deze uitspraak is,die man geloofd niet in een multiculturele samenleving dus maw hij geloof niet in mulculti Nederland ,dus alle wannabee moeten oprotten en dat was altijd de gedachtengang van de VVD,de domoren vooral van niet westerse komaf u begin nati u borsu want velen met hem, dan bedoel ik de achterban delen deze mening ung boeritjie vooral deng wan di e kakere


  Maak melding

 21. Sranamans moeten zich niet laten afleiden door de domme
  onjuiste ARGUMENTEN van minister BLOK !
  Hij heeft genoeg problemen op te lossen met Rutte in Nederland !

  Srananmans CONCENTREER u op het OPHEFFEN van het
  FAILLISSEMENT van Ons Land !

  WERK er aan dat de Sranan RECHTSSTAAT niet verder wordt
  AFGEBROKEN door de huidige Machthebbers !

  Zorg ervoor dat de ZIEKENHUISZORG niet verder wordt VERNIETIGD
  door de Paarse Machthebbers !

  WERK AAN UITSLUITING VAN CORRUPTE EN CRIMINELE POLITICI
  en hun HANDLANGERS IN HET AMBTENARENAPPARAAT !

  BLIJF U CONCENTREREN OP DE OPLOSSING VAN DE DOOR PAARS
  DOOR WANBELEID GESCHAPEN WARBOEL EN MISERE IN SRANAN !

  EIS NIEUWE GESCREENDE LEIDERS !

  STA VOOR VERVOLGING van ALLE ZWARE MISDADIGERS, VOORAL
  MOORDENAARS, ROVERS EN HARDDRUGSHANDELAREN !!!

  LEVE EEN VRIJ SURINAME !!! VERJAAG DE CORRUPTE POLITIEKE
  BENDES !!!!


  Maak melding

 22. Zeg me toch wie is minister Blok om ons geliefd land te komen beoordelen. Wij Surinamers moeten zulke uitspraken niet accepteren. Hij heeft het duidelijk over alle Surinamers ongeacht wie je bent. En je hebt van die domme slijme Surinamers die ook negatief over Suriname gaan praten. Er viel niets voor om zo een uitspraak te maken. Kijken jullie naar dat gezicht van die man waarop hij lijkt. Zijn hart ziet er ook zo uit en dat straalt naar buiten toe . Lelijk ding. Laat Blok die vieze tanden in zijn bek goed gaan poetsen in plaats van onze geliefd land SU te beoordelen. En voor die Surinamers die zich uitsloven en gaan slijmen voor die blanken wil ik zeggen : Wees trots op wie je bent en kom voor je land op. Doe niet achterlijk om het voor die blanken op te nemen die steeds op en aanmerking hebben over Su.
  Sommige blanken als Blok denken dat Nederland beter is dan andere landen. Verbeter de wereld en begin bij je zelf.


  Maak melding

 23. @dagoebal. Dank voor je reactie.
  Redi Musu is nog steeds springlevend als je bepaalde reactie leest. Begrijpend lezen en luisteren is voor velen die hier reageren niet weg gelegd.
  Zoals jij het al aan geeft geloofd deze man niet in een multiculturele samenleving en is Nederland volgens hem ook mislukt .Nederland is Master indeling langs etnische lijnen. (jullie kunnen zelf wijken In Nederland opnoemen)
  Ze vergeten dat de Nederlandse regering. vele namen heeft bedacht om de buitenlander te brandmerken. (allochtoon, medelander ect,)
  Het zal me niet verbazen dat deze man de denk wijze heeft over zuivering ala……… Time will tell


  Maak melding

 24. Minister Stef Blok is net zo dom als zijn VVD voorganger Halbe Zijlstra die moest aftreden omdat hij gelogen had over zijn ontmoeting met de grote Staatsman Vladimir Poetin. Hoe kan Stef Blok minister geworden zijn en na zijn grote afgang nog minister blijven.


  Maak melding

 25. Blok is een wetenschapper hij weet precies wat hij doet en wat hij beoogt,want hij praat vanuit een perspectief en daarom zijn deze uitspraken zeer gevaarlijk en verderfelijk tackle het object waar men altijd als voorbeeld neemt en dat is het multi culti samenleving in Su,als j dat onderuit kan halen is zijn missie geslaagd,want als hij dat kan bewerkstelligen kan hij altijd nr zijn achterban gn om zijn gevaarlijken ideeen te verkopen,nl in Su is het gefaald dus in ned gt het nooit werken,en hij is niet de enige die dat beweerd,en hij weet ook bliksems goed dat als hij nu teruggefloten wordt in de toekomst meer mensen met hem eens zullen zijn,maar hij moest zijn proefballonetje lanceren en dat is ook gebeurd,time Will tell vooral degenen de niet westerlingen die zijn boodschap niet begrepen hebben en zich veilig wanen in het land van de neanderthaler en nu met hem samen heulen of collaboreren watch jour steps,de man komt uit het wetenschabureau van de VVD en binnen VVD is over dit onderwerp breedvoerig gedebatteerd geen twijfel mogelijk


  Maak melding

 26. @Robje-Paarse-handlanger : Babbel liever over de DOMME
  FAILLIETMAKER van Sranan, die rondloopt met een
  onherroepelijk VONNIS op zijn naam en met een STRAFEIS
  van TWINTIG JAAR voor MEDEPLEGEN MEERDERE MOORDEN !

