zaterdag, april 20, 2024
HomeOnderwerpenEconomieIndiaas filmpje: 'De interesse van China in Suriname'

Indiaas filmpje: ‘De interesse van China in Suriname’

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 16 jul- De interesse van China in Suriname is niet onopgemerkt gebleven in de rest van de wereld. Dat blijkt onder andere uit onderstaand kort filmpje van het Indiaas mediabedrijf World is One News (WION) met de titel ‘Beijing’s interest in Suriname; China Suriname’s top economic provider’.

“Er is in de buitenwereld weinig bekend over Suriname, een klein land aan de noordkust van Zuid-Amerika, maar het heeft zeker de aandacht getrokken van China, dat van nature veel hulpbronnen nodig heeft” aldus WION.

Het filmpje geeft in het kort aan hoe China’s interesse in de praktijk tot uiting komt. Bekijk de korte reportage hieronder:

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

30 REACTIES
 1. India heeft nooit enige interesse voor Suriname getoond. Sommigen in Suriname willen de indruk wekken dat India heel belangrijk is voor Suriname, maar India heeft dit nooit in daden omgezet.


  Maak melding
 2. Bouta, rioolrat geen drupje respect heeft het volk voor u, volksbedrieger!
  U heeft su letterlijk naar de afgrond gebracht!
  Ik hoor vele nu zeggen een ezel stoot zich niet 2 keer tegen dezelfde steen!
  Ookal gaat u de mensen dit en dat geven, want verkiezing nadert,
  Maar men trapt nu niet meer in die leugen!
  Wat ’t na de verkiezing dan na Haïti wo trong!


  Maak melding
 3. Bouta, rioolrat geen drupje respect heeft het volk voor u, volksbedrieger!
  U heeft su letterlijk naar de afgrond gebracht!
  Ik hoor vele nu zeggen een ezel stoot zich niet 2 keer tegen dezelfde steen!
  Ookal gaat u de mensen dit en dat geven, want verkiezing nadert,
  Maar men trapt nu niet meer in die leugen!
  Wat ’t na de verkiezing dan na Haïti wo trong!


  Maak melding
 4. Taak van de volgende regering: onderzoek welke afspraken Bouterse heeft gemaakt met China en verander deze afspraken. Dit laatste kan niet moeilijk zijn omdat Bouterse zonder toestemming van het parlement deze afspraken heeft gemaakt. Ze hebben dus geen kracht van wet.


  Maak melding
 5. No wan henkri regering o du NOTI, den sinesi o pot moro moni. Den man de te na gowtu busi keba, no wan suma man stop den.


  Maak melding
 6. Onderhandelingen van deze moordenaar met andere regeringsleiders, hebben tot nu toe, niets opgeleverd, alleen maar nadelige gevolgen, vandaar deze situatie in het land, die nog jaren voelbaar zullen blijken.


  Maak melding
 7. Chinese spullen komen in en uit de haven zonder inspectie, douane ambtenaren mogen niet eens sommige containers inspecteren of dichtbij komen op presidentiele orders en zijn zwaar gewapende waakhonden.


  Maak melding
 8. Deze gewetenloze misleider en zijn gewetenloze paars verdorven corrupte overheid gaan de geschiedenis nog in als criminelen. Zij houden alleen van hun eigen zakken. Ongelofelijk dat de ma pima ndper´s zo oerdom blijven geloven dat deze moordenaar werkelijk voor gratis ete, drinke en ka bouta huisjes gaat zorgen voor zijn dong no ma pima ndp paria´s. Opa taki, kijk hoe deze ma pima ddb en corrupte roversbende ons mooi land verkopen aan China en India. Als die mpp valse profeten StefAnus Meyje en Andre Misi Ka Olo het over buitenlandse investeerders hebben, dan zijn het deze Aziaten, aan wie hun afgod, didibri vele hectaren aan maagdelijk bos zal geven als onderpand voor de paarse mega leningen. Oma taki, ai, die oerdomme stommelingen van een ndper´s gaan het niet alleen voelen in merg en been, maar ook hun kinderen gaan paars schijten om al deze paars verdorvenmega leningen af te lossen. Ondertussen verrijken baas didibri en zijn roversbende land en volk tot er niets meer over zal blijven voor zijn domme aanhangers dan grote bergen vuilnisbelten, waarvan het gros der ma pima dong moro dong ndper´s van en in zullen leven, wroetend als varkens naar iets eetbaars. Stem bakka in 2020, oe dong no mpp ndp paria´s voor weer vijf duivelse jaren van ddb roof. We houd heel veel van ddb en co, we houd ervan als ze ons paars laten lijden en schijten, ieja we zijn oerdom tot in merg en been, wi na dong no mpp ndp paria´s. Dankzij alle ndper´s gaan land en volk, inclusief hunzelf ten gronde.


