dinsdag, juni 18, 2024
HomeFotoJournalisten na jaren weer getuige van vernietigen drugs door OM Suriname

Journalisten na jaren weer getuige van vernietigen drugs door OM Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 15 jul – Na jaren zijn journalisten in Suriname gisteren weer uitgenodigd om getuige te zijn van het vernietigen van in beslag genomen drugs. Zaterdag werd onder meer ruim 625 kg cocaïne en 556 kg marihuana door de politie vernietigd in het district Para. Het gaat om drugs die tussen februari tot en met juni dit jaar zijn onderschept.

Het uitnodigen van de pers komt ruim een week nadat voormalig minister van Justitie & Politie Chandrikapersad Santokhi de geheime vernietiging van in beslag genomen drugs aan de orde had gesteld. Volgens hem hangt te zeer een waas van geheimzinnigheid over de vernietiging van in beslag genomen drugs. Santokhi vindt dat de transparantie die zijn periode als minister kenmerkte, terug moet.

De drugsverbranding, die plaatsvond onder leiding van het Openbaar Ministerie, neemt uren in beslag. Vooral de geperste marihuana (yami) neemt veel tijd in beslag. Om ervoor te zorgen dat de drugs goed brandt, worden er oude banden gebruikt.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

16 REACTIES
 1. Heeft lekker veel zin, om als getuige op afstand, het zogenaamd verbranden van drugs te zien, hebben ze daadwerkelijk de echtheid van de drugs mogen zien, of is hun alleen maar verteld, dat het om inbeslaggenomen drugs gaat van de afgelopen periode, en is er geen bepaalde hoeveelheid drugs achter gehouden, allemaal vragen, waar je toch geen antwoord op krijgt.


  Maak melding
 2. Ik neem aan dat de journalisten de foto’s die bij de inbeslagname zijn genomen vergelijken met wat ze nu gefotografeerd hebben. Immers het is hun taak om toe te zien op de juistheid, dat het gepresenteerde verhaal de feiten goed weergeeft.


  Maak melding
 3. Het is verbranden van Pimba Doti gemengd met Meel.
  je denkt toch niet dat voor tientallen miljoenen wordt verbrandt terwijl het land geen geld heeft.
  Alleen als men door willekeurige mensen a=select ter plekke een drugstest laat uitvoeren (bij cocaine wordt de vloeisof blauw) kan worden gezegd dat er drugs zijn verbrandt.
  voor de rest zou ik zeggen: Blijf lekker dromen.
  baja de belangen zijn te groot. Bij die drugs horen ook kosten. iemand heeft de boel gefinancierd en moet wel zijn schulden aflossen. dus koopt die de lading terug van baas. Baas heeft gelijk geld (cash om te verduisteren), de koper heeft zijn lading terug en de buitenwereld misleid men door te doen als of er inderdaad drugs zijn verbrandt. kortom iedereen happy.
  het is een:
  schijn vernietiging nets la dat we hebben een schijn democratie, schijnparlement, schijnrechtspraak, schijninspraak, schijnvolkspresident, schijndiversiteit. de mensen leven helemaal niet gemoedelijk samen. dat was vroeger. nu is het binnenland naar de stad gebracht om maar een voorbeeld te noemen.
  volk laat je niet misleiden en wordt eens wakker.


  Maak melding
 4. De drugs wordt op onverantwoorde, milieu onvriendelijke manier vernietigd. De giftige stoffen die vrijkomen bij het verbranden van banden, samen met verschillende soorten drugs is een dodelijke mix voor de mens, flora en fauna. Op de foto’s is niet zichtbaar of aanwezigen beschermende kleding en neuskappen op hebben. Ik protesteer heftig tegen deze manier van vernietiging van de drug en hoop dat milieu organisaties mij in deze volgen. Ook het Nimos (tandloze tijger) moet zijn stem laten horen en adviseren in deze. Deze troep moet in een verbrandingsoven. Vragen bij deze actie: hoever van bewoonde gebieden vindt de verbranding plaats? Wordt er rekening gehouden met de windrichting? Vinden er metingen plaats van de vrijgekomen gas en rook?


