maandag, mei 27, 2024
HomeFotoAandacht voor Grondenrechtenvraagstuk van Inheemsen in Suriname

Aandacht voor Grondenrechtenvraagstuk van Inheemsen in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 29 jun – President Desire Bouterse van Suriname heeft donderdag het ‘Document van het Grondenrechtenvraagstuk van de Inheemsen’ overhandigd aan minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (l). De overhandiging vond plaats tijdens een dienst ter gelegenheid van de Dag van Nationale Rouw in het Inheems dorp Pierre Kondre.

Deze dag is georganiseerd door het Comité Slachtoffers en Nabestaanden van Politiek Geweld. De herdenking van de slachtoffers was een dag eerder in Paramaribo gestart met de bewandeling van het Pad van Verzoening, vanuit Bastion Veere, de plek in het Fort Zeelandia waar in december 1982 vijftien tegenstanders van het militair bewind zijn gedood.

De participanten, onder wie vicepresident Ashwin Adhin, hebben in stoet gelopen naar het Monument van Gevallenen van de Binnenlandse Oorlog aan de Waterkant.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

18 REACTIES
 1. Off topic

  GEEN EN OF MEESTAL DEELBETALINGEN
  De West June 28, 2018
  Veel personen en instanties die al maanden, zo niet al jaren, aanzienlijke bedragen van de regering Bouterse moeten ontvangen en die maar niet op hun bankrekening kunnen waarnemen, zijn het wachten moe. Degenen die het uiterste pressiemiddel tegenover deze wan betalende overheid kunnen inzetten, maken er momenteel steeds vaker en noodgedwongen gebruik van. Dit pressiemiddel is de werkneerlegging, die dan in de meeste gevallen leidt tot een deelbetaling van de enorm opgelopen staatsschuld. De personen en instanties gaan dan uit verantwoordelijkheid ten opzichte van de gehele samenleving, over tot hervatting van de werkzaamheden, hetzij onder enorm protest. Het is duidelijk dat de overheid het bestuur van dit land nog maar nauwelijks in handen heeft en bezig is met een zuiver ad hoc beleid, dat ze tijdens de zogeheten revolutie en de regering Wijdenbosch ook al voerde om de eindstreep namelijk de algemene verkiezingen, te kunnen halen. Om te illustreren dat deze overheid slechts met brandjes blussen doende is, halen wij het niet tijdig betalen van instanties die al jaren belast zijn met het bereiden van voeding voor personen die in detentie verkeren aan.
  Deze instanties hebben recentelijk gedreigd de levering van voeding aan gedetineerden en arrestanten in cellenhuizen te stoppen, als de overheid binnen een door hen gestelde termijn de betaling van achterstallige gelden, niet zou voldoen. De overheid kwam wederom over de brug met een deelbetaling, om zo te voorkomen, dat de voeding niet meer zou worden geleverd. En zo rammelt het nu overal waar de overheid haar financiële verplichtingen op maandbasis niet of niet tijdig nakomt. Binnen de gezondheidszorg is er thans ook gebrek aan van alles, vooral in de ziekenhuizen en bij bepaalde apotheken. Zo is het geen geheim dat operatief ingrijpen bij bepaalde ziekeninstellingen alleen in acute gevallen kan plaatsvinden, omdat er zeer onvoldoende materialen in de operatiekamer voorhanden zijn. De overhead betaalt ook de ziekenhuizen zeer onregelmatig. Tot op heden is er voor zover ons bekend, geen oplossing gevonden voor het probleem met betrekking tot de dienstverlening bij de radiologische klinieken. Deze overheid schuift de vraagstukken maar voor zich uit, met de bedoeling alsmaar tijd te winnen en zo breng je absoluut geen oplossingen voor heikele vraagstukken. Minstens één verzekeringsmaatschappij heeft al gedreigd de zorgverzekeringen over boord te zetten als de overheid niet binnen drie maanden overgaat tot het goedkeuren van een verhoging van de premie voor de basiszorgverzekering. De maatschappij lijdt namelijk enorme verliezen door voort te gaan met de huidige door de overheid vastgestelde en goedgekeurde tarieven, die allang achterhaald zijn.
  Uit alles blijkt, dat deze overheid door groot geldgebrek niet langer in staat is dit land naar behoren te besturen. Er wordt dan wel een begroting goedgekeurd en ministeries zouden gevoeglijk na de goedkeuring in De Nationale Assemblee ervan uit moeten kunnen gaan, dat er geld door Financiën vrijgemaakt zal worden. In de praktijk komt daar weinig of niets van terecht, omdat mooie cijfers nog niet betekenen, dat daar werkelijk geld tegenover staat en beschikbaar zal worden gesteld door meneer Hoefdraad. Ook de ministeries krijgen na veel aandringen wat overmakingen, maar die zijn veelal ruim onvoldoende om op een normale en verantwoordelijke wijze te kunnen functioneren.
  Geen wonder dat bijvoorbeeld binnen het onderwijs , de volksgezondheid en het openbaar vervoer, de zaak met de dag verslechtert. De overheid blijft zich ondertussen rijk rekenen op de inkomsten uit de goud- en aardoliesector die, zoals een ieder weet, afhankelijk zijn van de wereldmarktprijzen die enige tijd stabiel kunnen blijven, zelfs stijgen, maar ook opeens kunnen kelderen. Vele landen die goud en aardolie exporteren, hebben zwaar nadeel ondervonden van een ineens dalende prijs voor goud en of aardolie. We denken daarbij vooral aan Venezuela. Waar de regering Bouterse tot nog toe maar nauwelijks oor voor heeft, is het opvoeren van de productie en dan vooral die gestoeld is op export. Zolang we die productie niet ter hand kunnen of willen nemen, zullen we op dezelfde voet blijven voortmodderen en zeker meer achteruitgang ondervinden.

