Chinese vrouwenbende in Suriname licht bejaarden op

8

PARAMARIBO, 13 jul – Drie oudere vrouwen van Chinese afkomst zeggen opgelicht te zijn door drie anderen. Volgens het Korps Politie Suriname betreft het afzonderlijke gevallen. De oudjes werden benaderd door een Chinese vrouw. Die zei te weten dat de oudere vrouw huiselijke problemen had. Samen werd getogen naar een tweede en dan een derde vrouw. Steeds weer werd het verhaal van huiselijke problemen opgehangen. De derde ‘ziener’ had ook nog een onheilstijding.

Volgens deze dame zouden de problemen kunnen leiden tot de dood van een naast familielid. Om die tragiek te keren moesten de oudere vrouwen hun sieraden en geld afstaan. Het was een soort offer bij rituele handelingen. De kostbaarheden werden – zo op het oog – in een tas gedaan. Op gegeven moment werd de tas overhandigd aan de oudere. Haar werd op het hart gedrukt niet in de tas te kijken voor het verstrijken van een bepaalde datum.

Thuis werd toch maar gekeken. Behalve een pakje rijst, twee flessen water en twee pakken beschuitjes was er niets te zien. De drie opgelichte vrouwen hebben afzonderlijk aangifte gedaan. Volgens de politie zijn alle drie benaderd in de omgeving van de Centrale Markt in Paramaribo. Het advies van de politie: “Niet in verhalen geloven van anderen, die vragen om geld en andere waardevolle goederen om zogenaamd een gunst te bewijzen.”


8 REACTIES

 1. In western landed worden de oudtjes opgelicht via de telephone.
  In de pockets van immigrants en traditionelen worden ze opgelicht met hocus pocus en kostbare offeringen . Er is njang bij de oudjes. Tenzij de gemeenschap hun niet isoleerd.


  Maak melding

 2. hebben we het niet zwaar genoeg in su.
  Is zeker weer de schuld van paars noh ,ga fietsen mang.
  Ik zal die dunne benen van ze breken als ik je tegenkomt.


  Maak melding

 3. Itt de marrons, beroven ze hun eigen soort en zijn geen last voor andere bevolkingsgroepen. Daarmee is beroving niet gerechtvaardigd, maar fysiek geweld is ook niet van pas gekomen.


  Maak melding

 4. @Bu Chun
  Denk je dat als een doorsnee mens berooft wordt zonder geweld, dat het minder belastend is voor het slachtoffer. Ze kunnen angsten ontwikkelen en weet ik veel wat voor andere psychische klachten aan overhouden.
  Je moet het zeker niet onderschatten.


  Maak melding

 5. Zo zie je het is makkelijker je eigen soort te beroven. Gaat de chineze ambassade minister getrouw op het matje roepenom de chinezen beter te beschermen?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.