Koopkrachtversterking ambtenaren Suriname niet om vingers aan te branden

7
Koopkrachtversterking ambtenaren Suriname niet om vingers aan te branden

PARAMARIBO, 14 jul – Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën heeft binnen enkele dagen tijd twee keer een besluit genomen over de maandelijkse koopkrachtversterking. Uitgangspunt was dat ambtenaren deze maand toch al vakantiegeld krijgen. Vorig jaar juli was het al zo gedaan zonder al te veel commotie. Deze keer verliep het minder geruisloos. Ambtenaren die lont roken, begonnen wel te morren. Op sociale media werden al de eerste verzetssignalen afgegeven. Hoefdraad heeft blijkbaar eieren voor zijn geld moeten kiezen.

Frappant genoeg wordt in een officieel bericht stelling genomen tegen berichtgeving over de kennelijke bezuiniging. “Ambtenaren krijgen aan het eind van deze maand het normaal salaris plus het vakantiegeld. Hiertoe zijn de staten bij het ministerie van Financiën reeds in de maak. De bewindsman keurt een wilde oproep tot actie af en had eerder dat onduidelijkheden worden nagetrokken bij zijn ministerie”, meldt het Nationaal Informatie Instituut.

Toch is het dezelfde Hoefdraad die het volgende aan de ministerraad schreef: “In verband met de vakantie-uitkering, deel ik u mee dat over de maand juli alleen het bedrag van honderd Surinaamse dollar uitbetaald zal worden.” Nauwelijks drie dagen later werd de raad weer aangeschreven: “Ik wens aan te geven dat uitbetaling van koopkrachtversterking aan ambtenaren normaal zal plaatsvinden. Het bedrag van vijfhonderd Surinaamse dollar zal naast het bedrag van honderd Surinaamse dollar uitbetaald worden.”


7 REACTIES

 1. Boefdraad weet totaal niet meer waarmee hij bezig is, om die 500 srd in eerste instantie niet uit te betalen vanwege vakantiegeld, met zijn salaris, kun je ook niet begrijpen, dat elke cent in deze moeilijke tijd nodig is, om te kunnen overleven, maar op slinkse wijze geld inhouden vanwege vakantiegeld, kan alleen al de pleuris uitbreken, en zullen de mensen dat niet pikken, de meesten van hen, zijn al gefrustreerd, doordat ze misleid en bedrogen zijn, om op deze paarse rotzooi te stemmen.


  Maak melding

 2. Boefdraad heeft niet alles op een rijtje in zijn bovenkamer.Hij vult liever zijn eigen zak en die van zijn familie, vrienden en kennissen, dan dat hij zich aan de regels van het uitbetalen van vakantiegeld en salarissen houdt. Waar moet het allemaal heen met deze gozer? Wat geld zaken betreft hoor je alles in orde te hebben. Betalingen horen op tijd gedaan te worden. Kan hij de boekhouding niet aan, moet hij maar het veld ruimen. Wanneer je het overzicht verlies, krijg je dit soort poppenkast. Hij dacht dat hij dat geld in Nederland lost kon peuteren, maar ving bot.Met zijn staart tussen zijn poten is hij afgedropen, retour Suriname. Wanneer je lands belang niet kan dienen, deug je voor geen meter.
  Waar hij heel goed in is, is anderen de schuld geven van zijn fouten. Foei.


  Maak melding

 3. Ik zei het al
  De ene gat dichten door een ander gat te graven.
  Let op er zal een bericht komen van:
  Bushouders en boothouders ontvangen nog geen vergoeding deze lopen reeds 4 maanden achter.
  Akties zullen niet geschuwd worden.


  Maak melding

 4. Dit is overduidelijk een “piki plei” beleid van een man, die volgens Bouterse een Wonderboy is en Suriname zou redden. Ik vraag mij nog steeds af: waarvan zou hij ons redden? En wat mij ten zeerste verbaast is dat onze Hooghart, vakbondsleider in hart en nieren van de ambtenaren, nergens is te bekennen. Hij heeft last van de invloeden van Dokson. De buit van Hooghart is al binnen. Zijn pensioengeld is al geregeld dus mogen de ambtenaren stikken. Heeft deze man niet tijdens een interview het volgende gezegd op de vraag: Meneer Hooghart, wat bent u eigenijk? Antwoord: ik ben in de eerste plaats vakbondsman en in de tweede plaats politicus. In de praktijk blijkt het omgekeerde juist het geval te zijn. Zeker is dat de ministers en ik denk ook de heer Hooghart, die tot taak heeft de ambtenaren koest te houden zijn geschrokken van de reacties van de morrende ambtenaren. Ambtenaren: laat je niet belazeren.


  Maak melding

 5. KOOPKRACHTVERSTERKING is een LAPMIDDEL, de Paarse
  REGERINGSCLAN moet zorgen een REVALUATIE van de SRD,
  waarbij de koopkracht met tenminste 40 % STIJGT !

  DAN KAN PAARS BABBELEN !

  Na de PAARSE MILJARDEN-GELDDRUKKERIJ van ONGEDEKTE SRD-
  bankbiljetten PLUS de JARENLANGE CONSTANTE GROTE BEGROTINGS-
  TEKORTEN, zit de BEVOLKING in een UITZICHTLOOS FAILLISSEMENT !

  ALLE MILJARDEN -GELEENDE en GEDRUKTE GELDEN zijn
  aan ONPRODUCTIEVE en CONSUMPTIEVE zaken besteed door de
  PAARSE DOMBO´S !! PRODUCTIE IS NEGATIEF !!!!!

  TEL DAARBIJ OP DE MEGA-PAARSE CORRUPTIE en de MEGA ZWARE
  CRIMINALITEIT gericht tegen Het Volk, dan IS SPRAKE VAN EEN FAILED
  STATE, een FAILLIETE BANANEN-REPUBLIEK !

  PS : STOP DE ONTMANTELING VAN DE RECHTSSTAAT DOOR DE CORRUPTE
  PAARSE POLITICI ! VRIJ SRANAN NU !!!!!

  MONETAIR OF NIET-MONETAIR GEFINANCIERDE GELDEN, MAAKT NIETS UIT,
  A MONNIE GWE , 00 DENG MILJARDEN GWE 00, PRODUCTIE NO DE !!!!!


  Maak melding

 6. Ambtenaren zoethouden , de rest kan stikken of je moet paars gaan natuurlijk. als je geen geld hebt om iedereen te betalen hoe kan je de ene helft wel pleaSEN en de rest gewoon vijf maanden niet uitbetalen. Die wonen zeker in een tent in het bos, hoeven geen water en licht en huur te betalen, vreten de vissen uit de sloot, die hebben dus geen geld nodig.

  Wel beste mensen het is jullie eigen keus. Lang leve Bouta en zijn schoonzoon.Alleen zij bepalen het hele lands beleid.


  Maak melding

 7. Tips voor Ned/surs.
  De CBvS geeft een koers aan van 1 euro = 8,75 srd
  maar de cambios houden zich daar niet aan
  die hebben een koers van 1 euro = 7,50 srd
  dat is gelijk aan 1 us dollar = 7,50 srd gelijk aan de euro
  Western Union heeft een wisselkoers van 1 euro = 1,1208 us dollar
  Dus 1,128 us dollar = 8,46 srd
  Wanneer je geld overmaakt naar familie in Suriname doe het volgende
  Laat je euro omwisselen naar us dollar
  betaal met euro en laat de ontvanger in us dollar uitbetalen
  je betaalt 100 euro en stuurt 112,08 us dat is 840,60 srd dat is dus 90,60 srd meer


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.