‘Lobby’ in gang gezet tegen president Centrale Bank van Suriname

19

PARAMARIBO, 10 jul – Tegen de president van de Centrale Bank van Suriname is een lobbycampagne ingezet. De president of ‘governor’ moet weg. Dat is kort gezegd de kern van een campagne binnen het politieke bestuur. De campagne wordt volgens Dagblad Suriname energiek gevoerd door niemand minder dan minister Gilmore Hoefdraad van Financiën. Kennelijk speelt meer dan alleen maar oud zeer.

Toen Hoefdraad zelf nog de Centrale Bank van Suriname leidde, was Gersie thuis gezet. Gersie was toen directeur van de bank. Het bleek toen dat de twee functionarissen niet door één deur gingen. Nu wordt de aanhouding in Nederland van de eurozending aangehaald. Gersie wordt als grote schuldige aangewezen voor het nog steeds vastzitten van de negentien miljoen euro.

Het geld, afkomstig van de Hakrinbank, De Surinaamsche Bank en de Finabank, was bestemd voor het afhandelen van importen. Hoefdraad heeft zelf geprobeerd het geld vrij te krijgen. Een trip naar Nederland leverde echter weinig op. Nu worden Gersie de gevolgen aangewreven van het vastzitten van het geld. De handelsbankzen zijn strenger geworden bij het verhandelen van vreemde valuta. Het kost de klant ook meer.


19 REACTIES

 1. Dit verhaal raakt kant nog wal kom als er iets speelt moet juist de krant openheid van zaken geven.
  hier wordt criptisch omschreven dat ermeer aan de hand is in Suriname. Vergeet een ding niet ^#Al is de leugen nog zo snel… vul maar zelf in…


  Maak melding

 2. Dacht Hoefdraad het geld vrij te krijgen in Nederland? Weer zo,n paarse denkfout van deze namaak econoom, die samen met die moordenaar ėėn groot kankergezwel is, waardoor de samenleving al 8 jaar gedupeerd word.


  Maak melding

 3. Klinkt als sensatie. Als het waar is, dan lijken het wel ouwehoeren. Prioriteit moet zijn; economische stabiliteit en vooruitgang, geen persoonlijke vetes. Maar het gros van de mensen die hoge posities bekleden hebben enorme ego’s, daar zal denk ik geen verandering in komen, ook niet met een andere regering… Ook niet met 30 andere regeringen…


  Maak melding

 4. Blijft me verbazen dat sommige mensen uit su denken dat ze God alermachtige zijn. Dat als zij op het vliegtuig naar nl komen dat nl gaat beven. Nou s alles op orde was en geld niet verdacht was was het nooit in beslag genomen. Dekmantel op dekmantel op dekmantel. Sommige me een hebben een diplomaten paspoort maar zijn niet onschendbaar . Geld uit su heeft geen diplomaten paspoort. Laat dit lesgeld zijn voor cambio’s die denken dat omdat zij machtige vriendjes hebben dat niemand hun geld kan onderscheppen .


  Maak melding

 5. Als het legaal geld was, kan het niet gewoon via de bank overgemaakt worden op een rekening zoals dat moet als het om meer dan 10K gaat wat het legale bedrag is waarmee je mag reizen????


  Maak melding

 6. Geef dit zwarte geld terug aan het land en aan de bevolking. 18 million…..dat kan heel wat doen voor de mensen die pinaren! En het zijn er genoeg in SU dankzij deze gasten die “GOD” spelen.


  Maak melding

 7. Niks vrijgeven dat geld. Nederland moet het geld confisqueren. Suriname kan niet bewijzen hoe men aan het geld is gekomen. Dat geld kunnen we investeren in het onderwijs of zorg. Regering Bouterse incl de Centrale Bank kunnen aan het gas.


  Maak melding

 8. Het overgemaakte geld zit vast als gevolg-in het kader
  van- een STRAFRECHTELIJK ONDERZOEK ! Een minister
  die naar Nederland reist om VRIJ te krijgen bij het Openbaar
  Ministerie, speelt POPPENKAST !

  PS : Er ligt ook 600 MILJOEN USD bij Zwitserse Banken, op
  naam van Surinaamse staatsburgers !
  De Sranan Paarse machthebbers ZWIJGEN ALS HET GRAF
  OVER DEZE SCHANDELIJKE AFFAIRE, TERWIJL HET LAND
  SKEER IS !!!

  De Financiele KNOPENDRAAIER, GILMORE, wil natuurlijk WEDEROM
  ONGEDEKT GELD DRUKKEN EN UITGEVEN !

  NEKS NO FOUT, UN FAILLIET GO MORO FARA !!!!!


  Maak melding

 9. Het grappige van dit verhaal is dat niemand in Suriname wist van wie dit geld was. Zelfs de Centrale Bank niet
  Gersie wist van niets af. Nu worden alle banken in Suriname erbij gehaald dat het geld van hun is. Nederland trapt hier.niet in. Het is witwaspraktijken. Boefdraad wist ook niet van wie al dit geld afkomstig is. Dan was het van.ondernemers.
  Nederland wil bewijzen hebben waar dit geld precies vandaan komt.


  Maak melding

 10. De werkelijke veroorzakers van het paars crimineel wanbeleid zijn niemand minder dan ddb en zijn slaafse geldzuchtige hond Boefdraad. A no wie, noch mi, ma na schuld foe trasma, tra kondre, Holland, redi musu etc. Opa taki, het gehele ndp lichaam met als hoofd Bouta tot de Ndp paarse voetzolen zijn misdadig verziekt. Oma taki, ndp zal voor nog meer misdadige corrupte verschuivingen gaan zorgen binnen hun eigen gelederen. Opa taki, luku bun dat ndper’s sreef e go tjieri deng mpp misleiders disi in 2020 en stem dit misdadig rovend paars ma pima Bouta regiem voorgoed weg. Want ndp na wang vloek sa e hou a vooruitgang van land en volk sinds 25 febr. 1980 tegen. Ndper’s oe mpp.


  Maak melding

 11. Wit wassen gebeurd al jaren. Het geld is niet ‘ verdampt’ maar staat op de rekeningen van Zwitserse banken.
  Zoals ik eerder heb gemeld, de apathie in de mind van Suriname heeft verschillende oorzaken.
  Het confiskeren door Nederland is de eerste stap om de factoren die deze apathie voedt de nek om te draaien, BRAVO NL.
  Suriname hoeft geen invoerrechten te betalen voor haar exportproducten naar Nederland, maar de regering doet een liever een uitverkoop aan de multi nationals van de mineralenindustrie ten koste van toekomst van Suriname en haar jeugd.
  Er is geen geld voor adequaat onderwijs.
  De EU heeft miljoenen subsidie aan Suriname gegeven voor de landbouwsector maar bouta is geen landbouwfan.
  Wie kan het tij keren in Suriname


  Maak melding

 12. En bij wie is hoefdraad aan het lobbyen ? Bij Bouterse ? Bouterse had Gersie benoemd nadat de DSB directeur had geweigerd.
  Waarom vraagt Hoefdraad het niet rechtstreeks aan Bouterse?
  Bouterse is immers zijn stamang en joka matie. Of niet ?
  Hoefdraad ging het geld zelf in Nederland halen.
  Ik zie het al voor me. “Ik kom namens de Surinaamse overheid die geld terug halen”.
  Ding bakra takie “mie booy boefdraad LOOP”


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.