‘Comité is instrument tot straffeloosheid mensenrechtenschenders in Suriname’

37
nabestaanden Decembermoorden Suriname

PARAMARIBO, 29 jun – Het Comité Slachtoffers & Nabestaanden van Politiek Geweld is het zoveelste instrument dat straffeloosheid moet bewerkstelligen van mensenrechtenschenders. Dit stelt Sunil Oemrawsingh, voorzitter van de Stichting 8 december 1982. De bedoelingen van het comité zijn niet oprecht. De zogenaamde dag van nationale rouw wordt al drie jaar achtereen steeds weer op een andere datum gehouden. Dat spreekt boekdelen.

Het is net als met eerdere pogingen. Het wijzigen van de amnestiewet was ook bedoeld als misleiding. “Het Comité Slachtoffers & Nabestaanden van Politiek Geweld is een product van het rendementsdenken van Dew Baboeram en de daders die ten koste van anderen en met name de slachtoffers, hun verantwoordelijkheid voor deze misdaden, met name in de periode 1980-1991, proberen te ontlopen”, stelt Oerawsingh in een communiqué.

Het gaat er kennlijk om het decemberstrafproces stop te zetten Waar het zeker niet om gaat is de rechtsstaat te herstellen na de bloedige periode van militaire dictatuur met al haar gevolgen.
De verdachten willen zich “noch onderwerpen aan de rechtspraak en schuld bekennen, noch verantwoording afleggen voor misdaden tegen het volk van Suriname”. Het comité werkt daar dus aan mee.


37 REACTIES

 1. Zolang het volk de gruwen van deze moordenaar en zijn trawanten aanvaard, zullen wij in Suriname met veel pijn en verdriet dit ritueel van minachting moeten ondergaan. vandaar deze oproep: Surinamers wacht niet tot 2020 neem het heft in eigen handen. De democratie geeft jouw de tools hiertoe.


  Maak melding

 2. terug kijken na veel jaartjes zullen mensen wel zegen wat was deze volk dom in deze tijd , eet dit maar op met je bouwtje bouta .


  Maak melding

 3. Het strafproces is een enkele doodlopende weg en is mijn inziens een zinloos gedoe. Ik zie meer heil in een waarheidscommissie van wijze mannen/vrouwen die niet bevooroordeeld zijn. En dat hoeft niet onder leiding van Dew Baboeram. Het land is verdeeld in twee kampen, namelijk een kamp waar rancune de overhand heeft. Die mensen willen ten koste van alles wraak nemen. Dan heb je nog een kamp van personen die een eerlijk verhaal aan de wereld willen vertellen en misschien ook excuses willen maken als zij daadwerkelijk een fout hebben begaan.


  Maak melding

 4. Het zijn die griezels om die moordenaar heen zoals die loopjongens Adhin en Noersalim, en de grootste griezel Herrenberg van het kabinet, die het pad van verzoening bewandelen, met als doel, het 8 december proces te stoppen, zodat hun afgod de moordenaar, zijn straf kan ontlopen, en dit allemaal opgezet door stichting doofpot,onder leiding van Een psychopaat Hyra en Jeroe.


  Maak melding

 5. De organisatie voor gerechtigheid en vrede(OGV) en de Stichting 8 december 1982 niet te vergeten het bisdom (Monseigneur Karel Marinu Choennie) zijn niet gediend met Het Comité Slachtoffers & Nabestaanden van Politiek Geweld.
  Volgens mij speel persoonlijke belangen een cruciale rol, blijkt dat het Comité voorstander is van algemeen belang boven groepsbelang zo je wilt individuele (Elite) belang.

  De bevooroordeling van de organisatie voor gerechtigheid en vrede(OGV) en de Stichting 8 december 1982 niet te vergeten het bisdom (Monseigneur Karel Marinu Choennie met zijn bisschoppelijke commissie. is naar mijn mening onterecht en discriminerend.

  Mijn advies aan de regering is om rondom het fort zeelandia te omrasteren en zonder een geldige pasje mag men het trein niet betreden.
  Wij vechten voor algemeen belang en niet voor groepsbelang.


  Maak melding

 6. Parbo: “Het strafproces is een enkele doodlopende weg en is mijn inziens een zinloos gedoe. Ik zie meer heil in een waarheidscommissie van wijze mannen/vrouwen die niet bevooroordeeld zijn.”

  Wat een joker ben je toch


  Maak melding

 7. Parbo
  Lampekap dat je bent ,dit figuur dood zwijgen is beste remedie.
  Een kind in de armen van moeder doodschieten en dat noem jij rancune
  Flapdrol


  Maak melding

 8. De leden van dit team hebben de vorige week van Prade te horen gekregen dat zij elders ingezet zullen worden. Zij zullen ook niet samenwerken, maar ingedeeld worden op verschillende posten. De wapendragers zullen ook niet tewerkgesteld worden bij speciale diensten.

  Een gemiste kans voor open doel.
  Hoe dom kun je zijn om een unit te ontbinden terwijl de wereld al haar schijnwerpers op Suriname richt.
  Hoe dom kun je zijn om de personen van de opgeheven unit niet meer te laten werken in dezelfde samenstelling terwijl de wereld hoort dat “de overgroot deel van de opgespoorde drugs op Surinaams grondgebied heeft plaatsgevonden”
  Hoe dom kun je zijn om de bereikte know how en praktische ervaring van de leden van deze unit op andere afdelingen worden ingezet waardoor hun ervaring en expertise verloren gaat

  Ach man come on dit kan alleen in Suriname en waarom is dan de grote te beantwoorden vraag


  Maak melding

 9. Laat eerst het recht spreken, dan pas kan men overwegen om tot verzoening over te gaan.
  Het ligt vooral aan de nabestaanden of ze willen verzoenen.
  Vergeven is wel het beste, vergeten zal toch nooit gebeuren.


  Maak melding

 10. Het volk van Suriname wist drommels goed dat ze een leider kozen die lak had aan mensenrechten.De decembermoorden zijn overal ter wereld bekend en goed gedocumenteerd.Er is een gezegde :Een volk kiest een leider die ze verdienen


  Maak melding

 11. Nogmaals, voor de duizendste keer, vervloekt zijn moordenaars die op handen worden gedragen, aanbeden, vereerd en beschermd. Maar nog meer vervloekt zijn allen die deze moordenaar op handen dragen, aanbidden, vereren en beschermen, koste wat kost, al moet een heel volk de dupe worden van de moordvloek, alleen degenen die deze moordenaar verafgoden verworden moordenaars, drugscriminelen, rovers, dieven, geweldenaren, fraudeurs en criminelen, groot en klein, rijk of arm, gelovig of niet, allen die hebben gestemd in 2010 en weer in 2015 verdienen het om door de moordvloek geteisterd te worden. Wacht maar af, oerdomme debiele idiote dwaze moordenaars vervloekte ndp aanhangers voor wat komen gaat na 2020, als jullie weer oerdom no ma pp gaan stemmen op de allergrootste moordenaar sinds 1980, wee u en uw nageslacht voor de paars komende gruwelen, niemand zal een helpende hand bieden, noch de Waarheid, noch de Gerechtigheid. En allen die op dit forum, de paarse schijt en pis vol bedrog en onrecht van de moordenaar tot zich nuttigen, voor jullie oerdomme paarse knettergekken geldt deze vloek in het kwadraat. In plaats van de Waarheid en Gerechtigheid na te streven, kiest men steeds weer oerdom voor de paarse leugen en het onrecht. Geen genade zal er worden gegeven aan het gros der paarse moordenaar vereerders en aanbidders wanneer hij hen als zijn slachtvee zal misbruiken to op hun paarse botten. De ma pima dong no mpp ndper’ s zullen vreselijke paarse lasten en jukken op hun hals en schouders, dwingend krijgen opgelegd door hun geliefde moordenaar en zijn duivelse trawanten. Geloof het of niet, stem maar dan weer oerdom in 2020. Maar dan zal er geen gelach meer zijn om de derde oerdomme dwaze stemkeuze, maar GEHOON. Dat is het verdorven, slecht misdadig moorddadig ddb gezind slachtvee, dat nu in vreselijke armoede en onderdrukking in verval is geraakt, ze hebben driemaal de duivelse zoon als leider gewild en hun lot is nu lijden voor hem en zijn duivelse trawanten, schuld op schuld tot in de komende generaties, misdaad op misdaad, leugen op leugen, roof op roof, moord op moord stapelen zich tot de maat vol van is en er voorgoed een einde komt, maar dat gaan ze niet na kunnen vertellen aan hun nageslacht die hetzelfde lot te wachten staat. Ndper’ s zijn zeer slechte mensen en lafhartig van geest. Dankzij hun dwaze domme stemkeuze is het land zwaar verontreinigd, niet allen om de vele moorden en onschuldig bloed, maar om de geldzucht.