  Dankzij al die ma pima ndper’ s schijten gelukkig ook degenen die hand- en spandiensten hebben verleend aan de paarse leugenaars, misdadigers, criminelen en boeven. Heel veel ondernemers die ndper’ s zijn e ka. Hun zaken zijn failliet gegaan de afgelopen twee jaren, anderen zijn zoals Cornelis taxi chauffer geworden, weer anderen als Dino en Meriba. Opmerkelijk dat op deze foto van didibri, er een sprekende gelijkenis is met de rover Meriba. Opa taki de appel valt niet ver van de stam. De paarse straffeloosheid zal verder om zich heen blijven grijpen met misdadiger aan de macht. De toekomst ziet er vreselijk paars ellendig misdadig uit voor de oerdomme ndp paria’ s.


  Maak melding
 2. Oom Ludwieg Ik begrijp jouw frustaties helemaal.Je vraagt je af hoe een volk kan kiezen voor een moordenaar,drugsveroodeelde en boef.Maar het is niet anders.So grontapoe de.Sai tori mi mang.


  Maak melding
 3. Oom Ludwig: kort geformuleerd : wanneer zal het weer goed gaan met ons switie sranang. Deze Mensen hebben de kans gekregen om te regeren, maar hebben door hun geringe opleiding niets kunnen bakken. Weg ermee.


  Maak melding
 4. Nogmaals, Simons is een racist. Onder haar leiding heeft de regering de vrije hand om te stelen. Ze draagt haar ambt om enkel en alleen NDP te bevoordelen…..kortom een Kwalitatief Uitermate Teleurstellend voorzitter. We schrijven met z’n allen geschiedenis, waar onze nakomelingen van zullen walgen!


  Maak melding
 5. Deze potsierlijk uitgedoste dorpsidioot is te LAF om het zgn “Pad van Verzoening” mee te lopen. Daarvoor worden paarse ja-knikkers, meelopers en kontkussers ingezet. Schaamteloze wanvertoning!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding
 6. Of topic
  Minister Noersalim benadrukt samenwerking met verkiezingsactoren bij voorbereiding verkiezingen
  29 juni 2018 – 16:34
  “Suriname staat nationaal en internationaal bekend om het organiseren van goede, transparante en democratische verkiezingen. Binnen de verkiezingsorganisatie zal om die redenen in de fase van voorbereidingen ook bijzonder de nadruk worden gelegd op de samenwerking met andere verkiezingsactoren.”

  Als je zo arrogant bent om de verkiezingen er uit te lichten als zijnde transparant ,moet ik noersalim TELEUR STELLEN Suriname is een groot zwart gat, waar de mentaliteit heerst van broekzak vestzak, en na mijn de zondvloed, over transparantie is heel wat te vertellen.
  Kijk maar naar de goud deals hoe transparant is dat ,brokkopondo ,Apoera project ontmanteling suralco,en zo kunnen we nog wel even door gaan ,en dan ook nog democraties, dan krijg je wel de lachers op je hand, nationaal en internationaal staan wij bekent dat we goed kunnen organiseren , hier trekt mijn maag van samen, en de rest van de oppositie moet haar mond houden ,en als een hond opzitten pootje geven en blaffen als de baas het zegt.
  Hoe komt zo een man aan deze uitspraak,het hele land voelt zich als een vis op het drogen.als u begrijpt wat ik bedoel


  Maak melding
 7. Bouterse doet aan komedie in Suriname.Het volk is deze moordenaar al jaren zat maar ze zijn bang dat ze ook doodgeschoten kunnen worden door Bouterse zelf als in 1982 punt uit.Al die indianen verhalen van hem ten spijten.God slaapt niet moordenaar en idioot.