  Democratische Vaderlandslievende SRANANMAN zullen AFREKENEN
  met BLOK en zijn racistische oprispingen !
  DE PAARSE FAILLIETMAKERS van SRANAN moeten liever ZWIJGEN en
  OPHOEPELEN !

  DE PAARSE ONDERDRUKKING EN VERNIETIGING VAN SRANAN MOET
  STOPPEN !

  PS: ALLE Ziekenhuizen zijn door PAARS WANBELEID totaal VERNIETIGD
  en hebben nu OPENLIJK ALARM GESLAGEN !
  DE FAILLIETE PAARSE REGERINGSCLAN KAN ZICH NIET MEER REDDEN
  MET NEP-NIEUWS EN VALSE STAATSINFO !
  STAATSKAS LEGI, ALLA MONNI VERDAMP !!!!!


  Maak melding

 27. @ RobG: mee eens
  @ Oom Ludwig: kunt u nooit eens normaal praten zonder te schelden? Probeer het eens, de boodschap zal dan beter overkomen op andere mensen


  Maak melding

 28. Misiekaba wat de minister heeft gezegd over Suriname is terecht als Surinamer vind ik dat het land failliet en leeggeroofd is door Bouterse en zijn handlangers waaronder jij als loopjongen.Je wordt gebruikt als pion.Er heerst armoede in het land en die mensen durven niet in opstand te komen anders worden ze weer doodgeschoten als in 1982.Dat is mijn mening als inwoner van Suriname.


  Maak melding

 29. NPS (Rusland zegt het volgende:
  Blok moet gaan kijken hoe hij op die uitspraak komt, want dit wat wij in Suriname hebben op het gebied van etnische verdeling is het beleid van Nederland geweest. Vooral als er gekeken wordt naar de slavernij, totdat die is afgeschaft. Toen gingen de Nederlanders over tot het halen van immigranten naar Suriname om het werk op de plantages te doen.
  Wat bedoeld hij met de laatste zin: zou hij trots zijn als de Javanen en de Hindoestanen niet erbij waren gekomen? Wil hij hiermee ook zeggen dat de slaven uit Afrika geen immigranten zijn? Volgens mij zijn alleen de Indianen de oorspronkelijke bewoners van SU.


  Maak melding

 30. HuAnH 19 juli 2018 at 04:30
  @ Oom Ludwig: *een tekst of commentaar plaatsen zonder ‘mpp’ zou fijn zijn. Dank u.

  beste HuAnh,
  Dit is de Abra Broki wijze, zonder dot taki dringt het niet door tot die paarse oerdomme ndp paria´s.
  Wanneer je ze beleeft iets vraagt of zegt, horen ze wel, maar luisteren niet. Maar wanneer je ze bv vraagt, kun je dit aub niet meer doen of zeggen, kijken ze je raar aan alsof ze je niet horen of begrijpen. Maar wanneer je het op de Abra broki wijze zegt, poeroe a ma pima sani disi of hori ma pima bek, dan na direct luisteren ze. Mijn reacties zijn niet zozeer tegen de duivel Bouta, maar waarschuwen die ma pima dwaze debiele idiote ndp paria´s die dit roofdier als hun leider hebben gewild, sa e mek deng ka, en dat doet ze pijn als je ze de waarheid voor ogen houdt. Baas roof land en volk en e meki joe ma pima ndper ka. Is nie baas, neks baas, is redi musi is eeh Holland houdt land en volk achter. Opa taki alla ndper´s na ma pima land verachters. Blok habi leti. Failed state wordt in 2020 nog een feit met de domme stemkeuze van het gros der ma pima ndp paria´s.


  Maak melding

 31. die paarse gasten hier niet durven toegeven dat het op alle zowat fronten gaat in Suriname, door voornl het toedoen van een veroordeelde drugscrimineel en een van meervoudige moord verdachte met een eis van 20 jaar als een zwaard van Domocles boven zijn hoofd bungelend, en zijn oplichtende, verduisterende zwendelende en corrupte vazallen. en nog beledigd zijn, en beginnen te schreeuwen als magere varkens als ze hier mee geconfronteerd worden, weliswaar harde bewoordingen, maar het sorteert wel effect, misschien dat ze nu eens hun hersens laten werken, de keiharde confrontatie


  Maak melding

 32. @RobG
  Helemaal mee eens dat Blok een foute Minister is. Hij is het voorbeeld van innercircle faciliteren van Rutte.
  Men kan scherp zijn op de Multiculturele Samenleving maar hij miskent nu de geschiedenis en de Roots van Nederland.

  Nederland heeft door de eeuwen heen opengestaan voor andere culturen en vluchtelingen en is daar door als KLEIN land nog steeds een grootmacht.


  Maak melding

 33. Misiekaba heeft het over domme uitspraken van een ander. Hij houdt zichzelf een spiegel voor, want hetzelfde doet hij ook.
  Waar blijft onze beloofde Dubai????


