82-jarige schrijver Michaël Slory presenteert nieuw boek in Suriname

4
82-jarige schrijver Michaël Slory presenteert nieuw boek in Suriname
Michaël Slory (m) in juli eerder dit jaar in Tori Oso voor de feestelijke presentatie van zijn nieuwste pennenvrucht ‘Alsof men alles loslaat’

PARAMARIBO, 4 jul – De Surinaamse schrijver en dichter Michaël Slory (m) vorige week in Tori Oso voor de feestelijke presentatie van zijn nieuwste pennenvrucht ‘Alsof men alles loslaat’. Het boek is uitgebracht door Uitgeverij In de Knipscheer. De 82-jarige Slory kreeg het eerste exemplaar van de bloemlezing van zijn eigen hand.

Na de presentatie konden belangstellenden die het boek hebben gekocht, hun exemplaar laten signeren bij de auteur. Slory is een van de dichters die veel indruk maakt door nadrukkelijk Sranan te bezigen. De oude meester heeft echter spaans gestudeerd en werken in die taal zijn ook te vinden.

Hij heeft altijd de sociale en politieke actualiteit, zowel in Suriname als daarbuiten, poëtisch becommentarieerd.


4 REACTIES

  1. Deze grote Surinamer uit Coronie, heeft mij spaans les gegeven op de Middelbare Handelsschool in Paramaribo. Op de C. R. Froweinschool (MULO) aan de Wanicastraat moest ik gedichten van zijn hand leren. Zo’n grote bewondering voor hem toen en nu, heb ik voor niemand anders gehad. Het is meer dan gepast dat hij wordt vereeuwigd en geeerd door een standbeeld van hem te maken. Waar het zal staan in Totness of in Paramaribo is nog de vraag. Hopelijk mag ik erbij zijn als dit monument wordt onthuld. Grootmeester bedankt.


    Maak melding

  2. Een grote pluim voor de echte sranang man en een middelvinger voor de man die het land verder zijn paarse verdoemenis in helpt, geldt ook voor die dichter van Abra Broki.


    Maak melding

  3. Een grote pluim voor de echte sranang man Slory en een middelvinger voor de man die het land verder zijn paarse verdoemenis in helpt, geldt ook voor die andere paarse dichter van Abra Broki, S.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.