Suriname ondersteunt Caricom-idee van legalisatie marihuana

18
Caricom consultatie m.b.t. Marihuana voor medisch gebruik

PARAMARIBO, 9 jul – Suriname ondersteunt het idee tot legalisatie van marihuanagebruik. President Desi Bouterse heeft hierover gediscussieerd tijdens zijn bezoek aan Jamaica. Daar heeft hij de negen en dertigste top bijgewoond van de Caribische Gemeenschap, Caricom. Legalisatie van marihuana wordt door alle staatshoofden van de Gemeenschap ondersteund. Dit is zo opgenomen een gemeenschappelijke verklaring.

Wel wordt er slechts verwezen naar gebruik voor medicinale doeleinden. “De regeringsleiders onderkennen dat de onderkennen dat de huidige classificatie van marihuana als een ongeoorloofde drug, uitdagingen met zich mee brengt, zoals onderzoek zodat meer kennis kan worden vergaard over de medicinale voordelen”, staat in de verklaring. De staatshoofden hebben hierover gesproken.

Onder meer is aandacht besteed aan het rapport van een onderzoekscommissie. De commissie wijst onder meer op de oneigenlijk bejegening van marihuana naast alcohol en tabak. Gebruik van de twee laatste is wel legaal, hoewel het best ‘gevaarlijke substanties’ zijn. De commissie vermeldt dat haar leden unaniem achter het idee staan van “verandering van de classificatie naar legale cannabis.”


18 REACTIES

 1. Laten ze kijken naar hoe Israel het doet, zij zijn koploper op het gebied van onderzoek naar het gebruik van Cannabis voor medische doeleinden

  Google: canna tech Israel en Israel cannabis cancer research


  Maak melding

 2. Wel wordt er slechts verwezen naar gebruik voor medicinale doeleinden. Helaas zal er vreselijk misbruik worden gemaakt door de drugscriminelen binnen de nationale Drugs partij. Ook zullen heel veel dwaze aanhangers blij zijn, want het aantal ndp verslaafden zal dan groter worden. De gehele binnenstad zal worden bevolkt door luie, drugsverslaafde ndper’ s die rovend of in de vuilnisbakken op zoek zullen gaan tussen het afval, naar iets eetbaars. Drinken zullen ze als Parbp, Praseri, Damsco en Revo uit fonteinen of de Sommeldijkse kreek of halfvolle flessen djogo’ s, gevuld met ddb pis. Nog meer drugsdelicten zullen op de loer liggen. Het land verwordt een narcostaat vol drugsverslaafde paarse zombies. Ai, en te denken dat deze man der verderf van land en volk houdt. Opa taki, me mars, zijn eigen belangen gaan voorop dan s’ lands- en volks belang. Ook ai meki deng egi dong aanhangers ka, dee nanga dee. Oma taki, is is hun schuld dat ze in de paarse pinarie zitten. A bun, mek deng ka olv rasta bouti


  Maak melding

 3. Natuurlijk….bouta en coke gaan altijd samen.Nu gaat de export van coke en dope bloeien nu gaat niks en niemand bouta tegen kunnen houden.


  Maak melding

 4. Informatie en voorlichting zijn belangrijk in deze zaak.we hebben in Suriname niks aan mensen die geen verstand van zaken hebben, terwijl andere surinamers die zich in het buitenland bevinden wel kunnen zien hoe men probeert dit netjes te regelen.in suriname gebruiken momenteel veel mensen wiet. In alle lagen van de bevolking en van alle leeftijden. Zelf in de assemblee merk ik dat er niet voldoende kennis is, waardoor je jezelf belachlijk maakt. Er zijn bv internationale verdragen die handel en gebruik van drugs verbieden.terwijl amerika , canada en uruguay die gewoon aan hun laars lappen .en terecht, want elk land mag binnen een bepaald afgebakend wettelijk kader zn eigen regels bepalen( ik zeg altijd ..alle mannen hebben ballen..dus kijk ernaar voel eraan en zeg tegen jezelf dat je ook man bent die zn regels mag bepalen. No 1.. maak onderscheid tussen hard en softdrugs.. no2 geef voorlichting..wijs op de gevaren ..bv mensen met psychiatrische problemen in de familie liever niet gebruiken..no3 zorg voor goeie kwaliteit.. geen criminaliteit en een goede prijs..natuurlijk is dit teveel gevraagd en te moeilijk voor surinamers, maar werk er naar toe… over 20 jaar gaan amerika en nederland het toch voor je bepalen.terwijl je zelf een tollie en ballen (borsten) hebt…..ja tog


  Maak melding

 5. Als ervaringsdeskundige kan ik jullie zeggen dat door het gebruik van cannabis heel veel briljante ideeen en goede voornemens in je bovenkamer ontstaan. Helaas verdwijnen deze als sneeuw voor de zon zodra je uit die ‘THC-roes’ geraakt. In werkelijkheid blijft alles gewoon bij het oude en is het daarna snakken naar nog een joint om weer in die fantasiewereld te raken. Zie maar onze plee sident.