  Maak melding
 9. Surinamers zijn een gelovig volk, ze geloven alles! Ze geloofden dat de Nederlanders hen onderdrukten en het land leeg roofden. Ze geloofden dat de onafhankelijkheid hen vrijheid en rijkdom zou brengen. Ze geloofden dat Bouterse van Suriname een belangrijk en welvarend land zou maken. Ze geloofden dat de Chinezen hun vrienden waren die hen kwamen helpen om alle problemen op te lossen. Ze geloven dat landen in de rij staan om in Suriname te investeren. Ze geloven dat Suriname een strategisch gelegen land is, de poort naar Zuid/Amerika.

  Ja, de Surinamers geloven alles!

  Het enige dat ze niet willen geloven is dat Nederland het enige land is dat hen echt kan helpen om er weer bovenop te komen zonder daar zelf beter van te willen worden. Suriname heeft namelijk niets dat Nederland wil hebben, maar voelt wel verantwoordelijkheid en verbondenheid met de Surinaamse bevolking.


  Maak melding
 10. De surinamers hebben Bouterse een vrijbrief gegeven dit land te vernietigen en hij op zijn beurt heeft de chinezen groennlicht gegeven om hem hierbij te assisteren.Ons oerwoud word voor een habbekraps in boten ingeladen richting China.In de handel krijgen ze ook nog een voorkeurs behandeling daar zij kunnen rommelen
  met invoerrechten en fake produkten.Wat de surinamer niet mag en kan krijgt de chinees voor mekaar daar hij bereid is onder de tafel te betalen.Wat zij niet inzien dat binnen twintig jaar er ook hier een chinese president zullen hebben voortgevloeid uit een chinese politieke partij.Voor domheid zal een prijs betaald worden.


  Maak melding
 11. Soso jaloezie uit de poepgaten van de makaken,barbaren,and the wannabee Hollanders China is van harte welkom vr de rest geen commentaar op Shitty talk tijdverspilling niet waar Luti de poeperd fu abra broki san e tan ini wan tingi olo en tegenwoordig als bruinwerker zijn brood verdient


  Maak melding
 12. Logisch dat India verbaast zijn dat Suriname goed bevriend zijn met hun rivaal/vijhand. Alleen heeft China veel economie bijgedragen na Nederland.


  Maak melding
 13. Niet alleen bouta heeft Su aan China verkocht…….,Venetiaan was hiermee begonnen toen hij pres was omdat Venetiaan de Hindoestanen de pas wilde afsnijden!!!


  Maak melding
 14. Dagoebal 17 juli 2018 at 12:12
  Soso jaloezie uit de poepgaten van de makaken,barbaren,and the wannabee Hollanders China is van harte welkom vr de rest geen commentaar op Shitty talk tijdverspilling niet waar ik als de poeperd fu ndp san e tan ini wan tingi olo en tegenwoordig als bruinwerker zijn brood verdient

  Het land staat in de uitverkoop, hard maar waar. Alle ndper’s zijn paarsdomme verworden poeperds als Isabella Dagoebal.


