Vaagheid rond uitgaven voor bezoek Indiase president aan Suriname

32
Koopkrachtversterking ambtenaren Suriname niet om vingers aan te branden

PARAMARIBO, 25 jun – De regering zal uitleg moeten geven over de bestedingen rond het bezoek van de Indiase president Ram Nath Kovind. Verschillende parlementariërs verwachten dit. Er zou onduidelijkheid zijn over de uitgaven. Voor het bezoek is een bedrag van zeven miljoen Surinaamse dollar gereserveerd (ongeveer achthonderd duizend euro). Volgens regeringsfunctionarissen is nog niet de helft besteed.

In de samenleving en via sociale media werd al kritiek geuit op de hoogte van het bedrag. Het zou te veel zijn voor zo’n kortstondig bezoek. Kovind is maar twee dagen gebleven. Volgens de Ware Tijd eisen oppositieleden dat de regering zo snel mogelijk verantwoording aflegt over de besteding. “Ik heb niet georganiseerd, dus ik kan niets met zekerheid zeggen. Maar ik wil wel zien waarvoor de middelen zijn uitgegeven”, zegt Carl Breeveld (DOE).

Hij ziet het als “onbehoorlijk bestuur” dat er zo’n waas hangt over de uitgaven. “Ik heb geen kritiek op de komst van de president, maar wel op de manier waarop deze regering omgaat met geld van het volk”, zegt Mahinder Jogi (VHP). Vanuit de regering wordt de kritiek weggewuifd met het argument dat Suriname veel meer ‘terug krijgt’ van India. Het gaat onder meer om kredietlijnen van tientallen miljoenen.


32 REACTIES

 1. Was vooraf al te voorzien, dit soort evenementen leveren weer voor enkele corruptelingen van die paarse rotzooi heel wat geld op, want er is toch nooit transparantie bij deze club, en stelen bij deze paarse Ndp kliek, kunnen ze als de beste.


  Maak melding

 2. Suriname weer op zijn best 20 laptops gekregen en bijna een miljoen euro
  kwijt. Die mensen uit India die zeer gewiekst zijn hebben ook dure leningen
  aan verkocht.


  Maak melding

 3. Onderschepte cocaïne door de Spaanse politie aan boord van een jacht.
  Een Engelsman en twee Fransen zijn gearresteerd voor de kust van Las Palmas. Er is in hun jacht 1.850 kilo cocaïne onderschept. Volgens de Spaanse politie zou de drugs via Suriname zijn overgeladen via twee jachten.


  Maak melding

 4. Er is geen geld, maar toch wel geld….hmmmmm…

  Brandstofprijs is inmiddels ook verhoogd, niemand klaagt, want is WK voetbal…..

  Sranan man ne pina, so men wagi e rij. So men pikin e meki. So meni fast/junk food den njan na doro sei. Njan dringi prisiri alla dey… neks no fout, no span….

  Of toch wel…hmmmmmm…


  Maak melding

 5. Werkelijke uitgaven niet eens US100.000. Gemaakte paarse tjoekoe’ s aan onderhoud, veiligheid, blabalbalabla……US 900.000,- en de ma pima verarmde paarse paria’ s maar zwijgen. Niet eens een gevulde roti of bari, baas djie deng dong no mpp ndp paria’ s disie. Ai tjies deng mooi, deng krepeer no kaka en in 2020 efoe deng dong moro mpp stem voor de derde maal, paarse ddb shit na dagoebal do have to njang. De paars parasieten en poepvliegen die leven van de gevallen kruimels van baas zijn tafel, zoals Parbo, (Praserie Dagoebal Revo , de paarse schizofreen ) leven van dag tot dag, hopend op een paarse job als paarse zakkenvuller of wc duiker.


  Maak melding

 6. Hij ziet het als “onbehoorlijk bestuur” dat er zo’n waas hangt over de uitgaven. “Ik heb geen kritiek op de komst van de president, maar wel op de manier waarop deze regering omgaat met geld van het volk”, zegt Mahinder Jogi (VHP).
  Vanuit de regering wordt de kritiek weggewuifd met het argument dat Suriname veel meer ‘terug krijgt’ van India. Het gaat onder meer om kredietlijnen van tientallen miljoenen.

  dat Suriname veel meer ‘terug krijgt’ mag geen vrijbrief zijn om te stelen.
  Als ik de heer Mahinder Jogi mag geloven dan moet ik dit zien als een bevestiging van de regering dat ze hebben gemanipuleerd met die zeven miljoen Srd.

  Als burger van dit land is het jou plicht om een klacht in te dienen bij de PG.
  GEEN WOORDEN MAAR DADEN.


  Maak melding

 7. Ik begrijp de heer C. Breeveld wel en ook weer niet, om te beginnen de aanhang van de NDP
  moeten ook tijdens het bezoek van de President van India ook lekker eten en drinken.
  In troebel water is immers goed vissen, en dat is ook gebeurt neem ik aan.
  Champagne en dure whisky komen rijkelijk aan te pas, en overvloedig eten bij Ocer.
  Misschien kreeg de gezelschap uit India ook dure geschenken van de pres en zijn vrouw.
  Ach ja, je moet als president ook wat doen voor je ambtsgenoot, dus dat na tori !!!!

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 8. Dit is regelrecht een misdaad tegen de menselijkheid. Ja de mensen van Suriname.
  Weet je wat 7 miljoen SRD kan doen voor Suriname?
  1iljoen US$ is rijkelijk veel voor 2 dagen bezoek. Uitgaande van een uurtarief van 100 SRD per uur is dit dan 10.000 manuren die besteed zijn aan het bezoek van deze Indiër.
  Het lijkt veel voor een 2 daags bezoek.
  Tekst en uitleg zal dit moeten aantonen


  Maak melding

 9. Als kost geld, ook een staatsbezoek. Geinventarisserd kunnen de alle kostenposten worden aangegeven, besproken, vastgelegd, worden berekend, kostenposten kunnen worden geschrapt en een eindplaatje worden gemaakt van de totale kosten. ook per eenheid product enz.

  Achteraf kan er een nacalculatie worden gemaakt en zien hoe de werkelijke kosten er zijn. Als ddb dit niet kan verantwoorden met al zijn geweldige economen, wordt er gewoon een zeer vuile stinkende spel gespeeldmet geld van het land en de bevolking.

  De vraag welke vuile en vieze stinkende spelspeelt ddb en waarom?

  Een een kijkje in dit vieze vuile stinkende spel te geven is dat ddb bezig is om zaken voor zijn eigen belang veilig te stellen.

  Het Volk moet daarom wanneer er verkiezingen komen kijken wie de mensen zijn die daarvoor zijn misbruikt, gebruikt om de belangen van ddb eigen belang veilig te stellen.

  Volk van Suriname ndp en paarse kakkerlakken zijn met hun enige eigen belang bezig niet met die van u, uw (klein)kids of het belang van Suriname.

  Wees rationeel, wees kritich, denk logisch en maak daarom na goed zaken bekeken te hebben het juiste besluit dat goed is voor u zelf, (klein)kids en Suriname voor de toekomst. Ik ga vanuit dat als er geen duidelijk over uw geld en van het land gegeven kan worden, hoeveel en waaraan en waarom het besteed is, ddb geen knip voor de neus waard is. Zieverder:
  – sinds 25 februari 1980,
  – 8 december 1982 moorden,
  -Moiwana86moorden,
  – vertrappen van de grondwet en Internationale verdragen, mensenrechten,
  – verval in alles in Suriname, heel grote armoede, heel grote ellende,
  – hoge prijzen voor benzine bij de pomp,
  – geen valuta,
  -ontwaarding srd,
  – geen medicijnen,
  – enz, enz.

  Jaag ddb en gangsters weg.

  time4Change!

  Ben ik nou degene die zo slim is of bij jij zo dom?

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 10. De nep oppositie is gewoon jaloers op onze Volks President. Er valt weinig slechts te melden over de NDP dus wordt de corruptie gelul maar van stal gehaald.
  Onze regering hoeft niks te verantwoorden. De nep oppositie neemt toch geen genoegen met de waarheid.

  Tijd om de kiesstelsel drastisch te wijzigen naar het voorbeeld van Turkije. De president moet de absolute macht krijgen in Suriname. Het zijn de ratten in de oppositie die de ontwikkeling van het land tegenhouden.


  Maak melding

 11. De douanediensten hebben op woensdag 13 juni een lading van 317,8 kilo cocaïne in beslag genomen in de haven van Antwerpen. Dat meldt het Antwerpse parket.
  De drugs zaten verstopt in 273 pakketten die verwerkt waren in de bodemstructuur van een container die de dag voordien was afgezet door een schip dat afkomstig was uit Paramaribo in Suriname.
  Volgens het parket zijn voorlopig geen verdachten gearresteerd voor de drugssmokkel. De Antwerpse federale gerechtelijke politie voert het verdere onderzoek.

  MADRID – Er is 1850 kilo cocaïne in beslag genomen door de politie voor de kust van Las Palmas. Éen Engelsman en twee Fransen zijn gearresteerd toen ze de drugs probeerden te smokkelen in een jacht.
  Al jarenlang proberen de Spaanse politie en belastingdienst zeilboten te identificeren die grote hoeveelheden verdovende middelen overzetten van vrachtschepen die vanuit Zuid-Amerika naar de groothandelaren in Spanje varen. De spaanse inlichtingen dienst zegt dat een groot aantal drugs via Suriname was overgeladen via twee jachten.
  Enkele agenten die werden gealarmeerd door de spaanse luchtmacht inspecteerde de twaalf meter lange jacht. Aan boord ontdekten ze 61 balen cocaïne met een gewicht van 1.850 kilo. Het vaartuig, drugs en de drie bemanningsleden werden naar Las Palmas voor de verdere afhandeling. euro weekly news

  Wat hebben de oerdomme dwaze debiele idiote ddb aanhangers hierover te zeggen? Neks no fout, Leve baas, leve Dina, leve onze drugslords. Oe ma pima dong ndper’ s.

  Parbo, ach dang wat, ik weer voor vijf, stem op me bij verstekveroordeelde drugs criminele president.
  Praseri, de domste paarse manwijf, mi lobi baas moro mi srefi, moro mi pikien Ieja hij mag me misbruiken hoeveel hij maar wil.
  Dagoebal, de schizofrene helft van Praseri, ach ik ben en blijf een paarse ddb pisser.
  Revo, ach ik ben Praseri en Dagoebal in het kwadraat, neks no fout, stree de foe stree voor nog meer drugs.
  Ndper’s zijn de wortel van de steeds groter wordende moord-, drugs- en misdaadvloek. Do ka no mpp.


  Maak melding

 12. Heb net een leuke Indiase film mogen bekijken met de titel: Gabbar is Back.
  De leading role, Gabbar Singh Rajput creert zijn eigen buurtwacht militaire netwerk genaamd de Anti Corruption Force (AFC)

  Hij elimineert de meest corrupte individuen uit alle lagen van de samenleving, op een systematische manier. Wanneer de politie en de regering een druk krijgen om deze man op te sporen, wordt Balbir Singh speciaal opgeroepen. Hij krijgt hulp van een agent Suryam.

  Het mooie aan deze film is dat Gabbar zelfs de zoon van de meest corrupte agent aan zijn zijde weet te krijgen om met hem mee te strijden.

  Niet slecht in elkaar gezet, de boodschap is bestemd voor elke Indiër, namelijk; vorm een vuist tegen de corruptie!

  Zeker een aanrader!


  Maak melding

 13. Hahaha bouta nept jullie met zijn yoga terwijl hij de staatskas aan het verdampen is en in eigen zak aan het condenseren ha ha ha, die koelies zijn weer met eigen geld bedondert.

  Pineut je moet wel een directe afstammeling van Ham (de vervloekte zoon van Noah) zijn. Vervloekt omdat Ham in een dronken bui zijn vader verkrachtte en naar Afrika verbannen werd.


  Maak melding

 14. Dit is waarom er meer geld geleend moet worden

  De afgelopen vier maanden is meer dan 6200 kg cocaïne in verschillende landen in beslag genomen. In veel gevallen zijn de drugs op zee, voor de kust van Suriname, overgeladen op jachten. Internationaal worden schepen uit Suriname in de gaten gehouden.

