Bewakingscamera legt ernstige kappartij in Suriname vast

34
Bewakingscamera legt ernstige kappartij in Suriname vast

ALBINA, 26 jun – De politie in Suriname heeft twee mannen opgepakt voor hun mogelijke betrokkenheid bij een kappartij maandag in Albina. Het voorval werd met een beveiligingscamera vastgelegd. Volgens een ooggetuige hebben twee mannen, gewapend met kapmes en hamer, een derde man zwaar verwondt.

Op de schokkende beelden, die ook hieronder staan, is te zien hoe een van de twee mannen inhakt op een auto waar het slachtoffer in zit. Die vlucht zo snel als hij kan de auto uit en wordt achterna gezeten door inmiddels ook nog een tweede man met een houwer. De twee rennen achter de ongewapende man aan en uiteindelijk brengen ze hem flinke slagen toe midden op straat. Het slachtoffer blijft daarna gehavend liggen waarna de mannen in een auto wegrijden.

De aanleiding van het incident is nog niet bekend. De camerabeelden zijn hier te zien (let op: schokkende beelden):


34 REACTIES

 1. Voor de mensen in Marowijne is dit vrij normaal. Ze hebben lak aan de regels van het land. Ze komen in de stad roven en vluchten naar Marowijne. Als de politie criminelen wil oppakken komen de mensen in verzet. Een paar dagen geleden heeft Ronny Brunswijk opnieuw een scheidsrechter bedreigd en iedereen is bang om harde maatregelen te treffen. In de gevangenissen zitten voornamelijk personen zoals op de beelden te zien zijn. Ik vraag mij af wat de meerwaarde is van de kapiteins en basjas die notabene geld van Paramaribo ontvangen. Ze zouden hun dorpsgenoten toch normen en waarden moeten bijbrengen?


  Maak melding

 2. Goh dan te bedenken dat deze mensen midden in een samenleving zich wanen in de jugle waar de wet van de jungle geldt.
  Zij hebben altijd al met pijl en boog gestreden maar kwamen tot de ontdekking dat de houwer, die als hulpmiddel word ingezet om je landbouw terrein te onderhouden etc, ook gebruikt kan worden als een dodelijk wapen.
  Veel layter werden ze onderwezen door hun stadsbroeders wat een vuurwapen kan doen en ja ook die word ingezet om een ander neer te leggen.
  Maar nog erger dat je met deze wapens je kan roven stelen verkrachten en bovenal kan doden .

  Moet je dan medelijden met deze mensen hebben?
  Zoals Belfort zegt ” dankzij mi en ABOP oenoe schaf a doodstraf af”
  Een gemiste kans Bellie.

  Maar ja, wie getreurt als ze het onderling doen aan en met elkaar.


  Maak melding

 3. Dit is wat komen zal als men de bankrover Brunswijk als president wil. Hutsie en Tutsie steil van elkaar te lijf gaan. Zowel ndp en abop zijn politieke criminele partijen en het gros van hun dong no ma pp aanhangers, oerdom.
  gemodereerd

 4. Oom Ludwig van Abra Broki 26 juni 2018 at 19:56
  Deze beelden zijn oud. Kijk naar boven in beeld… 2010.
  Is ook niet in Suriname dit.
  Peace and love

  P.s Dit is een paars oerdomme volger die oom Ludwig na wil apen, zoals het gros der paars idioten past, alles na te apen. Maar kuut, toch leuk, deze paarse imbeciel.


  Maak melding

 5. Ik zie wel een Surinaams kentekenplaat en links boven in het beeld zie ik de datum 25-6-2018 en nee het is geen Suriname masr Albina dus Laat Me


  Maak melding

 6. @ Monique,
  1) Eigenlijk de granmangs,basjas,kapiteins oppakken; die doen geen moer om waarden en normen
  aan hun dorpsbewoners en anderen die in en romdom de stad wonen, bij te brengen.
  2)Is dit wat de awariedomries, Stef Anus, Misjie-kabakka en Carl de vos, hun achterban leren ??
  3) Het ergste is dat de minister van onderwijs het toestaat dat Belfort, de mede-leider van ABOP, die geleid wordt door een bankrover en drugsveroordeelde, schlen vrij en blij mag bezoeken om kinderen
  te beinvloeden, zonder toestemming van de ouders !! Wanneer gaat deze Minister nu een keer
  ingrijpen !!! Is dit het voorbeeld figuur voor onze jeugd ???
  Waarom maken “ouders hun mond niet open ” !!!


  Maak melding

 7. De vraag die elke Surinamer zich moet stellen, hoe is het zo ver gekomen?
  Enkele tips:
  -zie Albina voor de binnenlandse oorlog ( zie de binnenlandse oorlog?
  – zie vertrappen van de grondwet van Suriname en Internationale Verdragen, mensenrechten
  – zie sinds wanneer Suriname geen rechtsstaat meer is, maar een machtsstaat.
  enz, enz

  Als Surinamers echt willen dat de grondwet van Suriname en Internationale verdragen weer van toepassing zijn in de republiek Suriname dan zullen ze moeten kiezen voor politieke partijen met leiders die zich aan deze regels en plichten ervan houden in een democratische rechtsstaat.

  Surinamers denk rationeel, denk logisch, wees kritisch. Hoe wilt u leven? Wilt u orde, veiligheid, rust, vertrouwen in de grondwet en Internationale Verdragen, normen waarde, goede en bekwame politieke leiders in de regeringscoalitie, vertrouwen, welzijn, welvaart, een rechtsstaat, Trias Politica; wetgevende macht, uitvoerende macht, rechterlijke macht, werkgelegenheid, politieke leiders die dienaren zijn van het Surinaamse Volk en zich bezig houden met het algemeen belang van het land en de bevolking, alles eerlijk verdelen voor het volk, enz. enz voor uw zelf (klein)kids en een land waarop jullie trots zijn en een voorbeeld is voor de wereld?

  Ben ik nu zo slim of ben jij zo dom?

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 8. Om de nieuwe maatschappij in goede banen te leiden, krijgt de overheid in de koloniën een nieuwe structuur. In Suriname benoemt de staat districtscommisarissen, die de namen van alle vrijgemaakten gaan registreren en de baas worden over vrijgemaakten en immigranten. Ze kunnen bijvoorbeeld geldboetes, gevangenisstraffen of strafarbeid opleggen – zelfs drie maanden met een kettingboei.

  Hier had het gouvernement moeten doorzetten en ook de granmans verjagen en het gezag overnemen in het binnenland.


  Maak melding

 9. Het is weer werkelijk hoe het donkere ras zichzelf afslachten. De rest staat erbij en kijkt ernaar.
  Niemand probeert de daders te overmeesteren. Gelukkig zijn er camera’s. Nu nog de daders opsporen en voor 30 jaar achter slot en grendel plaatsen. Geef ze enkel water en droog brood.


  Maak melding

 10. Schandalig!!! Nog schandaliger is dat omstanders niets deden om de man te helpen en het daarna even duurde voor dat men hem “zag” liggen. Bah! Bah! Bah! Wat ben ik teleurgesteld door het asociale egoïstische niet ingrijpen van deze mensen.


  Maak melding

 11. En de leiders van deze figuren willen het land komen besturen. Er is eentje die shows geeft . Hij is in het bestuur van ABOP en komt regelmatig in de publiciteit met ongepaste termen. Hij mag voor 5 jaren het stadion niet in , omdat hij een scheidsrechter wilde slaan. En deze figuren willen in het machtscentrum komen om het land te leiden. Ze kennen geen wet en recht.
  Ik hou mijn hart vast.


  Maak melding

 12. Dit gebeurt al sinds mijn jeugd in de jaren 50 in Suriname. Het heeft niets met de regering te maken. Als kind heb ik gezien hoe Hindostanse Surinamers elkaar dood kapten en ook de Afrikaanse surinamers. Dus geen slap gelul dat het iets van nu is. vroeger gebeurde dit dagelijks.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.