woensdag, april 17, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieSurinaamse Politiebond betaalt voor herstel onderkomen Bikersunit

Surinaamse Politiebond betaalt voor herstel onderkomen Bikersunit

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 29 jun – De Bikersunit van het Korps Politie Suriname, KPS, heeft voortaan een beter onderkomen. Het gebouw waar de eenheid was ondergebracht was dringend aan herstel toe. De regering kan het kennelijk niet betalen. De Surinaamse Politiebond, SPB, heeft daarom maar diep in de eigen buidel getast. De flitsende politieagenten kunnen weer onder wat comfortabeler omstandigheden hun werk doen. De vakbond blijft erbij dat het zorgen voor ideale werksituaties de taak is van de werkgever.

Maar deze keer is een uitzondering gemaakt. Dit zei SPB-voorzitter Raoul Hellings bij het weer in gebruik nemen van de ruimte in hartje Paramaribo. De unit is in hetzelfde gebouw gehuisvest, dat geldt als onderkomen van de officiersclub. Leden van de vakbond hadden eerder aangedrongen op een goede plek voor verpozing. De vakbond besloot daarom het gebouw te renoveren.

Toen bleek dat ook het onderkomen van de bikersunit niet om aan te zien was, werd besloten ook dat aan te pakken. Dta moest ook, omdat zowel het ministerie van Justitie & Politie als de korpsleiding beweerden geen geld te hebben. Korpschef Roberto Prade heeft intussen beloofd dat alle gebouwen waar de politie is ondergebracht een revisiebeurt krijgen als die nodig is.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

21 REACTIES
 1. Bewust laat deze moordenaar regering het toe, want het zijn de paarse poepvliegen, parasieten, ratten, muizen en varkens die hij als marionetten om zich heeft doen plaatsen. Marionetten die daadwerkelijk voor het aardse slijk hun zielen hebben verkocht om deze moordenaar aan de macht te houden in ruil voor heel veel geldelijk gewin. De ma pima dong kaolo dwaze, debiele idiote domdomdom ndp paria’s vinden het paars kuut dat moordenaars, drugscriminelen en staatskasrovers en hun roverheid het land en volk verarmen en ontwrichten. Opa en oma blijven erbij dat als in 2020 deze dong no mpp ndper’ s weer gaan stemmen, dat de paarse dictatoriale verwoester en zijn roversbende vrij spel hebben om hun geld-, heb-, en machzucht verder uit te breiden ten koste van dezelfde dwaze ma pima dong ndper’s. Tjies deng dong no mpp ndper’ s mooi beet. Een pluimpje voor de bond en een grote 0 voor de ma pima ndp roverheid.


  Maak melding
 2. De grote vraag is en blijft:
  Waar hebben ze dan wel geld voor?
  Het is treurig om dit aan te horen. het lijkt Zimbabwe wel, ja zelfs dit wens je jou grootste vijand niet toe.
  de politie die de inwoners een veilig gevoel te geven hebben niets om dit waar te maken.


  Maak melding
 3. PARAMARIBO – Er rust een schijnbaar ondoordringbare waas van geheimzinnigheid rondom de voortgang van het Conservatorium van Suriname. Officieus ligt de informatie al op straat: het conservatorium bestaat voor nu slechts op papier.
  Het gebouw van het Bisdom Paramaribo van waaruit vanaf 2011 is gewerkt, is ontruimd en er is voorlopig een administratie gehuisvest bij de Nationale Volksmuziekschool. Bij het bisdom bevestigen ze wel dat het conservatorium niet meer daar ondergebracht is, maar voor de rest houden ze de kaken stijf op elkaar en verwijzen naar de leiding van het onderwijsinstituut.Die houdt zich geruisloos.
  Zeven jaar terug was dat totaal anders. De start van het conservatorium werd met veel fanfare ingeluid met de volle ondersteuning van president Desi Bouterse. Met de opening van het conservatorium ging daarbovenop een lang gekoesterde droom van muziekpedagoog Ramon Williams in vervulling. Als directeur was hij nog tot dit jaar verbonden aan het instituut. Geconfronteerd met de situatie rondom het conservatorium, kan hij zijn teleurstelling nauwelijks verhullen. “Ik vind wat er nu gebeurt verschrikkelijk”, reageert hij.

  Had hij de vloek van het land niet geroepen bij de opening, dan zou het anders zijn geweest. Want rekenen op subsidie van deze vervloekte ndp regering is vroeg of laat geconfronteerd worden met het einde. Stem bakka ma pima dong ndper’ sin 2020 voor het einde van land en volk en het begin van de dictatoriale staat Suribabwe. Nog meer verval dankzij de paarse vloek ligt in het verschiet. Stem bakka in 2020 o mpp dong na ka dong ndp paria’ s.


