Mes in subsidie voor gezondheidszorg binnenland Suriname

25

PARAMARIBO, 28 jun – De gezondheidszorg in het binnenland krijgt minder geld van de overhead. Dit meldt de Ware Tijd. Het ministerie van Financiën heeft de subsidie aan de stichting Medische Zending Suriname verminderd. Als reden wordt opgegeven dat er te veel geld over blijft. Maar volgens de directie is de subsidievermindering onterecht. De stichting komt nauwelijks rond van de subsidie. Weliswaar is er een saldo.

Maar dat is geld dat geschonken is donoren. Het geld is bestemd voor projecten. “Het zijn middelen die wij van de Pan-Amerikaanse Gezondheidsorganisatie en Unicef hebben gekregen om projecten uit te voeren. Dus moet men niet daarop rekenen”, zegt directeur Edward van Eer van de Medische Zending tegenover de Ware Tijd. Financiën vindt dat de stichting genoeg geld heeft om een deel van de lonen te betalen.

Zonder overheidssteun is hulp aan tienduizenden binnenlandbewoners niet te garanderen. “We hebben de subsidie nodig om zorg in het achterland aan te bieden”, aldus Van Eer. Alsof het niet erg genoeg is, laat ook het Staats Zieken Fonds het afweten. Volgens afspraak moet maandelijks driehonderd duizend Surinaamse dollar (ongeveer veertig duizend euro) worden betaald aan vergoeding voor geleverde diensten. Dat gebeurt of deels of helemaal niet.


25 REACTIES

 1. Vele ndper’ s die stemden op de ndp zijn des duivels, ook degenen die in het binnenland wonen. Het wordt met de dag slechter, op elk gebied. Laatst nog was ene Koese in de stad om inkopen te doen. Da a mang tja wang bezoek na oom Ludje. Ooit woonde Koese aan de Herman Steinbergstraat. Een en al geklaag. Mi e kon bezoek mi famiri en tjisi onderdak onder voorwaarde dat mi moesoe pai gi alla sani, hosohuur, ete, drinke, stroom, water alles, want het is te duur geworden om te overleven voor ze. Gelukkig wang two foe deng boi foe mi e dikkie gowtu, anders mi no beng mang kon na Sarramaccastratie foe bai et een en et ander. Toch mi moesoe lokoe bun fa mi e verpak deng sani tjari na busi, want a gersie dat mi lassie wang toe pakket in a hoso foe mi neef. Ai oom Ludje, a libi na foto kong tranga gi a heri famirie, deng srefi e begin denki foe go tang na busi bakka. Sinds jaar en dag wang bonuman e dresi oenoe, dus zo erg is het niet als er geen medicijnen te verkrijgen zijn of als baas zijn roversbende ook hierop gaan bezuinigen. Maar Koese, a no joe stem tapoe ndp? Lokoe no ieja mi stem, ma a no gi a mpp wanbeleid vol corruptie, roof, misdaad en armoede. Wel, wat heb je dan te zeggen als binnenlandbewoner aan baas en trawanten. Oe ma bigi pp. Mi dat no de ndper moro en nooit moro mi e stem tapoe a ma pima didibri partij disie, mek baas en roverheid njang mi mars, aldus een ex ndper.


  Maak melding

 2. Initiatieven om meer middelen te genereren worden afgestraft!
  Of wat dacht je van deze:
  je hebt deze maand een extraatje gekregen van oma, dus deze maand geen zakgeld.


  Maak melding

 3. Ja mensen de regering heeft een miljoen dollar uitgeven om de Indiërs te
  plezieren in ruil voor 200 laptops en dure kredieten met rente, nu moet
  er bezuinigt worden.


  Maak melding

 4. Een ieder vult zijn eigen zak.Wanneer het op is, gaan ze schreeuwen.Wanneer houdt dit eens op.Het wordt tijd dat de boekhouding op tafel wordt gelegd, open kaart spelen. Wat voor soort zorg wordt er geleverd aan wie???Wat zijn de daadwerkelijke kosten???Alles overleggen. Voor een klein prikje hoef je geen SR 5000 te betalen. Dus wat zijn de daadwerkelijke kosten??Hoe is het gesteld met het salaris van de directie en personeel??Zijn dit geschoolde mensen???Wat voor opleiding hebben deze mensen. Hoe gaan zij met de beschikbare middelen om?? Weten zij daadwerkelijk waar mee zij bezig zijn?? Ik denk het niet. Wanneer je de know how niet in huis heb, stop er mee en hou op met bedelen.Steeds geld vragen zonder te laten zien wat ermee is gedaan. Hebben de binnenlandse bewoners baat bij deze medische zending?? Wanneer loopt iets in hun ogen goed?? Dus enkel wanneer er geld in het laadje wordt geschoven. Oeng libie mie.Profiteurs.