  Maak melding

 34. Waarom wachten tot 2020, Bouterse moet nu weg om erger te voorkomen. Bouterse: jij gaat in ieder geval de Surinaamse geschiedenisboeken in al de slechtste president van Suriname. Ik vind het goed dar we heel snel hierachter zijn gekomen, want dit mag in Suriname nooit meer gebeuren. Een schip op her strand is een baken in zee. Bedankt dat je ons heb gewezen op het feit dat er goede maar ook slechte presidenten zijn. Ik hoef natuurlijk niet te zeggen dat jij tot de laatste categorie behoort. Op jouw graf gaarne de vermelding: de
  slechtste president van Suriname.


  Maak melding

 35. het is geen domme uitspraak van blok, het is de waarheid
  die moordenaar heeft juist voor verdeeldheid gezorgd om zo het land twee maal leeg te stelen
  ik had het al gezegd, bouterse zal nooit eenheid brengen, nooit!!!
  hij heeft juist su verdeeld in nog meer kampen


  Maak melding

 36. Wat lult die Misikaba. Ik vind de uitspraak van Santokhi geweldig. Ik citeer met mijn eigen woorden: De multi-tnische en multiculturele samenleving in Suriname is geslaagd. Wij Surinamers weten donders goed wat onze maatschappelijke taak in Suriname is. Alleen hebben wij een klote NDP regering, die ons land tot een Narcostaat heeft verheven. Dat Suriname niet scoort ligt duidelijk niet aan onze bevolking maar aan onze klote NDP regering.
  Kijk en als Blok dat laatste had gezegd had hij flink gescoord.


  Maak melding

 37. Wat nog erger is Manu, kijk de geschiedenis boekjes er op na van de kinderen. Slavernij staat welbespraakt er in hoe slecht de Nederlanders waren. En terrecht. Slavernij is het ergste wat er gebeurd is. Maar lees je 1 enkele woord over de coup van Bouta? En de december moorden? Daarnaast is het wat minister Blok roept geen eens onwaar. Wat die andere roept van Surinamers leven met elkaar in harmony. Die gast heeft zeker zijn ogen en oren dicht en, leeft op een rose wolk. Was het maar waar dat iedereen met elkaar over weg kon,zonder te wijzen op het verleden. Surinamers leven in het verleden, en hun toekomst ziet er alles behalve rooskleurig uit als ze niet wakker worden.


  Maak melding

 38. Als ik al de vorenstaande reakties lees..heb ik ernstig het gevoel…dat
  Blok gelijk heeft…want men is in Suriname niet in staat..zelf zijn eigen problemen op te lossen..en owee als nederland er zich mee bemoeit..dan komern al die slavendrijvers verhalen weer naar boven..dus probeer maar eerst jullie problemen in Suriname op te loseen…maar het volk hangt als los drijfzand aan elkaar….want ik wil de reakties wel eens zien als Blok (Nederland) er zich mee gaat bemoeien om jullie probleem op te .lossen…lees tussen de regels door wat Blok bedoeld…was misschien niepolitie correct uitgedrukt…maar hij heeft gelijk..


  Maak melding

 39. Je kan maar één heer dienen
  Lukas 10 Jezus zei: “Als je eerlijk bent in kleine dingen, zul je ook eerlijk zijn in grote dingen. En als je oneerlijk bent in kleine dingen, zul je ook oneerlijk zijn in grote dingen. 11 Als je dus niet goed omgaat met de oneerlijke Mammon , wie zal jou dan vertrouwen voor de werkelijk belangrijke dingen? 12 Als je niet eerlijk bent omgegaan met de spullen van een ander, wie zal jou dan vertrouwen voor de dingen waar je recht op hebt ?
  13 Geen één dienaar kan twee heren dienen. Want hij zal altijd meer van de één houden dan van de ander. Je kan niet God dienen, én Mammon.” 14 De Farizeeërs (tegenwoordig de voorspoed evangelisten zoals Meye en hij een zijn) en die hebzuchtig zijn, hoorden wat Jezus zei. En ze lachten Hem uit. 15 Maar Hij zei tegen hen: “Jullie doen tegenover de mensen alsof jullie precies leven zoals God het wil. Maar God kent jullie hart. Wat de mensen erg bewonderen, vindt God walgelijk.

  Andre en StefAnus dienen de duivel Bouta of niet, hihihi, oerdomme dwaze ndp paria´s.


  Maak melding

 40. Japioo: weet jij wat ons in Suriname met elkaar verbindt? He gemeenschappelijk lijden. De Indianen hebben ooit onder de slavernij geleden. Later bleek dat zij ongeschikt waren voor dit zware werk. De zwarte slaven zijn hetzelfde lot ondergaan. Die bleken wel te voldoen aan het zware werk. Toen kwam de emancipatie in zicht. De Nederlandse boeren kwamen naar Suriname. Het werd een totale mislukking. Ondanks dat hebben de boeren die dit overleefd hebben een belangrijke maatschappelijke functie vervuld. Toen kwamen de chinezen (deze waren handelaars en geen landbouwers), de Brits Indiers en de Javanen. Onder de mooie term immigratie waren het verkapte slaven. Hoe je het draait of keert. al deze mensen hebben elkaar gevonden in het gezamenlijk lijden. We zijn intussen ook tot de conclusie gekomen dat wij elkaar nodig hebben en niet meer zonder elkaar kunnen. Dat is onze gedeelde geschiedenis. Hoe je het draait of keert : door dit gezamenlijk lijden zijn we aan elkaar onverbrekelijk verbonden. Op dit punt ben ik zeker blij een Surinamer te zijn. alleen moeten we af van die klote regering.


  Maak melding

 41. Iedereen weet dat de oorspronkelijke bewoners van Suriname Indianen zijn die door Stef Blok de jungle ingejaagd zijn.
  Ik heb nog nooit gehoord dat een Indiaan beroofd en vermoord. De import Surinamers beroven en moorden wel en dat hebben zij geleerd van Stef Blok. Stef Blok heeft de klok horen luiden maar weet niet waar de klepel hangt. Wat had Stef Blok te zoeken in de Aziatische landen in het verre verleden? Beroven, vermoorden en bezit nemen? Is hij niet blij dat hij rijk is geworden daardoor? Ik kan nog pagina’s vol schrijven, omdat ik oud en moe ben laat ik het hierbij. Wel wil ik nog zeggen: Beste Stef Blok, lees geschiedenis boeken dat zal jou helpen om geen verkeerde uitspraken meer te doen. En lief zijn hé.


  Maak melding

 42. NIEUWE SRANAN SLAVERNIJ IS :

  ALLE GELD EN GOEDEREN VAN DE BEVOLKING ROVEN
  EN GIGANTISCHE SCHULDEN MAKEN !

  DE MACHTHEBBERS BETALEN DOODGEWOON NIETS OP TIJD !!!

  RECHTERS PLUS OPENBAAR MINISTERIE WORDEN
  OPENLIJK BEDREIGD !!!

  BEVOLKING DOOR CORRUPTIE, DAGELIJKS OPZADELEN MET
  MEGA ZWARE CRIMINALITEIT ! GEEN ENKELE PERSOON OF
  WONING IS MEER VEILIG !!!

  MILJARDEN ONGEDEKTE BANKBILJETTEN DRUKKEN en
  HONDERDENMILJOENENLENINGEN AFSLUITEN, EN AL
  DEZE GELDEN LATEN VERDAMPEN IN DE PAARSE ZOOi !

  ALLE GESCHIKTE AMBTENAREN VERVANGEN DOOR PAARSE
  MARIONETTEN ! STAATSPRODUCTIE GEDAALD NAAR NUL !!!

  PENSIOENGERECHTEN VIA DEVALUATIES BEROVEN VAN MEER
  DAN 60 PROCENT VAN HUN KOOPKRACHT !!!

  ZIEKENHUIZEN KUNNEN DOOR PAARS WANBELEID HUN
  WERKZAAMHEDEN NIET MEER ACCURAAT DOEN ! GELD
  OM ZIEKENHUIZEN VOLDOENDE TE FINANCIEREN
  ONTBREEKT, ALLE STAATSGELD IS VERDAMPT !

  BUITENLANDSE VONNISSEN mbt HARDDRUGS WORDEN NIET
  TEN UITVOER GELEGD ! DRUGSONDERZOEKTEAM ONTBONDEN
  en CORRUPTE POLITICI EN HANDLANGERS WORDEN NIET
  VERVOLGD !

  GELDZENDINGEN VAN SRANAN WORDEN WEGENS FALENDE
  CONTROLES, OM STRAFRECHTELIJKE REDENEN AANGEHOUDEN !

  RECHTSSTAAT EN RECHTERLIJKE MACHT WORDEN GESABOTEERD !!


  Maak melding

 43. De SURINAAMSE Parlementariër André Misiekaba (NDP) drukt zich hier te DIPLOMATIEK en ZEER ZACHT uit door te stellen dat de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken, Stef Blok, DOM is. Dat deze Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken, Stef Blok niet alleen DOM maar OOK een PATHOLOGISCHE LEUGENAAR en een ONVERVALSTE RACIST is.

  De Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken, Stef Blok, had moet zeggen dat SURINAME een MISLUKTE Staat WAS (tijdens de Slavernij en Koloniale periode) en nu een STAAT met RESPECT is, die z’n EIGEN BOONTJES dopt en het OOIT zo machtige, maar desalniettemin LAFFE Nederland RUSTIG in de KOU laat staan.

  Dat SURINAME als VOORBEELD dient in onze WERELD, waar mensen desondanks verschillen, VREEDZAAM naast elkaar leven, is een DOORN in het OOG voor Nederlandse politici, die GEEN ANTWOORD kunnen vinden en hebben op het RACISME in eigen land. Zoals RACISME op de ARBEIDSMARKT, het DAGELIJKSE leven en dergelijke.

  Dat de PRESIDENT van India, Ram Nath Kovind, als ECONOMISCHE GROOTMACHT in de wereld, SURINAME met een bezoek VEREERD, is een DOORN in het OOG van Nederland en hun CONSTANTE RACISTISCHE politiek, die voor wat het SURINAME betreft, hun kaarten ALLEMAAL op ONHEIL hadden gezet.

  Deze uitspraak van “mislukte staat”, raakt KANT noch WAL en is er ééntje die als een soort TROEF, ooit zou moet worden gebruikt, ONDANKS de REALITEIT en die vanwege het recente BEZOEK van de PRESIDENT van India, Ram Nath Kovind, aan SURINAME, des te meer als GROVE LEUGEN, LASTER en BEDROG mag worden GEKWALIFICEERD. Deze Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken, Stef Blok, gaat daarom de GESCHIEDENISBOEKEN in als onvervalste PATHOLOGISCHE LEUGENAAR.

  Nederland ziet haar kansen ten opzichte van SURINAME, steeds meer en meer SLINKEN en heeft geen noemenswaardig ANTWOORD op het SURINAAMSE Buitenlandbeleid. Voor Nederland is haar eigen DOMME, CONSERVATIEVE (ouderwetse) RACISTISCHE politiek ten opzichte van SURINAME VOLLEDIG MISLUKT en zijn haar kansen daar tot het MINIMUM gereduceerd. In dat opzicht is SURINAME voor wat Nederland betreft volgens de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken, Stef Blok “een mislukte staat”, gezien haar politiek m.b.t. SURINAME VOLLEDIG is MISLUKT.

  U moet Nederland zien als de BANKROVER en de Surinaamse Staat als de BANK die men wil beroven. Als de BANKROOF door de BANKROVER bij de bank MISLUKT is, spreek je van een MISLUKTE BANKROOF, dus is de BANK (SURINAME) “de mislukte staat”, omdat de BANKROOF door de BANKROVER (Nederland) is verijdeld. “Opsporing Verzocht” is hierbij overbodig. De (BANK)ROVER is VOLLEDIG in beeld.

  Dat een dergelijk GROOT BEZOEK waarmee de PRESIDENT van India, Ram Nath Kovind, Suriname VEREERD heeft, zo’n DIEPE WOND in de Nederlandse Buitenlandse politiek met name zou VEROORZAKEN, is een LOGISCHE VOORSPELLING. SURINAME gaat de (MODERNE) GESCHIEDENIS
  in als EERSTE LAND op het ZUID-AMERIKAANSE CONTINENT, waar een PRESIDENT van India een BEZOEK aan gebracht heeft. Als Nederland ooit volgt, is het na Suriname.

  Hoe of waarom is SURINAME “een mislukte staat”? Omdat de BANKROOF is VERIJDELD? En de BANKROVER gepakt? Allemaal LOGISCHE (geen moeilijke) vragen aan de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken, Stef Blok.

  De DREUN die de PRESIDENTEN van INDIA en SURINAME, respectievelijk Ram Nath Kovind en Desiré Delano Bouterse, Nederland hier hebben uitgedeeld NIET op de LAATSTE PLAATS, vanwege haar ZEER LAFFE, DESTRUCTIEVE en BESCHAMENDE politiek ten opzichte van SURINAME, die ooit Nederland aan haar welvaart (w.o. SLAVERNIJ, KOLONIE) en dergelijke heeft geholpen, zal nog LANG, ZEER LANG worden gevoeld. In dat opzicht leef ik WEL mee met deze PATHOLOGISCHE LEUGENAAR tevens Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken, Stef Blok.

  How CAN you STOP, the SUN from SHINING?

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 44. @Jojo,

  Ik geloof/denk dat heel veel mensen nog niet door hebben dat Hans Blok door zijn mening/standpunten het openlijke racisme dat leeft bij sommige figuren binnen het kabinet Rutte blootgeeft. Blok heeft nog meer dingen gezegd die in de media onderbelicht blijven. Blok heeft hiermee zijn racistische kijk op multiculturele samenlevingen blootgegeven. Blok laat blijken dat hij tegen een samenleving is waar er diversiteit is en waar de mensen in harmonie met elkaar moeten leven.Wat hij beweerde over etnische diversiteit en vreedzaam samenleven strookt ook niet met de werkelijkheid.

  Ik heb sterk het vermoeden dat Blok een aanhanger is van een of andere theorie over het alleenrecht voor de groep waaruit hij voortkomt. Hij suggereerde ook dat er een genetische basis bestaat voor xenophobia voor mensen. Het is onmogelijk dat Rutte deze man handhaaft in zijn kabinet. Blok moet de eer aan zichzelf houden en aftreden. Ook in het buitenland fronzen de mensen de wenkbrauwen over zijn schaamteloze uitspraken.

  Het is heel makkelijk van Nederland om Suriname telkens de les te lezen of te gebruiken om bepaalde meningen te onderbouwen. In Suriname en in de heeft zijn soort de oorspronkelijke bevolking uitgemoord. In New Zeeland en Australië zijn respectievelijk de Maori’s en de Aboriginals uitgemoord en verdreven uit bepaalde gebieden.


  Maak melding

 45. Blok heeft gelijk.Als de blakamang een paar percentage’s meer in de meerderheid waren,hadden ze vooral de Hindoestanen uitgemoord.De spanning in de Suri samenleving is toch voelbaar.


