TV: item over terughalen stoffelijke resten van in Suriname overleden piloot

10
Aandacht voor in Suriname overleden piloot bij Hart van Nederland

AMSTERDAM, 9 jul – Vanavond besteedt het Nederlandse TV programma Hart van Nederland om 22.30 uur op SBS6, aandacht aan de in Suriname overleden piloot Donavan van Embricqs. Zijn nabestaanden wachten al meer dan een half jaar op het vrijkomen van de stoffelijke resten van hun familielid. Carmen Burleson, moeder van de overleden piloot, zegt van de autoriteiten nog geen duidelijke verklaring te hebben gekregen over waarom dit zo lang duurt.

Op 23 mei 2015 waren Donavan van Embricqs (40) en technicus Ryatno Kertodikromo (38), medewerkers van het bedrijf Hi-Jet Helicopter Services onderweg van het dorpje Sipaliwini in het uiterste zuiden van Suriname naar Paramaribo maar ze verdwenen spoorloos. Er werd eindeloos naar ze gezocht zonder resultaat, tot eind november 2017. Toen werd het wrak van de helikopter door Chinese houthakkers aangetroffen in het Atjonie gebied. Van de inzittenden zijn slechts de overblijfselen aangetroffen.

“We willen ons kind begraven. We zijn al meer dan 7 maanden bezig met wachten en elke keer krijgen we te horen dat we geduld moeten hebben. Hoelang we nog moeten wachten, weten we niet. Het is toch vreselijk dat men ons dit aandoet. Men heeft geen respect meer voor andermans leed” aldus de familie in Nederland.

De Telegraaf schreef eerder deze week dat de moeder die in Nederland woont, denkt dat het gebrek aan financiรซle middelen van de Surinaamse regering een reden is waarom het onderzoek zo traag gaat. Volgens haar heeft het Nederlandse Forensisch Instituut (NFI) om extra botmateriaal gevraagd om de identificatie te kunnen doen, maar Suriname zou dat niet kunnen opsturen vanwege geldgebrek, schijft de krant.

Lees ook bij de NOS: ‘Familie verongelukte helikopterpiloot wacht al maanden op stoffelijk overschot

10 REACTIES

 1. Voor een advocaat voor Dino worden miljoenen uit de staatkas gehaald, de ambassade in Praijs heeft ook miljoenen gekost. Allemaal weggegooid geld. Maar hied is geen geld voor, evenmin voor ziekenhuizen, onderwijs, etc.
  Onbegrijpelijk dat het volk dit alles toestaat.


  Maak melding

 2. De families 7 maanden en langer laten wachten is geen manier
  Zeg dan tegen de familie hoeveel het kost om de test af te maken..Last de mensen sluiting hebben


  Maak melding

 3. Hi Jet is van ka-bouta desie’s makker abrahams, en bouta is daar ook aandeelhouder. Hi Jet is ook een vervoerder van cocaine in Suriname. Al die cocainevangsten hebben hi jet een cash flow probleem gegeven en daarom geven deze cocaine handelaren geen shit om hun overleden personeel. Dus overig personeel van Hi Jet jullie zijn geen moer waard in geval van calamiteit. En ramon kan krokodillen tranen huilen maar het betekent niets voor deze schandknaap van ka bouta.


  Maak melding

 4. Wie is de eigenaar van bedrijf Hi-Jet Helicopter Services?????

  Wel verdacht dat deze mannen zomaar overleden zijn en hun lichamen niet vrij gegeven worden.


  Maak melding

 5. @ Klaas de Groot,
  Raar dat geen enkel DNA-lid ooit vraagt ,door wie de advocaats- kosten (verdedigingskosten) van Dino betaald is !! Wel vreemd !! over andere zaken weet men wel te “lullen” !!


  Maak melding

 6. He Ram Sing. Je zet mij aan het denken makker. Als Abrahams de aandeelhouder is van Hi Jet, dan was die in Nederland onderschepte Ambulance met de miljoenen verstopt in het dak, voor hen bestemd en niet voor Maisha eus, zoals werd verteld. Het is zelfs mogelijk dat Abrahams dit bericht hoogstpersoonlijk heeft gelanceerd omdat hij bang is voor deze jonge vrouw. Dan is die van Enbricqs, directeur van het bedrijf, niet meer en niet minder da een stroman oftewel katvanger van dit bedrijf. Geen wonder dat dit onderzoek is gestopt. Kennelijk heeft Bouterse de opdracht gegeven: zand erover wat dit onderzoek betreft om Abrahams te beschermen. En dan geef ik Santoki gelijk. Hij zegt dat de Surinaamse politieagenten, bang voor verlies van hun baan, zaken niet diep genoeg onderzoeken. Ja met de hete adem van Bouterse in jouw nek durf je niks. Denk maar aan inspecteur Gooding. Ik heb het al gezegd en ik blijf het zeggen: Bouterse is de bron van alle kwaad in Suriname. Hij moet weg.


  Maak melding

 7. Zelfs de stoffelijke resten houd de moordenaar bouta, gegijzeld.
  Moordenaar geef de stoffelijke resten vrij zodat zijn familieleden het kunnen begraven en hun rouwperiode kunnen afsluiten.


  Maak melding

 8. In de jaren 70 en voordat de heer Jos Steeman ten tonele verscheen, was er een heel populair pakkettenbedrijf in Nederland actief. In vrijwel elke stad in Nederland hadden ze een vestiging. Ik ben de naam van dat bedrijf vergeten, maar misschien kan iemand mij helpen. In Rotterdam waren ze gevestigd in de Vierambachtstraat.
  Plotseling deed het gerucht de ronde dat de aandelen van dat bedrijf in handen waren van D.D. Bouterse. Ik heb nooit onderzocht of dit wel of niet waar was. Gevolg: Vanaf dat moment werd het bedrijf geboycot door alle Surinamers . Ik heb nog nooit een bedrijf zo snel kapot zien gaan. De heer Jos Steeman is later in de plaats gekomen van dit bedrijf.
  Waar wil ik naar toe met mijn betoog: Controleer in Suriname of de aandelen van dit bedrijf Hi Jet echt in handen zijn van die klootzak van een Abrahams voordat jullie het bedrijf gaan boycotten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.