maandag, juni 24, 2024
HomeFotoDag van Nationale rouw in Suriname op 28 juni 2018

Dag van Nationale rouw in Suriname op 28 juni 2018

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 28 jun – Op donderdag 28 juni 2018 wordt voor de derde keer de Dag van Nationale Rouw in Suriname gehouden. Dit is een herdenking van alle slachtoffers en nabestaanden van politiek geweld, zegt minister Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken. Om 12.00 uur wordt landelijk 1 minuut stilte in acht genomen.

De vlag zal ten teken van rouw, vanaf zes uur in de ochtend tot zonsondergang halfstok worden gehesen. Dit geldt voor de staatsgebouwen, scholen en de ter rede aan de steiger liggende schepen.

In een brief heeft het ministerie de burgerij, het bedrijfsleven, de hier te lande gevestigde diplomatieke missies en vertegenwoordigers van internationale organisatie gevraagd om hetzelfde te doen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

31 REACTIES
 1. Hoe dubbel weer,
  Slachtoffers van politiek geweld, noem het maar gewoon moord gedenken, terwijl de veroorzaker/dader gewoon president is


  Maak melding
 2. En de belangrijkste schuldige huppelt vrolijk rond als president !!!
  Zou hij zo onbeschoft zijn om daar te verschijnen?? Het moet niet gekker worden. Als hij komt roep dan massaal en heel hard BOE. Toon je afkeer van deze moordenaar en vernietiger.


  Maak melding
 3. U bent VOOR de DEMOCRATIE, dus wordt U door een gedrogeerde
  soldatenbende GEMARTELD en vervolgens DOORZEEFD met KOGELS !

  U bent HELAAS SLACHTOFFER van POLITIEK GEWELD, volgens de
  Paarse SOLDATENBENDE !

  U was NIET SCHULDIG aan enig strafbaar FEIT, maar U kwam voor op
  een LIJST van CIA-MIVD-en Sranan-Veiligheidsdienst !

  DAAROM BENT U SLACHTOFFER VAN POLITIEK GEWELD !

  En DAAROM WILLEN SANDEW en JEROE de Massa-MOORDENAARS
  straffeloos laten wegkomen !
  Deze Paarse FUTU-Boys zijn bezig Onze RECHTSSTAAT te VERNIETIGEN !

  De LEIDER van de MASSA-EXECUTIES van ONSCHULDIGE BURGERS,
  tevens legerleider, was toen, tegelijkertijd werkzaam voor Amerikaanse CIA,
  voor de Ned MIVD en voor de Sranan Veiligheidsdienst !

  Een Paarse YO-KOE-LEGERLEIDER !!!!!


  Maak melding
 4. Noersalim is net zo,n slaafse volgeling als die loopjongen van Adhin, in dienst van een moordenaar, om zich te laten misbruiken voor eigen gewin, en gooien dit soort figuren alle principes overboord. Netals een Hyra en een Jeroe van stichting doofpot, die niet de nabestaanden van politiekgeweld vertegenwoordigen, maar de daders van het politiekegeweld.


  Maak melding
 5. Noersalim moet deze dag van Nationale rouw wel afkondigen, daar het moeilijk is, om zo,n dag af te laten kondigen door een moordenaar, die zelf de veroorzaker is van al dat politieke geweldig.


  Maak melding
 6. De reacties hierboven wekken meer interesse op dan bovenstaand artikel. Sommige SuriNeds zijn volledig de weg kwijt en compleet schizofreen. Tot op zekere hoogte is dat te begrijpen. Je wordt in Nederland overal uitgekotst en leeft het leven van een tweederangsburger in een vreemd xenofoob land. Voor de witmangs blijf je een geassimileerde zwarte buitenlander die totale verwerping leidt tot ongekende psychische spanningen. Je woont in een land dat je niet moet en je land van herkomst verklaart je tot paria omdat je onherkenbaar bent geworden door jezelf te ontkennen. Elke dag opnieuw klinken dezelfde monotone mantra’s uit de strotten van onze Front pantoffelhelden in hun onbereikbare heilstaatje. Maar wel met het vingertje wijzen naar Suriname en hun leiders. Ach man sodemieter toch op.


  Maak melding
 7. De MILITAIRE MOORD-bende is NOG STEEDS bezig alles te ROVEN
  in SRANAN wat los en vast zit !

  SLUIT ALLE MILITAIRE MOORDENAARS-BENDE-LEDEN ONMIDDELLIJK
  OP ! DAN KAN DE BEVOLKING ROUWEN EN HERDENKEN !!!

  GEEN STRAFFELOOSHEID VOOR MASSAMOORDENAARS, o.a. van MOIWANA
  en van 8 DECEMBER !!!

  PS : STOP HET PAARSE ROVEN VAN GELDEN EN VAN GOEDEREN van SRANAN,
  EIGENDOMMEN VAN HET SRANAN-VOLK !!!

  HERSTEL DE RECHTSSTAAT IN SRANAN !!!!!


  Maak melding
 8. En ibetekend dit alweer een vrije dag????????
  Dus geen productie!
  Opmerkelijk wellicht daarom een reden om illegalen te gedogen, zoals de minister van justitie deed, om de productie te blijven halen terwijl de Surinamers genieten van een vrije dag.
  @e Dubai dus word het vele mensen binnen te halen die het werk nier schuwen die Surinamers niet willen uitvoeren.
  Dus de eerste aanzet van een 2e Dubai zoals Misiekaba beloofde.


  Maak melding
 9. Beste parbo,

  niet jaloers worden hoor het valt echt wel mee met het uitkotsen.
  Velen boeren heel goed in NL voor het geval je het niet wist.
  Hoezo paria, jullie moeten je schamen.
  IK BEN OOK VOOR BERECHTING VAN MOORDENAARS ONGEACHT JE STATUS JAMMER VOOR JE.
  Onschuldige mensen martelen en vol gaten schieten is een schending Van mensenrechten.


  Maak melding
 10. De moorden van 8 december en Moi Wana worden ook herdacht.De moordenaar loopt nog vrij rond..Bij God en in Suriname is alles mogelijk.Hoe kan de moordenaar(s) snachts nog rustig slapen?


  Maak melding
 11. Parbo 28 juni 2018 at 10:55
  Mijn oerdomme reacties wekken meer interesse op dan bovenstaand artikel. Sommige ndoer’ s zijn volledig de weg kwijt en compleet schizofreen, zoals ik. Tot op zekere hoogte is dat te begrijpen. Je wordt in Suribabwe overal uitgekotst en leeft het leven van een nog voor vijfderangsburger in een eigen xenofoob land. Voor de blakkamangs blijf je een geassimileerde zwarte uitbuitar en die totale verwerping leidt tot ongekende psychische spanningen in mijn leeg hoofd. Ik woont in een land dat ik moet en jmeland van herkomst, Afrika, verklaart je tot paria omdat je onherkenbaar bent geworden door jezelf te ontkennen. Elke dag opnieuw klinken dezelfde monotone mantra’s uit de strotten van onze ndp leidende en lijdende pantoffelhelden in hun onbereikbare heilstaatje. Maar wel met het vingertje wijzen naar Nederland en hun leiders. Ach man sodemieter me zelf toch op.


  Maak melding
 12. Parbo je hebt volledig gelijk, met je “sommige” gelukkig heeft de overgrote meerderheid geen last van uitgekotst zijn en hebben wat van hun leven gemaakt, de weinigen die er wel last van hebben lijken op jouw met die kutmentaliteit van je met die grote bek , die ook in Nederland niet getolereerd wordt waardoor ze zichzelf buitenspel zetten


  Maak melding
 13. Oom Ludwig van Abra Broki, je moet datatypist worden ouwe leguanelikkertje dat je rondloopt. En maar complete stukken herschrijven in je ondergoed ergens op 10 hoog, Bijlmer Kraaiennest. Is de thuiszorg al vandaag langsgekomen om je incontinentie materiaal te vervangen. Ik heb het vermoeden van niet.


  Maak melding
 14. Parbo 28 juni 2018 at 15:41
  Ik moet datatypist worden ouwe leguanelikkertje dat ik ben en rondloopt. En maar complete stukken herschrijven in me ondergoed ergens op 10 hoog, Bijlmer Kraaiennest. De thuiszorg al vandaag langsgekomen om mijn incontinentie materiaal te vervangen. Ik heb het vermoeden dat ik in me broek paarse hebt gepoept.


  Maak melding
 15. Zodra men het woord NATIONALE leest, zoals in dit geval Dag van Nationale Rouw, gaat men er gelijk vanuit dat het om een vrije dag gaat.
  In Nederland bestaat de Nationale Indië Herdenking in de maand augustus, maar dat is geen vrije dag voor werkend Nederland. Iedereen die de behoefte heeft om aanwezig te zijn bij deze nationale herdenking is welkom.
  Hetzelfde geldt ook voor de nationale rouwdag in Suriname.


  Maak melding
 16. Zomaar kiest de moordenaar een datum.Zomaar is het op. 28 juni dag van nationale rouw.Waarom niet op 8 december?!Toen was letterlijk een ieder in rouw ,behalve de ndpers,.
  Justitie mie begie,
  straf de moordenaar die verantwoordelijk is voor de moord op 15 burgers en breng een einde aan de kes-kesi tentoonstelling van bouta en de ndp.Op deze dag rouwen de ndpers…maar wie zijn de slachtoffers dan ?Voor wie of om wie rouwen ze?!zijn de 15 vermoorde burgers ook inbegrepen?
  De rechters zijn ook verantwoordelijk voor de achteruitgang van Suriname.
  Keer op keer blijkt dat ze niet in staat zijn hun werk te doen.Keer op keer geven ze bouta een vrije pas.Samen met bouta hou ik ze ook verantwoordelijk…rechters doe je werk!Sluit de moordenaar op!


  Maak melding
 17. Dit is pas politiek geweld, de oorzaak van dit alles moeten wij bij Aron, Lachmon en Venetiaan zoeken.
  Ronald Venetiaan N.P.S. John Niesewand von, Chandrikapersad Santokhi V.H.P. Freddy Kruisland N.P.S. en Cynthia Valstein N.P.S.

  De Haat van de coup tegen het beleid van de regering Henk Aron zit er nog dik in, De massameeting van het nieuw front bij de olifant waar Aron Venetiaan heeft voorgesteld als de nieuwe N.P.S. leider tevens de a.s. president, was niet in dank afgenomen. Maar ja het volk wilde ook toen afrekenen met de militairen. Maar Ronald Venetiaan was niet de favoriet.

  De overbuurvrouw van de N.P.S. aan de Wanicastraat heeft overspel gepleegd en samen met leden van de militairen de N.D.P. opgericht.
  Bouterse is de overloper nog steeds dankbaar. Bouterse kennende no habi kwinti.

  Dat we nog steeds te doen hebben met een achtdecember strafproces is te danken aan meneer Ronald Venetiaan die een politieke rotsooi van gemaakt heeft.
  Vergeet niet dat dezelfde fiyo fiyo wat hij geprobeerd heeft te bestrijden heeft hem verdreven uit het presidentieel paleis.
  Ook moeten we niet vergeten de vieze vuile politieke rol van de Paranen zoals: Jopie Pengel, Fred Derby, Ronald Venetiaan, Guno Castelen enz. in de politiek van Suriname hebben gespeeld. Tot nu toe is Fred Derby de ergste van allemaal.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES