DA ’91: verband tussen nieuwe wet en gevangenschap Dino Bouterse in Amerika

41

PARAMARIBO, 14 jul – De politieke partij DA ’91 ziet een direct verband tussen de onlangs door het parlement goedgekeurde Inter-Amerikaanse Convention on Serving Criminal Sentences Abroad en Dino Bouterses gevangenschap in Amerika. De aanname dient een eng persoonlijk belang. Het verbaast daarom dat het hele parlement, inclusief de oppositie, akkoord is gegaan. De eensgezindheid kan niet aan iets anders worden toegeschreven dan pure ‘politieke naïviteit’.

Toch zijn er voorafgaand aan de goedkeuring heel serieuze debatten gevoerd. Alleen, DA ‘91 is er niet erg van onder de indruk. Wat als opmerkelijk wordt ervaren, is dat minister Stuart Getrouw van Justitie & Politie zo de nadruk legde op “de vrijheid van de regering om gratie te verlenen aan veroordeelden die terugkeren onder dit verdrag.” Getrouw deed dit tijdens de debatten. Het kan maar één ding betekenen.

DA ’91 is er van overtuigd dat “de plotse noodzaak om de conventie aan te nemen, te maken heeft met het belang van onder andere de zoon van de president die een zestien jaar lange straf uitzit in de VS. Duidelijker kan het niet zijn, dat de intentie van de aanname slechts ten dienste staat van het enge belang van de president. De naïviteit voorgewend door het totale parlement is een absoluut dieptepunt.”


41 REACTIES

 1. Dino is veroordeeld voor drugs en helpen terrorists aan wapens en training gelegenheid in Su.
  Ik kan de text niet vinden maar ik vermoedt dat de Yanks hem daarvoor Gaan vasthouden.


  Maak melding

 2. De ma pima ndp regering olv van de allergrootse misdadiger sinds 1980 doen er alles aan om de allergrootste drugszoon van het land, in eigen land de vrijheid binnen no time te geven, als, als, als. Maar US no law, ze weten en kennen alle paarse trucs van de ma pima ddb en drugsclan, sinds de jaren tachtig. Opa takli, kaka gaan ze Dino vrijlaten, ook al is zijn pa, de allergrootste misdadige president dat Su ooit heeft voortgebracht, dankzij de ma pima takroe ddb lobi ndp paria’s. De Gerechtigheid voorhoede dat deze ma pima drugscrimineel in eigen land wordt vervolgd, want dat no e go gebeur. Ondertussen verworden vele ndp domme jongeren, misdadiger zoals de pres, zoon en stiefzoon. Neks no fout, in 2020 gaa we wee voor vijf voor nog meer misdadigheid.


  Maak melding

 3. Het is jammer dat een zichzelf respecterende politieke partij, ongefundeerde en emotionele uitspraken doet, waarbij op de koop toe De Nationale Assemblee, in totaliteit, wordt beschuldigd van naiviteit. Met deze uitspraken wordt subtiel ook de scheiding der machten en de onafhankelijk rechtspraak in Suriname in twijfel getrokken. Het is duidelijk dat de partij (het wetenschappelijk bureau) niet de moeite heeft genomen om het verdrag en de WOTS te besturen of de debatten in DNA te volgen. Simpele vragen die gesteld moeten worden zijn: Hoeveel Surinamers zitten in het buitenland opgesloten en hoeveel buitenlanders in Surinaamse gevangenissen? voor welke misdrijven is deze wet niet van toepassing? wat zijn de weigeringsgronden bij dit verdrag? welke procedure moet gevolgd worden om een gevangene naar huis te halen en hoe lang duurt deze procedure? wie mag/kan het verzoek doen? welke instantie behandeld het verzoek? wie betaald de kosten (ticket, overige transport en proceskosten) van gedetineerden die hun straf thuis willen uitzitten?
  NB. Sommige politieke partijen zie ik nooit meer terug komen in de DNA, laatstaan in het machtscentrum.


  Maak melding

 4. DA 91 bedankt voor de analyse. Daar had zelfs de oppositie niet aan gedacht. Wat kunnen de gevolgen zijn voor Suriname. Dino komt naar huis terug. Papa weet dat hij na 2020 geen president meer is van het land, dus krijgt zoonlief Dino met de meeste spoed gratie. Dino wordt voorzitter van de NDP en hij doet een gooi naar het presidentschap.
  De Haitiaanse toestanden worden vervolgd in Suriname . Papa Doc gaat heen en Baby Doc neemt over.
  Ik zie dit als blunder van het front. Die had namelijk ooit de absolute meerderheid in de DNA om de grondwet te veranderen, maar dat hebben ze niet gedaan. Bang om Boutere te kwetsen. Ze zijn vergeten een extra artikel in de grondwet op te nemen waarin staat dat een in het binnen- of buitenland veroordeelde staatsburgers van Suriname nooit meer een politieke functie mogen uitoefenen.Hadden ze dit gedaan dan was DDB nooit president van het land geworden. Nu kunnen ze Dino ook niet stoppen.