  Maak melding
 15. We leven in einde der tijden er is geen 50 jaar of meerdere jaren in vooruitzicht word eens wakker mensen.vele mensen staan er niet bij stil omdat ze klakkeloos de media en de manipulatie daarvan volgen en van daaruit leven.het is op ,,op deze aardbol de veranderingen zijn al zichtbaar vooral in Amerika en de rest van de wereld de klimaat geef ons daarbij seintjes wat er aan zit te komen.het een cyclus dat hoe dan ook niemand kan tegenhouden dat is prophecy vastgelegd door de almighty.ik denk dat we ons beter daar op kunnen gaan oriënteren dan op dingen die niet meer zo relevant zijn in deze einde der tijden.


  Maak melding
 16. Wat een drukte hier… Hebben jullie het gemerkt waar die mannelijke reporter Suriname plaatst?. Eerst tussen Brasil en Venuzeula en dan noemt hij het een south African country….Deze Man heeft blijkbaar geen degelijk onderzoek gedaan.
  Het gaat om Landbouw grond . India kijkt nu ook buiten zijn grenzen om zijn bevolking te voeden. China heeft dat al succesvol toegepast in Afrika. Het nieuwe kolonialisme . De regering maakt ze niet uit als je maar vruchtbaar land voor ze hebt.
  Advies aan de drukte makers hier pak je spullen en ga het land helpen opbouwen. Ik ben benieuwd of jullie in de zon het land willen ontwikkelen . Thuis achter je computer zitten en van alles roepen kan elke tokie.


  Maak melding
 17. Laten we er niet raar van op kijken. Als China het niet zou zijn dan India ,Nederland, USA, Canada. of welk land dan ook zien ook wel dat Suriname 1 van de rijkste landen op de wereld is met bodemschatten. Alleen die domme regering denkt alleen om het te verkopen voor een mooie zakcentje. Stel je toch voor dat je als Surinaamse vooraanstaande asamble lid er hard voor moet werken . En zijn of haar hersenen moeten aanspreken hoe ze dat uit de grond moeten halen. Aan de bevolking denken ze liever niet, stel je toch voor dat de jongeren meer hersenen hebben dan hun. En wel hun handen vuil durven te maken om Suriname weer groot te maken. Nee verkwansel liever nu het land en steek de euro’s en dollars in je eigen zakken. En waneer het land langzamerhand verdinkt in schulden. Trekken zij het land uit naar betere oorden om daar te leven van al jullie Surinaamse mensen hun geld. Blijf lekker verschuilen achter je etnische partijen. En kies alleen omdat het je eigen volk is die het vertegenwoordigen. Wordt eens wakker.


  Maak melding
 18. @Batman, als China na Nederland veel aan de Surinaamse economie bijgedragen heeft, waarom is het voor de Chinezen zo moeilijk om in SU een toekomst op te bouwen ? Waarom worden zij midden in de jungle gedropt ? Zo laat SU zien dat het alleen maar interesse heeft in landen die wel bereid zijn om geld in het land te steken maar geen interesse in intellectuelen heeft. Want stel je toch eens voor dat zo een Chinese professor de Surinamer uitlegt hoe hij zijn brood verdienen moet (door hard te werken en zeker niet door handjes op te houden) dat is de doodsteek voor Suriname. Neen, wij zijn geboren profiteurs en zijn liever lui dan moe. Hebben de Chinezen inmiddels ook wel door.


  Maak melding
 19. Weer drugsgelden uit Su in beslag genomen. Het wordt steeds gekker met al die drugsbazen aan de macht dankzij de ma pima delinqente ndper’s.


  Maak melding
 20. Over 30 jaar zijn niet meer de USA, EU, Japan de toonaangevende economieen in de wereld, maar is het China, USA, India, Indonesie, enz ergens in het rijtje is ook Brazilie, de top 10.

  Surinamers kunnen daarom ook zich meer richten op hun voormalige moederlanden, zoals China, India, Indonesie et cetera, et cetera.