  Maak melding

 12. Een moordenaar dient gestraft te worden.Verzoening ,vergeten en vergeven hoort er niet bij.
  Suriname is echt een toneelland ,echt een showpodium.Moordenaar bouta bepaalt dat hij vergeven moet worden en de showcomite is gereed.wat de moordenaar zegt is net een bevel,kijk wat de moordenaar allemaal doet om niet gevangen genomen te worden…amnestie en nu komt de verzoeningscomite waar hij niets anders dan de leugen vertellen kan.@Parbo..wordt je ministerie van verzoening en vergevingzaken of wordt je liever ministerie van amnestie voor alle moordenaars ,waarom je baasje alleen?!


  Maak melding

 13. Ray, zijn er omstandigheden denkbaar waardoor je van mening kan veranderen?
  Zo ja, welke zijn deze dan?
  Is vergiffenis schenken onder alle omstandigheden voor jou ondenkbaar?

  Jaren geleden hoorde ik een Surinaamse mevrouw op de radio het volgende zeggen:
  als je niet in staat bent een ander te vergeven, hoe kan je dan van je God verwachten dat Hij jouw vergeeft.
  Ik vind dit zo’n mooie zin. Misschien wel het mooiste dat ik ooit gehoord heb en daarom handel ik daar ook naar.
  Ik zeg je niet wat je moet doen (zo brutaal ben ik niet), maar vergiffenis schenken kan bevrijdend werken


  Maak melding

 14. @Gang Gang
  Suriname huilt omdat het burgers heeft zoals jij.Ik ben de politie niet noch een rechter.Ik kan onmogenlijk je geliefde moordenaar gaan oppakken en opsluiten.Zo zijn jullie surinamers.opgeven. zonder te proberen daar zijn jullie kampioen in.Kom me geen nonsens uitleggen dat een moordenaar oppakken en straffen een expire date heeft.Kom me niet uitleggen dat je geliefde moordenaar niet opgepakt hoeft te worden want 35 jaar eerder is het niet gelukt,dus laat maar.
  Je naam@gang gang doet denken dat je stoer bent maar je bent gewoon een lolliepop,sucker.
  Geen wonder dat het nooit goed zal komen met Suriname.Het heeft burgers zoals jou erin
  …passief en lui zondet 1 gram aan vechtlust.


  Maak melding

 15. @Pico Rico
  Ok weet niet welke God jij en die mevrouw dienen.Ik dien de Here God die zondaars straft en niet vergeeft.Als jij en die tante van je zondaars vergeven wil omdat het bevrijdend werk,nou jullie 2 mogen vergeven hoor want als ik jou relaas goed begrijp moeten jullie 2 ook moordenaars zijn om godsgenade te ontvangen door andere moordenaars te vergeven.De rechters zijn er niet om crimimelen te vergeven.De politie is er niet om criminelen te vergeven, fijn als jij en je tante denken criminelen te vergeven wel vergeef ze dan. Verwacht dit niet van de politie,de rechters van God en van mij.


  Maak melding

 16. Hoe kan je iemand een hand geven, willen samen werken, iets opbouwen, als hij wordt verdacht van moord.
  Welk persoon zou zo iets doen zo iets snap ik niet.
  Ik zou er kippenvel van krijgen.
  Hoe denken eigenlijk de nabestaande er over, kunnen zij vergeven?


  Maak melding

 17. Ray.
  Ok duidelijk.
  Zie je wel dat je bijna normaal kunt discussiëren.
  Je zin
  “want als ik jou relaas goed begrijp moeten jullie 2 ook moordenaars zijn om godsgenade te ontvangen door andere moordenaars te vergeven.De rechters zijn er niet om crimimelen te vergeven.”

  Ik heb het niet over moordenaars gehad, noch over rechters.
  Rechters zijn door ons aangesteld. Zij moeten dan ook recht spreken. Wij horen ons daaraan te houden

  Je laatste zin
  “Verwacht dit niet van de politie,de rechters van God en van mij.”
  van de politie verwacht ik cdat zij hun taken naar behoren uitoefenen
  de rechters van God ken ik niet. Wel rechters aangesteld door de regering

  Ik verwacht van niemand dat hij of zij doet wat ik graag wil.
  ieder mens heeft recht op zijn of haar mening en mag zijn of haar EIGEN leven leiden.
  Er is slechts een uitzondering; minderjarigen, wat mij betreft.


  Maak melding

 18. Een Volk Dat Voor Tirannen Zwicht Zal Meer Dan Lijf En Goed Verliezen Dan Dooft Het Licht…

  ddb is een tiran, zware crimineel, moordenaar, enz en dat moet het Surinaamse Volk, vooral de ongeschoolden goed weten.
  ddb ea horen van de rechtbank/krijgsraad in de rechtsstaat Suriname 3 x LL te krijgen voor misdaden tegen de menselijkheid en andere strafbare daden.

  Surinaamse Volk, Surinamers wees rationeel, wees kritsch, denk logisch. Niemand staat boven de grondwet van een land en Internationale Verdragen oa mensenrechten.

  Leve:
  – de democratische rechtsstaat Suriname,
  – Internationale mensenrechten, mensenrechten,
  – de grondwet van Suriname, strafrecht van Suriname,
  – de Trias Politica; – wetgevende macht, uitvoerende macht, rechterlijke macht,
  – het Surinaamse Volk dat de juiste koers met Suriname wilt opgaan, voor welvaart, welzijn en de toekomst van deSurinamers; misdadigers die veroordeeld zijn door de rechtbank/krijgsraad horen in de gevangenis te worden opgesloten.
  – normen, waarden, principes, respect, enz.
  – juiste politieke leiders met de juiste kennis, ervaring, goede eer en naam die Suriname (inter)nationaal goed kunnen neerzetten. Regeren is vooruitzien.

  Hoera, Hoera, Hoera!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 19. RECHTSPREKEN en MISDADIGERS VERVOLGEN is NOOIT RANCUNE !!!
  (LEES aub de Strafwetten en de Grondwet !!!)

  De MASSAMOORDENAARS van ONGEWAPENDE BURGERS MOGEN HUN
  ZWARE STRAFFEN NIET ONTLOPEN !

  Slachtoffers in een GEWAPEND CONFLICT, ZIJN NIET TE VERGELIJKEN met
  BRUTE MOORDEN OP ONSCHULDIGE, ONGEWAPENDE STAATSBURGERS !

  STOP DE PAARSE MILITAIRE DICTATUUR IN SRANAN !

  PS : RECHTSSTAAT SNEL HERSTELLEN en alle Politieke Paarse ROVERS
  oppakken en vonnissen !

  Alle Drugscriminelen en Corrupte BOEVEN OPPAKKEN !

  HANDEN AF VAN RECHTERLIJKE MACHT en van de Procureur Generaal !


  Maak melding

 20. Parbo 29 juni 2018 at 10:54
  Het strafproces is een enkele doodlopende weg en is mijn inziens een zinloos gedoe. Ik zie meer heil in een waarheidscommissie van wijze mannen/vrouwen die niet bevooroordeeld zijn. En dat hoeft niet onder leiding van Dew Baboeram. Het land is verdeeld in twee kampen, namelijk een kamp waar rancune de overhand heeft. Die mensen willen ten koste van alles wraak nemen. Dan heb je nog een kamp van personen die een eerlijk verhaal aan de wereld willen vertellen en misschien ook excuses willen maken als zij daadwerkelijk een fout hebben begaan.