  Maak melding
 5. Star nieuwe gaf een verslag van de ver branding van de drugs. De vernietiging was echt.
  Ik vraag me af wat de ommezwaai met de journalisten teweegbracht.


  Maak melding
 6. Die meneer Chandrikapersad Santokhi moet niet het idee rondlopen dat hij ons een gunst doet integendeel. Weet je wat het betekend voor een Hindoestaan om geld zien verbranden? De PG. Roy Baidjnath Panday en Subhaas Punwasi van binnen huilen ze bloed. Deze man Santokhi weet hoe het toegaat hij is minister van Just Pol geweest dus hij kan wel van meepraten. De in beslag genomen cocaïne door Santokhi heeft nooit meer het daglicht gezien.

  Hij moet de laatste zijn dat klets over drugs, heeft hij geen zaken gedaan met een van de drugsbaas? Waar zit zijn ex vrouw nu? Deze zelfde Chan Santokhi heeft zijn ex vrouw opgeofferd om minister te kunnen blijven. De lafaard Santokhi is erger dan Bouterse, wacht maar de tijd zal ons leren.


  Maak melding
 7. Na jaren zijn journalisten in Suriname gisteren weer uitgenodigd om getuige te zijn van het vernietigen van in beslag genomen drugs. Sinds 2010 was het niet toegestaan, omdat de ddb drugskartel het voor het zeggen heeft gehad en tot op heden. Maar met het oog op de komene verkiezingen proberen ddb en ma pima elite corrupte poepvliegen en parasieten zoals altijd zand in de ogen te strooien van de ma pima oerdomme debiele dwaze idiote ndp paria’s in de hoop dat deze dong npo mpp imbecielen in 2020 weer voor vijf ma pima bouta jaren van kommer en kwel gaan. Oma taki, ndp is sinds 1987 de misdaad vloek, voorheen de revo vloek, en heden de de paars vloek der paars zombie verdoemden.


  Maak melding
 8. Hebben ze in su niet gehoord van verbrandings ovens.
  Of het voor cremeren of vuilverbranding is kan allemaal
  Dit ziet er zo amatoristisch uit man.
  Maar goed kunnen beter een bouwen want dit gaat de komende jaren veel vaker voorkomen


  Maak melding
 9. Luwig, uitgevingerd in je bips ? Over die stotterende massala kokosnoot Santhoki rep je geen woord over. Jij weet ook dat die hindoestanen dw grootste drugsproducten zijn in Surinam.


  Maak melding
 10. Journalisten van Suriname zijn geen profesionele journalisten maar amateurs.Waar is de foto waarop drugs te zien is?!
  Werkelijk!?Een brandstapel en dat moet ons het idee geven dat drugs verbrand wordt?!
  En na de brandstapel show ben ik zeker van dat deze amateurs verder een fijne dag met de drugsbaas bouta doorgebracht hebben.


  Maak melding
 11. Al het surinaams nieuws krijgen we van het buitenland via het internet .
  Surinaamse journalisten…laat me niet lachen…die zijn goed voor niks!


  Maak melding
 12. @Parbo
  Je drugbaasje bouta…welke vijand heegt hij op de brandstapel gelegd en in as gestoken?!
  De drugs heeft hij in zijn bezit..nu..wie ligt daar op de brandstapel?!


  Maak melding
 13. Is dit de enige foto die moet bewijzen dat er een partij drugs is verbrand? Ik kan, gezien de huidige financiële toestand in het land, niet begrijpen dat er journalisten zijn in Suriname die dit nieuws serieus gaan plaatsen. Dit geloofd toch niemand. Ikzelf ben er van overtuigt dat hier geen drugs worden verbrand, maar wat lege kisten met een hoop autobanden. Rookt zo lekker weg en is goed voor het milieu.
  Die “politieagenten”, mogen die tegenwoordig zelf de t-shirtjes, broeken en petjes uitzoeken en laten bedrukken in de kleuren die ze leuk vinden? Wat een amateuristisch zooitje is het geworden in Suriname.
  En ( bijna ) iedereen slaapt verder, zit aan de Waterkant of ligt in de hangmat! Dit gaat niet goed hoor!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES