Surinaamse Evangelische gemeente noemt anti-yoga bericht nepnieuws

16
'Nederland is het land van de haat' zegt Facebook moderator
Photo credit: iPhone by Quote Catalog | www.quotecatalog.com

PARAMARIBO, 26 jun – Nepnieuws. Zo noemt Gods Bazuin Ministeries International een recent ‘communiqué’ dat via een Facebook-account de wereld in is gezonden. Het is niet waar dat stelling genomen wordt tegen yoga of het hindoegeloof. “Kwaadwilligen, ontruststokers en haatzaaiers” zouden de echte schrijvers zijn. Het communiqué is uitgegeven in de aanloop naar een yoga-evenement in Suriname. Het is een verdachte timing.

Bij het evenmenent zouden ook de prresidenten van Suriname en India aanwezig zijn. Gods Bazuin Ministeries International ontkent nu ook maar iets te maken te hebben met het communiqué dat aardig wat kwaad bloed heeft gezet. “Het is jammer dat het christendom op zo een manier wordt zwart gemaakt. Je moet veel haat in je hart hebben om grappen te maken met elkaars religie”, stelt evangelisch pastor Steve Meye.

Opgemerkt wordt dat Suriname een ‘land van vrede’ is. “Dat willen wij altijd bewaren”, aldus Meye, die geestelijke adviseur is van president Desiré Bouterse. De reactie komt vrij laat, bijna een week na het evenement. In het communiqué was opgeroepen tot een boycot. Eerder heeft de Vereniging Shri Sanatan Dharm kritiek geleverd op de oproep. Volgens deze hindoe-organisatie wordt yoga onterecht verdacht gemaakt.

UPDATE: Reactie Waterkant.
O0k wij plaatsten het bericht en dat deden we op basis van uitspraken van de mensen in kwestie zelf zoals:


16 REACTIES

 1. “Het is jammer dat het christendom op zo een manier wordt zwart gemaakt. Je moet veel haat in je hart hebben om grappen te maken met elkaars religie”, stelt evangelisch pastor Steve Meye.
  Is het niet deze man die met zijn dwaze uitlatingen over de amnestie wet, Surinamers die tegen waren voor staatsvijanden uitmaakte. Laten we elkaar niet voor de gek houden, wie nog geloven dat de president van het land, rust, vrede en voorspoed zullen brengen zijn debet aan al het geestelijk en moreel verval, ook deze awariedomrie, die met zijn valse profeten, vele van zijn volgelingen op de allergrootste misdadiger heeft laten stemmen in ruil voor een maandelijks inkomen. Oma taki, ongelooflijk dat men nog laat misleiden door de president en zijn geestelijk adviseur. Opa taki ai, de geestelijke paarse vruchten zijn verre van rust, vrede en voorspoed. Deze mpp awariedomrie kon zelfs niet voorzien dat Dino zou worden aangehouden en dan komt hij op de tv lullen over voorspoed voor land en volk. Oma taki, na foe tjiesie deng dong no mpp volgelingen die zich niet alten leiden door de Heilige Geest en de ware Meester, de Christus, maar door een ordinaire oplichter die zich verrijkt met het opleggen van tienden. Opa taki, Tjallie beng go na a gemeente disie, sinds eng ai kong opo, heeft hij meer geld in zijn zak. Hij moet wil niets meer horen over deze man en zijn misdadig van aard zijnde president, na two hanoe tapoe wang beri, de ene belazerd land en volk op politiek gebied, en deze paarse ddb vereerder middels zijn religie. Ndper’ s wo ka tang bribi deng leemang disie.


  Maak melding

 2. Hahaha… hij moet zjn “broodheer” dienen en goed praten dat die heeft meegedaan aan de “Yoga-oefeningen !! waarom niet gelijk de Christenen toegeroepen dat er niks verkeerd is in deze Yoga-oefeningen ?? Jezus in zijn arabische jurk heeft het och ook beoefend in India, tijdens zijn verborgen leven !!!
  En nu nog Carl, de vos die de passie preekt eens horen wat die te vertellen heeft !!


  Maak melding

 3. Jongeman. Je moet nog heel veel leren, Het ontbreekt je aan wijsheid. Had je preek liever in goed Nederlands gehoord.Wat een onzinnige gebazel.Het is beter in de dorpen je preek te gaan houden,Daar hebben zij het nodig.Wat doe je met al de kerkdonaties??? Ga naar de basjas en de dorpshoofden daar is je preek goed voor.


  Maak melding

 4. Stree de foe stree, tide tamara, wij oerdomme debiele dwaze idiote ndper’ s volgen hem na in zijn paarse verdoemenis. Wij paarse klootzakken bidden en werken, en kijk hoe paarskuut het gaat met alles in het land, onrust, onvrede, armoede zijn paarskuut. Soso baas en zijn awariedomries, ai we zijn dom no mpp.


  Maak melding

 5. Damage control.
  In opdracht van Bouters ekomt hij nu deze leugens vertellen. Hoe christelijk !!
  .
  Maar wat moet gebeuren is dat Bouterse duidelijk afstand neemt van die onzin en dat Meye als incompeten ontslagen wordt zonder pensioen en andere rechten.


  Maak melding

 6. Eerst een oplawaai verkopen en dan zeggen a no mie.

  Persoonlijk heb ik goede ervaringen met yoga. Voel me energieker na de oefeningen. Ik heb geen Shiva, Vishnu, of Brahma gezien tijdens de oefeningen of hun gegroet.


  Maak melding

 7. De zichzelf benoemde bis{schop} Steve Meye en zijn groep “gelovigen” zijn een schande voor het Christendom. Eerst waarschuwen tegen yoga-oefeningen om daarna met een glad gezicht zeggen: a no mi taki. Het zou S.Meye sieren om te vertellen of te publiceren waar hij { aan welke Universiteit } zijn zng doctorstitel door studie en promotie verdiend heeft. S. Meye is een charlatan pur sang !!!!!!!!!! De appel valt niet ver van de stam !!!!!!!!


  Maak melding

 8. Het is alweer een paar geleden dat gelovigen van de Gods Bazuin Ministeries International de Divali viering op het Onafhankelijkheidplein hadden verstoord door harde tromgeroffel en dans waarbij niet werd geschuwd ook te schreeuwen.
  Daarom geloof ik niet dat de recent via Facebook verzonden ‘communiqué’ waarin werd opgeroepen om niet mee te doen aan de yoga lessen berust op nep nieuws.
  Willens en weten worden door deze christelijke gelovigen een hetze gevoerd tegen de hindu’s.
  En nog steeds zijn er Surinamers en anderen die beweren dat men in Suriname vredig naast en samen met elkaar leeft.


  Maak melding

 9. @Jiyani,

  jij bent een grote onruststoker en een opruier. Het enigste wat jij doet is
  christenen en moslims zwart maken en hindoes in een slachtoffer rol plaatsen.
  De radicale hindoes in India zijn ook geen lieverdjes. En wie kritisch is die
  begin je te beledigen, jij bent een grote zuurpruim.


  Maak melding

 10. Steve Meye van de sekte
  Surinaamse Evangelische gemeente noemt anti-yoga bericht nepnieuws!

  Als hij bij voorbaat wist dat hij gestraft zou worden, hij nooit met een leugen ons wil doen geloven dat hij onschuldig is.
  De sekte priester/leider Steve Meye heeft voor zijn beurt gesproken anders zou hij geweten hebben dat de president aanwezig zou zijn bij de Viering Internationale Yogadag. Om de geestelijke adviseur niet in de verlegenheid te laten voortleven.
  Heeft de president heden gezegd: het is mijn plicht inhoud te geven aan relatie met India en was een “It was indeed a historical occasion”, zei de Indiase president over de deelname van beide presidenten aan de internationale Yogadag.
  M.a.w. is de leugen van de sekteleider achterhaalt.


  Maak melding

 11. @ Pineut aka Smatje misbaksel en leugenaar,

  De waarheid is hard te lezen nietwaar hinduhaatster!
  Je liegt dat ik alleen maar de slechte daden van christenen en moslims weet te benoemen.
  Vorige week heb ik nog heb ik de slechte daden van de radicale c.q. fundamentalistische van hindu’s in India afgekeurd.
  Wat kun jij toch liegen. Ga je bittere gal ergens anders spugen!


  Maak melding

 12. Ik ben niet egt geschoold als jullie hier wat k zie.van al die deftige woorden en top class nederlands.maar als k zo lees naar jullie reakties dan zyn jullie dom no ka.egt jullie moeten j schamen om mekaar zo te beledigen.en vooral op gebied van geloof.wie heeft dit geloof gemaakt???wy mense.god had geen geloof gemaakt hy had alleen de mens gemaakt.en kyk wat wy allemaal hebbn gemaakt.een ieder hier s gelovig denk k die reageerd heeft.en als j gelovig bent dan weet j ook dat er een god is.dan waarom zoveel gelul?????wie wat heeft gezegd of niet dat s hun probleem.maar nu ziittn jullie hier elkaaar te beledign en ieders geloof ertusse te halen..ik zie alleen geschoolde EZELS hier…


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.