Voor de zesde keer Wiskunde Olympiade in Suriname

2
Voor de zesde keer Wiskunde Olympiade in Suriname

PARAMARIBO, 15 jul – Afgelopen week hebben landelijk 2.633 leerlingen van de derde en de vierde klas van het Meer Uitgebreid Lager Onderwijs (MULO) in Suriname gewerkt aan 30 wiskunde opgaven tijdens de Faja Lobi wedstrijd, de voorronde van de Wiskunde Olympiade 2018. De olympiade wordt dit jaar voor de zesde keer gehouden op 4 augustus.

De kick-off van de wedstrijd vindt elk jaar plaats op de school van de winnaar van het vorig jaar. De olympiade was in 2017 gewonnen door Shofar Sno, pupil van de Hendrikschool. Op die school verschenen er uiteindelijk vijftig deelnemers voor de officiƫle start van dit jaarlijks evenement.

De wedstrijd wordt georganiseerd door de Surinaamse Vereniging van Wiskunde- en Rekenleraren (SVWR).

2 REACTIES

 1. Wie bedenkt de vragen en wie corrigeert de antwoorden, ik heb niet zo een hoge pet op van het onderwijs in Suriname. Het kan wel zijn dat er een paar slimmeriken rondlopen, maar helaas blijft het voor hun bij een wiskunde formule oplossen. Het overgrote deel heeft n.m.l. garnalen hersens, en helaas voor de slimmeriken gaan die echt geen plaatsmaken, om slimme mensen op de belangerijke posities neer te zetten. Stel je voor dat ze daardoor hun eigen glazen zouden ingooien.


  Maak melding

 2. Tips voor Ned/surs.
  De CBvS geeft een koers aan van 1 euro = 8,75 srd
  maar de cambios houden zich daar niet aan
  die hebben een koers van 1 euro = 7,50 srd
  dat is gelijk aan 1 us dollar = 7,50 srd gelijk aan de euro
  Western Union heeft een wisselkoers van 1 euro = 1,1208 us dollar
  Dus 1,128 us dollar = 8,46 srd
  Wanneer je geld overmaakt naar familie in Suriname doe het volgende
  Laat je euro omwisselen naar us dollar
  betaal met euro en laat de ontvanger in us dollar uitbetalen
  je betaalt 100 euro en stuurt 112,08 us dat is 840,60 srd dat is dus 90,60 srd meer


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.