Jongen (9) verdronken in zwembad tijdens feestje in Suriname

15
Jongen (9) verdronken in zwembad tijdens feestje in Suriname
Archieffoto: Vereniging Officiers Sociëteit (VOS)

PARAMARIBO, 26 jun – Een 9-jarige jongen is afgelopen weekend verdronken in een zwembad tijdens een feestje. Dat heeft de politie in Suriname maandag bekend gemaakt. De jongen sprong het water in en werd na een poos door een minderjarig meisje op de bodem van het zwembad opgemerkt. Het drama voltrok zich in het zwembad van de Vereniging Officiers Sociëteit (VOS) aan de Verlengde Gemenelandsweg.

Volgens een familielid was de jongen zaterdag op het feest met zijn moeder en de rest van het gezin. Na het eten begaven enkele kinderen onder wie het jongetje zich naar het zwembad. Een getuige zag dat hij hij naar de springplank liep en het water in sprong. Op een gegeven moment begon het te regenen en gingen de kinderen uit het bad. Op dat moment zag het meisje hem op de bodem.

Hij werd uit het water gehaald en gereanimeerd, echter zonder succes. De ingeschakelde arts stelde de dood vast. De politie van het bureau Nieuwe Haven startte een onderzoek en na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is het lijk afgestaan aan de familie.

UPDATE 27 juni
Het zwembad van de VOS is voorlopig niet toegankelijk voor dagrecreanten. Het bestuur van de Vereniging Officiers Sociëteit (VOS) heeft dit besloten nadat zaterdag een jongetje in het bad is verdronken. Bestuursvoorzitter Kenneth Vaseur zegt aan de Ware Tijd dat het misschien twee weken kan duren voordat het zwembad weer volledig wordt opengesteld.


15 REACTIES

 1. Dit had voorkomen kunnen worden. Wanneer je weet dat je kinderen nog niet kunnen zwemmen moet je ze goed in gaten houden. Kinderen mogen vanaf 4,5 jaar reeds op zwemles.Kennelijk worden er andere prioriteiten gesteld. Het wordt hoogtijd dat er eisen worden gesteld dat kinderen vanaf deze leeftijd verplicht zwemlessen volgen tegen een klein tarief.
  Ouders gecondoleerd met dit groot verlies.
  R.I.P. onbekend jongetje.


  Maak melding

 2. @Boeboe bit Sjorie,

  Er staat nergens dat de jongen niet kon zwemmen. Ik heb een zelfde soort geval
  meegemaakt in Nairobi Kenia. Waar een jongen van ongeveer dezelfde leeftijd het
  zwembad in dook en waarschijnlijk met het hoofd de bodem heeft geraakt. Eerst viel
  het niemand op maar dan zag je die jongen nog steeds op dezelfde plek liggen, er snel
  uitgehaald, maar hij was helemaal blauw om het gezicht en volgens mij had hij zij nek
  gebroken. Het blijft speculeren wat hier precies is gebeurt. Omdat er stond dat je jongen
  naar de springplank liep moest ik direct weer aan deze gebeurtenis denken.

  Aan de ouders gecondoleerd met dit groot verlies.


  Maak melding

 3. Ouders let op je kinderen.
  Tragisch hier wat gebeurd is maar ook de ouders hier zijn verantwoordelijk voor veiligheid van de kinderen vooral als ze niet kunnen zwemmen wat hier duidelijk het geval is geweest.Als je niet weet te zwemmen ga je ten onder.Jammer,met kinderen weet je het nooit en men moest voorzorgmaatregelen getroffen hebben voor de dag. en de ouders belasten met het toezicht houden van hun kroost.


  Maak melding

 4. Ray,

  Hoe weet jij dat het kind niet kon zwemmen. Dit is niet uit het artikel te halen. Waar water is verdrinken mensen. Mensen worden soms onwel in het watr. Heb zelf een keer kramp in een meertje gehad. Als ik alleen was geweest was ik verdronken, terwijl ik 3 diploma’s heb.


  Maak melding

 5. Mensen let op of het zwembad wel diep genoeg is om te duiken. Het is
  zoals vliegende hollander al aankaart een mogelijkheid wat er gebeurt kan zijn.
  Dit soort ongelukken komen helaas regelmatig voor, door dat een kind bij
  het duiken met het hoofd de bodem raakt en het bewustzijn verliest.


  Maak melding

 6. Vroeger was zwemmen een onderdeel van de schoolsport die wekelijks werd gegeven (Parima). Daardoor heb ik ook mijn zwemdiploma kunnen behalen.
  Anno 2018 verwacht je van ouders dat zij zich inzetten om hun kroost op zwemles te zetten, omdat dit niet meer gratis is, en dat is voor sommigen moeilijk want ze hebben de financiën niet om dit te doen.
  Overheid
  Voer het verplicht zwemmen weer als onderdeel van de verplichte sport activiteiten van de scholen


  Maak melding

 7. Heel veel sterkte en kracht voor de nabestaanden van dit jongetje.
  In gedachten leven we met jullie mee.

  @sommige mensen die gereageerd hebben denken jullie ook aan de familie die hier mee leest en hoe pijnlijk jullie reacties zijn.


  Maak melding

 8. Boeboe bit sjorie, jouw opmerking valt wel in de categorie ” domste opmerking van de week”. Sjonge jonge ken jij dan geen enkel fatsoen?


  Maak melding

 9. Wanneer je past hebt gegeten niet direct het water ingaan.
  Je kan zwemmen of niet kan zwemmen, als je past gegeten hebt en direct het water ingaat
  gaat men anders gaan ademen.


  Maak melding

 10. Net wat@bigisma zegt.
  In de zestigerjaren toen ik op de lagere school zat kregen wy zwemles in parima.
  Dat was goed geregeld.
  De witteman vertrekt en laat n keurig land achter.De rest weet je


  Maak melding

 11. OOF
  Ik begrijp je emoties wel.
  Je hebt moeite met het begrijpen dat in deze geval het jongetje door nalatigheid van de ouders het leven heeft gelaten.Als het een ongeval betrof zou de dokter verklaard hebben dood door ongeluk wat hier niet het geval is geweest.
  Ook volwassenen die niet kunnen zwemmen die verdrinken ook en je hoeft niet speciaal een kind te zijn.
  Zwemkampioenen die verdrinken ook als ze pech hebben en te lijden hebben van krampen of je botst je hoofd aan ee steen of rots in het water of aan de betonnen vloer van een zwembad.Sommige zwemkampioenen of alledaagse zwemmers krijgen te maken met hartproblemen tijdens het zwemmen en kan het fataal aflopen.Sommigen worden door haaien opgegeten of verliezen lichaamsdelen en ze zijn allemaal heel goeie zwemmers.
  Zwemkampioenen en niet zwemmers zijn,wel je moet pech hebben.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.