Arbeider in Suriname geëlektrocuteerd na vastpakken hoogspanningskabel

42
Arbeider in Suriname geëlektrocuteerd na contact met hoogspanningskabel

PARAMARIBO, 27 jun – In Suriname is een arbeider vandaag om het leven gekomen toen hij tijdens werkzaamheden een hoogspanningskabel vast pakte. Het zou gaan om een kabel waar 12.000 volt op zit. De man, die in een hoogwerker zat, was vrijwel op slag dood.

Het dodelijk bedrijfsongeval vond plaats bij een tegelbedrijf aan de Duisburglaan. De 20-jarige man verrichtte daar bouwwerkzaamheden aan het dak voor een aannemingsbedrijf. De politie trof de man hangend in de bak van een hoogwerker.

Uit onderzoek van de politie is gebleken dat de man zelf zijn arm naar de kabel uitstrekte om die vast te pakken, met het voor hem noodlottige gevolg. Hij deed dit om aan zijn collega’s te laten zien dat hij de hoogspanningskabel durfde aan te raken.

De politie van Flora heeft de zaak in onderzoek en heeft het lichaam van de man in beslag genomen.

- Advertentie -

42 REACTIES

 1. Onwetendheid met dit als gevolg. Zijn werkgever had hem moeten informeren. Het is jammer dat onkundige mensen worden aangenomen. Scholing is zeer belangrijk en kan veel leed besparen.

  Familie heel veel sterkte met dit groot verlies.
  R.I.P.

 2. Nee hoor vind van niet.
  Na pre vaarlyk e mik ding san diezi e psa. Hy had normaal moeten doen dan was r niets tragisch voorgevallen.

 3. Hij was en werd gewaarschuwd, maar willens en wetens, net als het gros der oerdomme ndper’ s wilde hij niet luisteren.

 4. De man had waarschijnlijk nooit van Ready Kilowatt gehoord.Als Kilowatt je slaat,breekt hij al je krambnarie.

 5. Onvoorstelbaar domme reactie; dat jij hier nog een politiek partij bij kan halen om te beledigen.

 6. Geslaagde poging van zelfmoord. Je bent hierdoor sneller dood dan van de Bosjesbrug springen. MCC kan ook niet helpen want ze krijgen geen subsidie meer.

 7. A kis in g mooi. Opgeruimd staat netjes. Vervelend hoor, maar ik Denk dat deze jonge man stoer wilde doen. Een waarschuwing de andere stoere mannen!

 8. Voor de nabestaanden is het een verschikkelijke verlies van zo een jonge man sterkte voor de familie. R Boyd Houten (ned)

 9. Oom Ludwig van Abra Broki 28 juni 2018 at 00:02

  Hij was en werd gewaarschuwd, maar willens en wetens, net als het gros der oerdomme ndper’ s wilde hij niet luisteren.

  ================================================================

  Dat je nog hier een politieke discussie van wilt maken. Je bent zwaar schizofreen en bezeten door Bouterse en het NDP. Ga hulp zoeken vieze labaria.

 10. Onbegrijpelijk zo’n actie. Zelfs een kind weet dat je niet aan electrische bedradingen mag komen.
  Heel triest voor de nabestaanden. Sterkte gewenst met dit verlies.

  Wat de NDP hiermee te maken heeft, ontgaat mij volledig. Een reactie van niks (komt wel vaker voor).
  Maar ja, sommigen kunnen niet anders dan bij alles een relatie met deze partij te veronderstellen. Wat een niveau; te triest voor woorden.

 11. Ik denk dat deze jongeman onvoldoende was geinformeerd over de gevaren. Hij heeft de sterkte van de spanning onderschat en ik vraag mij af wat zijn vooropleiding is geweest om dit soort gevaarlijk werk te doen. De docenten die hem hebben opgeleid moeten bij zich zelf ook te rade gaan of ze niet hebben gefaald in hun overdracht. Daarnaast is op deze leeftijd het brein nog in ontwikkeling en kunnen jongeren erg impulsief handelen. Heel veel sterkte aan familie en vrienden!

 12. @Meriam
  Ik sta achter jouw mening. Er moet meer educatie komen. Dit vanaf de basisschool.
  Ouders horen hun kinderen ook te informeren over de gevaren van stoerdoenerij.
  Het zal je kind maar zij. Triest had voorkomen kunnen worden.

 13. Dit heeft niks met politiek of met opleiding te maken maar meer mwt overtreding van de regels door de werkgever.Alle werkzaamheden in de buurt van hoogspanningsleidingen dienen gemeld te worden bij de EBS die vervolgens de spanning komt uitschakelenwn dan nog houd er iemand toezicht tot het werk af is waarna er weer wordt ingeschakeld. in dit geval is het een en ander verzaakt wat voldoende aanleiding moet zijn voor een strafrechtelijk onderzoek tegen de werkgever. Sterkte aan de familie

 14. Parbo 28 juni 2018 at 11:00
  Oom Ludwig van Abra Broki 28 juni 2018 at 00:02
  Ik Parbo was en werd gewaarschuwd, maar willens en wetens, net als het gros der oerdomme ndper’ s wilde ik niet luisteren.
  ================================================================
  Dat ik nog hier een politieke discussie van wilt maken. ik bent zwaar schizofreen en bezeten door Bouterse en het NDP. Ik ga hulp zoeken bij de vieze ddb labaria.
  Ik ben een ddb paranoide schizofrene psychopaat.

 15. gaat alweer mooi zo met de opmerkingen,Heren. Wat moet tussen twee stroompalen in met een hoogwerker
  dat begryp ik niet,en is ook niet volgens de EBS regels en je gaat niet met je hoogwerker onder de bedrading maar langs de bedrading

  fam .gecondoleerd

 16. Voor welk bedrijf werkte deze jongeman? hoe lang werkte hij daar? Is er bij zijn in diensttreding een medische keuring geweest? fysiek en mentaal? zijn de arbeiders bij dat bedrijf verzekerd, minimaal SOR? Beschikken de arbeiders over beschermende kleding en schoeisel? Dit geval is een wake-up call. Er zijn nog steeds bedrijven in Suriname, die arbeiders niet voorzien van de minimaal bij de wet vereiste zaken. Hopelijk komt er een grondig onderzoek van de arbeidsinspectie en horen wij graag wat de bevindingen zijn. Een gedreven journalist zou bij voorkeur ons kunnen informeren over voorgaande vragen. Het is publiek geheim dat er bij die dienst flink wordt gerommeld. “je mag naar arbeid gaan, ze gaan mij toch niks doen” is een veel gehoorde uitspraak van malafide bedrijfseigenaren tegen hun medewerkers. Waarom zetten deze lieden zo een grote mond op, terwijl ze bang (lees respect) moeten hebben voor deze dienst? Sterkte aan de nabestaanden.

 17. Praserie, ik denk dat je even beter moet lezen. Ze waren niet met het stroomnet bezig maar met een dak van een gebouw. Denk maar niet dat de stroom van een hoogspanning kabel wordt gehaald alleen omdat iemand even wil laten zien dat hij een stroomkabel durft aan te raken. Gewoon een oerdomme actie met fatale gevolgen. Vreselijk voor die jonge man en voor zn nabestaanden.

 18. De vraag is nu, hoe komt iemand op het idee om dit te doen. Was het zijn eigen idee of werd hij door iemand uitgedaagd? In dat laatste geval is er iemand zwaar schuldig.

 19. Praserie,
  Uitgaande van de foto (en verder niets) denk ik inderdaad ook zoals Cubb en ga er van uit dat de hoogwerker helemaal niet in de buurt van de hoogspanning kabels had hoeven te komen. Het huis ligt immers veel verder rechts en de hoogwerker staat ónder de leidingen. Waarom? Misschien toch een ondoordachte actie? De nabestaanden zitten met hun verdriet,

 20. Kan de waterkant ook eens stoppen met het plaatsen van de te schokkende
  foto’s. Wat is nu de meerwaarde dat je die man half in dat bakje ziet. Welles waar
  is hij onherkenbaar maar familie, ouders, vriendin herkennen deze jongen direct,
  en dit is natuurlijk traumatisch om dit te zien. Laatst was er ook al een schokkende
  foto dat een jongen tussen de wielen van een vrachtauto lag. Denk ook aan familie
  en nabestaanden en dat geldt ook voor het schrijven van berichten, goed fatsoen
  begint bij u zelf, dank u!!

 21. Dit betreft onverantwoordelijk- en onervaren gedrag. Ik vraag me af hoe het gesteld is met het aannamebeleid van de EBS, om deze jongeman dit gevaarlijk werk te laten doen. De EBS zal wat mij betreft aansprakelijk moeten worden gesteld. Kennelijk beschikt men bij de EBS vandaag de dag niet meer over kunde en vaardigheid en heeft men vooral geen verantwoordelijkheidsbesef. Het zou alvast goed zijn om de onderste steen te gaan lichten, ter voorkoming van dit soort domme handelingen. Er zullen koppen moeten gaan rollen bij de EBS.

