Santokhi bespeurt angst bij Surinaamse drugsbestrijdingsdiensten

37

PARAMARIBO, 9 jul – VHP-leider en parlementslid Chandrikapersad Santokhi bespeurt een “soort van angst bij de drugsbestrijders om zaken goed aan te pakken.“ Dat verklaart waarom drugsbestrijdingsdiensten niet in staat zijn geweest om de koppstukken te pakken achter de grote hoeveelheden cocaïne die in het buitenland worden ondeschept. Het gaat dan om de bij elkaar ruim zesduizend kilogram die uit Suriname afkomstig blijkt te zijn. Het blijft dan ook door gaan.

De afgelopen jaren is aanmerkelijk weinig gestopt in de drugsbestrijdingsdiensten als de narcotic intelligence unit, de justitiële inlichtingendienst, het Arrestatieteam, de Antiterreureenheid en beveiliging. “Ik heb gekeken naar de vele drugsvangsten in Suriname en inderdaad lopen vele van de onderzoeken heel moeizaam, althans belanden heel weinig van de grote zaken bij de rechter”, zegt Santokhi tegenover Dagblad Suriname.

Er is alle belang bij een effectievere aanpak. Dat betekent onder meer samenwerken met buitenlandse bestrijdingsdiensten. Suriname loopt anders gevaar zijn integriteit te verliezen. “Drugsbestrijdingsdiensten, de overheid en burgers krijgen een slechte naam, terwijl banken ook worden geconfronteerd met besmet geld”, aldus Santokhi. Reden genoeg dus voor het versterken van politie en justitie.


37 REACTIES

 1. Hahahaaaa deze massala man had liever zelf controle willen hebben over de veiligheidsdiensten. Dan had hij zijn kofferbak vol kunnen duwen met die rotzooi. Nee Segebaai. Jouw tijd is voorbij. Ga lekker met je 40 geiten uit India spelen.


  Maak melding

 2. @Parbosingh : ALLE drugshandelaren met VONNISSEN op
  hun naam, DIRECT vastzetten of uitleveren !

  Starten met oppakken BOUTASINGH en BRUNSISINGH !

  RECHTSSTAAT SRANAN MOET TERUG !

  Paarse CORRUPTE boeven, faciliteren de DRUGSHANDEL !

  Vandaar dat ook de Politie en Justitie worden gesaboteerd !

  PS : SNEL NIEUW EERLIJKE, NIET-CORRUPTE LEIDERS in
  SRANAN ! Roei DRUGSHANDEL, dagelijkse zware CRIMINALITEIT
  en CORRUPTIE uit ! FREE SRANAN !!!


  Maak melding

 3. Sinds 8 december 1982 ddb en gangsters onschuldige burgers oppakten en vermoorden kwam Suriname in grote financiele problemen omdat Nederland de verdragsmiddelen die tussen Nederland en Suriname waren afgesproken en jaarlijks naar Suriname overgemaakt werden door Nederland onder het bewind van ddb werden gestaakt.

  ddb en gangsters bewandelden een weg van diepe duistenis, drugs/cocainehandel met de Columbianen, op zoek en heel snel grote hoeveelheden us-dollars naar Suriname te krijgen. Suriname werd een doorvoerland van cocainehandel vanuit Columbia naar andere delen van de wereld en het is nog steeds bezig. Zie drugsvliegtuig die in Saramacca landde in een aangelegde rijstveld, drugsduikboot in Saramacca, ddb en boerenveen die rechtstreeks in contact stonden met dea om cocaine naar de USA te smokkelen en boerenveen hiervoor werd opgepakt en opgesloten in MIAMI in de vorige eeuw. Inmiddels wer vrij en in Suriname en in de directie van Staatsolie Suriname.

  In Suriname zijn het dus de bigie dagoes die alles af weten van de drugshandel en wandel. Ook van zware militaire wapens die werden geruild voor drugshandel. Wie dit niet wil inzien moet maar struisvogel spelen in het zand. De hele wereld weet het en is bekend. Momenteel is er een film van Pablo Escobar te zien op Historie (Channel) Ook deze inmiddels om het leven gekomen grootste cocaine drugsdealer was in Suriname in de vorige eeuw. Denk je dat deze man zomaar in Suriname was. Hij zocht naar andere uitvalswegen om zijn cocainehandel naar USA mogelijk te maken, omdat het vanuit Columbia steeds moeilijker werd.