  Maak melding

 5. We hoeven niet bang te zijn dat Dino ooit president wordt. Hij wordt niet geaccepteerd door de internationale gemeenschap. Gaat niet gebeuren. Alle deuren blijven voor hem gesloten, ook binnen Caricom. Dus Fronters rustig aan en stop met paniek voetbal. Ook na 2020 blijft Desi Bouterse de sterke man van Suriname.


  Maak melding

 6. Van de 29 dna leden die voorgestemd hebben zijn de leden van de ndp en een paar van de abop.

  ALLEEN DEZE 2 PARTIJEN HEBBEN FIGUREN BINNEN HUN GELEDEREN DIE INTERNATIONAAL WORDEN GEZOCHT, COCA HANDELAREN BANKROVERS EN MOORDENAARS


  Maak melding

 7. Denk dat deze conclusie van DA’91, een beetje voorbarig is, er zullen in dat verdrag echt wel zekerheden ingebouwd zijn, waardoor grote criminelen als Dino Bouterse, niet onder dit verdrag zullen vallen, daarbij weten ze donders goed, dat hij een zoon van een drugsveroordeelde president is, die de mogelijkheid heeft, deze gratie te verlenen.


  Maak melding

 8. @parbo, bouta is alles behalve een sterke man gebleken!! Een “sterke” man sloopt zijn land niet, want dat is wat bouta heeft gedaan met su!!


  Maak melding

 9. Parbo,
  jouw drugsveroordeelde meervoudig moordenaar DESIRE DELANO BOUTERSE, is door het laffe, angstige en laaggeschoolde Surinaamse volk ook geaccepteerd na het martelen, folteren, verminken en standrechtelijk vermoorden van 15 onschuldige en ongewapende landgenoten en vervolgens tot 2x toe, als president met zelfamnestie gekozen. Terwijl Suriname als land en Bouterse als persoon ook wereldwijd niet geaccepteerd en serieus genomen worden. Dus dit soort a-sociale, misselijkmakende praktijken in Suriame zijn niet uit te sluiten.


  Maak melding

 10. Heel Suriname staat in dienst van de Bouterse Maffia Clan.

  Daar moet alles in Suriname voor wijken: de belangen van moordenaar en drugscrimineel Bouterse…


  Maak melding

 11. Gratieverlening en de maximale hoogte van de staatsschuld moeten
  anders geregeld worden in de GRONDWET !

  Nu is er al HERHAALDELIJK politieke misbruik gemaakt van de bestaande
  regelingen.

  SOMMIGE beslissingen laten nemen op basis van afhangen van een
  TWEEDERDE MEERDERHEID in de DNA !

  Goede regelingen via de Grondwet voorkomen dat CORRUPTE POLITICI en
  CORRUPTE POLITIEKE PARTIJEN, onze RECHTSSTAAT ONDERMIJNEN !
  DE POLITIEKE MAFFIA KRIJGT MINDER KANS OM HAAR GRIP OP SRANAN
  TE BESTENDIGEN OF TE VERSTEVIGEN !!!!!


  Maak melding

 12. Ik hoop dat er ooit nog gerechtigheid komt in Su.
  Zo niet hoop ik dan moeder natuur haar werk doet.
  Het is echt bizarre om te zien dat een laag geboren Denny van Ommeren zonder diploma`s zich nu profileert.
  Hij vergeet een ding dat hij hier op deze aardbodem zijn prijs gaat betalen of zijn kinderen.
  Zoon is nu al met porno praktijken bezig. Zo moeder zo kinderen.


  Maak melding

 13. als het volk v su niet opstaat tegen deze totaal verdorven regering dan zullen we verwoden tot landen als haitie zimbabwe etc
  comne on people STAND UP FOR YOUR SURVIVAL
  deze aan aids lijdende regering moet nu opgeruimd worden
  gebeurt dit niet dan is SU voor eens en altijd verloren
  dus wordt tijd om nu massaal de straat op te gaan of willen wij terrorist dino als de volgendse president


  Maak melding

 14. De politieke partij DA ’91 toont hiermee een teken van zwakte. Zeker hebben de parlementaire oppositie partijen in de assemblee iets pijnlijk met DA ’91 uitgespookt.
  Dat de zogenaamde blaffende waakhond bij de V.H.P. in het bijzonder Chan Santokhi meegewerkt heeft is wel ongeloofwaardig.
  Maar ja in dit land mag je niks uitsluiten, hun allemaal zijn van dezelfde potnat.
  Bouterse heeft ze weer iets beloofd.