  Maak melding

 46. Miesikaba hou je waffel dicht!
  Een moordenaar met amnestie belonen is he donste dat je kan doen.
  Pot verwijt de ketel..
  Ga door met het likken van het achterste van bouta,zo dom ben je wel…


  Maak melding

 47. Kortweg, Stef Blok is ziekelijk jaloers. Hij is gewoon een stalker van het ergste soort. Laten we Willeke Alberti vragen om voor hem te zingen: “Jaloezie doet mijn hart toch zo lijden, jaloezie maakt mijn leven een hel. eens bleek alles zo mooi voor ons beide, maar nu is slechts die ander (Suriname) in tel”.

  Mensen hebben een voorziene naam vaak. Zie Stef (op sterven na dood) Blok, als een “blok” aan het al te zieke been van de Nederlandse samenleving.


  Maak melding

 48. Is dit je antwoord, blok is jaloers
  Wha ha ha ha op WAT dan
  Zo iets achterlijks heb ik nog nooit gehoord
  De intelligentie spat er weer van af bij die moordenaar aanhangers
  Wha ha ha blok is jaloers, hoe kom je erop
  Slaat dat gelul over de slavernij niet meer aan of zo


  Maak melding

 49. Domme wil goedschalk, omdat Suriname degelijk een multi etnisch functionerende samenleving kent waar er hoe dan ook letterlijk vreedzaam naast mekaar wordt geleefd en in jou hypocriete Nederland is het niet het geval. Dus ‘jaloezie’ van de bovenste plank van Stef Blok.


  Maak melding

 50. Luti tingi bal fu doti broki san e tan ini wan poepgat,welke abra broki bedoel j nr mijn weten wonen beschaafde mensen die heel normaal praten in die buurten of is het dat gedeelte waar de bruinwerkers hun diensten aanbieden tegen verlaagde prijzen langs de de poep steegjes dan vind ik het heel normaal dat j zo praat,Niet vergeten j medicijnen in te nemen,ji en j maatjes koos Klaas de groot de wannabee Hollanders blok heeft nog een zure appeltje met jullie te schillen in de toekomst na hollander ung wani plei,dalijk ung sa bari te deng wit jap japi e priti ung mars maar ik houd van jullie en wil zelf zo ver gn jullie str….te vreten,het gt niet werken want deng mang no Lobi ju,keep That in mind


  Maak melding

 51. Mijne Surinamers,

  Ik neem de woorden van blok als een uitdaging. En zal het tegendeel bewijzen dus pak ik mijn biezen en draag het aan jullie over. En hoe verder ? Want het is al een puinhoop.
  Behalve dat ik mijn goede salaris behoudt, of wordt dat nu ook al afgeschaft?


  Maak melding

 52. Behalve de vooringenomen opmerkingen over de diversiteit van de Surinaamse bevolking.
  Kun je ook uit opmerkingen daarvoor opmaken dat witte politici heel racistische en denigrerend denken over niet blanken en moslims. Blok dacht dat hij bij besloten bijeenkomsten met alleen blanken die op zijn golflengte zitten lekker racistisch los kan gaan.
  Ik wed dat figuren als Stef Blok zeerovers als Piet Hein etc als Nederlandse volkshelden ziet.
  De man heeft geen benul van het beroven en knechten van de voormalige koloniën in oost- en west Indië door zijn voorouders.
  Zelfs Rutte die van huis uit geschiedenis heeft gestudeerd sprak lovend over de rooftochten van de zogenaamde Nederlandse “zeehelden”.
  Selectief blind zijn is een zegen voor deze figuren. Hiermee sussen zij hun geweten.


  Maak melding

 53. Srafu,

  Wij hebben het in deze discussie over Sjef Blok, die voorstander is van een genetisch zuivere samenleving. Als het aan Blok ligt moet elke samenleving genetisch gezuiverd zijn. Het gaat om het gedachtegoed van Stef Blok. Fascisme en racisme liggen op de loer. Stef Blok geeft aan de internationale gemeenschap valse informatie over de multiculturele Surinaamse samenleving. Deze man kan beter opstappen als minister van buitenlandse zaken. De VVD komt telkens weer in opspraak met foute figuren. Een super handige opmerking voorsal als je een minister van Buitenlandse Zaken bent.

  Wat zal deze Stef Blok niet vertellen aan al die ambassadeurs van landen die in Nederland vertegenwoordigd zijn. Zal hij vertellen dat al die migranten zoals Srafu schoonmakers zijn en dat zij moeten wegwezen uit dit land? Srafu…………..! Ik zou het heeeeeel erg vinden als men jou uit dit land zou uitknikkeren.


  Maak melding

 54. @ RobG

  Blok speelt als trouwe tassendrager van Rutte een electoraal spel met de PVV. Hij wordt ter verantwoording geroepen en maakt ten minste voor zijn fouten een diepe knieval en daarmee is de kous af. Hij krijgt huiswerk mee op vakantie. Hij moet het boekje Sapiens gaan lezen en dan begrijpt hij wat meer over gelijkheid en ongelijkheid van mensen. Dit heeft niets met racisme te maken maar met een partijpoliticus die programmeerbaar is. Een soort Andre Misiekaba die ook 100% naar his masters voice acteert

  Blok wordt ook als is het reces voor slechts woorden gegrild door de 2de kamer..

  Blijft natuurlijk wel als een paal overeind staan dat Suriname een mislukte natie is nu Bouterse alles kapot maakt om uit handen van Justitie te blijven.
   De gezondheid zorg is nu aan het instorten de eerste dode gemeld.
   Het aantal verkeersdoden neemt spectaculair toe,
   Ministers komen gewoon niet naar de DNA als zij daar door de NDP gesommeerd worden,
   Alle buitenlandse leencapaciteit is op en binnen kort moet het IMF afbetaald worden.
   Alle Ambtenaren gaan hun salaris verhogingen eisen terwijl de verdiencapaciteit niet groeit
  Deze regering is klaar luister maar naar de DNA leden op kwetsbare zetels die niets voor hun mensen binnen kunnen halen

  Laat men in Suriname als burgers plezierig samenwonen echter de politiek (ook de NDP) is heel etnisch ingesteld. Indien Bouterse in 2015 niet de etnische en verkiezing fraude kaart gespeeld had, dan was Santohki nu president geweest. Voor heel veel Surinamers is dat een brug te ver.


  Maak melding

 55. Jojo, natuurlijk zal de coalitie haar uiterste best doen om Stef Blok van en politieke ondergang te redden. Ik gun hem die ondergang wel. De val van Stef Blok zou een grote blamage voor president Rutte en zijn coalitiegenoten zijn. De PVDA roept de Kamer terug van reces maar ik weet niet of dit veel zal uitmaken. De coalitie gaat in dit concreet geval van racisme steun krijgen van de PVV.

  Jojo, gij blijft de fout maken om continu af te geven op de regering Bouterse. De republiek Suriname is onder de leiding van president Bouterse geen mislukte natie maar een land dat op weg is naar volwassenheid met al haar up-en-downs. Het is een leerproces. Ook de NDP maakt een politieke leerproces mee.


  Maak melding

 56. Oom Ludwig van Abra Broki 19 juli 2018 at 08:20
  HuAnH 19 juli 2018 at 04:30
  @ Oom Ludwig: *een tekst of commentaar plaatsen zonder ‘mpp’ zou fijn zijn. Dank u.

  *******************************************************************************
  @ HuAnH …. je bedoelt te zeggen …. een tekst of commentaar MET “mpp” is fijn, want dat is de ENIGE TAAL die je verstaat. Think about it !!!!!!


  Maak melding

 57. @Oom Ludwig van Abra Broki
  JIJ MET JOU BIJBELSE TEKSTEN,en tegelijkertijd komt er alleen maar POEPE & MA PANGPANG UIT JOU STINKENDE WAFFEL,jij spuugt op Suriname en haar bevolking,…KARMA heeft geduld mie mang…achterlijke misselijkmakende landverader 2018,…BOUTA / NDP WEER AAN DE MACHT.de groenen,en de oranje partij is allang TODDOPRASORO geworden….OPZOUTEN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 58. @ RobG … knapste jongetje van de Spinazie Universiteit
  @ To the Right thing …. de gatklikker van DMMDDB …………..

  de hr. Blok heeft in principe gelijk … hij had zich misschien anders moeten uitdrukken.
  Suriname van vandaag is tot op het ” bot ” verdeeld. Wij vechten niet …. gaan niet rollebollend over straat … wil nog niet zeggen de er eenheid heerst in dit land. Het land is ETNISCH VERDEELD … en … FINANCIEEL … totaal vernietigd. Suriname is BANKROET !!!!!! … dat komt door de Nationale Dieven Partij met als Hoofd Matador … de Moord Verdachte Moordenaar Desiré Delano Bouterse.


  Maak melding

 59. IK LUDWIG VAN ABRA BROKIE IK BEN EEN SELL OUT IK BEN EEN COON. 20 juli 2018 at 04:40
  @Oom Ludwig van Abra Broki
  …. BOUTA / NDP WEER AAN DE MACHT.de groenen,en de oranje partij is allang TODDOPRASORO geworden….OPZOUTEN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  **************************************************************************
  @ IK LUDWIG VAN ABRA BROKIE ….. alleen door ZWAAR te FRAUDEREN …. zal het MISSCHIEN lukken dat je partij …. DE NATIONALE DIEVEN ( BANDIETEN ) PARTIJ ….. weer aan de macht komt.
  Believe it or not …. het surinaams volk is niet GEK …. de MEERDERHEID is niet zo gestoord als de meeste NDP-stemmers.


  Maak melding

 60. Misbaksel vindi die uitspraak van Blok dom, wat nog veel dommer is miljoenen naar Nederland sturen waar de herkomst niet van te halen is , busbedrijjes en bootmensen onderwijspersoneel niet of te weinig betalen, een ziekenhuis naar de kloten laat gaan zodat er mensen onnodig moeten sterven, en dan vindt deze minkukel het dom als er een minister van buitenlandse zaken, Suriname een mislukte staat vindt, kijk en dat vind ik nu weer dom


  Maak melding

 61. RobG,

  stuur jij een lijstje met de “ups”….dan krijg jij van mij een lijst “downs” van deze megalomane, populistische paarse maffia-clan. Dan is de uitkomst onder aan de streep….FAILED STATE.
  Kom er maar in, ben benieuwd. Maar ik weet nu al dat het oorverdovend stil zal blijven van jouw kant.


  Maak melding

 62. Als ik kijk naar het beleid van de NDP en de opmerkingen dat ze geen hindoestaan als president willen dan is de opmerking van Blok toch helemaal niet vreemd!!??
  .
  Voor de goede orde. Ik keur zijn uitspraken niet goed maar ben van mening dat de NDP-ers de laatste zijn om commentaar te leveren want het zijn zelf hypocriete racisten die het land vernietigen.


  Maak melding

 63. het wordt ook tijd dat miesi bakabana kijkt naar al die uitspraken van al die Surinamers ten aan zien van het buitenland/ binnenland.

  neem nou deze van misie zelf.. suriname wordt binnenkort onder lij-ding van n d p een Dubai bij uitstek., of een Singapore..

  over al die duizenden woningen zal ik hem besparen,, de diep-zee haven, de over fly’s huizen zonder dief- ijzer enz enz.. de spoor lijn van nergens naar nergens en dan nog binnen een jaar vlak voor de verkiezingen..

  en nu jij..


  Maak melding

 64. IK LUDWIG VAN ABRA BROKIE IK BEN EEN SELL OUT IK BEN EEN COON. 20 juli 2018 at 04:40
  @Oom Ludwig van Abra Broki
  JIJ MET JOU BIJBELSE TEKSTEN,en tegelijkertijd komt er alleen maar POEPE & MA PANGPANG UIT JOU STINKENDE WAFFEL,jij spuugt op Suriname en haar bevolking,…KARMA heeft geduld mie mang…achterlijke misselijkmakende landverader 2018,…BOUTA / NDP WEER AAN DE MACHT.de groenen,en de oranje partij is allang TODDOPRASORO geworden….OPZOUTEN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Ai hati joe no mpp lagi bouta dagoe en daarom joe denki foe misbruik mi nickname fa joe e misbruik joe egi pikien, ma nanga sisi, joe mpp lagi ndp dagu. Joe nanga joe misdadige drugscriminele roofzuchtige bouta na werkelijk degenen die het land leeg roven en ontwrichten, karma e nakie joe mpp baas keba, zoon en stiefzoon, leki joe dong misdadig famirie. Opa taki, ach na soso lafu deng ma pima lagi bouta dagoe disi. Deng sfreef e ka no mpp dang deng wannie bouta bakka. Oma taki, ai, deng trong dong no mpp paarse misdadige zombies. Do ka no mpp. Niemand zal een na dagoebal persoon helpen, ook hun misleider die ze nu financieel laat lijden niet, ai go poeroe mor ka gi deng dong no ma pang pnag lagi dagu ndp paria’s.


  Maak melding

 65. Ik denk dat Misiekaba nog nooit de “vriendelijke en opbouwende” commentaren richting de hindoestanen op Waterkant heeft gelezen. Dan wist hij wel beter en zou hij geen onzin uitkramen. De waarheid doet soms pijn, helemaal als die van een bakra komt.


  Maak melding

 66. Beste Kaatje,

  Ik hoor Surinamers altijd zeggen dat ze zo veel van hun land houden.

  Maar het blijft altijd bij woorden, nooit geen actie.

  Surinamers zijn het meest apathische volk dat er is. Zelfs voor een protestmars tegen de corruptie of slecht beleid komen ze hun bed niet voor uit.


  Maak melding

 67. Ik zie zoveel positieve en goede reacties voorbijkomen, kan iemand van de regering de moed oppakken dit ook maar te lezen, of is dat weer te hoog gegrepen. De meeste Surinamers in dit land houden niet van hun land, maar van de man die hun land “lijd”Mi lobi a man, hoor je vaak uit de volksmond.
  Hij is je man niet, je vader niet, nog je familie, moet je niet je eigen familie, kinderen en hun toekomst beschermen, tegen zulk een wanbeleid , deze man hoort plaats te maken voor een geschoold iemand met meer kennis van zaken. Hij gaat net zolang blijven zitten tot die drugszoon van hem terugkomt om het over te nemen.Let maar op! Dan gaat de “liefde” van het volk over op de zoon. Zie ook Papa Doc en Baby Doc. Zelfde shit .


  Maak melding

 68. Bouterse moet bij zichzelf te rade gaan hoe hij Suriname vanaf 1980 failliet heeft gemaakt van af zijn tegoeden en rijkdommen die er waren.Wat de minister Blok gezegd heeft is dom maar het is wel zo dat Suriname failliet is punt uit.Als president heeft hij geen verstand om het land te besturen.Hij heeft alleen maar verstand van wapens om te doden. Zolang hij de president is van het land komt het nooit vooruit.Al zijn aanhang die achter hem lopen zijn omgekocht en daarom hebben ze geen andere keuze.Bouterse heeft geen hoge opleiding gehad dus kan hij niet beter.Als ik hem hoor praten vraag ik mijn zelf af is deze man president of een ezel.Als Surinamer schaam ik mij voor mijn land met zo een leider.


  Maak melding

 69. De uitspraak van Blok komt als een zegen uit de hemel voor de NDP.
  Ipv problemen op te lossen kunnen ze een maand vol praten door te blijven zeiken wat Blok heeft geroepen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.