Surinames minister van Volksgezondheid overtuigt stakers niet

11
Hospitalen voor Commewijne, Saramacca en Coronie in vooruitzicht

PARAMARIBO, 5 jul – Minister Antoine Elias van Volksgezondheid is er niet in geslaagd het personeel van het St. Vincentius Ziekenhuis weer aan het werk te krijgen. De mensen blijven ontevreden over de manier waarop de subsidie verloopt. Elias beloofde stakers die hem bezochtten dat er een bedrag is overgemaakt. Maar volgens het personeel is er nog niets te merken op hun girorekeningen.

Daarom wordt de ingezette staking voortgezet. Elias had tijdens het bezoek een beroep gedaan op de stakers om het werk te hervatten. De staking volgde op de aankondiging van de ziekenhuisdirectie dat er geen geld was voor de jaarlijkse vakantieuitkering. Dat zette kwaad bloed bij de vaker getergde verpleegkundigen en anderen. Het ziekenhuis wordt net als andere zorginstellingen vrijwel geheel gesubsidieerd.

Het probleem van late subsidieovermakingen speelt al jaren. De overheid heeft gewoon het geld niet om overal tijdig in te springen. Opeenvolgende regeringen hebben geweigerd in te stemmen met een marktconform ligdagtarief. De ziekenhuizen hebben vaker voorstellen gedaan, maar vergeefs. Er wordt liever voor tientallen miljoenen gesubsidieerd. Elias heeft een oplossing beloofd.

11 REACTIES

 1. Mensen in de gezondheidszorg zijn eindelijk wakker geworden, nadat ze al jaren bedonderd worden door deze paarse rotzooi, al die beloften van deze paarse criminele organisatie, zijn niet waargemaakt, het volk wordt telkens misleid, en zullen hopelijk niet slapen in 2020, om voor de derde keer in de fout te gaan.


  Maak melding

 2. Deze minister heeft het parlement al eerder bedonderd.
  Weet u nog: AMC-SU .Er komt een (geheime) CLAD onderzoek.
  Ambtelijk omissie,projectleider op non actief.
  Hij blijft lachen.


  Maak melding

 3. Door de devaluatie van de srd is de ligdag tarief niet meer toereikend……dus vanzelfsprekend ook financiële problemen voor het ziekenhuis!! Met dank aan bouta!!


  Maak melding

 4. Nee… raar he??? dat niemand meer iets geloofd voordat er geld daadwerkelijk op de rekening is gezet, veel beloven weinig geven gaat nu niet meer op.
  Mensen in de verzorging of verpleging hebben een groot loyaliteitsgevoel dus wanneer deze mensen het werk neerleggen dan is er echt wel iets aan de hand.
  Wij hebben niets aan het argument dat er geen geld is , dat is niet de verantwoordelijkheid van de werknemers, U als minister gaat toch ook uw bed niet uit als er geen geld voor u beschikbaar is?
  En de gehele NDP moet zich schamen om telkens met het argument te komen van er is geen geld, ik zie niet anders dan reisjes en tripjes, met de grootst mogelijke delegatie’s


  Maak melding

 5. De paars verworden marionette mini ster, doet alles in het voordeel van de verdorven roverheid. opa en oma haten alles wat ndp is en vertegenwoordigd, want ze zijn bedriegers gebleken zoals hun misdadig van aard zijnde leider. Allen denken ze eerst aan hun eigen zakken, in plaats van het volk en oerdomme ndp paria’ s te dienen. Veel ndp paria’ s vinden het ook helemaal niet erg dat hun soso lobo didibri baas e mek deng ka, dee nanga dee, want ze hebben tweemaal bewust, willens en wetens gekozen voor deze onrechtvaardige bedriegende crimineel.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.