Surinaamse werkgevers bezorgd om aangekondigde verhoging minimumuurloon

8
Koopkrachtversterking ambtenaren Suriname niet om vingers aan te branden

PARAMARIBO, 5 jul – Werkgevers zijn er niet gerust op dat de regering van plan is het minimumuurloon te verhogen. Onder meer in de detailhandel is de ongerustheid groot. Gevreesd wordt voor gedwongen ontslagen en zelfs sluiting. Winkeliers hebben het al niet gemakkelijk met de hogere tarieven voor nutsvoorzieningen. Minister Soewarto Moestadja van Arbeid vindt dat de soep niet zo heet gegeten wordt als die wordt opgediend.

Er zal nog het een en ander moeten gebeuren voordat de verhoging ingaat. Afweging van belangen speelt zonder meer mee. “Ik heb zoveel in de media gehoord, waarbij men zegt dat ik geen handelaar ben. Maar men moet begrijpen dat een wet niet op een of ander moment kan worden aangepast. Er worden stappen ondernomen om ervoor te zorgen dat de wet gunstig is voor alle partijen”, zegt Moestadja tegenover de Times of Suriname.

De aanpassing van de wet op het minimumloon is goedgekeurd door de ministerraad. De staatsraad moet nog een oordeel geven. In de staatsraad zijn zowel werkgevers als vakorganisaties vertegenwoordigd. Moestadja vindt dat er ‘te vroeg’ gereageerd wordt. Intussen zitten ondernemers wel op hete kolen. Ze hopuden hun hart vast voor de gevolgen voor de al erg versmalde winstmarges.


8 REACTIES

 1. Het geld wordt minder waard tja dan verhoogt de regering de lonen.
  Van inflatie —> Hyper Inflatie
  Weet niet of dit de goede weg is.
  Gelukkig hebben wij mensen in de regering die verstand hebben van economie.
  Dus Kom gerust goed


  Maak melding

 2. Moeilijke zaak. Beide hebben elkaar nodig. Beide hebben het zwaar. Er zijn meerdere werknemers dan werkgevers. Het minimum loon moet wel verhoogd worden ten koste van de winstmarge van de werkgevers. Tegelijkertijd moet de vermindering van de winstmarge niet van een invloed zijn dat werkgevers failliet gaan.Want het houdt dan in dat er al die tijd iets niet goed gegaan is. Periodieke verhogingen zijn ook factoren welke de werkgever terdege rekening mee moet houden. En een minimum loon zegt al genoeg. Het minimale wat je nodig hebt om in je levensonderhoud te kunnen voorzien.


  Maak melding

 3. De chinezen hebben in mijn straat en buurt de Hindoestaanse winkels opgekocht en of dood geconcurreerd en nu zijn ze zelf alweer vertrokken ons met de ongemakken achterlatend.Om een winkel nu te vinden moeten de bewoners een heel eind lopen.Pas op kilometers afstand staat een chinese “supermarkt” die open is.


  Maak melding

 4. Devaluatie op devaluatie is wat weer komen gaat, dankzij de oerdomme dwaze idiote ndp paria’s. Ze verdienen het om financieel vermoord en beroofd te worden, wat ze stemden oerdom op onberechte staatskasrovers, moordenaars en drugscriminelen, sa e mek deng dong mpp ndper’ s ka no mpp. Tjes deng dong ddb lobi volk disie mooi beet. Gaan jullie weer voor vijf in 2020 voor nog meer paarse ddb pina schijt en pis.


  Maak melding

 5. waarom niet in één keer nu overgaan op US$, dan zijn we in één keer af met het gezeik van de s r d..

  ieder een betalen ontvangen handelen in US$ dit gebeurt al wereld wijdt ook in s m e, lanti ontvangt toch ook dollars bij de import alles wordt in dollars omgerekend tegenwaarde in die waardeloze s r d..


  Maak melding

 6. Wat betreft de minimumlonen , dat wordt hier bepaald dor de regering , maar zijzelf geven hun ambtenaren geen minimumloon.
  De regering probeert te gaan bepalen voor de ondernemers en dan moeten de ondernemers ervoor gaan zorgen datr hun weknemers goed moeten verdienen terwijl de kostem die de ondernemers maken ook heel hoog zijn . De hoge kosten worden ook gemaakt door de maatregelen die de regering treft tegen de ondernemers . DEZE regering in NIET ONDERNEMEND BEZIG !!!! Ze zijn alleen maar eop uit om Geld In hun Eigen zakken te vullen ten koste van het VOLK en ook nog moeten de ONDERNEMERS ervoor zorgen dat het volk moet kunnen leven .
  ZIJ VRETEN en de ONDERNEMERS moeten voor het VOLK GAAN ZORGEN ..
  Er zijn tal van voorbeelden die er genoemd kunnen worden ..


  Maak melding

 7. Goed gezien VOTA, verkiezingen naderen, maar die domme garnalen hebben de zoveelste verkiezingsstunt weer niet door,allemaal weer voor Bouta stemmen anders gaat het beloofde weer niet door.Lange termijn denken zit er in die garnalen hersens niet in. Waar het geld vandaan moet komen zal ze een rotzorg zijn, ze zien alleen maar dat extra rondje casino die ze kunnen doen.
  De slavernij heeft dat hele kleine beetje denkvermogen voorgoed uit alle generaties gewist lijkt wel, en door de zon en vochtigheid is het daarboven helemaal verdampt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.