Somohardjo start Sociaal Weekend Supermarkt voor armste Surinamers

19

PARAMARIBO, 28 jun – Oppositiepartij Pertjajah Luhur, PL, springt de meest noodlijdende Surinamers bij. Er komt een Sociaal Weekend Supermarkt, die avijftig basisgoederen tegen een lage prijs aan de man zal brengen. Ook producten die haast buiten het bereik raken van de kleine beurs zulolen aangeboden worden. Het gaat dan om kip, vis, groenten en fruit.
De voornaamste drijfveer is solidariteit. De PL is zich ervan bewust dat Surinamers zwaar re lijden hebben van de financiële crisis in het land.

De partij wil een helpende hand toesteken, zonder Sinterklaas te willen spelen. “We gaan geen pakketten geven, we gaan de consumenten tegemoetkomen”’, zegt partijleider Paul Somohardjo tegenover Dagblad Suriname. De waar zal goedkoper worden verkocht dan gangbaar is in de doorsnee winkel of supermarkt. Aan mankracht is er geen tekort. De partij heeft voldoende aanhang waarop terug kan worden gevallen.

Groente, fruit, vis en kip zullen rechtsreeks worden betrokken bij de producent. Dat maakt de aankoop ook een stuk goedkoper. Gestart zal worden met een proefproject op het partijhoofdkwartier te Beekhuizen, in Paramaribo. Blijkt het een succes, dan zal worden uitgewaaid naar andere gebieden. Volgens Somohardjo wil zijn partij de gemeenschap laten mee delen in haar feestvreugde. PL bestaat binnenkort twintig jaar.


19 REACTIES

 1. Voedselpakketten bieden voor een korte periode wat soelaas.Wat deze man doet is, mensen duidelijk
  maken dat niks gratis is. Het leven moet betaalbaar blijven en dat is het niet in ons land.Mensen moeten ook leren hun eigen broek omhoog te houden. Bedelen tast je eigen waarde aan als mens.Wees er trots op wanneer je zelf iets kan betalen uit eigen portemonnee en niet steeds blijven bedelen of denken ik krijg het toch wel door te stelen. Geef je 1 keer willen ze je hele hand. Waar zijn onze waarden en normen gebleven?? Leuk initiatief van deze man.


  Maak melding

 2. élke keer weer hetzelfde verhaal van deze man die eigenlijk debet is aan deze situatie Opmerkelijk is dat hij volgens mij de laatste nog actieve politicus is sinds pengel


  Maak melding

 3. Ik zie liever net als in Nederland een organisatie die politiek/ geloof onafhankelijk
  is. In Nederland distribueert de voedsel bank eten en drinken aan mensen die
  om wat voor reden dan ook in de schulden zitten. Hoe goed deze actie ook bedoeld
  is, je hebt al snel de schijn tegen dat je de stemmen van de armsten wil winnen. Net
  zo als de NDP dat doet.


  Maak melding

 4. Ludwig van Abra Broki zal wel in rij staan voor een doos pampers. Deze oude seniele opa wordt maar 1x per dag verschoond. Zelfs een zwerfhond ruikt nog beter.


  Maak melding

 5. Maak jezelf economisch weerbaar, pot yu anu in a doti, prani. No trowe doti tap pasi of in a foto.
  Yu mus habi lespeki gi yu tra kondreman. No fufuru, ef yu no habi kokobe yu kan WROKO!
  No wakti politiek, den man hab yu fanowdu soso fu stem, verder den man e fergiti yu.
  Wroko na yu srefi, no luku san a tra wan abi, yu no sabi efu na seigi of na vloek den habi.
  Langa wan anu gi den suma san de in tru tru nowtu, dati na libisuma fasi.

  Dan yu kan kar yu srefi wan dja dja lespeki Sranan man!


  Maak melding

 6. moet niet gekker worden dan het al is straks santokhi met roti kip en bara aan huis eerst stemen voor anestie wet mensen aan het gas zetten nu dit , je moet nu op houden met je dom gedoe.


  Maak melding

 7. Parbo 28 juni 2018 at 21:53
  Ik zal wel in rij staan voor een doos pampers. Ik ben een oude seniele opa en wordt maar 1x per dag verschoond. Zelfs mijn zwerfhond ruikt nog beter.


  Maak melding

 8. Pertaiyah loehoer had toch al volkswinkels hoe zijn die doodgebloed? Nu gaan ze in supermarkten voor deze verkiezingen en de volgende verkiezingen van 2025 totale winkel centra voor zijn volgelingen van wie hij de jeugdige vrouwelijke medewerkers persoonlijk inspecteert op hun maagdelijkheid. A pae diesie law no ka.


  Maak melding

 9. Wanneer vertrekt deze onbetrouwbare van het politiek toneel.Ook dankzij hem is Bouterse amnestie verleend.
  Nu is hij tegen Bouterse als hem hem weer goed uitkomt is hij voor Bouterse.Hij en Bouterse same shit


  Maak melding

 10. Oom Ludwig van Abra Broki, en maar complete stukken tekst overschrijven in de “IK”vorm. Verder kom je niet met je intellect. Sommige stukken van je teksten kloppen niet eens. Lachwekkend. Je moet datatypist worden malloot. Nog beter, spring van de Harink Bank gebouw af.


  Maak melding

 11. @ Pineut aka Smatje misbaksel,

  Je wilt zeker je hand ophouden voor en roti met masala kip en kousenband.
  Wel Santokhi uitschelden maar de bara met lekkere chutney niet versmaden.


  Maak melding

 12. Bovendien Pineutje voedselpakketten uitdelen zal alleen armoede in stand houden.
  De behoeftige Surinamers moet geleerd worden hoe zij zichzelf kunnen redden i.p.v. hals reikend uit te kijken naar voedselpakketten.
  Santokhi weet dat ook en zal daarom nooit voedselpakketten uitdelen.
  Ondanks dat jij van jezelf vindt dat je intelligent bent en diepgang hebt, laat je weer eens zien dat je alleen maar onzin schrijft.


  Maak melding

 13. Parbo 29 juni 2018 at 12:37
  Oom Ludwig van Abra Broki, en maar complete stukken tekst overschrijven in de “IK”vorm. Verder kom je niet met je intellect. Sommige stukken van je teksten kloppen niet eens. Lachwekkend. Je moet datatypist worden malloot. Nog beter, spring van de Harink Bank gebouw af.

  We merken dat je je erg gekrenkt voelt, paars stinkende vieze ndp rat. Maar dat brengt leven in de brouwerij. Des te meer je reageert, des te meer kunnen velen lezen, de oerdomme dwaze debiele idiote gedachten en reacties die alleen een paarse dol gedraaide knettergek als jij mee zit. Joe ma pp.


  Maak melding

 14. @Parbo
  Je bent aan baja, geen shot gehad vandaag.
  No spang even naar de ggd en vraag naar wat methadon.
  Ps. ga niet inbreken of iemand zakkenrollen, er zijn veel agenten op de been dus mie waarshow joe!


  Maak melding

 15. De moslims hebben flink wat dieren geslacht met suikerfeest. Misschien heeft Pineut nog wat vlees over voor z’n arme djoeka buurman?

  P.S: ik heb vernomen dat de moslims het bloed van de dieren laten uitlekken en niet consumeren (halal) maar des te meer dol zijn op het bloed van mensen (aanslagen, moord en doodslag).


  Maak melding

 16. Hoe gaan ze uitmaken wie arm is? De rijken zijn erg bedreven in het opslurpen van al de gelden en goederen die voor armen bestemd zijn.


  Maak melding

 17. Heel mooi initiatief, maar hoe controleer je nu of jouw klanten tot de armste Surinamers behoren. Ook handelaren kunnen hun slag slaan door deze goederen voor een zachte prijs in te kopen en duur door te verkopen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.