Cocaïnevangsten nemen toe ondanks 100 procent controle Suriname

22
Drugs in dubbele bodem container vrachtruim vliegtuig

PARAMARIBO, 26 jun – Het aantal cocaïnevangsten in vooral Europa blijft toenemen. Zeker de verschepingen met Suriname als inlaadbasis komen haast onwerkelijk over. Sinds enkele maanden geldt op de belangrijkste havens in het land een ‘honderdprocentcontrole’. Volgens minister Gilmore Hoefdraad van Financiën moet worden voorkomen dat er teveel uitgaat en te weinig in komt. Wat het eerste deel betreft van deze doelstelling, lijkt de missie mislukt.

Pas nog is een drugsvangst in Canarische wateren gemeld van bijna tweeduizend kilogram cocaïne. De verkoopwaarde is ruim zestig miljoen euro. Drie Europeanen zijn aangehouden. Maar volgens het Spaanse radiostation Cadena SER heeft de verschping in Suriname plaatsgevonden. De Belgische douane meldde onlangs de vondst van ruim driehonderd kilo cocaïne in de haven van Antwerpen.

Ook van deze lading wordt gemeld dat ze afkomstig is uit Paramaribo. Het spul was verpakt in honderden pakketten. Deze zaten verstopt in de bodemstructuur van een vrachtcontainer die was afgezet door een schip dat afkomstig was uit Paramaribo. Eind was in Antwerpen ruim tweehonderd en zeventig kilogram cocaïne onderschept. Dit gebeurde in een vrachtcontainer die in Suriname was verscheept.


22 REACTIES

 1. Zie, hoor oerdomme dwaze idiote ndper paria’ s. Is dit wat jullie wilden of voor hebben gestemd in 2010 en 2015. Is dit werkelijk wat jullie verlangen voor jezelf, kinderen en nageslacht? Of blijven jullie zo dwaas geloven en bidden, zoals de twee grootste valse apostel en valse profeten Meyje en Misikaolo dat de ndp olv didibri, land en volk een zegen zullen zijn. Wel, stem dan maar wederom oerdom en dwaas in 2020 voor nog meer geestelijk en moreel verval. De misdaad zal nog meer toenemen in al zijn vormen en uw nageslacht zal het weten, hoe oerdom en dwaas ndper’ s zijn en blijven. Opa taki dong no ma pima foe stem bakkadeng in 2020 voor nog meer moorden, drugs, roof, staatskas roof, onderdrukking, censuur, schaarste, onrust en chaos. WO ka no mpp. Niemand zal meer helpen, want driemaal is scheepsrecht voor het paarse lijden dan jullie dan verdienen in het paars duivelse dictatoriaal rijk.


  Maak melding

 2. Nu zal nog meer worden geleend tegen een hogere rente.
  Monie no dé Sranang skeer, teveel mislukte coke export die niet aankomen bij de opkopers dus geen geld in het handje.
  Ai sranang mi moi swetie kondré waarheen leidt deze weg
  100% controle straks van alle containers die vanuit Suriname in Europa komen zoals nog steeds de 100% controle van de mensen die uit Suriname komen.

  aan RobG de vraag:
  Als de put (coke gelden) opdroogt waar haal je dan de broodnodige valuta?
  RobG
  Door meer cassave meel te verkopen.


  Maak melding

 3. hopelijk lukt het de nieuwe minister van JusPol, om het drugsnet, dat zijn tentakels overal in onze samenleving heeft, te ontmantelen. Niet vergeten moet worden dat deze lieden, zich bedienen van alle hun ten dienste staande middelen (moord, chantage, ontvoering, enz). Zowaar een inmense taak.


  Maak melding

 4. Trouwens de kop van het artikel is niet correct
  Cocaïnevangsten nemen toe ondanks 100 procent controle Suriname

  Dit moet zihjn
  Dankzij 100% controle nemen cocaine vangsten toe


  Maak melding

 5. het is heus niet zo dat alles wat met drugs temaken heeft,uit deze groep komt en is ook niet goedt zonder gedegen onderzoek een oordeel tevellen .of is dit de wyze waarop politiek in Suriname gevoerd wordt
  steeds de schuld by de ander leggen.en let op Su is niet het enige landt die mee bezig is hoor
  Drugs is ouder dan baas is ook slachtoffer je zie het of je wil het niet zien,ze proberen zyn wereldje steeds kleiner temaken(Isoleren)maar karma is een rechtvaardig iets en kan niet beinvloedt worden


  Maak melding

 6. Volgens minister Gilmore Hoefdraad van Financiën moet worden voorkomen dat er teveel uitgaat en te weinig in komt.
  Wie kan mij vertellen wat hij met deze stelling bedoeld?
  M.i. bedoeld hij dat er teveel coke uitgaat en te weinig euro in komt.


  Maak melding

 7. Het is opmerkelijk dat nooit een grote dealer wordt gepakt!!100%controle op alle producten die uit Suriname komt wordt rampzalig voor het land en voor eerlijke mensen die proberen zijn producten aan man te brengen…sari Tori..


  Maak melding

 8. De moordenaar is van mening dat export moet blijven groeien……

  Ik blijf het zeggen…land wordt geregeerd door criminelen.. met dank aan de paarse kiezers…
  Intussen gaat het roven gewoon verder….
  MOREEL VERVAL op en top…

  Nog 5…


  Maak melding

 9. Van alle etnische minderheden in Nederland maken Surinamers het meeste geld over naar hun land van herkomst. Volgens een schatting van De Nederlandsche Bank gaat ongeveer 160 miljoen euro per jaar naar Suriname.

  Laten wij hopen dat deze financieringsbron niet nzal opdrogen.
  Want zeg eens eerlijk ik denk dat na de derde generatie het ondersteunen zal ophouden.
  De vierde en latere generatie zal geen directe lijn meer hebben met Suriname omdat de ouders en broers en zusters van de 1e en 2e en 3e generatie er dan niet meer zullen zijn.
  Mijn ouders zijn er niet meer en mijn schoonmoeder is 96 mijn zus is 72 en de vierde generatie iis de oudste net 7 geworden. Dus mark my words


  Maak melding

 10. Wat niet toeneemt is de veiligheid van vrouwen en kinderen, sociaal en economische situatie, koopkracht, kwaliteit van diensten etc. Wat had men met een moordenaar en veroordeelde crimineel in de ooit welvarend en vredelievende land verwacht..ja, drugsexport, verkrachtingen, berovingen, corruptie, nepotisme, omkoperij, leugens list en bedrog en vooral domheid.


  Maak melding

 11. Ai baja
  Hoe gaat Desi nu BBR + kip of zoutvlees geven aan moesje en pa’e. Hoe gaat Desi nu de oppositie parlementariërs met miljoenen omkopen? nu al de drugstranporten mislukt?


  Maak melding

 12. Mijn fanilie is nou in de 4de generatie.De jongste is 2jaar oud.Een kleine Indo. Als arme Javanen heb en wij nooit pakketten gezonden. Als ze naar NL komen voor vakantie dan huisvesten we ze wel gratis. Ik vraag me af of in de 165 mil. ook inbegrepen is het geld dat witgewassen moet worden.

  Verder vraag ik mij af hoe zoveel Coke het land binnenkomt onder toezicht van de baas. Hoeveel vliegtuigen en boten komen door. Dan het inladen zonder dat de politie en de douane er iets van weet.

  De Juspol man klets maar raak.De baas beslist en hij mag dansen.


  Maak melding

 13. Een PAARSE MILA-MI TA verwijst wederom naar ANDERE LANDEN !

  HOU het eigen, door PAARS failliet gemaakte Land, schoon van DRUGS
  en van CORRUPTIE !

  ALLE louche figuren zoals Ronnie en Opa D met drugsvonnissen op hun
  naam, ONMIDDELLIJK opsluiten !

  Geen genade voor DRUGS-politici en ook niet voor de CORRUPTE
  POLITICI !

  SLUIT ALLEN OP ! RED SRANAN uit de KLAUWEN van de voornamelijk
  PAARSE MAFFIA !!!!

  RECHTSSTAAT SRANAN HERSTELLEN !!!!!


  Maak melding

 14. @Bigi Sma, kop van het artikel is juist!! Ondanks dat Su zogenaamd de 100% controle toepast worden er steeds meer coca zendingen in het buitenland onderschept!!


  Maak melding

 15. Jullie surinamers graven jullie eige graf. Gewoon beschamend ben blij dat ik een nederlands paspoort hebt deze inteeld waar de meeste voor gestemd hebben bah bah bah! Bedankt voor het kapot maken van mijn vaderland


  Maak melding

 16. Geen nood,

  INDIA gaat D.oor D.e B.ank helpen met kennis en skills om het land naar nog grotere dieptes te brengen. Hij gaat masterclass corruptie daar volgen, vandaar de uitnodiging om naar India te gaan.
  CHINA heeft hem ook aardig “geholpen” de afgelopen jaren…


  Maak melding

 17. @Bigi Sma

  Ik weet niet of de schatting van het bedrag dat je noemt juist is. Maar wat je zegt over de band van Surinamers in Nederland is zeker waar. Al mijn neefjes en nichtjes die in Nederland zijn geboren en opgegroeid hebben niets met het Suriname van hun (groot)ouders. Sterker nog toen ik vroeg hoe ze hun vakantie vonden zeiden ze allemaal dat ze nooit meer op vakantie willen gaan naar Su. Er zijn zoveel andere landen in Europa en de wereld waar ze eerder naartoe zullen gaan. Als voornaamste reden wordt gegeven ‘de zieke mentaliteit’ en ik moet zeggen dat ik ze geen ongelijk kan geven. Die mentaliteit van de meeste Surinamers zal de komende 3 generaties zeker niet veranderen. Niet dat het in Nederland allemaal zo perfect is, dat is het in geen 1 land op de wereld. Maar de geestelijke onderontwikkeling van Suriname wordt maar niet onder ogen gezien.
  Ik voorspel daarom dat de vluchten Paramaribo – Amsterdam na 10 jaar minder en minder zullen worden en de band zal verwateren.


  Maak melding

 18. John
  Dit staat in Waterkant van 17-01-2013 (https://www.waterkant.net/suriname/2013/01/17/160-miljoen-euro-per-jaar-overgemaakt-naar-suriname)

  Van alle etnische minderheden in Nederland maken Surinamers het meeste geld over naar hun land van herkomst. Volgens een schatting van De Nederlandsche Bank gaat ongeveer 160 miljoen euro per jaar naar Suriname.
  Exclusief de vele dozen met eerste levensbehoefte en uitgaven tijdens vakantie in Suriname.

  Maar jou posting over jou neefjes en nichtjes dat is inderdaad waarheid.
  Mijn 2 zonen (42 en 40 jaar) en hun gezin vinden Suriname niks (vooral voor kinderen is er niets te doen) terwijl ik de oerwoud van Suriname nog steeds een uitdaging vind.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.