  Suriname moeten alles in het werk stellen om er zorg voor te dragen dat zware criminelen, de moordenaar ddb en andere gangsters zo snel mogelijk uit het machtcentrum van Suriname verdwijnen en Suriname een democratische rechtsstaat wordt en niet een machtsstaat. Suriname is momenteel geen rechtsstaat. Laat Suriname dat heel goed in de gaten houden. Het gaat momenteel om het enige belang van ddb om nergens ter wereld in de gevangenis te komen oa in Suriname, Nederland, enz.

  Wanneer er verkiezingen in Suriname komen zullen Surinamers daarom massaal moeten gaan stemmen en moeten nadenken wat zij willen voor zichzelf en hun (klein)kids. Zie Venezuela in zijn geheel wat daar aan de hand is en zie ook Venezuela als u niet naar de stembus gaat als er verkiezingen komen voor de DNA. Wees rationeel, denk kritisch, denk logisch en maak/neem de enige en het juiste besluit.

  In een democratische rechtsstaat is alle macht bij het volk en nergens anders. Suriname heeft dienaneren nodig die het algemeen belang behartigen van de republiek Suriname en de Surinamers, (inter)nationaal en niet het enige belang van een lijder en bandieten van de ndp en het volk in heel grote armoede en heel grote ellende leeft. Zie uw leven, zie uw rekeningen, hoge benzineprijzen bij de pomp, enz.
  misdadigers behoren opgesloten te worden in een rechtsstaat als de rechter een vonnis heeft uitgesproken.
  ddb ea zijn zware misdadigers tegen misdrijven tegen de menselijkheid, nationaal en internationaal.

  Boen Sari (His)tory

  Time4Chan(ge)
  Chan4Pres!

  Leve:
  – de democratie,
  – de oppositiepartijen ea en hun leiders,
  – het Surinaamse Volk,
  – de rechtsstaat,
  – Internatinale Verdragen,
  – de vrijheid, mensenrechten, de grondwet, respect, normen, waarden, principes, veiligheid, orge, rust, vooruitgang, welvaart, welzijn, enz

  Hoera, Hoera, Hoera!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 4. Santokhi ook zon roepende in de woestijn, deze man kampioen open deuren
  intrappen. Hij moet de oppositie aanvoeren, is net leeuw zonder tanden, nee zelfs
  een kunstgebit is al teveel, af en toe hoor je nog zachtjes grrrrr. Ik zie somber in voor
  Suriname en wordt met de dag pessimistischer, met huidige generatie politici gaan we Suriname
  niet uit het moeras trekken, het land stort steeds verder in elkaar. De grootste fout
  is de Hollanders het land uittrappen, sindsdien zitten we op een glijbaan en gaan we
  steeds sneller naar beneden. Alles wat niet in een land wilt dat gebeurt in Suriname,
  overvallen, roof,corruptie,stakingen, elke dag ligt er een dode op de weg, niemand
  wie nog ergens van opkijkt, ik schenk nog een black label in proost.


  Maak melding

 5. Forza, helemaal met je eens. Hij blijft maar langs de zijlijn lullen! Geen guts om op de voorgrond te treden. Alleen maar woorden, geen daden. Zelfs somo toont meer lef!! Of anders die gajadien….Santokhi noemt zichzelf een lijder?? Een toekomstige president?? Persoon zonder ballen.


  Maak melding

 6. een nieuwe partij is in voorbereiding oprichting fase n.l. ,,,de drugs ´´´´partij gelièerd aan de huidige partij zoon van god.. nieuwe stijl..

  de komende generatie parlementariërs zijn de nu ´´ waka mangs ´´stratie vasie mangs drugs boys..

  het wordt elke dag feest in surbo maandag wordt een nationale feestdag hele jaar door.. dat is de trend..

  dus handelaren maak je borst maar nat..