  Na soso paarse ka joe e verkondig bakka, volgens velen ben je werkelijk ddb duivels crimineel misdadig paars bezeten, of door al dat paarse witte spul dat je dagelijks insnuift, liggen jou hersens omgekeerd in je ingekrompen schedel. Boi Parbo, joe dati moes e njang bouta eng ka en dringi eng tingi pisi dati joe no mang onderscheidt moro sa bun of san no bun, of je bent een geboren idioot. Ga gauw weer snuiven.


  Maak melding

 21. Vergeving komt pas na schuld aanvaarding. Hoe kun je iemand vergeven die zijn schuld niet aanvaard, die grossiert in leugens, het land keer op keer vernietigd en leeg steelt en boven al zo megalomaan is dat hij denkt door God gezonden te zijn ??!!!
  Daar naast geld dat: Iedereen die bewezen ongeschikt is voor zijn baan voor goed uit die functie geweerd moet worden. Dat geld voor die gehele paarse kliek en de likkers. Ze zijn een schande voor de mensheid, een vloek voor Suriname.


  Maak melding

 22. @Parbo 29 juni 2018 at 10:54
  Ja het land is verdeeld in twee kampen maar wel iets anders dan wat jij ons voor houdt.
  Het ene kamp, waar jij toe behoord, bestaat uit ongeschoolde, schaamteloze likkers en opportunisten onder leiding van onmenselijke, gewetenloze criminelen die allen uit zijn op eigen gewin.
  Het andere kamp uit rechtschapen mensen die het land willen ontwikkelen en de rechtsstaat herstellen.


  Maak melding

 23. @Henry.
  Je generaliseert. DE meeste mensen inderdaad niet, maar ik wel
  @ Klaas de Groot.
  “Vergeving komt pas na schuld aanvaarding.” Ik ben het hier volledig mee eens. Als je geen spijt hebt enz. dan valt er niets te vergeven.


  Maak melding

 24. In de jaren 80 was de van moordverdachte crimineel er niet vies voor om de nabestaanden stelselmatig op podia belachelijk te maken. Natuurlijk was hij dan ook heer en meester in deze periode in Suriname.

  Hij heeft zich dan ook nooit, nunca, never in eigen persoon verantwoord voor de rechtbank. In zijn optiek is de rechtbank illegaal.

  Ik zal deze man never, nooit, nunca vergeven: Hij moet zich verantwoorden zoals elke sterveling voor de rechter voor moord.

  In de jaren 80 was hij onaantastbaar natuurlijk: We leven nu in een andere tijd vriend!!!


  Maak melding

 25. Mi dat kan taki over de jaren tachtig en mi wens eng zevenmalen erger voor die ma pima oerdomme dwaze idiote ndp paria’ s als ze in 2020 weer paarsdom gaan stemmen op moordenaars, drugscriminelen en staatskasrovers. Mi sjie deng lijk na AZ onder lakens vol met donkerrood bloed. Afschuwelijk ijzige stil en afschrikwekkend was het. Hoe kunnen Surinamers elkaar zo laten afmaken. In 1983 werd het nog erger, censuur, schaarste, bedreiging, samenscholingsverbod, avondklok tot 1984, daarna nog meer onderdrukking door de aanbeden moordenaars. Mi dati e wens dat al die ma pima paarse klootzakken hetzelfde lot zullen ondergaan als vele rechtgeaarde anti moordenaars landgenoten. We hebben het niet verdiend om dit wederom mee te maken, maar die ma pima debiele idiote dwaze mpp ndp paria’s wel en zevenmalen erger deng go ka no mpp. Dus dong moro dong ndper’ s stem bakka in 2020 tapoe joe misleider sa e go meki oenoe lijdt no mpp. Mi dat help liever een straathond dan een mpp ndper in nood.


  Maak melding

 26. bang bang bang dit is geen schot uit een geweer dat is al geweest waar onder 15 mensen , maar bouterse heeft een eigen wet boek , oh ja waar is dat boek dan oh, onder tafel met wat geld dus dat .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.