  Maak melding

 6. “En slechts wordt er verwezen naar medicinale doeleinden”
  Vraag ik me wel gelijk af hoeveel zieken er bij komen voor behandeling met dit medicijn

  Toch triest eigenlijk om je een beetje Happy te voelen, je een joint moet roken, je coke moet snuiven of een paar shots moet drinken


  Maak melding

 7. Alcohol is gelegalisseerd en ook dit brengt veel leed en schade toe aan de mens en de maatschappij. Het leven gaat door. Er zijn veel rapporten geschreven om marihuana te legalisen. Ook ik had hierover een geschreven. De voordelen ervan en de nadelen erover enz. De betekenis ervan illigaal en legaal, ook economisch, misdaad enz. In Nederland wordt het gedoogd. In bepaalde staten van USA is het toegestaan, enz.

  Als ik naar het gebruik ervan kijk vind ik het triest dat het meer kapot maakt dan dat het bijdraagt aan verbeterning. De jeugd die het als vanzelf sprekend vindt. Stone is, suf is, je aankijkt als een zombie, stom zijn. Hetzelfde kan gezegd worden van drank, alcohol, mensen die stom dronken zijn, vrolijk, een vlotte ballel hebben, los zijn. Alleen in vergelijking spreekt een dronkaard wel de waarheid en zeggen die wel zaken die wel diep verborgen zijn in vergelijking met mensen die stone zijn van marihuana, opium, cocaine en vaak een trip nemen naar het hier namaals.

  Legaal of illegaal ze zoeken het maar uit. Het zorgt wel voor heel veel werkgelegenheid en voor heel veel geld in de branche afgezien van de schade voor de gezondheid, enz.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 8. Marihuana heeft diverse medicinale eigenschappen. Veel mensen zijn door het gebruik van de olie ervan genezen van kanker en andere ziekten. Helaas wordt het als geneesmiddel tegengehouden door de overheden die dit onder druk doen van de pharmaceutische maffia.
  Laat Caricom maar de voorloper zijn en het medicinaal gebruik legaliseren.


  Maak melding

 9. Luti de meeste drugsverslaafden zitten in pad van wanica;daar is ook gevestigd het hoogste orgaan van de smokkel maffia olv Chan,citaat van een prominente vhper Leakat Mahatwakhan of ben j dat weer vergeten,heeft allemaal te maken met het Korsakov syndroom


  Maak melding

 10. Marihuana is geen harddrug beste forumlezers: (alcohol wel, maar omdat alcohol accijnzen opbrengt voor de staatskas wordt het gedoogd ondanks de vele ellende welke het veroorzaakt). Dat Maihuana slecht zou zijn is een idee van BIG FARMA die ons liever volstopt met hun chemische rotzooi (die zij medicijnen noemen en wordt gepropageerd door mannen en vrouwen in witte jassen). Hoe meer zieken, hoe meer geld BIG FARMA verdient. Tegerlijk gaat zij tekeer tegen natuurproducten zoals Marihuana. Zo werden wij ook dom gehouden dat cocosolie zeer slecht zou zijn voor de gezondheid( hart- en vaatziekten). Vandaag weten wij beter.
  Een Amerikaanse arts- ooit op bezoek in Suriname- maakte deze opmerking: ” The Surinam people don’t know in what country they live”. Laten wij onze natuurproducten gebruiken en ons niet gek laten maken door de westerse chemische bedrijven die ons volstoppen met hun gif( welke voor medicijnen moet doorgaan).


  Maak melding

 11. Verdere info voor de onwetenden:

  Cannabis wordt al bijna 27.000 jaren door de mens gebruikt voor commerciële, medicinale en spirituele doeleinden. De Yangshao “tribe” in China (periode 5000 en 3000 B.C.) hun hele economie draaide op de cannabis. Het eerste gedocumenteerde bewijs van gebruik voor medicinale doeleinden dateert van 2737 B.C. door de Chinese keizer Shen Nung.

  Bron: ancient-origins.net, artikel: cannabis: a journey through ages

  Wat betreft cocaïne. Bijna iedereen weet dat er geen cocaïne gemaakt kan worden zonder de coca plant. De coca plant wordt door onze inheemse broeders al meer dan 8000 jaren gebruikt om haar medicinale kwaliteiten en voor spirituele rituelen.
  De substantie die wij kennen als cocaïne is een uitvinding van 1859 door Albert Niemann.


  Maak melding

 12. In sommige staten van de VS is medische marihuana toe gestaan.Een medische doctor verklaart dat je mah. mag gebruiken voor je ziekte. De patient krijgt een kaart van de MD. De patient koopt de mah.
  Wat zie je dan in de gemeentelijke psychiatrische instituut? Deze legale gebruikers komen binnen overdosed. Somige komen regematigom de zoveel tijd binnen.
  Zonder controle van de patienten en van de qualiteit van de mah. is het een paradijs voor de drug dealers. De staat moet belasting kunnen heffen op de dealers.Dus vergunning geven aan dealers voor verkoop en planten.
  Mah.helped tegen chronic pijn en andere ziekten en ongemakken. Speciaal de niet hallucinerende planten soort heeft medicinale qualiteiten. Er moet wel quality control zijn.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.