  Maak melding

 15. we wilden nog 5 en we krijgen voor altijd nog 5 erbij..

  dus ga rusten slapen ook je klein kinderen, of verlaat het land naar betere oorden, blijf niet lullen er is genoeg te doen in de wereld buiten s me .


  Maak melding

 16. DA91 heeft dit heel scherp opgemerkt en goed geluisterd naar wat Getrouw vertelde. De uitspraak ““de vrijheid van de regering om gratie te verlenen aan veroordeelden die terugkeren onder dit verdrag.” is volkomen strijdig met het doel van de wet en zou reden moeten zijn hem te ontslaan. Die uitspraak is volledige in strijd met de geest en het doel van die overeenkomst. Ik vermoed dat het het één van die beruchte versprekingen is waarbij iemand zo bewust bezig is met een “ik moet niet zeggen dat ..” dat dit er bewust uit floept. Sollicitanten tuinen er vaak in.
  Of het voor Dino bedoeld is zal snel blijken als hij naar SR verplaatst wordt en de vele anderen in buitenland die er meer recht op hebben niet naar SR komen of willen.
  Overigens is de wet vooral bedoeld om aan het einde van de straf de resocialisatie van de gevangene, in voorbereiding op zijn vrijlating en middels zaken als proef verloven, mogelijk te maken. De USA zal dan ook niet happig zijn om Dino al voor 2020 over te dragen en dat is mogelijk het doel van Bouterse: voortzetting van de Bouterse dynastie.

  @Flordelyn Pejana. Welke partij bedoel je in de aanhef van je posting??
  En mbt je “NB” Het is zeker te hopen dat de NDP nooit meer enige zetel haalt.

  @Parbo. Waar slaat je opmerking dat Dino internationaal niet geaccepteerd zal worden en daarom nooit president zal worden. Het is een onzin opmerking die ik uit jou mond totaal niet begrijp. Immers tot dusver verkondig je steeds dat het een interne SR aangelegenheid is en het buitenland niet mag bemoeien. Dus van waar die draai van 180 graden.
  Overigens ben ik bang dat er nog steeds veel ongeschoolde ( worden er steeds meer door huidig wanbeleid ) zijn die zo dom zijn zich te laten naaien door de NDP.


  Maak melding

 17. Dit is alleen maar goed nieuws nu kan uhum ook makkelijk uitdeleverd worden dus iedereen blij su verlost van afwachten wanneer uhum internaal gepakt kan worden blij blij blij


  Maak melding

 18. O, over rechtspraak gesproken. Ik ben druk bezig hele oude wetten, resoluties en voorschriften van Suriname te bestuderen en het valt mij op dat Surinamers de wettelijk voorschriften in het verleden niet naleefden. Dit kan je afleiden uit het feit dat wetten etc. steeds weer werden herhaald.. Soms in een iets strengere vorm dan de vorige versie, maar herhalingen waren normaal. Kijken we naar Suriname vandaag de dag dan mogen wij stellen dat we zeker de genen van onze voorouders geërfd hebben. Waarom? Wij leven de wettelijke voorschriften nog steeds niet na (geluidshinder en vliegeren op de openbare weg), wringen onszelf in allerlei bochten om rechtsregels te omzeilen (amnestiewet) of we leven eenvoudigweg rechtelijke uitspraken niet na (terugroepwet). Ik denk dat de controle op naleving en uitvoering van wettelijke regels te zwak is. Hoe verwacht je dan van Suriname een rechtstaat te maken als wij een probleem met rechtsregels hebben. Uit de woorden van Minister getrouw leid ik af dat de in kwestie zijnde wet, om Dino terug te halen, een tweede versie betreft.
  Hebben wij in Suriname niets anders te doen dan wetten dupliceren?


  Maak melding

 19. Er is werk aan de winkel voor hem, laat hij die begraafplaatsen gaan schoonmaken. De grafstenen zie je niet meer door vele overwoekering van onkruid. De Stuiver vereniging in Suriname zijn vuile oplichters vele families,die jaren voor hun begrafenis hebben betaald, krijgen nu niets terug. Hun geld is in rook opgegaan.Families moeten ondanks de jaren lange betaling aan deze vereniging nu zelf voor alle kosten opdraaien. Wanneer je verhaal bij ze gaat halen op kantoor, wordt je bedreigd. Dus laat Dino zich nuttig maken en de begraafplaatsen schoon gaan maken.