  Maak melding

 7. @ Moderator,

  Wilt u Jiyani bevestigen dat ik geen Pineut ben?
  Ik sta versteld van de boze berichtjes van Jiyani over mij.
  Begrijp er niets van. Ik heb ook niet de indruk dat Pineut zich zou voordoen als mij.
  Nogmaals: wilt u Jiyani bevestigen dat ik Smatje ben en geen Pineut?
  U kunt dat via het IPp-adres controleren c.q. achterhalen.
  Please make sure that Jiyani doesn’t make any further accusations.
  Het lijkt bijna paranoïde van haar om mij vanuit het niets met ene Pineut te vergelijken.

  — EDIT ADMIN: —
  Jiyani: Smatje is geen Pineut!  Maak melding

 8. Wie is niet gevoelig voor handje klap en ogen sluiten…het gaat niet om een pakje suiker…dus wie vraagt die krijgt…mits je ergens in de top behoord…hmmm hoeveel kinderen had u…?


  Maak melding

 9. Chandrika wilt president worden van Suriname. Een ex-politiecommissaris die in zijn diensttijd koelbloedig een kind van 9 jaar voor zijn ouders doodschoot.
  Suriname: Quo Vadis?


  Maak melding

 10. Off Topic ( deels )
  Blijkbaar gaat het hele paarse huis instorten door geld gebrek. Bijna 7000 kg is onderschept, de balasting inkomsten lopen snel terug, de benzine prijs kan niet verder verhoogd worden, nieman wil meer geld lenen dus grijpt Heoffi nar het laatste redmiddel. De directeur van de Hakrin ontslaan en er een stroman neer zetten. De zoveelste bank die geplunderd gaat worden. En Gersie zwijgt als het graf !! Dit mag niet gebeuren. De gehele financiele sector en daarmee al het geld verkeer zou instorten. Niet alleen de valuta. De SRD zou waardeloos worden.
  Lees verder in De West.
  Gillmore Hoefdraad van Financien doet er naar wij vernemen momenteel alles aan om Drs Jim Bousaid Chief Executive Officer , CEO bij de Hakrinbank zijn dienstbetrekking bij de financiele instelling, op zeer korte termijn te beeindigen. Al enige dagen gaat het gerucht, dat Hoefdraad tijdens de aankomende Algemene Vergadering van Aandeelhouders, AVA aanstaande dinsdag, de beeindiging van de dienstbetrekking van Bousaid bij de Hakrinbank, wil doordrukken


  Maak melding

 11. ELKE SURINAMER die benoemd zou worden tot president
  zou het BETER doen en PRESTEREN voor Land en Volk !

  De huidige machthebbers en hun leider FALEN totaal !

  Productie is NUL, Staatsschuld MEGA, Land FAILLIET !

  NIEUWE LEIDERS NU. aub !!!!

  PS : Momenteel bestaat bij de MACHTHEBBERS geen LIEFDE voor
  Land en Volk !
  EIGEN BELANG is het HOOFDDOEL van de Paarse machthebbers,
  welzijn van het VOLK telt niet mee, is niet aan de orde !!!

  000 ZIE HET ROVEN VAN STAATSGELDEN EN -GOEDEREN,
  DOOR CORRUPTE PAARSE FIGUREN EN HUN HANDLANGERS !!! 000


  Maak melding

 12. Een team die erg goed is in het onderscheppen van grote hoeveelheden drugs is ontbonden. Better zei Prade dat de duikboot in Su is gebeurd, Deze twee incidenten you agenten die drugs moeten onderscheppen rillingen door Hun ruggen laten.
  In deze moeilijke tijden will men hun baantje niet kwijt.Zo de jacht op drugs wordt langzamer. De vijand is in huis.