  Maak melding

 5. Al de miljonairs rond de president kunnen genoeg geld bij elkeer brengen om de medische zending een steun in de rug te zijn. Alhoewel wij niet wete hoe ze aan hun geld gekomen zijn, alle hulp is welkom


  Maak melding

 6. Opa Ludwig je klaagt alleen maar. Je moet wel je handen uit de mouwen steken wil je een paar centen verdienen of ga je soms met een lege portemonee naar Club Diamond. Ja je weet wel die glijhuis waar 3e rangs zuid amerikaanse mutsen hun geld verdienen. Vermoed dat je niet verder dan de ingang komt. Het blijft bij ruiken he opa.


  Maak melding

 7. Begrijp zo en zo al niet, dat binnenlandbewoners op die moordenaar gestemd hebben, na die moordpartij in Moiwanna, waar deze moordenaar verantwoordelijk voor was.


  Maak melding

 8. Parbo 28 juni 2018 at 22:22
  Ik klaagt alleen maar. Ik moet wel me handen uit de mouwen steken wil ik een paar centen verdienen of ik ga soms met een lege portemonee naar Club Diamond. Ja je weet wel die glijhuis waar 3e rangs zuid amerikaanse mutsen hun geld verdienen. Vermoed dat ik niet verder dan de ingang komt. Het blijft bij ruiken he voor mij als opa. Baas heeft 1 miljoen uitgegeven in twee dagen e hij heeft me nog geen cent bijstand gegeven, neks erg, a wiens mi e ka, soso lobo didibri baas.


  Maak melding

 9. Jaar in en jaar uit liet de resultaten rekening van de Medische Zending een batig saldo zien.Op hun balans stond ook een riante reserve. Het is niet te verwonderen dat de overheid thans zegt dat de Medische Zending genoeg financiën tot haar beschikking heeft. Het is terecht dat de overheid zegt dat ” jullie ” het ook met minder subsidie van de overheid kunnen doen. De Medische Zending kan van haar kant ook een groter beroep gaan doen op externe bronnen van subsidie. In Nederland grijpt de overheid ook in als subsidie-ontvangende organisaties riante reserves op hun balans hebben staan. Zij worden gekort in de subsidie. Er is dus niets nieuws onder de zon. Dit noemt men efficiënt omgaan met financiële middelen.


  Maak melding

 10. Ik heb altijd gezegd vertrouw nooit op blakkamang eigen kunnen want dan ga je naar de klote.
  Ben zelf een blaka uma, maar heb mijn lesje geleerd !!!!


  Maak melding

 11. Nee Rob,
  Je hebt het fout. Je verhaal doet me denken aan het oude USSR.
  Managers kregen een bepaalde hoeveelheid beschikbare middelen(X) en moesten een bepaalde output (Y) behalen.
  Als ze het niet behaalden dan was het enkele reis Siberië.
  Als ze het wel behaalden en input overhielden dan kregen ze het jaar daarna minder.
  Want zo werd er geredeneerd, je hebt ons verkeerde informatie gegeven, waardoor je teveel X hebt ontvangen.

  Wat houdt dit nu?
  1. Managers worden risicoavers. Ze durven geen risico te nemen. Stel dat het misgaat
  (als het goed gaat een lintje, maar als het misgaat….
  2. Er treedt verspilling op. Je MOET al je beschikbare middelen opmaken, anders krijg je het volgende jaar minder.
  Ik beperk me slechts tot twee minpunten die betrekking hebben op het gedrag van het Ministerie.

  Ik wil hierbij geenszins zeggen dat er nooit moet worden ingegrepen, wanneer blijkt dat instellingen die subsidies ontvangen elk jaar overschotten hebben.


  Maak melding

 12. @ Pineut aka Smatje misbaksel,

  Kovind, de president van India, is uitgenodigd door de Surinaamse regering. Hij is echt niet op eigen beweging naar Suriname gegaan.
  Dus is het logisch dat voor zijn bezoek geld is uitgetrokken.
  Alleen zal Abrahams, de fraudeur, die alles rondom het bezoek van Kovind en zijn gezelschap heeft georganiseerd, flink wat geld in zijn eigen zakken hebben gestoken.
  Ze hebben letterlijk de kat (Abrahams) op het spek (geld) gebonden.
  Dat wil jij gewoon niet inzien, dus blijf je maar zeuren over het bezoek van de Indiase president Kovind aan Suriname.