  Regeren is vooruitkijken en Suriname hoeft niet meer gekoloniseerd te worden. Met Nederland/EU is er een grote band, historisch, aantal Surinamers in Nederland, Nederlandse Taal, enz.

  Om vooruit te komen moet men naar meer ontwikkelingsmogelijkheden krijgen en deze moederlanden van vele Suri’s kunnen hier een grote bijdrage aan leveren. De SLM zal ook haar vleugels moeten uitslaan naar deze landen. Ik heb mij altijd afgevraagd waarom er niet meer Indiers, Indonesiers naar Suriname komen, net als dit met de Chinesen gebeurt en dat deze nieuw komers zich niet in Paramaribo komen wonen, maar gewoon nieuwe plaatsen voor hem maakt. Deze mensen moeten jong zijn, vrouwen en mannen even groot, kennis hebben, kapitaal en een doel gelet op wat Suriname kan bieden.

  Suriname is een land dat geografisch, stragisch goed ligt in Zuid-Amerika, ook militair strategisch voor deze grote landen en nog vele andere mogelijkheden voor welvaart en welzijn. ddb en gangsters zijn alleen een sta in de weg om dit tot stand te brengen. USA, China, India, Brazilie, (Frankrijk/Frans-Guyana), Zuid-Afrika het Caribischgebied, enz, weten dat.

  Suriname heeft meer dan genoeg mogelijkheden om een welvarend land te worden waar het goed toeven is, ook het klimaat. Alleen zal er goed bestuur met gekwalifiseerd personen de leiding moeten hebben, de grondwet naar behoren werkt, de rechtsstaat, democratie, orde, rust, veiligheid, vertrouwen en de algemene doelen/uitdagingen moeten voor alle Surinamers zijn. Dat zal buitenlandse investeerders en deze genoemde landen het vertrouwen geven, dat wat zij zien mogelijk te maken voor beide partijen en per saldo zal de Surinamer er beter van worden.

  Daarom bevolking van Suriname, Surinamers oe jag ddb en gangsters weg. ddb moes graatie, waardoor er vooruit gang en ontwikkeling, welvaart en welzijn komt voor de Surinamers en de republiek Suriname en Suriname een voorbeeld kan worden voor de wereld, waarop iedere Surinamer trots op is. believe me! Suriname first.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 21. beste mensen,
  jullie moesten eens weten hoeveel chinezen uit china via Suriname met een Surinaams paspoort naar de vs vertrekken.
  Suriname is betrokken bij internale mensen handel en smokkel.
  Volk van Suriname wordt een wakker.
  er komt geen gouden kerst.


  Maak melding
 22. waarom moest de n d p er abdoel dit naar voren brengen in opdracht van wie..

  wilde hij hier scoren voor zijn baas, voordat een oppositie lid dit zou doen..


  Maak melding
 23. Ndp is werklijk een vloek voor zichzelf, land en volk geworden. Hoezo vragen vele ma pima paarse dwazen zich af? Wahahahahahaha Dina en Meriba en het gros zijn paars misdadig verdoemden. En dader en slachtoffer zijn voor 90% na dagoebal partij stommelingen. Wie de ndp in haar geheel niet haten zijn aanhangers van de paarse leugen en het onrecht olv de duivel ddb en duivelse trawanten. Hun werken zijn paars duister en boor, hun aanhangers zijn door en door slechte dwaze debiele idiote delinquenten. Opa taki, werkelijk wang ma pima vervloekte religieuze politieke sekte. Oma taki, ddb en co. e mek deng egi dong no mpp ndp paria’s e ka moro kakkalakka, ai tjies deng mooi beet.


  Maak melding
 24. Nou daar moet je maar blij mee zijn. De Chinezen komen alleen maar Su om weg te dragen en te vernietigen. Al het geld dat zij hier verdienen gaat naar China. Een paar duplex woningen in ruil voor honderden hectaren grond. Doet me denken toen de Europeanen decennia terug ruilhandel dreven met inheemsen. Heel veel huiden in ruil voor een spiegeltje en wat kralen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES