Zangeres Âdïka uit Suriname emigreert naar Nederland

17
Zangeres Âdïka uit Suriname emigreert naar Nederland

PARAMARIBO, 14 jul – De veelbelovende Surinaamse dance artieste Âdïka verlaat haar geboorteland Suriname voor een beter bestaan in Nederland. “Vanwege haar studie, ambitie en muzikale carriëre zal Âdïka binnenkort afreizen naar Nederland” meldt het management van de artiest op haar Facebookpagina.

Âdïka, die officieel Amani Verwey heet, begon met muziekmaken op haar twaalfde. Ze werd geïnspireerd door artiesten als Rihanna, Kehlani en Big Sean. Haar eerste hit scoorde ze in 2013 met ‘Accurate’. Hierna volgen hits als ‘Music Turn Up’, ‘LMLY’, ‘Work For It’ en ‘Ruff Gyall’.

In oktober 2016 tekende ze een contract bij het Nederlandse platenlabel Top Notch. In april 2017 kwam haar debuut EP Eighteen onder het contract van het label uit. Op de EP staan zeven dancehall tracks waarvoor ze ondere andere samenwerkte met Nederlandse topproducers Chievva, Dicey, Krankjoram en Jack $hirak. Naast zingen kan Âdïka ook goed dansen.

Voor ze vertrekt deelt ze nog één keer haar liefde voor muziek, het land en vooral haar fans op een Farewell Concert dat plaats vindt op 28 juli.


17 REACTIES

 1. De koek is op hier in nederland..af a kong yep pai ding paimang dja…juist die bijna alla sma wani loes holland haha..ik gun je alle goeds meid maar nederland is niks meer ..je wordt uitgemolken


  Maak melding

 2. Nederland blijft het beloofde land voor velen Suris…!! Swiet Sranang is figuurlijk bedoeld….want als het kan verlaten ze allen Su!!


  Maak melding

 3. @ Counter,

  Inderdaad, spreek dagelijks vele Suri, s, en zijn er dagelijks mee bezig, om een beter onderkomen te gaan zoeken, en zien geen heil meer, om hier een bestaan op te bouwen, Wat door criminele corrupte politicie ondermijnd word, dit land is is met dit geboefte, Wat nu de dienst uit maakt, niet meer te redden, zelfs bij jongeren van de Ndp zoals die grappenmaker van kafour, ex minister van jeugd en sportzaken gaat binnenkort een strafrechterlijk ondezoek gestart worden I. v. m. Corruptieve praktijken.


  Maak melding

 4. Heel moedig van dhr. Lens, ook lid van de Ndp, om als klokkenluider, deze grappenmaker van Kafour, aan de hoogte boom te laten hangen, door mistanden en corrupte handelingen naar buiten te brengen.


  Maak melding

 5. Er is niets mis als mensen of dieren, zelf planten om wat voor redenen van gebieden, plaatsen, landen, werelddelen, zee op land of omgekeerd, enz verkassen als de oorden waarin zij leven door allerlei oorzaken, redenen, financieel, economisch, werkgelegenheid, oorlogen, rampen, droogte, honger, bedreiging, vervolgd worden om geloof, et cetera, et ceter het (over)leven moeilijk wordt. Het was zo, is zo en zal in de toekomst ook zo blijven. Zie de trek van mensen, ( platteland, stad of omgekeerd, van de ene stad naar de andere, stad naa (trek)vogels, van de ene oord naar oorden waar de kansen veel beter zijn.

  Het gaat om overleven en de zichzelf en familie, gezin in stand te houden.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 6. @mairan sewtahal … Alles is al verkocht, beleend, gepikt door baas en z’n dievenbende.
  Meisje heeft juiste beslissing genomen, klaar met jaren pinaren.


  Maak melding

 7. “Vanwege haar studie, ambitie en muzikale carriëre zal Âdïka binnenkort afreizen naar Nederland”

  Studie? Ambitie ?
  Ik denk dat zij hoopt het in Nederland te kunnen maken met zang en dans.
  Daar is de muziekmarkt veel groter dan in Suriname.
  De USA was een betere keus maar dan moet je wel het Engels goed beheersen.
  Nederland heeft op muziek gebied ook niet veel te bieden. Ze wekken wel dat idee op.
  Een Anouk, Jacot, Oosterhuis, DeLange, Emerarld etc etc waren allemaal volgens de Nederlandse platenmaatschappijen grote talenten die ook het buitenland zouden veroveren. Niks van waar.
  Zweden is Nederland helemaal gepasseerd.

  Uit de Voice, Idols en X-factor Holland is ook nooit iets goeds gekomen. Omdat alles wat daar voor hot moet doorgaan ze in de UK en de US niet lusten. En dat zijn juist de landen waar je zeker moet doorbreken.
  Adika ik ben benieuwd hoe je dit wilt doen.


  Maak melding

 8. Ik gun haar alle goeds van de hele wereld maar met die afgunstige witjes in de muziek en de bounty typetjes hoop ik dat het haar lukt haar geluk die ze wilt beproeven zal slagen.


  Maak melding

 9. Hier in Nederland is het hard werken.
  Slapen tot 12:00 gaat niet lonen.
  Concurrentie op hoog niveau.
  Bij de meiden van Holland zou je wel goed kunnen schoren…
  Doe je best.. meid.
  Ur welcome.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.