  Maak melding

 13. @Jiyani,

  Die Kovind die was zo onbeschoft dat hij niet eens voor de zingende kinderen het
  raampje open deed. Of even uitstappen en zwaaien naar de kinderen. De kinderen
  waren zo beduusd en teleurgesteld dat z de vlaggetjes wegdeden en weer naar school.
  De vrouwen van plezier die de delegatie in de avond moest vermaken heeft nog het
  meeste gekocht.


  Maak melding

 14. @ Pineut,

  Wat de echte reden is dat Kovind niet naar de kinderen heeft gezwaaid is niet bekend gemaakt. Misschien voelde die man zich niet goed. Of was er een andere legitieme reden voor.
  Jij staat alweer klaar met een oordeel zonder het fijne ervan te weten.
  Jij bent vele malen onbeschofter en onbeschaafder dan Kovind. Je hebt wel voeding gekregen van je ouders, maar geen opvoeding. Ze hebben jou geleerd hindustanen, maar vooral de hindu’s te haten.
  Vandaar jouw gezeur en geouwehoer over Kovind.

  Waarom zeg je niet dat Bouterse een onbeschoft wezen is. Deze man heeft totaal geen respect voor het Surinaamse volk. De meesten leven in grote armoede. Elk dubbeltje moeten zij een paar keer omdraaien eer ze het uitgeven, terwijl Bouterse zwemt in het geld. Bouterse en zijn gezin leven in weelde.


  Maak melding

 15. Dit is nu precies wat ik bedoel.
  In een andere posting heb ik aangegeven dat jij alleen maar gefocust bent op Jiyani.
  Als je boos bent op haar en jullie kennen elkaar dan is volgens mij het beste als jullie met
  elkaar gaan praten. COMMUNICEREN is altijd het beste. NIET via app, email of hier.
  Of je begrijpt elkaar daarna beter en jullie komen tot een oplossing.
  of jullie zien dat de verschillen onoverkomelijk zijn en laten elkaar daarna met rust.


  Maak melding

 16. @ Jiyani
  Volgens mij heeft Bouterse zelf gezegd dat de ramen van dit soort auto’s niet open kunnen.
  Dat hij niet is uitgestapt zal met het protocol te maken hebben. Misschien te weinig tijd om zoveel te doen in zo korte tijd, of beveiliging.
  Dit is volgens mij ook niet echt belangrijk


  Maak melding

 17. Die Pineut is een jaloerse moslim aanhangster van Pakistan die afgeeft op alles wat Hindoe is en India is. Helaas voor haar is haar lichaam ook Hindoestaans. Daarom haat zij zichzelf en anderen zo. Want hoeveel ze ook tot Allah bidt, ze kan geen Arabier worden in dit leven, met haar Hindoestaanse lichaam.

  Overigens had Bouterse al verklaard dat de limousines geen raampjes hebben die opengaan. Dus alweer een misplaatste opmerking van Pineutje. Maar wat wil je dan ook van een jaloerse moslima. Moslims zijn meesters in bedriegen en misleiden.


  Maak melding

 18. Wanneer zal het weer goed gaan met mijn geliefd Suriname?
  De grap met het stopzetten van de subsidie is al eerder uitgehaald. Ik weet niet meer welke stichting het betreft, maar Boefdraad was van mening dat de stichting te veel geld op de bankrekening had. Achteraf bleek dat de stichting donaties had ontvangen voor een speciaal doel. Dat wordt oormerken genoemd. Ik denk dat in dit geval een overeenkomstige denkfout wordt gemaakt.


  Maak melding

 19. @RobG 29 juni 2018 at 07:09
  Jaar in en jaar uit liet de resultaten rekening van de Medische Zending een batig saldo zien.
  ==============
  Wat een ongelovelijk schaamteloze en lage paarse leugenaar ben jij.
  Om meer te kunnen graaien, om lage broodschijvers te betalen moet het volk pinaren. Het is te hopen dat al ratten hun verdiende loon krijgen.


  Maak melding

 20. Off topic,

  Pineut aka Smatje aka Surinette (op het forum Smatje09) ken ik niet persoonlijk.
  De vete tussen ons is ontstaan op het forum en zij is zo vals dat ze mij ook hier op de site lastig valt met haar onzin reacties. Op het forum was ze tegen alle hindustanen ook zo bezig. Schelden en alleen schelden.
  Zij is geen moslim, maar staat wel achter de moslims omdat ze een intense haat koestert tegen de hindu’s onder de hindustanen. Heeft ze in de opvoeding van haar ouders en grootouders meegekregen. Heeft ze zelf op het forum geschreven.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.