  Maak melding
 4. Eind goed al goed?
  Klopt het dus toch, dat er genoeg geld is. Alleen niemand wil zijn reserves aanspreken en houdt liever zijn rechterhand op en de linkerhand op de knip.

  De ministers hebben besloten het spelletje mee te spelen: jullie zeggen dat jullie geen geld hebben. Wij zeggen dat nu ook. dat krijg je er van als door iedereen maar gelogen en gefraudeerd wordt.
  Hoe komt de SPB aan (zoveel) geld?


  Maak melding
 5. @pico rico
  Wie is kovind van je?je vader misschien?!
  1 miljoen dollar wordt gesmeten voor hem gewoon zomaar en met het beetje geld dat de politie heeft en waarmee pen,potlood en toilet papier gekocht zou kunnen worden om die dan uit te geven waarvoor hun baasje bouta verantwoordelijk is..nou nou…
  Nou politie, bouta heeft geen geld voor jullie.Jullie zijn kovind niet.Niet treuren en ga aan renovatie wekzaamheden doen .Bouta weet dat jullie vindingrijk zijn en hij heeft geen geld voor jullie,ook niet een beetje.


  Maak melding
 6. Ray
  Ik zie dat je het discussiëren uitstekend beheerst , zonder gelijk naar misuitingen te grijpen.
  Ik zal mij voor een keer aanpassen aan je niveau.
  Als de heer Kovind mijn vader mocht zijn dan heb ik toch een ding voor op je, namelijk dat mijn vader bekend is.
  Kan jij dat ook zeggen? Met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid is antwoord op deze vraag: neen
  Ik zal nu maar je niveau weer ontstijgen, want het ruikt niet zo fris daaronder.
  Edoch, hier boven is het wel een stuk kouder.
  Los hiervan.
  Bakra zegt: de kost gaat voor de baat.
  Oftewel je zal moeten investeren wil je verdienen.
  We ( de forumleden alhier, jij echter niet)kunnen discussiëren over de vraag of het bedrag juist is en of er volledige verantwoording kan worden afgelegd over de uitgaven.
  Maar een discussie voeren over uitgaven gedaan door de overheid van Suriname om meer te verdienen in de handel met het buitenland is voor mij geen optie. Dit moeten zij doen.
  Geen land is zelfvoorzienend.
  De heer S.Oemrawsing? heeft aangegeven dat het bedrijfsleven hierbij betrokken moest zijn. Daar heeft hij 100% gelijk in.


  Maak melding
 7. @ Pico,

  Mag ik zo vrij zijn je te corrigeren?
  Het was de heer Binda die had gezegd dat het bedrijfsleven erbij betrokken moest worden.
  Las dat je slecht ben in namen, ik ook. Maar nu had ik het wel goed onthouden.


  Maak melding
 8. @ Pineut aka Smatje misbaksel,

  Je bent de Vliegende hollander aan het naapen, want die persoon heeft mij beschuldigd van ruzie zoeken/maken met iedereen. Wanneer kritische reacties worden gegeven dan zijn er altijd mensen gelijk jou die gaan schreeuwen dat er ruzie wordt gemaakt.
  Pineutje, zeurkous, mijn reactie is gericht aan Pico en niet aan jou. Maar om weer eens ruzie te zoeken met mij moest je maar reageren.
  Ik weet zeker dat pico niet 1 van je vele nicknames is. Daarvoor is hij een beschaafd iemand waar jij nooit aan zal kunnen tippen.
  Jouw reacties zijn doorregen van haat en onzin.
  Iedere keer krijg je van mij op je donder en toch ga je maar door.
  Ben jij je ei nog niet kwijt. Hahahahaha


  Maak melding
 9. Pineut
  IK heb nog nooit ruzie gehad met Jiyani.
  We zijn het vaak wel eens, maar soms ook niet. dat kan en dat mag.
  Ik heb ook nog nooit een meningsverschil gehad met jou,maar het lijkt er wel op dat je bij voorbaat al je pijlen richt op haar.
  Geen idee waarom. Hoef ik ook niet te weten


  Maak melding
 10. @Pico rico
  Thuis in India heeft kovind niks te vertellen.Hij is gewoon een ceremoniele president netals kraag,ramsewak shankar en ramdathmissier.
  Ik heb liever een vader die niet bekend hoeft te zijn for all the wrong reasons.En bovendien ook het politieapparaat is afhankelijk van subsidies.Het is daarom heel erg dat het beetje geld dat de politie opzij zet zelfs dat moeten ze gebruiken terwijl ze recht hebben op subsidie geld.1 mijoen. dollar vermorsen aan kovind Waarom?!