  Maak melding

 20. DA’91 wie of wat is dat? Ik denk dat ze trouwens zeuren. Het is normaal dat als je in de USA de helft van je straf hebt uitgezeten, kun j in aanmerking komen voor een vroege in vrijheidstelling. Het is dus verwachtnaar, dat Bouterse binnen 2 jaar vrij zal komen.


  Maak melding

 21. DA 91 heeft dat goed gezien maar ik denk niet dat de Amerikanen zo gek zijn om hem naar Suriname te sturen om hier zijn straf “verder uit te zitten”. Ze zijn in de US niet zo dol op drugscriminelen en al helemaal niet op mensen die terrorisme faciliteren. Het is voor Dino te hopen dat ze hem na 16 jaar laten gaan en niet op het laatste moment met strafverzwarende maatregelen komen want dan kon het nog wel eens een heel langdurige vakantie worden. Trouwens, waarom moet deze wet een Engelse naam hebben. Kan toch ook gewoon in het Surilands?


  Maak melding

 22. Boeboe Bit Sjorie.
  Je haalt een heel gevoelig punt aan : Begraafplaatsen. In Suriname is het normaal dat je met de nodige pracht en praal wordt begraven, maar zodra je begraven bent raak je in de vergetelheid en zijn ze jou vergeten. Waar ligt dit aan? Geld. Ik wil Nederland niet met Suriname vergelijken, maar we mogen wel een voorbeeld nemen aan Nederland. Hier worden begraafplaatsen goed onderhouden, maar je moet jaarlijks wel grafrechten betalen. Doe je dat niet dan wordt het graf geruimd. In Suriname laten we de doden, na de begrafenis, echt met rust en laten de boel overwoekeren. Als tegenprestatie hoef je natuurlijk geen grafrechten te betalen Zelfs de Oranjetuin waar onze belangrijkste mensen begraven liggen was ooit een grote puinzooi. Jouw voorstel komt dus goed uit. Laat gevangenen, als tegenprestatie aan de samenleving, begraafplaatsen onderhouden. Het komt een beetje storend op mij over als ik te horen krijg dat de boel opengekapt moet worden om een familielid van mij te begraven. Neen. ik wil daar niet aan denken, maar over enkele jaren is zijn graf een stukje bos geworden.


  Maak melding

 23. Al bij al lijken hij en zijn pa werkelijk op criminelen. Opa taki, maar ook het gros der ma pima debiele idiote dwaze ndper’ s. Oma taki, dankzij de ma pima ndper’s a mang eng pa e ontwricht a heri kondre.


  Maak melding

 24. Henri55,
  het maakt geen verschil of front de grondwet niet gewijzigd heeft. De corrupte, criminele paarse Bouta-maffia vertapt de grondwet structureel, zonder dat iemand in Suriname zich daar druk om maakt.


  Maak melding

 25. Kijk als je veel(dino dus)misdaden heb begaan kan je naam altijd in een dossier (weder aanhouding)opduiken.
  Veroordeeld zijn kan je nog vooruit plannen bv 2050 kom ik vrij,maar zij kunnen dat niet. Die man heeft veel op zijn naam:drugsfeiten,moord,vermissing en noem maar op.
  Dino blijft dus lekker vast zitten.

  De officier tegen hem waar dan(NL VS enz)ook op de wereld heeft tot zijn laatste dagstraf(16 jaar dus) de tijd om bewijs te verzamelen, zo hem een weder op te sturen in de VS. En het gaat komen, hand op vuur!
  Om dat te voorkomen is onze ouwe trukendoos(Desi)weer bezig. Maar het gaat lukken deze x Desi?
  Desi weet dat hij na 2020 geen tot minder invloed heeft op het Surinaamse volk, want hij komt niet meer(volgende verkiezing), dus dan doet hij dit nog even snel.

  we gaan alvast met kleine Dino beginnen. Ze gaan jullie allemaal opruimen niet met geweld,maar met gerechtigheid.(PS met opruimen bedoel ik achter de tralies zetten.)Kunnen onze eigen rechters dat niet, dan zoen zij het voor ons in het buitenland.
  PS meneer de president waar gaat de reis naar toe? Is het zo dat je altijd binnen de Surinaamse landgrenzen blijft,is ook een isolement hoor!

  Groeten Uit Finland


  Maak melding

 26. DA 91 niet lullen als die amerikanen jullie en kids neuken of vermoorden en ze zitten in vs worden ze niet uitgeleverd.jullie hebben nog steeds die slaafse mentaliteit richting het westen.be PROUD to be BLACK.


  Maak melding

 27. Door de Inter-Amerikaanse Convention on Serving Criminal Sentences Abroad afspraak kan Dino terug naar Suriname, en krijgt van Bouterse gratie dat is wat er nu gaat gebeuren.


  Maak melding

 28. Denk niet dat Amerikanen zo achterlijk kunnen zijn zware criminelen die veroordeeld zijn in de V.S weer terug te sturen in hun land om vervolgengs weer te starten met hun criminele praktijken.

  Ding ka mang law in sranang.


  Maak melding

 29. Zijn er geen rijke Surinamer die een Soap willen de maken De bouterse Familie. Echt zo een dramma-triller.

  Zou goed zijn,want deze man zit vol met trukjes

  Bedacht bij de behandeling van de december moorden en nu ook bij Dino, Dus zo een film met een moordje hier een verdwijninkje hier,een moordje daar,drugs, corruptie in het ambtelijk apparaat, Illegale geldtranporten een zoon die in fouten of gewoontes van maak en pa probeert het te redden. echt zo één waar pa volk weer zand in de ogen strooid en zich herkiesbaar steld in 2020 en dat suriname in 2025 ook zo een ahterlijk landwordt waar we elkaar doden omdat we honger hebben.
  WIL JE DAT NIET HEBBEN. STEM 2020 NIET OP DEZE BOEF WANT DE STAATSKAST IS NU AL BIJNA LEEG 2025 HEBBEN ZE OOK DE STAATSKAST VERKOCHT. DA KBA GOE


  Maak melding

 30. PROUD TO BE BLACK !!!!!!!!!!

  GEEN GRATIE OF AMNESTIE VOOR SURINAAMSE TERRORISTEN !

  NIET VOOR DESI EN NIET VOOR DINO !!!!!!!!!!!

  BEIDEN HEBBEN TERRORISTISCHE MISDRIJVEN GEPLEEGD TEGEN
  DE REPUBLIEK SURINAME !!!!!!!!!!

  DUSSSSSSS : BEIDEN LANGDURIG OPSLUITEN !!!!!!!!!

  PS : Wanneer START de VERVOLGING van DINO IN SRANAN, VOOR
  ERNSTIGE TERRORISTISCHE MISDRIJVEN GEPLEEGD TEGEN STAAT
  EN VOLK VAN SRANAN ???

  PROUD TO BE A SRANANMAN !!!!!!!!!!! STOP DE PAARSE TERRORISTEN !!!


  Maak melding

 31. Een drugdealer en moordenaar als landbestuurder, wat verwacht je dan dat er gebeurd.
  zo stom zijn we met zijn allen toch, de loyaliteit van een achterlijk bevolking voor een moordenaar en drugsdealer kent geen grenzen. Deze sekteleider,deze man van eten,drinken en plezier maken daar kan hij zijn volgelingen mee paaien.


  Maak melding

 32. Opa en oma zijn vandaag boos. Boos op de familieleden die tweemaal op de nationale Destabiliserende partij hebben gestemd. Oma taki, het is moeilijk te begrijpen dat men willens en wetens op misdadigers geloven. Alleen het feit dat hun zonen verworden misdadigers zijn zoals hun vader die meervoudig moordenaar is zegt genoeg. Opa taki, njdp ma wang vervloektoe ma pima misdaadsyndicaat, met ma pima oerdomme dwaze debielen die de attitude hebben van bouta. Wi dat e tege de ndp voor wat het is, na wang ma pima vervloekte politieke religieuze sekte der dwazen.


  Maak melding

 33. Huuuuuh,

  Roger Khan heeft over Opa Desi gefloten !!!!!

  Wij zien binnenkort wel wie de EKTE Maffia is !!!!!

  USA haalt grote winsten binnen bij de via de Suralco-
  onderhandelingen tegen de Paarse LAME DUCK DESI !!!!!


  Maak melding

 34. Als Dino terugkomt moet de PG direct een proces beginnen tegen de strafbare zaken die hij in SR gedaan heeft. Zaken als de diplomatieke paspoorten die hij onderzich had en uitgaf, de Coke die hij op het overheidskantoor had liggen, etc. Er zijn genoeg redenen om hem, na de straf van de USA, nog vele jaren in BOMA op te sluiten.
  Overigens, opgrond van de grondwet kan hij nooit president worden ivm eerdere veroordelingen in SR.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.