Nieuwe terreurdreiging via Facebook in Suriname

19
Beveiliging op school aangescherpt na terreur dreiging Suriname
Archieffoto: politie bij Lyceum 1 na dreiging.

PARAMARIBO, 28 jun – Opnieuw is in Suriname een terreurdreiging geuit via Facebook. De nieuwe bedreiging is van iemand die de naam ‘Mohammed Ali Bin Salah’ gebruikt en is geplaatst in de groep ‘Things for sale Suriname’. De plaatser geeft aan dat Suriname de (vorige/red.) boodschap nooit serieus heeft genomen. Aangegeven wordt dat vanaf vandaag actie zal volgen. Er zullen doden vallen. Er is een plaatje van wapens toegevoegd aan het bericht (zie onder).

Waarnemend korpschef Roberto Prade zegt aan Starnieuws dat het Korps Politie Suriname zich niet laat afschrikken door deze nieuwe terreurdreiging. Hij is ervan op de hoogte dat vandaag opnieuw gedreigd is mensen om het leven te brengen. “De gemeenschap hoeft zich geen zorgen te maken,” aldus Prade tegen de nieuwssite.

De vorige dreiging kwam van iemand die zich Mohammed Ahmed Al-Mehdi noemde en was vals. Hij had gedreigd dat er aanslagen gepleegd zouden worden op de Anton de Kom Universiteit, de gevangenis te Santo Boma en Lyceum 1, als twee van terrorisme verdachte broers niet zouden worden vrijgelaten. De politie zou in verband met deze dreiging enkele verdachten op het spoor zijn.


19 REACTIES

 1. Zo wie zo moet elke terreurdreiging serieus worden genomen.De vraag is, is Suriname capabel genoeg om met dit soort dreigingen om te gaan.Hoe wordt dit aangepakt? Welke professionals hebben zij in huis, met de juiste kader? Het is leuk gezegd door Prade “de gemeenschap hoeft zich geen zorgen te maken” en wat als de gemeenschap zich zorgen maakt??? Het is een extra zorg erbij voor onze gemeenschap want 50 illegalen laten zij lopen. Elke dag vinden er in onze gemeenschap moorden, berovingen ect plaats.Er ontbreekt van alles om op de juiste manier te functioneren. Monie no de. Er ontbreekt aan het heel justitieel apparaat de juiste kader.
  Laten wij niet doen alsof. Amerikaanse trainingen zouden hier op de juiste plaats zijn.Maak geld vrij en stuur 2 van onze beste politiemannen naar Amerika voor scholing, zodat zij hun kennis hier kunnen overdragen. Zolang wij in hokjes blijven denken, komen wij niet vooruit. Wij kunnen het niet. Nergens voor te schamen. Het spreekwoord luidt”kennis geeft macht” Zelfs de militairen kunnen hiervan mee profiteren. Ophouden met doemdenken en het hokjesgeest gedoe.
  Er is zoveel uitgegeven aan de intocht van Kovind en er is geld over. Gebruik het hiervoor.
  Wil de politie de gemeenschap daadwerkelijk beschermen, dan is er werk aan de winkel.
  Dit gaat Suriname niet alleen aankunnen. Reed my words.De enige die goed beschermd wordt is die zakkenwasser van een hoogbejaarde Bouta. Dus Prade hopelijk zijn het geen loze woorden.


  Maak melding

 2. Islam is een gevaarlijke ideologie. Sommigen zeggen dat het dodelijker is dan een kwaadaardige tumor.
  Ik zeg alle moskeen afbreken en Islam verbieden net als in Angola.
  Geen mitsen en maren. Gewoon doen.


  Maak melding

 3. Waarschijnlijk zijn het ndper’ side in opdracht al deze dreigingen plaatsen. Parbo is waarschijnlijk ook een paarse schijterige terrorist, die men al op afstand kan ruiken. Na wang mpp dong tingi misdadiger bouta aanhanger.


  Maak melding

 4. Het is heel makkelijk om deze persoon op te sporen via het net. Dus doe dit en zet hem in de gevangenis. Of die wat ze in die Arabische landen doen. Gewoon stenigen in het openbaar.


  Maak melding

 5. Bla bla bla verhaal. Dit zijn kinderlijk reacties. Surinamer en terroristische. Eh laat me niet lachen. Ja als ze hulp krijgen van buiten. Maar zelf, NADA bla bla bla.
  A pack of jokers.


  Maak melding

 6. Soso lawmang in a kondre !!!
  De tereur dreiging komt voor roofovervallen,inbraken,roofmoorden !! Daarvoor moet Getrow zijn diensten de nodige instructies geven !! Was Gobin Nath was er geen terreurdreiging !! Libie sma naga law sanie!!
  Nodeloos brengen we de bevoling in rep en roer !!


  Maak melding

 7. Ach Prade ga echte politie werk doen.Ga de enige terrorist van wie je vrezen moet en zijn dreigementen serieus moet nemen,ga hem oppakken en hij is de bejaarde,hallucineerende bouta die de laatste jaren van zijn leven met amnestie geplakt aan zijn lijf doorbrengt.
  De rechters vrezen hem ook ..zie je dan niet,36 jaren al en nog steeds zijn ze bang vonnis uit te spreken.De ndpers die zijn even gevaarlik als hun baasje de moordenaar van 8 dec 1982.Je kan ze vinden in ocer.Ga ze halen.Toon wat spierballen.


  Maak melding

 8. Perfect gespeeld door de belanghebbende machtsfiguren. In het meest ideale geval worden er straks een paar arme sloebers opgepakt die voor een paar honderd srd een bericht van “iemand” op facebook moesten zetten en is het kwaad alweer geschied. Mensen tegen elkaar opzetten en onrust stoken. Zie bijvoorbeeld de reactie van Santa Maria. Suriname is voor terrorisme en hun aanhangers absoluut niet interessant. Er zijn wél andere figuren die hier belang bij hebben en er niet voor zullen schromen om ergens in de stad iets op te blazen en dan te beweren dat het de islam is. Is weer eens wat anders dan gebouwen in de fik steken of schieten.
  Verdeel en heers.
  Heeft altijd gewerkt en zal ook hier werken als men niet alert blijft. Trap er niet in !!


  Maak melding

 9. Als je eenmaal in islam zit, kom je er nooit meer uit. Ga je eruit, dan ben je vogelvrij. Dus wees op je hoede.

  Het is goed mogelijk dat het een streek is van DDB om de aandacht van het volk af te leiden en te proberen tweespalt te zaaien.

  Verdeel en heers politiek.


  Maak melding

 10. Voorbeeld nemen aan Polen. Daar gebeurt niks daar word ook niet gedreigd. Waarom niet? De Polen zijn woII niet vergeten en hebben de afspraak zodra er 1 aanslag in Polen gepleegd word. Meteen alle Polen elke moslim voor de voet agemaakt word. Dus als er een aanslag komt en 1 van die mongolen met dat kutgeloof de aanslag opeist de zelfde minuut beginnen met alle moslim’s stuk voor stuk jong en oud de kogel te geven.


  Maak melding

 11. Kom maar moslims, meer moslims in Suriname dankzij regering Bouterse worden de Surinamers beetje boj beetje overgenomen met dreiging, eisen enzo:


  Maak melding

 12. Ik ben het niet met de figuren eens die de Islam demoniseren. Reden: een groot gedeelte van mijn familie, vrienden- en kennissenkring is Islam en deze mensen verafschuwen het terrorisme. Surinaamse Moslims zijn vredelievend en daar geloof ik heilig in. Vandaar dat ik niet geloof dat de twee opgepakte zogenaamde Surinaamse “terroristen” kwade bedoelingen hadden.
  Wat ik wel weet en ook begrip voor heb is dat moslims die gediscrimineerd worden, zoals in Europa, daartegen gaan protesteren en dat kan dan wel uitmonden in radicalisme. In deze is er sprake van oorzaak en gevolg. Surinaamse Moslims worden niet gediscrimineerd in Suriname. Integendeel. Zij vormen tot een niet meer weg te denken geloofsgroep in Suriname en mensen die tot dit geloof behoren hebben ook belangrijke posities in een land als Suriname. Zij hebben dus helemaal geen reden om te radicaliseren.


  Maak melding

 13. Als men nou eens beter onderzoek zou doen door middel van documentaires te bekijken, zul je vaak zien dat geld of macht het motief is. ISIS is al een tijd bezig met militaire middelen om kleine gemeenschappen uit te roeien en de vrouwen en kinderen te ontvoeren. Het is een beetje hetzelfde als wat witte mensen (the british en de NLers) vroeger deden in Afrika en India. Betere wapens gebruiken om zo het volk onder druk te zetten en uit te moorden wie zij wil. Nu gaat het niet om slavernij, nee zij begaan het ergste van het ergste. Er word helaas niet begrepen dat de oorzaak en de financiering van ISIS veel dieper ligt dus vraag ik men om onafhankelijke documentaires te kijken van de mensen die daar heeft geleefd en daadwerkelijk door deze verschrikkelijke oorlog en genocide zijn gegaan. Jij in je veilige stoel, zult niet kunnen oordelen tenzij iemand die het heeft meegemaakt deze kennis en verhaal met je deelt. Men kijkt 2 minuten nieuws maar kan niet de moeite opbrengen om een documentaire te bekijken. Erg vreemd. Als je een nieuwe auto koopt, kijk je dan ook alleen maar naar de reclame en neem je dat aan? Nee toch? Je vraagt mensen met verstand om je uit te leggen. Ja sommige autodealers willen je een lulverhaal verkopen daarom moet je altijd onderzoek doen. Vergelijken, analyseren, leren wat onder de motorkap zit. Is niet erg hoor als je niet verder kan denken maar houd dan je mening voor je. Anders kom je over als een klein kind die overtuigd is dat 5 koekjes zijn avondeten niet bederft.

  En Surinamers, luister niet naar de uitingen van bepaalde witte mensen. Zij hebben toendertijd gefluisterd dat de ene groep het andere bevolkingsgroep zou overnemen zodat zij met deze chaos, dwaze en goedkope werkers konden halen naar Nederland en het vruchtbare land waar het burgerlijke spel tussen partijen veranderde in haat en moord, werd aan haar lot overgelaten. Zij zijn geen vijanden maar ook geen betrouwbare vrienden.


  Maak melding

 14. Allé anti BOUTAS OPPAKKEN EN OPSLUITEN. dong dong OLIEBOLLEN RAY …hans v d Broek.Pangkoekoe Ludwig van Abra brotje.allemaal Sell outs en misbaksels. In elk land die in ontwikkeling is heb je zulke GATLIKKERS van de ex kolonisator. TRIEST!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.