 22. Rust zacht.
  Sterkte aan alle nabestaanden.
  Hopelijk wordt er aan jullie gedacht (door de werkgever en de overheid)

 23. Omoe Snesie,
  Ik lees “De 20-jarige man verrichtte daar BOUWWERKZAAMHEDEN aan het dak voor een AANNEMINGSBEDRIJF”
  Wat heeft EBS daar mee te maken? Waarom zouden ze aansprakelijk moeten worden gesteld. De verantwoordelijkheid ligt geheel bij het betreffende aannemingsbedrijf.
  Mocht het zo zijn dat het aannemingsbedrijf contact heeft gehad met EBS over de werkzaamheden die ze vlak bij hoogspanningskabels moesten verrichten, dan nog wacht je op een medewerker van EBS om eventuele goedkeuring te verrichten. Je gaat toch niet zomaar naar een hoogspanningskabel? Met alle respect, maar dit was niet zo’n slimme zet en behoort toch wel tot je basiskennis.

 24. Elwemo (en alle anderen)
  Deze arme jongen wordt door enkele van jullie uitgemaakt voor niet slim, er moeten koppen rollen enz.
  Een ander heeft een zonnesteek opgelopen en vindt het zijn verdiende loon.
  Het kan ook zo maar een ongeluk zijn. (en inderdaad wat Boeboe zegt; onwetendheid)
  Te warm, te lang in de zon gestaan. even niet nagedacht. Te veel aan zijn hoofd (huiselijke omstandigheden, ernstige zieke vader of moeder of kind)
  Het kan van alles zijn. Daarom is het nu verstandig om te kijken wat hij nalaat. Vrouw en kinderen? De zorg en aandacht moet naar hen uitgaan.
  Bedrijven, die hierbij betrokken zijn moeten geen zwarte pietenspel gaan spelen
  Het is al erg genoeg wat er gebeurd is
  De schuldvraag is dan ook nu van ondergeschikt belang.

  Aan de reactie van de mens kan je zien wat voor mens dit is

 25. Deze jongeman had in bescherming genomen moeten worden Henri lul niet zo slap.
  Medeleven zit helaas niet in ieder mens blijkt maar weer.
  Ik heb niet gekeken naar de beelden tegenwoordig wil men alles maar op social media om de centen,
  Verloedering van de mens en normvervaging.
  RIP jongen je hebt niet nagedacht mischien wilde je stoer doen met noodlottig gevolg, er moet een onderzoek komen hoe dit kon gebeuren lijkt mij.

 26. Sommige collega’s zijn ook zo oncollegiaal. Waarom daagden ze hem uit die hoogspanningskabel aan te raken? Ze zijn medeplichtig aan moord. Ze hadden hem juist keer op keer moeten waarschuwen het niet te doen.

 27. Alleen die “domme” figuren houden ervan om elkaar uit te dagen van kijk ik durf……IQ van mongolen hebben ze meestal!!

 28. @Elweno, helemaal mee eens!! Niet iedereen mag zomaar in de buurt van een hoogspanningskabel komen..!!
  @Pico, je bent best naïef moet i zeggen!!

 29. ongeschoolde en overmoedig werknemer en vooral een werkgever die de regels (oa veiligheid)aan zijn laarzen lapt

 30. @Wazig
  Ik sluit dit zeker niet uit. Maar niet hier op waterkant.
  Hier denk ik: stel dat zijn naasten ook hier op vertoeven. Dan krijgen ze zoveel te lezen dat ze verder de shit in stort. Daarom probeer ik het op een andere wijze.
  Jij moet wel een slimmere hier zijn, want ik ben inderdaad naïef. Vaker gehoord en toch …
  Ja misschien is het geen naïviteit, maar in mijn geval domheid. (van jezelf mag je dat toch wel zeggen?)
  Niet zo lang geleden kreeg ik weer een grote klap te verwerken, die ik niet had zien aankomen.

 31. @pico,

  zo denk ik er ook over, het is al erg genoeg voor nabestaanden.

 32. Vliegende Hollander
  Bedankt. Ik ben blij dat er meer dezelfde mening hebben

  (of bedoel je dat ik inderdaad dom ben)

 33. @Pico,

  haha nee, ik zou niet durven, zie ook mijn eerdere bericht op dit artikel.

 34. Dit foto is paar jaar gebeurt…waterkant zit vol met nepnieuws….die man leef nog…!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.