  Maak melding
 8. Comitė doofpot, blijf lekker wandelen in naam van die moordenaar, voor zogenaamde verzoening, met als doel, die moordenaar zijn straf te kunnen ontlopen, en imbecielen als een Hyra, Jeroe,Adhin,Noersalim, Herrenberg, werken daar aan mee, deels uit eigen belang, want slachtoffers en nabestaanden, interesseren deze gewetenloze schoften niet, met hun handelingen en hun denkwijze, verdelen ze nog meer dit verdeelde volk.


  Maak melding
 9. het recht van de inheemse (indiaan)moet altydt gewaarborgt blyven en hun leefgebiedt ook
  dit is hun land ,gestolen en geplunderd door europe en weg gegeven aan de multy culty samenleving


  Maak melding
 10. In 2009 beloofde hij het grondrechten vraagstuk direct op te lossen en kwik uit te bannen.
  In 2018 is er nog niets gedaan, zijn 100.000 ha in consessie uitgegeven aan maties, is de natuur met kwik vergiftigd en de Medische Zorg failliet.
  .
  Voor het binnenland is Bouterse, weer!!, een vloek geweest.


  Maak melding
 11. Ieja, ai hati mi vreselijk om te weten wat het gevolg is en zal zijn voor mi Switie Sranang en anti moordenaars ddb volk. Het doet echt pijn om te weten dat ze willens en wetens hun eigen verdoemenis hebben gekozen om tweemaal en straks, maar wel in mindere mate, voor een derde keer ma pima didibri bouta gaan stemmen. Het land is goed, maar het zijn alle ndper’ s die het land hebben verontreinigd met de vele moorden en misdaden olv de allergrootste aanbeden gewetenloze moordenaar en duivelse trawanten. Met pijn in mijn hart moet is steeds weer al die debiele idiote dwaze oerdomme paarse paria, vol hoon van repliek dien en nogmaals waarschuwen voor wat komen gaat in 2020, als weer oerdom no mpp op de verderver van land en volk willen stemmen. Wee Anus Meyje, Wee Andre Misi KaOlo, wee Dodje Bobo, wee Carl, Wee Somo, wee Bruns, Wee de paarse roverheid, maar nog meer wee het oerdom no mpp debiel dwaas idioot volk. Driemaal is scheepsrecht en dat weten de duivels die nu de macht is gegeven. Ze zullen letterlijk en figuurlijk over lijken gaan om dit te behouden, koste wat kost, ook al moeten ze hun eigen ma pima oerdomme aanhangers afslachten.


  Maak melding
 12. Het zou me niet verbazen als men weer op DB gaat stemmen.Dit zie wel vaker in de geschiedenis.Despoten worden verafgood en tegelijkertijd vervloekt.Niemand zet het volk een uzi tegen het hoofd als ze naar de stembus gaan. Ze zijn vrij om te gaan en om te stemmen op wie ze verkiezen.Maar een volk krijgt de leider die ze verdient.


  Maak melding
 13. Ik vind het een goed streven van dhr Somohardjo om het achter gehouden AOW van ex NEDERLANDERS in suriname alsnog te vorderen.
  RECHT EN EERLIJKHEID MAKEN OOK VRIJ!


  Maak melding
 14. Gaan jullie die vervloekte moordenaar reet likken!
  Deze duivel bouta heeft su naar de afgrond gebracht!
  Zelf ziet hy eruit als een ongezonde awari!
  Hoepel toch op moordenaar!


  Maak melding
 15. @ Roy groenberg: Suriname is als de verloren zoon uit de Bijbelse gelijkenis. Hij wilde alvast zijn erfenis en trok de wijde wereld in. Helaas bleek dat hij er niets van terecht bracht en berooid kwam hij terug naar zijn oude vader die hem met open armen ontving.

  Suriname wilde ook de wijde wereld in en vroeg haar erfenis aan moeder Nederland. Net als de verloren zoon verbraste zij haar erfenis en nu zit ze daar berooid. Moeder Nederland wil haar niet meer terug en nu bedelt ze maar om wat AOW kruimeltjes. Helaas het hart van moeder Nederland is van steen, weg is weg. Verkoop je laatste bezittingen maar aan je vriendjes China en India.


  Maak melding
 16. De Marrons hebben al het land van de Indianen ingepikt en nu zitten de Ingi’s zonder land. Deze regering gaat daar niks tegen doen, want ze promoot juist dat Marrons illegaal land bezetten.


  Maak melding
 17. Adhin denkt dat hij kans maakt om president te worden. Hij loopt met alle marsjes van Bouta mee. Misschien kruip hij ook in diens mars.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES