Gesjoemel met export van illegaal hout in Suriname

15
Politie Suriname voert controle op zwaar beladen houttrucks op
Archieffoto overbeladen houttruck.

PARAMARIBO, 14 jul – In Suriname is de Stichting Bosbeheer en Bostoezicht (SBB) gisteren gestuit op een partij houtblokken die niet legaal zijn voor export, maar toch langs de douane zijn gegaan. De container die gereed was voor export zou ten onrechte geseald zijn door de douane, aldus de Surinaamse site Starnieuws.

Volgens de site constateerde Bosbeheer Suriname dat het gaat om houtblokken die niet voorzien zijn van hun SBB-labels. Er is ook geen informatie van herkomst en het hamermerk van keuring van de SBB ontbreekt eveneens. Desondanks was de container, die te Afobaka was ingeladen, gewoon door de douane geseald.

De zaak is nu in onderzoek bij de politie. Volgens Starnieuws is de grote vraag die beantwoord moet worden: ‘Hoe is het mogelijk om de container geseald te krijgen, terwijl de houtblokken niet legaal waren voor export?

15 REACTIES

 1. Man en Muis opsluiten,
  als we de douane niet kan vertrouwen, dan kunnen wij de tent sluiten. Het systeem is al heel oud en vermoedelijk speel hier een oud bekende bij de douane een zeer belangrijke rol. Volgens mij worden we doodsgewoon afgeleid met de douane, maar men zal het bij de burgerpersoneel moeten uitzoeken. Daar zitten de mannetjes van de maffia basen.

  Dit moet nou een keertje met tak en wortel uitgeroeid worden. De gasten zijn zeer makkelijk te achterhalen maar de Justitie werkt niet mee.
  We moeten niet vergeten dat de douane en de vreemdelingen politie samen werken.
  Ook wordt je beknot om te zeggen wat je wilt zeggen. Er zal een tijd komen dat stilzwijgen, verraad zal zijn.


  Maak melding

 2. Surinamers zijn op en top gespecialiseerd in het sjoemelen, dit houd nooit op..

  begin bij de lijder zelf,, zak door naar beneden kom bij de stratie mang, dakloze, de waka mang enz..

  iedereen weet het iedereen eet ervan..

  zo zijn wij ka suris..


  Maak melding

 3. Lachen, vrijwel de gehele export van rondhout door de matties van Bouta is illegaal en daar wordt niets tegen gedaan. nu ineens wordt een exporteur gepakt voor illegaal hout exporteren . Waarschijnlijk een in ongenade gevallen exporteur die geen percentage wil betalen aan Bouterse en Boerenveen.

  Het gebruik van containers voor de export van rondhout heeft de laatste jaren een vlucht genomen om toezicht en controle te vermijden. Het lijkt alsof deze fraude oogluikend (tjoekoe) door de SBB en de douane wordt toegestaan.

  Alleen al het zagen van rondhout tot planken levert een product op dat 5 keer meer waard is dan het rondhout en bovendien 5 maal meer inkomsten genereert voor de staat. Gelet op de deplorabele staat van landsfinancien zou de export van rondhout gelijk moeten worden verboden zoals de gehele assemblee al heeft verordonneert. Maar dat gebeurt niet omdat Bouterse, Boerenveen en andere NDP toppers belang hebben bij de export van rondhout. Ze hebben wel de mond vol over het dienen van het land. Larie dus.


  Maak melding

 4. Beste,
  Het heeft niets te maken met de NDP. Waar het wel mee te maken heeft is dat vele Surinamers zoetjes aan OOK binnen deze branche plaats maken voor de Indiers en de Chinzen. Beide groepen komen met grote sommen geld en zijn hier kort om maar snel hun Slag te slaan.

  Wat jammer is,is dat bepaalde Surinamers mee participeren in her gesjoemel.

  Als je als Surinaamse onderneming binnen deze branche zit en werkt met kapitaal van de Surinaamse banken, ZAL JE 10 KEER checken voor je iets illegaals doet.
  Maar als je met bommen geld en ook nog makkelijk aan alllessss in het land kan participeren aan Indier en Chino hebben ze niks en nogmaals niks te maken met de regelgeving.
  Dan zal je DIT hebben ja.

  Laten ze dat probleem aanpakken.
  Het heeft niets te maken met tjoekoe aan wie dan ook binnen de politiek. Laten we het minder makkelijk maken dat zwermen aan indiers en chinesen in alle stilte hun shit hier komen uithalen!


  Maak melding

 5. Het is dus een feit dat er een zeer onbetrouwbare gast in dienst is bij de douane. Deze rotte appel moet direct verwijderd worden. Wie is er nog waar te vertrouwen??


  Maak melding

 6. Zo passeren ook grote hoeveelheden hard drugs de douane, die vervolgens wereldwijd wel worden onderschept. Suriname was, is en zal altijd een onbetrouwbaar, corrupt, crimineel narcostaat blijven.


  Maak melding

 7. A no Mie
  Het zijn de chinezen die het doen.
  Je weet toch, Credit Line afspraken.
  Palmolie bedrijf, ethanol productie , ananas en cassave fabriek.AMC-SU, Wanica Ziekenhuis, Tramverbinding Wanica.


  Maak melding

 8. Geen wonder dat grootte delen van suriname onder water loopt tot je middel nu.
  De mensen die daar wonen moeten toekijken hoe hun gebied onder water loopt en onbewoonbaar dreigt te worden triest diep triest.
  Zelf de poema en jaguar worden van hun woongebied verdreven en vallen nu mensen aan.
  Ze kappen hele natuur gebieden gewoon leeg met hun drang en hebzucht naar geld en materieele zaken.
  De witten vliegen al naar mars om te onderzoeken of ze daar kunnen leven omdat ze weten dat de aarde weldra zal vergaan.


  Maak melding

 9. Lexco, blijkbaar weten de Hindoestanen en Chinezen wel hoe je geld moet verdienen. Als je ziet wie er aan de macht is, is het geen wonder dat het land zo arm is.


  Maak melding

 10. Je moet eens kijken voor hoeveel een paar stukken (afval) wallaba wordt verkocht in o.a. Hollanda, dan begrijp je wel dat die hakkers en zagers et verkopen voor die Euro’s en Amerkan Dalla. Mensen worden slapend en lachend rijk, terwijlanderen hard werken en bijna dood neervallen en belasting betalen, kaaiman haaiman kapitalisme hè. Chinezen kennen een broederschap dat geen enkel ander volk kan overtreffen, is al duizenden jaren zo, sref’ Amerkan no man broko dati. Dat Suriname wordt verkocht voor een appel een ei is een feit, maakt niet uit wie er aan de macht is.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.