Suriname wil regionaal uitleveringsverdrag eindelijk tot wet maken

4

PARAMARIBO, 11 jul – Suriname is eindelijk zover de Inter American Convention on Serving Criminal Sentences Abroad goed te keuren. Het parlement staat na ruim twintig jaar op het punt de conventie aan te nemen. Wanneer de betreffende wet eenmaal is geformaliseerd kunnen buitenlandse gevangenen in Suriname naar hun eigen land vertrekken. Dit dan als zij de wil daartoe kenbaar maken.

Het land van herkomst mag een verzoek indienen tot uitlevering. Dat het zo lang heeft geduurd wordt de regering Bouterse zwaar aangerekend. Tijdens de behandeling in het parlement is de kritiek niet onder stoelen en banken geschoven. De oppositie wijdt de lange duur aan ondeugdelijk beleid. Het ministerie van Justitie & Politie zou te zeer een zwalkend beleid voeren.

Eerlijkheidshalve, in de afgelopen ruim twintig jaren zijn ook anderen aan de macht geweest. Suriname blijkt tot de weinige lidlanden van de Organisatie van Amerikaanse Staten te behoren, die het verdrag nog niet tot wet verheven hebben. Opmerkelijk is dat een vergelijkbaar verdrag met de EU al ruim tien jaar geleden wel is geratificeerd. Het heeft er nu veel van dat de conventie nu wel wordt aanvaard.

4 REACTIES

  1. Geldt deze wet dan ook voor mensen die in het buitenland veroordeeld zijn en door SU nog niet uitgeleverd zijn? Of geldt het alleen voor de slikkers.


    Maak melding

  2. Revo 11 juli 2018 at 21:41
    @Wan Pipel
    met de Ndp REDIEMOESOES die het land nu naar de verdoemis brengen olv de allergrootse redi musi ddb, rekenen we zelf, na 2020 voorgoed af in SU !!!!!!!!!!!!!!SO WATCH OUT MIE MANG !!!!Wo stroto Revo en paarse roversbende. Zij zijn werkjelijk degenen die niet van land en volk en eigen oerdomme mpp ndp paria’s houden. Ze verrijken zich no mpp, terwijl die ma pima ndp’paria met de dag verarmen in paars svhijten en pissen van kommer en kwel, hoe verder te overleven. Vele ndp dommies zoals ik \revo, een ndp redimusi gaa land en volk verder de paarse puin in brenge, ieja we houd van misdaad en zelfsverrijking, neks no fout, we stele van land en volk en geef Holland en Sruined de schuld ieja a no wie , a no mie. opa taki ndper Revo joe mpp.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.