  Maak melding

 13. De vraag is of het nog mogelijk is om van Suriname een eerlijk land te maken. De drugsmaffia heeft op alle essentiële posten zijn mannetjes gezet. Er kan wel een andere president komen van een andere partij, maar de bestaande criminele infrastructuur blijft bestaan. Suriname heeft niet de mogelijkheid om het grootste deel van haar burgers een redelijk welvarend bestaan te bieden dat de verlokkingen van het snelle geld doet verdwijnen.
  Het enige dat kans van slagen heeft is een soort legale staatsgreep door een nieuwe gekozen regering van fatsoenlijke Surinamers waarbij in één keer alle sleutelfiguren opgepakt worden en de drugsorganisatie ontmanteld wordt. De vraag is of dat mogelijk is zonder hulp van buiten.
  Het is ook de vraag of mensen die vandaag fatsoenlijk zijn dat morgen ook nog zijn. De verlokkingen van het makkelijke geld zijn groot, te groot, vooral in een arm land als Suriname zonder vooruitzichten op verbetering.
  Wie wil er niet rijk zijn en een makkelijk leven leiden?


  Maak melding

 14. Zolang Bouterse en consorten vrij rondlopen zal de drugshandel blijven floreren. Kijk maar wat er zal gebeuren als Bouterse van het toneel verdwijnt. Een instorting van de drugshandel. Dus: Voor de oplossing van dit probleem moet Bouterse eerst weg


  Maak melding

 15. John
  Ik help het je hopen ,geld is macht en waar zit het geld ,bij kon nu bouta boefdraad
  En anderen omhoog gevallen rijke, de macht van het geld roei je niet zo makkelijk uit.
  Dan moet het echt rigoureus zoals inde jaren 80 zit ook niemand op te wachten


  Maak melding

 16. Natuurlijk zijn ze bang.Bouta export. coke.En wie durft bouta gevangen te nemen!?
  Dat betekent je tekent voor je eigen doodstraf.Bouta is zijn eigen rechter en als je hem dwars zit,of hij vindt dat je hem dwars probeert te zitten dan komt hij je halen.Hij sleurt je uit je bed en brengt je naar slachthuis fort zeelandia.


  Maak melding

 17. Forza
  Je zal het nooit snappen idioot..ter uwer informatie…Santokhi is geen rechter.Hij kan onmogenlijk. een vonnis uitspreken.Als hij een tijger is zonder tanden..wel je bent geen moer beter.Santokhi doet tenminste wat.Hij is een man zonder vrees.Hoeveel anderen zouden durven dezelfde woorden te herhalen zo in publiek .Zou jij het durven wetende dat bouta op de loer staat.?
  Waarom jullie Santokhi zijn naam door het slijk halen is onbegrijpelijk.Hij is het niet die bepalen moet hoe het lot van bouta eruit moet zien.Als je zogenaamd boos wil overkomen hier dan is je zogenaamde woede tegen de verkeerde man.Het zijn de rechters die jij moet gaan uitschelden ,zij dpen hun taak niet naar behoren.


  Maak melding

 18. @Parbo
  Lulkoek je hebt je gedragen toen kovind gast was van je criminele baasje.Hahaha..toen was het een zonde te zeggen dat hij een daliet is.Zelfs een paar reageerders zoals @bhosriwala die jouw offensief reakties nooit veroordeelde ,voelde zich genoodzaakt om mij erop te durven wijzen dat het woord daliet vies en vuil is.Ik gebruik slechts de termen die jij als ndper gebruikt.Verder heb ik geen moeite mee hoe je mij noemen wilt.

  Maar enfin,
  Santokhi is een nazaat. van de indiers.Hij is een trotse nazaat van indiers.
  Heb jij kovind masala uit Suriname laten proeven?!
  Hebben jullie ndpers ook roti met masala doksa gegeten je weet het favoriete hindostaans eten van het zwarte volk.
  Hahaha….


  Maak melding

 19. Deze koeli moet teveel massala hebben
  gegeten ..!!! Deze massala denk alleen naar z.n eigen belang . Zoo zijn die koeli s eenmaal hebzucht i kier ding .


  Maak melding

 20. Singi en een paar hersenschimmen die weer achterbaks vanuit een scherm hun mening uitten. Probeer op de bal te spelen en niet op de persoon. Denigrerende opmerkingen ontsieren jullie. Laat tenminste zien dat jullie Wel met normen en waarden zijn opgevoed in plaats van bos mentaliteit


  Maak melding

 21. Ik zie het al!!!! Hoe geweldig jullie het doen vanuit jullie zijlijn. Zonder die Masala, Tjauwmin en Pitjal zou het Saba brede met water worden. Als Su hem niet kan voorzien van 40 geiten, dan moet hij het maar met 40 geiten uit India doen. Anyway!!! Je leider heeft toch al een masala lening getekend. Als die koeli’s hebzuchtig zijn, dan is die leider/leiders van je superrr koeli.


  Maak melding

 22. Make space for the Masalaman en de Tjauman. We hebben het al gezien met die Blakaman, schandalig!!!
  Die genen die het niet zien, kijken met het oog uit hun REET!!!


  Maak melding

 23. @SINGI-PAARS-Dong-Dong-Ikko : uw RACISTISCH gebrabbel over de
  Hindostaanse gemeenschap is stuitend en abject !!

  000 Heeft deze ´koeli´ Miljarden aan Ongedekt geld gedrukt ?
  000 Heeft deze `koeli` tientallen Surinamers Gemarteld en Vermoord ?
  000 Heeft deze `koeli` Suriname FAILLIET gemaakt ?
  000 Faciliteert deze `koeli` CORRUPTIE en DRUGSHANDEL ?

  OOK PAARS RACISME, ZAL DE FAILLIETMAKERS, de CORRUPTE Paarse
  POLITICI EN de Paarse DRUGSHANDELAREN, NIET REDDEN !!!!!

  SROTO DENG PAARSE LANDVERRADERS DISI !!!!!
  NIET REDDEN !


  Maak melding

 24. Die zelfde Chandrikapersad Santokhi die nu mooi weer speel wilde toen aan de militairen een dienst bewezen en schoot Boyke Bikharie dood voor zijn woning. Omdat deze zich nog op de openbare weg bevond tijdens de avondklok.

  Toen hij minister van Just Pol werd (in opdracht van de trio Rinaldo Venetiaan, John von Niesewand en Freddy Kruisland) moest hij de verdachten Désiré Delano Bouterse e.a. voor het gerecht slepen.

  Deed ook zaken met de onderwereld en moest zijn Nederlandse Nationaliteit inleveren om tot minister beëdigd te worden.
  Wie denkt dat Chan Santokhi een schone lijst heeft. Heeft het glad mis.


  Maak melding

 25. Logisch, baas is hun werkgever. Een bij verstek veroordeelde drugscrimineel toch of niet. Ieja dang wat krijsen Parbo, Praseri en Dagoebal razend dom, neks no fout, leve drugs, we krijge et gratis van baas.


  Maak melding

 26. Deze barabakker,…is vergeten dat ie bijna versopen is OP DE RIVIER DIE SKOOTOEBOTTO BING NADER .ZIJN VROUW REED IN DE WAGEN VAN EEN DROGGA MANG,…..GRATIE JONGOE !


  Maak melding

 27. Ik Oom Ludwig van Abra Broki
  Voor mij mag Santhokie weer min.van justitie worden,hij was beter als die Silos.,en Belfor.ze stelen allemaal,ik gun hem dat eerder ,omdat hij tenminste op mij lijkt.ipv die moordenaar.


  Maak melding

 28. Die man wordt alleen maar spannender mang!!! Masala mang, Koeli boy, Geite hoeder, Bara bakker, straks is hij ook nog Philawrie without Chutney! Dat kun je niet zeggen van je baas, die saaie rover.


  Maak melding

 29. Bouterse is zelf een drugsdealer dus laat niet toe.Vind je het gek dat hij veroordeelt is geworden in het buitenland.Zolang deze man de president is van het land komt het nooit meer goed en die mensen in Suriname zijn gewoon bang voor Bouterse want hij kan weer zo mensen laten oppakken en doodschieten als in 1982.Zelf de rechtelijke macht is bang voor deze moordenaar. Als Surinamer zie ik dat het niet goed gaat in het land en daarom hou ik mijn mond want ik wil niet doodgeschoten worden door Bouterse punt uit.Aan alles komt er een eind Bouterse en dat zorg God ervoor idioot.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.