  Maak melding
 11. Waarom?
  Dat heb ik je proberen uit te leggen.
  Ik ben hierin duidelijk niet geslaagd en zal het dan ook nogmaals proberen.
  Een land dat weinig middelen heeft, zal heel veel moeten doen om aan middelen te komen en zal keuzes moeten maken. Je kan een euro immers maar een keer uitgeven.
  Wat kan een land doen
  Zij kan haar hand ophouden
  Zij kan proberen zelf middelen te verdienen. Lastiger, maar veel beter. Hierdoor kan je een structurele verandering aanbrengen en zorgen dat je in de toekomst inkomen kan genereren
  Een mogelijkheid is devaluatie van de valuta. Hierdoor wordt je goedkoper en kan de export toenemen. enz
  Er zijn meer mogelijkheden. Ik zal ze niet allemaal bespreken, maar nog slechts een. het moge duidelijk zijn waarom ik voor deze heb gekozen.
  Vriendschap sluiten met andere mogendheden. Hierdoor kan er in de toekomst meer overleg plaatsvinden.
  Liefde zal van twee kanten moeten komen. Het is niet te verwachten dat de president van India met bakken geld aan is komen zetten en dat moet ook niet direct worden verwacht.

  Suriname heeft grondstoffen. India heeft kennis
  De regering heeft gekozen om de banden met India aan te halen. Dat is hun goed recht. Zij zijn immers gekozen door het volk. (slim of niet speelt hierbij geen rol)

  Nogmaals geen discussie over het land waarmee de gekozen volksvertegenwoordiging zaken doet.
  (je zal immers nooit iedereen tevreden kunnen stellen).
  Wel over de hoogte van de uitgaven en de besteding


  Maak melding
 12. @Ray,

  Je bent slecht geinformeerd. De President in India heeft wel zeker enige macht. Elke wet moet door hem worden getekend ter goedkeuring en als hij weigert (sommige presidenten hebben meermaals dezelfde wet teruggestuurd), dan komt zo’n wet er niet.

  Btw, je constante aanval op Kovind lijkt mij erg vreemd. Je valt de Nederlandse koning toch ook niet aan? De Indiase President vervult tevens de rol die de Nederlandse koning voor Nederland vervult, nl het land promoten in het buitenland en in het binnenland voor eenheid proberen te zorgen.


  Maak melding
 13. Pineut is een fanatieke moslim en Jiyani is een hindoe. Geen wonder dat de moslim de hindoe (onterecht) aanvalt. Dat zit in hun genen.


  Maak melding
 14. Broeya,
  Is dat je mening ? of wil je mij duidelijk maken dat het de mening is van Ray.
  Maar moeten we dat niet allemaal?

  Mijn moeder en mijn zus zijn overleden. Ze wilden beide zo graag nog leven. Ik had graag (en dat heb ik mijn zus ook verteld) hun plaats ingenomen.

  Jaimagal
  Bedankt voor je uitleg.
  Ze kennen elkaar dus niet, maar maken ruzie op basis van geloof?
  Ik wilde een aantal jaren geleden meer weten over het Hindoeïsme. Ik kreeg van een collega een boek, maar raakte al snel het spoor bijster
  Mijn vader was Hindoe, ik ben Katholiek. Ik respecteer het geloof van en ander. Zouden anderen ook moeten doen.
  Ook je posting gericht met name gericht aan Ray, maar ook voor ons natuurlijk waardeer ik erg,
  Mooi


  Maak melding
 15. @ Pico,

  Om geloof maak ik met niemand ruzie. Integendeel zeg ik dat alle geloven het goede prediken. Ik respecteer en oordeel elk geloof op de goede aspecten.
  Wel geef ik mijn mening als ik het met bepaalde aspecten uit een geloof niet eens ben en andersom mag een ander ook zijn mening geven over het Hinduïsme. Maar dan wel met het nodige respect.
  Als hindu ben ik ook niet flauw om het Hinduïsme op aspecten die achterhaald zijn of om het slechte gedrag van hindu’s te benoemen.

  Mijn schoonmoeder is moslima, mijn schoonvader hindu en mijn man budhist.
  Heb 2 vriendinnen die christen zijn. De deur staat open voor iedereen, die mij en mijn geloof met respect behandelen.

  Voor het Hinduïsme moet men de tijd nemen om die te doorgronden. Het kan eenvoudiger vind ik zelf.
  Ik zie het Hinduïsme meer als een leidraad voor het leven. Er zijn verschillende wegen binnen het Hinduïsme die tot hetzelfde leiden. Dus elke hindu kan kiezen welke weg hij/zij wil volgen.


  Maak melding
 16. We hebben al een paar keren moeten meemaken dat de politie als vakbond of als individuen hun werk ruimten hebben opgeknapt. De ndp regering had er geen geld voor. Huizenhoge schulden en moordende interest moeten betaald worden door de ndp regering. Wat is de hoofd fokus van deze Regering? Zeker niet de onderhoud van gebouwen. Blijkbaar het eigen belang is belangrijker. Njang maken is nummer een.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES