Minister: ‘Door Spanje onderschepte 1.850 kilo cocaïne niet uit Suriname’

17
Bij Canarische eilanden onderschepte 1.850 kilo cocaïne geladen in Suriname
Foto: TV Canarias

PARAMARIBO, 11 jul – De Surinaamse minister van Justitie en Politie, Stuart Getrouw, is ervan overtuigd dat de 1.850 kilogram cocaïne die vorige maand in beslag werd genomen door de Spaanse justitiële autoriteiten niet uit Suriname komt. “Gebleken is dat de drugs niet uit Suriname, maar uit Brazilië afkomstig zijn” zei de bewindsman in De Nationale Assemblee. Hoe Getrouw aan die informatie komt gaf hij niet aan. Hij ging er verder ook niet op in, aldus Starnieuws.

NDP assembleelid Rachied Doekhie leek meer te weten en zei dat het bewuste schip wel Paramaribo half beladen heeft aangedaan. “Het vaartuig is eerst naar vier verschillende landen in het Caribisch Gebied geweest, voor het hier aankwam. De cocaïne kon ook ergens anders zijn ingeladen”, aldus Doekhie.

De Spaanse hoofdinspecteur van de eenheid van drugs en georganiseerde misdaad (UDYCO), Alberto Morales, verklaarde dat de cocaïnelading plaats vond in Suriname, waarbij de lading vanaf een vissersboot werd overgeplaatst naar een zeilboot, die vervolgens richting de Europese kusten vertrok.

17 REACTIES

 1. Getrouw, een jaknikker van die paarse criminele organisatie, probeerd nu zich zelf en zijn paarse partij schoon te praten, door aan te geven dat de drugs die in Spanje zijn onderschept afkomstig zijn van Braziliě, zonder informatie te kunnen verstrekken, het misleiden van de de gemeenschap, zit diep geworteld in deze paarse partij.


  Maak melding

 2. Off topic
  Help
  Wie heeft (graag alleen serieuze reacties) een idee.
  Een meisje moet uiterlijk over 4 dagen bevallen, maar er gebeurt tot nu toe niets. Wat kan je doen om het een beetje op te wekken voordat ze dit in het ziekenhuis gaan doen.


  Maak melding

 3. als de spaanse regering dit bekend maakt zal ik het pas geloven

  als het zo is kan su dat EISEN van de spaanse regering
  ze zijn verplicht dit recht te trekken
  dus meneer getrouw wij begrijpen wel waarom je dit MOET zeggen


  Maak melding

 4. @Pico,

  ik weet niet of dit iets is???

  Neem voldoende rust

  Aan het eind van je zwangerschap zijn er in je lichaam tal van processen aan de gang. Zorg goed voor jezelf, heb vertrouwen in je lichaam en laat je niet opjagen door je omgeving. Vertrouw op je eigen intuïtie en maak contact met je baby. Een kind dat goed beweegt, is in goede conditie. Een kind dat goed beweegt heeft nog genoeg vruchtwater. Leef in het moment, ook al weet je niet wanneer het gebeurt. Doe liever dingen waar je blij van wordt, zorg voor voldoende slaap en rust, en geef je lichaam de tijd. Zo voel je je een stuk beter en zal je zien dat je lichaam eerder klaar is voor de bevalling.
  Plan een zwangerschapsmassage

  Juist nu verdient je lichaam extra liefdevolle aandacht. Een zwangerschapsmassage laat je helemaal tot rust te komen. Een massage kan helpen om eventuele spanningen, onzekerheden en verwachtingen los te laten. Na afloop voel je je niet alleen ontspannen, maar je krijgt er ook energieboost van. Boek bij voorkeur een massage op een speciale prenatale tafel.
  Ga langs de acupuncturist

  Door met kleine dunne naaldjes specifieke punten in je lichaam te stimuleren kun je de bevalling op gang helpen. Een behandeling met acupunctuur is er vooral op gericht om je lichaam weer in balans te brengen en te ontspannen. Onderzoeken hebben de werkzaamheid aangetoond en meestal zijn er twee of drie behandelingen voor nodig. Met acupunctuur wordt de doorstroming van het bloed naar het bekkengebied en de baarmoeder gestimuleerd en hierdoor zal de bevalling eerder op gang komen. Kies wel voor een acupuncturist die specifiek gespecialiseerd is in zwangerschap.
  Maak een wandeling

  Blijf in beweging. Maak bijvoorbeeld een fijne wandeling van vijftien tot twintig minuten. De combinatie van inspanning en ontspanning maakt dat je je hoofd letterlijk leeg kunt lopen. Wil je nog iets extra’s doen? Zet een koptelefoon op met lekkere muziek en maak tussen het wandelen door een aantal diepe squats of beweeg rondjes met je heupen in een cirkel – zo vergroot je de ruimte in het bekken. Probeer je te visualiseren dat je baby steeds dieper komt. De muziek geeft je kracht en extra energie. Je kunt ook de volgende oefening doen: loop met één been op de stoep en met één been in de goot. Zo creëer je ruimte in je bekken om de baby dieper te laten zakken en beter te laten aanduwen op de baarmoedermond.
  Drink vrouwenmantelthee

  Vrouwenmantel is rijk aan tannine. Deze stof heeft een samentrekkende werking op de baarmoeder. Vanwege het effect op de baarmoeder is het niet aan te raden vrouwenmantelthee te drinken tijdens de eerste maanden van de zwangerschap. Ben je over de veertig weken en mag de baby komen, dan is deze thee juist een aanrader. Driemaal daags een kop vrouwenmantelthee kan de bevalling op gang brengen en zorgt dat de bloeding daarna sneller afneemt. Ook heeft het een positief effect op het herstel van de baarmoeder na de bevalling. Je kunt na de bevalling eventueel ook een bad vullen met sterke thee nemen en hierin een zitbad nemen. Dit werkt herstellend voor het weefsel, zeker als er hechtingen aanwezig zijn.
  Strippen

  Na week 41 is strippen een optie. Door een inwendig onderzoek kan je verloskundige beoordelen hoe de baarmoedermond aanvoelt. Als hieruit blijkt dat je al lichte ontsluiting hebt, dan kan de verloskundige de vliezen wat loswoelen. Hierbij komt het hormoon prostaglandine vrij. Dit verweekt de baarmoedermond en heeft een stimulerende werking op de baarmoederspier. Strippen zal alleen effectief zijn als je lichaam klaar is om te bevallen. Wel kun je er buikpijn, valse weeën en licht vaginaal bloedverlies van krijgen en sommige vrouwen ervaren het als pijnlijk.
  Drink frambozenbladthee

  Frambozenbladthee staat vooral bekend om de heilzame werking op de baarmoeder en de spieren in het bekken. Het kan je baarmoederspieren versterken en ontspannen, zodat je sterke weeën krijgt en de bevalling soepeler verloopt. Frambozenbladthee is niet zozeer om de bevalling op te wekken, maar om de baarmoeder in goede conditie te krijgen. Onderzoek heeft aangetoond dat het juist in de actieve fase (de tweede fase van de bevalling) de ontsluiting bespoedigt. De thee werkt daarnaast ontspannend, rustgevend en helpt tegen beenkrampen en is rijk aan vitaminen en mineralen zoals magnesium, ijzer, vitamine B en C.
  Neem een voetreflexmassage

  Een voetreflexmassage kan je helpen om te ontspannen en om de baarmoeder te stimuleren. Acupressuur/voetreflex is een techniek die afkomstig is uit de traditionele Chinese geneeskunde. Specifieke acupressuurpunten werken rechtstreeks op de baarmoedermond en helpen deze te verweken. Je lichaam kan zich weer ontspannen en het geeft nieuwe energie. Acupressuur is gebaseerd op dezelfde principes als acupunctuur: in plaats van naalden wordt er druk met de vingers en handen toegepast.
  Caulopyllum thalictroides tabletjes

  Aan het einde van de zwangerschap kan het homeopatische middel caulophyllum de rijping van de baarmoedermond stimuleren. De tabletten zorgen ervoor dat de ontsluiting sneller en soepeler zal verlopen en vergemakkelijkt de bevalling door de wee-ondersteunende werking. Na de bevalling kan caulophyllum helpen om bloedingen te verminderen en een baarmoederslijmvliesontsteking te voorkomen.
  Spinning Babies®

  Met de Spinning Babies-techniek creëer je een optimale balans in je lichaam. In het bekken zitten allerlei spieren en ligamenten waarin spanning kan zitten. Dit komt vooral voor als je veel zit, wat een disbalans kan veroorzaken en invloed heeft op hoe de baarmoeder in het bekken ligt. Door eenvoudige oefeningen met je partner te doen kun meer ruimte in het bekken creëren. Hierdoor kan je baby in een optimale ligging komen en gemakkelijker indalen. En dit kan weer helpen om de bevalling op gang te brengen.
  Weeën opwekken met seks

  Misschien moet je er niet aan denken, maar tijdens seks stromen de bevallingshormonen door je lijf. In het sperma van je partner zit het hormoon prostaglandine en dit maakt de baarmoedermond zachter en rijper. Tijdens een orgasme komt er oxytocine vrij: een essentieel hormoon voor de bevalling. Het zorgt ervoor dat je baarmoeder gaat samentrekken wat stimulerend kan werken om de weeën een zetje te geven. De gynaecoloog gebruikt deze hormonen ook om je baarmoedermond zacht te maken als hij of zij je gaat inleiden. Heb je al gebroken vliezen? Dan mag je geen seks meer hebben in verband met infectiegevaar.

  En wat als je niks doet

  De vermoeidheid en de druk van overtijd zijn, is mentaal zwaar. In mijn praktijk zie ik dat veel vrouwen onrustig worden, omdat er wordt gesproken over een inleiding of andere medische interventies. Ook speelt de druk vanuit de omgeving vaak een rol. Iedereen leeft met je mee en stuurt appjes met de vraag ‘Is er al een baby?’, maar dit maakt het er voor jou niet gemakkelijker op. Probeer je hiervoor af te sluiten en duik in je cocon. Jij bent de enige die kan voelen wat voor jou het beste is, los van onderzoeken en adviezen. Alles valt en staat met het goed voor jezelf zorgen en vertrouwen hebben in je lichaam. Je hoeft je lichaam niet te helpen om de weeën op te wekken, dit doet het echt vanzelf ook. Wees overtuigd van je eigen kracht. You can do it!


  Maak melding

 5. Opa en oma taki, vertel dat maar aan al die oerdomme dwaze idiote ndp paria’s, die geloven toch maar alles wat de ndp verkeerd doet, voor goed.


  Maak melding

 6. De homo archief doekhie weet er meer van. Deze homo die jonge afgestudeerde jufs persoonlijk aan een baan helpt. In nickerie heeft hij persoonlijk ervoor gezorgd dat een dame schooljuf is geworden nadat hij persoonlijk haar diploma onder de neus van Homo pineut had gedrukt. En mijn nichtje wacht al 5 jaar op een aanstelling als juf.

  Bizar deze mpp ndpjers.

  Tjee


  Maak melding

 7. De disinformation molten is aan het draaien. De drugs van Brazilie of Columbia zijn met toestemming van de Su drugbaas en bewindsman in Su wateren overladen. De drugbaas great de just want boten. de andere kant opgestuurd. Ze vergaten de date listen boten. Die kijken ook.


  Maak melding

 8. De disinformatie molen draait op volle toeren. Het overladen van de drugs van Columbia of Brazilie is door satelieten vastgelegd. De drugbaas heeft dat over het hoofd gezien.


  Maak melding

 9. Moeten wij blij zijn met dit bericht. Nee, want er wordt veel meer drugs uit Suriname niet onderschept.
  Dus dit gejuich vind ik ten onrechte.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.