  Enorme hoeveelheden drugs worden de laatste tijd ontdekt op schepen die Suriname hebben aangedaan. Op een jacht is door de Spaanse politie en douane 1.850 kilo cocaïne onderschept. De drugs zouden via een schip dat in de haven van Paramaribo was

  Daarnaast hebben douanediensten van België eerder deze maand een lading van 317,8 kilo cocaïne in beslag genomen in de haven van Antwerpen. Dat meldde het Antwerpse parket maandag.
  De drugs zaten verstopt in 273 pakketten die verstopt waren in de bodemstructuur van een container die was afgezet door een schip dat afkomstig was uit Paramaribo

  Eind maart had justitie in Antwerpen, België, gemeld dat 270,5 kilogram cocaïne is onderschept. De drugs waren verstopt in een container, afkomstig uit Suriname. In maart is in Nederland bijkans 3800 kg cocaïne onderschept.

  Ja volk van Suriname de ene lening na de ander de ene credit line n de ander.
  Waar moet dit eindigen?


  Maak melding

 15. Bouterse heeft altijd veel te vertellen in Suriname, waarom heeft hij zich tot nu toe niet uitgelaten over de toenemend drugsvondsten in Suriname?.
  President toon AUB uw interesse om dit probleem in Suriname op te lossen.


  Maak melding

 16. En voor alle paarse ratten hier. Wees dankbaar dat ik mijn euro’s uitgeef in Suriname. Club Diamond is mijn vaste plek en het geld wat ik daar uitgeef rolt rechtstreeks de economie in. Op deze manier bekostigd de overheid bezoeken van buitenlands staatshoofden.


  Maak melding

 17. Pe a monie de. Tot de laatste cent moet verantwoord worden. Openheid van zaken. Deze hele poppenkast onder het mom van wij krijgen veel terug van India, moeten wij nog zien. Of wordt alles weer onder de mat geschoven???.Deze aardigheid voor Kovind kan nooit zoveel hebben gekost. Zeventig man delegatie???
  Hoezo. Allemaal vriendjes politiek en pure oplichterij voor anderhalve dag.
  Zelfs wanneer Trump naar het buitenland gaat voor een kort bezoekje, wordt er niet zoveel gespendeerd. Wie is hier verantwoordelijk voor???? Er moeten koppen rollen. Weg met deze regering.Kost het geven van Yoga zoveel???


  Maak melding

 18. De verantwoording zal wel plaatsvinden.
  Hier en daar wat schuiven met bedragen die zijn betaald aan bedrijven.
  Daarnaast zullen uitgaven die al gepland stonden bij een ministerie en waarvoor al geld beschikbaar is gesteld onder deze uitgaven worden geboekt.

  Natuurlijk brengt zo’n staatsbezoek kosten met zich mee, kosten die rechtstreeks verband houden met dit bezoek zijn acceptabel. Immers de regering heeft hiervoor gekozen en wijst op de voordelen in de toekomst. Niemand kan in de toekomst kijken en daarom moet je in de discussie dit achterwege laten.
  Anders krijg je de discussie in het parlement: ik vind, ja maar ik vind enz.
  Waar je wel over moet discussiëren is
  1. het bedrag
  2 de keuzes bij besteding van dit bedrag

  Het eerste punt is te traceren. Nogmaals, waarbij moet worden gekeken of uitgaven niet al gepland stonden en er geld voor was gereserveerd
  Over het tweede punt kan en moet er fors worden gediscussieerd
  Ik vertrouw dit toe aan de heer Gajadien


  Maak melding

 19. Natuurlijk, zulke bezoeken is voor de graaiers topdagen. Ze kunnen alles als kostenpost opvoeren hahaha ode aan de stommelingen die daarin trappen.


  Maak melding

 20. Sinds de klootzakken van NDP de het in handen hebben heerst op alles een waas van vaagheid. Het enigste wat niet vaag is is de vangst van grote hoeveelheden drugs uit dat land…vaag is wel welke bonzen erachter zitten.


  Maak melding

 21. een paar leningen voor steun voor een permanente zetel in de VN?. Slechte onderhandelaars, want ik wil geld ontvangen en geen leningen voor mijn steun.
  steun voor permanente walvisvangst door Japan. geen geld ontvangen. kennelijk beloond met mooie japanse geisha’s.
  Onze klote Surinaamse Leiders zijn dus voor een habbekrats omkoopbaar.


  Maak melding

 22. Let de ndp show begin want kovind is weg.Nu mogen de maskers af en we zien hun ware gezichten weereens.Alweer ndp drugonderschept.Te laat hoor bouta ,yoga gaat je zonden niet kwijtschelden en was je maar begonnen met yoga in jan 1980 dan had je Suriname met rust gelaten want yoga staat voor vrede en geen geweld.


  Maak melding

 23. Zullen we die Surinamers helpen met een afrekening:
  landingsrechten Paramaribo
  Toer naar Paramaribo 9geen kosten)
  Aankoop vlaggen India en Suriname voor de kinderen
  Ijsjes voor de juichende kinderen
  Hotel Torarica: 70 kamers a 2 nachten a $100.
  Ontbijt, lunch en diner Torarica
  Reis en uitstapjes naar de Districten (Nickerie, Berg en Dal etc.)
  Red, White en Black label
  Bezoek animeermeisjes Suriname
  Yoga sessie
  Terug naar zanderij (gratis)
  Ijsjes en vlaggen voor de kinderen
  vertrekrechten zanderij
  totaal Us$ 100.000

  Vergoeding Abrahams: Us$ 900.000

  Totaal generaal Us$ 1.000.000

  Zo. afrekening van Abrahams opgesteld. Zand erover oppositie.


  Maak melding

 24. 50 SUV’s = 50 x 1000 x 3 dagen = 150000 srd.
  personeel beveiliging = 3 dgn x 100000 = 300000 srd incl hotel
  wegen vegen/ opknappen = 250000 srd
  hotel 3 x 850 srd x 80= 204000 srd
  eten drinken 204000 srd.
  onvoorzien 150000 srd.
  tot 1123000 srd.

  de rest van de 7 miljoen is voor meneer tjokoe.


  Maak melding

 25. @ Pineut,

  De organisatie van het bezoek van Kovind aan Suriname was in handen van Abrahams. Dezelfde Abrahams die minister was van Openbare Werken tijdens Bouterse I en flink met geld had gesjoemeld dat in zijn zakken verdween. Abrahams zal natuurlijk weer gefraudeerd hebben ten faveure van zichzelf en zijn familie.
  Waar haal jij het gore lef vandaan om Indiërs weer de schuld te geven.

  Enkele dagen geleden heb ik nog speciaal voor jou een ingezonden stuk uit de Ware tijd naar deze site gelinkt. In dat stuk wordt de naam van Abrahams als organisator genoemd.

  Had je ook zo gereageerd bij het bezoek van een Afrikaanse president aan Suriname en er ook met geld was gesmeten. Natuurlijk niet. Dan had je geroepen dat er nog meer geld aan besteed had mogen worden.


  Maak melding

 26. “Vanuit de regering wordt de kritiek weggewuifd met het argument dat Suriname veel meer ‘terug krijgt’ van India. Het gaat onder meer om kredietlijnen van tientallen miljoenen.”

  Wat een kut smoes zeggen de bakras. Kredietlijn ?
  In gewoon Nederlands betekent dat ” weer een lening die Suriname niet terug zal kunnen betalen.
  Suriname krijgt niets door dit bezoek. Bouterse en zijn boeven wel. Een deel van het geld gaat in hun zakken.
  Je weet wel. Buitenvrouw onderhouden, in het buitenland naar de hoeren gaan, auto’s kopen die eigenlijk niet geschikt zijn voor Surinaamse wegen en nog vele domme en onodige dingen kopen.
  Surinaamse bevolking betaald lekker alles toch.


  Maak melding

 27. De Surinamers vlogen dus rond in slecht onderhouden helicopters. Het wachten is tot één van ze naar beneden dondert. Laten we bidden dat de SLM vliegtuigramp zich niet herhaalt. Dus piloten en bemanning van deze helicopters: Door dit verhoogd risico een goede levensverzekering afsluiten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.