zondag, juni 16, 2024
HomeNieuws uit SurinameRust in grensstad Albina na rellen gisteravond

Rust in grensstad Albina na rellen gisteravond

-

Does Travel - naar Suriname

ALBINA, 11 jul – De rust is teruggekeerd in grensstad Albina (Oost Suriname), nadat er dinsdagavond omstreeks zes uur rellen waren uitgebroken. Enkele verhitte burgers bekogelden een paar Chinese supermarkten met stenen en andere voorwerpen en dreigden het politiebureau in brand te steken. Hun gedrag zou te maken hebben met de dood van een bootsman aldus De Ware Tijd (dWT).

Volgens Dagblad Suriname werd dinsdag het ontzielde lichaam van een bootsman opgevist. Hij had maandagochtend een Chinese passagier, die hij in zijn boot vervoerde vanuit St. Laurent naar Frans-Guyana, beroofd en mishandeld. Tijdens de worsteling in de boot viel de bootsman in de rivier en verdween met de buit, een geldbedrag in euro en US dollars, in de diepte.

Nadat het lijk werd opgevist, zijn volgens de krant bijkans 1.000 mensen in opstand gekomen en hebben daarbij alle Chinese winkeliers gedreigd te zullen doden. De politie van Albina genoodzaakt was om versterking uit Paramaribo en Commewijne te laten aanrukken, omdat de verhitte groep niet te kalmeren leek te zijn. Ook militairen van de Akontoe Velanti-kazerne werden ingeschakeld.

Hoewel de rust in de latere avond terug was gekeerd en de situatie genormaliseerd, werd alles nauwlettend in de gaten gehouden meldt dWT.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

29 REACTIES
 1. Deze rovers moeten worden dood geschoten ( On the Spot ).Wat betreft de rellen ,deze albanezen zijn te verwend ,oppakken en naar Santo Boma sturen en voorgoed opsluiten.


  Maak melding
 2. Albina hermetisch afsluiten of afstoten. CTU erop afsturen is beter want dit is puur terrorisme. Pot checkpoint dape te na bigin fu Marwina te na Albina en mek wan avondklok de dape. Sref wan dagu ne rigeri so, den suma disi no habi bun fasi moro.


  Maak melding
 3. Deze mapangpang gasten komen in opstand omdat een rover de dood heeft gevonden, ?? Waarom schiet men niet al deze vieze vuile bosvarkens dood!!! Wat denken deze achterlijke mongolen wel niet?? Politie en militairen volgende keer net als de Amerikanen met scherp schieten op deze honden, dit zijn geen mensen!!!!


  Maak melding
 4. Vreemd eenzijdig verslag. De bootsman kan zijn verhaal niet vertellen. De chinees moet flink aan de tand worden gevoeld. enkele vragen die bij mij op komen. hoeveel USD en Euro had de chinees bij zich? hoe komt hij aan het geld? waarvoor zou hij het geld gebruiken? is het geld op de bootsman terug gevonden? Is de chinees legaal in Suriname? staat de bootsman bekend als een eerlijke man? hoe staat de chinees bekend binnen de gemeenschap? heeft de chinees verwondingen opgelopen” vertoond het lichaam van de bootsman tekenen van geweld? De rivier is druk bevaren, waren andere boten in de buurt toen de “schermuselingen” plaats vonden. De rivier is erg onstuimig – een vreemde verklaring van de chinees


  Maak melding
 5. @ peyana is idd een eenzijdig verslag.
  Want a snesi ben kan tak dat a ben hab gowtu anga dyamanti. Son snesi na hebi m.a.f.i.a.
  Maar tak den suma mus terroriseer a foto so, dat no bun sref srefi. Den Fransman hab dik hati fu psa den pasi dape, maar ja, son wan fu den na m.a.f.i.a. tu.


  Maak melding
 6. Mijn geliefde indianen land wordt wordt totaal vernietigd door jullie vuile kanker apen. Alleen maar roven en moorden is wat deze apen kunnen. Dan heb je nog die andere lage honden,de Hindoestanen die het land overspoelen met hun coke en bouta aan de macht houden om maar geld te verdienen over de rug van het volk .


  Maak melding
 7. Hoe gek moet het nog worden.
  De rover heeft een Chinees beroofd en is overboord geslagen tijdens de worsteling.
  Nu gaan al deze inboorlingen afstammelingen van de weggelopen slaven ineens ALLE Chinezen aanvallen.
  Ik weet zeker dat als zij de kans hadden gekregen de supermarkten te plunderen dan was dat ook gebeurt.
  Deze mensen die met hun akties gelijkenis vertonen met rovende dieren verdienen het niet om fris frank en vrij rond te lopen.
  In de jaren voor de binnenlanmdse oorlog heb ikleuke tijden doorgebracht te Albina.
  Bij Duncan Tjoin Sie Kie in het gebouw vakantie gevierd met mijn kinderen.
  Anno heden kan dit niet meer omdat deze wilde dieren het daar onveilig maken voor allen die niet donker van kleur zijn.

  De nieuwe minister van politie en justitie had op de eerste dag toch beloofd dat mij met misdadigers korte metten zou maken!
  Welnu waar blijft hij met zijn grote mond? Jammer dat deze dieren niet in zijn straat tekeer gaan.


  Maak melding
 8. Dit is de omgekeerde wereld, je heb geroofd en dan ben je middels een worsteling in het water terecht gekomen en omgekomen, de passagier krijgt de schuld !!!!!
  De Chinezen moeten het ontgelden !!!!! Omdat de passagier een chinees was????

  Wat zou er gebeuren als de chinees de dader was????????


  Maak melding
 9. Flordelyn Pejana
  Wat klets je toch uit je gore nek.
  Wat heeft het allemaal te maken met jou vragen
  hoeveel USD en Euro had de chinees bij zich? hoe komt hij aan het geld? waarvoor zou hij het geld gebruiken? is het geld op de bootsman terug gevonden? Is de chinees legaal in Suriname? staat de bootsman bekend als een eerlijke man? hoe staat de chinees bekend binnen de gemeenschap? heeft de chinees verwondingen opgelopen”

  Het is maar goed ook dat rovers het risico die ze nemen ook daadwerkelijk ondervinden.
  Hopelijk gaat zij jeje de andere potentiële rovers waarschuwen wat er kan gebeuren als je crimineel gedrag vertoont


  Maak melding
 10. @Flordelyn Pejana
  Je reactie is ongepast omdat je er zaken bij betrekt die er niet mee te maken hebben en insinuaties doet.
  De kern van de zaak is dat een bootsman is kans zag iemand te beroven en dus door eigen schuld, omdat iemand zich verdedigde, de dood vond en dat er stel idioten zijn die misdadig gedrag blijkbaar normaal vinden. Die te dom zijn om te begrijpen dat het “eigen schuld” was.
  Meer moet en MAG je er niet van maken!!!


  Maak melding
 11. Waarom heeft Nederland het land niet verdeeld? Of beter voor repatriëring gezorgd na de afschaffing, dan was Suriname nu een 1e wereld land !!!!!


  Maak melding
 12. kondre mang liebie sma a no dagoe, Hoezeer ik met jullie eens ben dat sommigen zich beter moeten gaan gedragen. Het is niet zo dat alle donker getinten slecht of rovers zyn.zelfde geldt voor de Chinesen het zyn niet allemaal Mafia of slechte mensen .laten we dit per geval bekyken en niet hele bevolkings groepen vooroordelen
  dankuwel


  Maak melding
 13. Liberia is een land in Africa ,dit landt is ontstaan door Marcos Garvey die van uit america na de slaverny
  slaven liet repatri’eren .mischien een optie voor sommige bevolkings groepen die hier de eenwording van de Surinaamse Natie bemoeilyken of tegenwerken


  Maak melding
 14. In het algemeen kan men alleen maar respect hebben voor de hardwerkende Chinees. Een soort Hitler effect. Eén staat de boel op te stoken en een stelletje imbecielen lopen er achteraan. Als er één stadje was wat je in je hart omsloot was het Albina. Er is geen moer van over. Ze moeten zich schamen om hun eigen leefgebied zo (internationaal) te besmeuren. Amen.


  Maak melding
 15. Mijn Javaanse grootvader vertelde een keer over haat tegen Chinezen en rellen tegen hen in Java.
  De Marrons moeten een haat hebben tegen de Chinezen die hun economie domineren. Elke incident met een chinees kan dan oplaaien tot een rel. Ik denk dat de Chinezen een pr moeten lanzeren om hun komst te rechtvaardigen. De ndp regering moet helpen anders kan iets ergers gebeuren.


  Maak melding
 16. @Oom Ludwig van Abra Broki 11 juli 2018 at 16:22
  A snesi shoet eng mars, a ben wang roof a snesi. Na wang uziesdeng go bai efoe deng rovers wang ros deng snesi.
  ////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
  HALLO UNCLE TOM,..YOE SELL OUT IDIOT !


  Maak melding
 17. Nog een opmerking.Om als bliksem afleider van de haat tegen Chinezen en andere buitenlanders te dienen kunnen Brunswijk en andere Marron entrepreneurs winkels opzetten in Albina. Ze kunnen de geschonden trots helpen genezen.


  Maak melding
 18. Zoals mevr Mathura gister zei in TBN prime Alert, zolang er in dit land foute leiders zijn die foute beslissingen maken, zal dit land niet vooruit komen. De rijkdommen in dit land gaan alleen naar de mensen die “loyaal” zijn en niet integer. De jeugd heeft weinig goede voorbeelden, de meesten zijn totaal van God los. Op hoeken staan en zuipen, tiener moeders en tiener vaders, geen respect, roekeloos gedrag in het verkeer, Facebook geklets, whatsapp geklets, geen recreatie, geen persoonlijke ontwikkeling, gebrekkig onderwijs, geen toekomst perspectief.

  Er is nog heel veel te doen, maar dat hangt ook van de ouderen af, zij moeten het goede voorbeeld geven. We leven nu jammer genoeg in een tijd, waar de (welwillende) ouderen helemaal geen grip meer hebben op de jongeren. Materialisme en zelfverheerlijking vieren hoogtij. Fysiek kan iemand vrij zijn, maar geestelijk kun je nog altijd gevangen zijn van aardse verleidingen zonder dat te beseffen.


  Maak melding
 19. Ik heb ook veel VRAGEN die door Justitie en Politie dienen
  te worden opgehelderd !

  MAAR ELKE BURGER MET VRAGEN, MIST HET RECHT OM AAN
  ANDERMANS GOED EN LIJF TE KOMEN. MIST HET RECHT OM
  ANDERMANS GOED OF LIJF IN GEVAAR TE BRENGEN !!!

  SRANAN IS GEEN APENSTAAT of BROKO PRANASSI, SRANAN
  wenst een RECHTSSTAAT TE ZIJN, ZONDER HAAT TEGEN EEN
  VAN DE BEVOLKINGSGROEPEN !

  DEZE TERREUR, TEGEN ONSCHULDIGE BURGERS, DIENT MET
  HARDE HAND TE WORDEN STOPGEZET !

  DE POLITICI IN PARBO ZIEN HELAAS NIET, DAT DIRECT MET
  URGENTIE, KEIHARD MOET WORDEN OPGETREDEN TEGEN
  DEZE HAATBENDEN !!!!!


  Maak melding
 20. ARIKAANSE DJOEKA Surinamer. 11 juli 2018 at 21:49
  @Oom Ludwig van Abra Broki 11 juli 2018 at 16:22
  A snesi shoet eng mars, a ben wang roof a snesi. Na wang uziesdeng go bai efoe deng rovers wang ros deng snesi.
  ////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
  HALLO UNCLE TOM,..MI SELL OUT IDIOT !


  Maak melding
 21. Over 10 jaar is de grootste bevolkingsgroep de marrons, dan is het helemaal gedaan met ons geliefd Suriname. Een Wetteloze staat, waar de recht van de sterkste geld !!!!
  Het wordt vluchten voor andere bevolkingsgroepen. Dan kan de naam Suriname veranderd worden Marroname !!!


  Maak melding
 22. Tja…Het zijn ook mensen met een laag IQ. Wat verwacht je anders?
  Besef voor een keer ook dat het al wetenschappelijk is aangetoont dat Afrikanen en nazaten laag scoren met hun IQ.
  Ik spreek hier over WETENSCHAPPELIJK!!
  Zoek maar op!!


  Maak melding
 23. @Wazig
  @Klaas de groot
  @Bigi sma
  fijn dat je mijn reactie hebt gelezen. lees het nog eens zonder vooroordelen en probeer de diepgang te begrijpen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES